Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-07@00:10:24 GMT

فهرست دارویی کشور بروز شد

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۲۴۱۷۵

فهرست دارویی کشور بروز شد

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بهرام عین اللهی روز دوشنبه در حاشیه امضای تفاهم‌نامه همکاری های علمی و فناوری در راستای اجرای برنامه جامع سلامت و اصالت غذای کشور در آزمایشگاه مرجع غذا و دارو با بیان اینکه دارونامه، معیار پوشش بیمه ای داروها است، اظهار داشت: فهرست داروهای مورد تایید کشور در دارونامه رسمی منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید علائم و راه انتقال آبله میمون / نمونه مثبت در ایران دیده نشده است

وزیر بهداشت با اشاره به رونمایی از دارونامه جدید طب ایرانی گفت: طب ایرانی گنجینه ای ارزشمند و میراث گذشتگان است که در دوران قبل از انقلاب اسلامی، تخریب و بسیاری از منابع آن به هندوستان برده شد؛ به طوری که امروز سازمان جهانی بهداشت، هند را مرجعی برای طب سنتی می داند و حال آنکه عمده آن مربوط به ایران است.

وی اظهار داشت: در وزارت بهداشت، ساختاری برای طب ایرانی داریم که تقویت آن، از برنامه های اصلی وزارت بهداشت است. طب ایرانی، یک روش مکمل و کمکی است که می تواند در سلامت جامعه، نقش مهمی داشته باشد.

عین اللهی تصریح کرد: طب ایرانی بر مبنای گیاهان دارویی کشور استوار است و بسیاری از عوارض داروهای شیمیایی را ندارد. خرسندیم که برای اولین بار، دارونامه طب ایرانی رونمایی شد و در آن، خواص گیاهان دارویی و آثار آنها مشخص شده و سعی ما این است.

وزیر بهداشت همچنین از تدوین آیین نامه حمایت از شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت توسط وزارت بهداشت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خبر داد و گفت: این آیین نامه به عنوان دستور کار فوری در هیات دولت بررسی و تصویب می شود تا تسهیلاتی برای شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته شود و امیدواریم که میزان مشارکت دانشمندان و اساتید در گسترش شرکت های دانش بنیان، افزایش یابد.

عین اللهی افزود: در دارونامه رسمی ایران، مشخصات، ترکیب، اثرات، میزان مصرف و عوارض داروها مشخص شده و برای جامعه پزشکی، نیروهای حوزه سلامت و حتی بیماران، قابل استفاده است. از جامعه پزشکی تقاضا داریم که داروهای مورد تایید در فهرست