Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@22:51:43 GMT

سهم مهم کشاورزی در تولید ناخالص داخلی افغانستان

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۲۲۶۳۲

سهم مهم کشاورزی در تولید ناخالص داخلی افغانستان

معاون وزیر اقتصاد طالبان با تاکید نقش مهم کشاورزی در تولید ناخالص داخلی افغانستان بر ضرورت اقتصاد دانش بنیان و کشاورزی مکانیزه تاکید کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «عبداللطیف نظری» با انتشار یادداشتی در فیسبوکش با عنوان «اقتصاد دانش بنیان و ضرورت مکانیزه شدن بخش کشاورزی افغانستان» نوشت: امنیت غذایی کشور به طور مستقیم به تولیدات بخش کشاورزی وابسته است و هرگونه اختلال در این روند می‌تواند به طور مستقیم، امنیت اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی کشور را تهدید کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین خاطر موارد فوق می‌تواند اهرمی برای ظهور ایده‌ای در راه‌اندازی شرکت‌های دانش بنیان در حوزه کشاورزی باشد.

درحال حاضر، صنعت کشاورزی در ولایت های مختلف برای گذر از سنتی به تجاری و اقتصادی به تغییرات و تحولات بزرگی نیازمند است که افزایش ضریب مکانیزاسیون به ویژه در باغات، صدور اسناد برای زمین‌های زراعی، افزایش میزان بهره‌وری با کشاورزی دانش بنیان، تمرکززدایی و دادن اختیارات به هر منطقه تنها بخشی از آن است.

هر چند در پلان استراتژیک اقتصادی اعلام شده، محور اساسی در بخش کشاورزی، توسعه کشاورزی تجاری و دانش‌بنیان خواهد بود تا افغانستان بتواند در این زمینه به جایگاه اصلی و واقعی خود برسد ولی نباید فراموش کنیم که طی سال‌های اخیر برخی کشور‌های منطقه که از نظر ظرفیت‌ها و تنوع اقلیمی قابل مقایسه با افغانستان نیستند، روی کرسی اقتدار غذایی نشسته اند و در این بخش حکمرانی می‌کنند. این یعنی نمی‌توان حتی یک لحظه وقت را هدر داد و باید از تمام توان شرکت‌های دانش بنیان برای باز پس‌گیری جایگاه از دست رفته، بهره گرفت.

یکی از اولویت‌های کاری در بخش کشاورزی، فاصله گرفتن از کشت و زرع سنتی و حرکت به سمت کشاورزی صنعتی و تجاری با نگاه به اقتصاد برتر است تا محصولات تولید شده روی دست کشاورز نماند و بهره‌بردار براساس نیاز داخلی و بازار‌های صادراتی و جهانی، محصول خود را منطبق با استاندارد شناخته شده و همچنین قیمت مناسب به فروش برساند. کاری که می‌تواند دست دلالان و واسطه‌ها را کوتاه و از دخالت آن‌ها در بازار جلوگیری کند. ادعایی که برای رسیدن به آن، باید کشاورزی دانش بنیان با هدف بهره‌وری بالا و اشتغال پایدار به صورت ویژه در دستور کار قرار بگیرد.

با اینکه مدتی است طرح جامع کشاورزی براساس الگوی کشت یا کشت قراردادی بر مبنای ظرفیت و اقلیم هر منطقه در ولایت های مختلف به اجرا در آمده است، اما خروجی کار نشان می‌دهد، متولیان آنطور که باید برای به نتیجه رسیدن آن وقت نمی‌گذارند. ولی حالا و با تأکید کارشناسان و مسوولان حوزه اقتصاد امارت اسلامی بر توجه به دانش‌بنیان‌ها انتظار می‌رود عزم‌ها جزم و آینده خوبی برای کشاورزی مدرن ترسیم شود.

غالب بودن روش‌ها و متد‌های سنتی این عرصه در کشور و عدم تمایل فعالان این حوزه برای صنعتی شدن، مهم‌ترین موانع در مسیر حرکت شرکت‌ها به سمت ساختار‌های دانش بنیان به حساب می‌آید.

شکی نیست که پتانسیل‌های توسعه دانش در حوزه دام و طیور و همین طور کشت و زرع مهجور مانده و توجه بیشتر به این زمینه‌ها می‌تواند موجب توانمند شدن ولایت ها و به تبع‌آن، ارزآوری برای کشور باشد.

کشاورزی بر مبنای دانش‌بنیان‌ها منتهی به کشاورزی پایدار می‌شود که یکی از اهداف اساسی توسعه این نوع کشاورزی، ایجاد درآمد و اشتغال در نواحی روستایی در جهت افزایش رفاه و کاهش فقر روستاییان است.در همین راستا، رفع مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان می‌تواند زمینه ورود فناوری‌های جدید به صنعت کشاورزی را فراهم کند.

حال با توجه به نقش مهم شرکت‌های دانش بنیان در پیشرفت علمی و فعالیت‌های تجاری کشور در بخش کشاورزی و دامپروری راهکار‌هایی نظیر تدوین سیاست‌های حمایتی و تشویقی توسط دولت، تسهیل در اعطای وام‌های کم‌بهره و نظام‌مند و گذراندن آموزش‌های لازم برای مؤسسات و علاقه‌مندان تأسیس شرکت‌های دانش‌بنیان به منظور مدیریت بازاریابی می‌تواند نقش مهم و بسزایی در رشد و شکوفایی شرکت‌های مذکور ایفا کند.

کوتاه سخن اینکه بخش کشاورزی سهم مهمی در تولید ناخالص داخلی کشور و اشتغالزایی مردم در ولایت های مختلف دارد. دستیابی به امنیت غذایی، کسب درآمد‌های ارزی و استقلال سیاسی و اقتصادی از عمده‌ترین ضرورت‌های توجه به این صنعت است. اما در همین مسیر، توسعه کشاورزی بدون نگرش پایدار و عدم بهره‌مندی از شرکت‌های دانش‌بنیان، موجب بروز مسائل و مشکلاتی می‌شود که مصرف بی‌رویه مواد شیمیایی و تخریب محیط‌زیست را باید از عمده‌ترین آن‌ها در نظر داشت.

انتهای پیام/.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار افغانستان اخبار افغانستان شرکت های دانش بنیان بخش کشاورزی ولایت ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۲۲۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاه آمارگیری کشتار طیور در گناباد تولید شد

مدیر عامل شرکت دانش بنیان مزبور روز یکشنبه افزود: این دستگاه با هدف برنامه ریزی و پایش، کنترل و آمارگیری تعداد کشتار در کشتارگاه های طیور و جلوگیری از کشتار بی رویه و کمبود گوشت و پروتئین در سطح کشور تولید شده است.

مهدی شیدایی ادامه داد: شمارش کشتار ماکیان و نصب دستگاههای مانیتورینگ در کشتارگاه‌های طیور و ارسال اطلاعات برای ادارات جهاد کشاورزی، دامپروری و غیره می تواند نقشی مهم و راهبردی در تامین گوشت مصرفی، خوراک طیور و پشتیبانی کشاورزی داشته باشد.

وی توازن نبودن تولید و مصرف گوشت طیور را از مشکلات مهم برشمرد و گفت: مانیتورینگ همزمان میزان تولید گوشت گرم همه استان‌ها در یک صفحه با قابلیت نظارت و کنترل توسط مسوولان و دست اندرکاران بخش زیادی از مشکلات را رفع می کند.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان تصریح کرد: این دستگاه که توانایی شمارش انواع کشتار شامل، مرغ، بوقلمون، بلدرچین، شتر مرغ و غیره را دارد، هم اکنون بر روی سه کشتارگاه «سپید بال، سیمین بال و زرین بال» بستک شهرستان گناباد و استان خراسان رضوی نصب و مورد بهره برداری قرار گرفته است.

شیدایی اضافه کرد: این دستگاه توانایی اتوماسیون خطوط کشتارگاه و سردخانه هوشمند و پس از کشتار طیور نیز دستگاه‌های اندازه گیری دما ویژه مرحله بسته بندی و سردخانه و همچنین دستگاه های مخصوص اندازه گیری دما بصورت برخط (آنلاین)، ویژه حمل طیور تا مقصد را دارد.
۳۰ شرکت دانش بنیان در مرکز رشد فناوری گناباد مشغول فعالیت هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • اعظمی: ریل‌گذاری مجلس شرکت‌های دانش‌بنیان را در بخش کشاورزی فعال کرده است
  • فعال شدن شرکت‌های دانش بنیان در حوزه کشاورزی
  • تولید زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور توسط دانش‌بنیان‌ها
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • دستگاه آمارگیری کشتار طیور در گناباد تولید شد
  • سهم اقتصاد روسیه از اقتصاد جهانی به پایین‌ترین سطح می رسد
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت ایران کم‌ خرج‌ ترین دولتِ در حال‌ توسعه معرفی شد + جدول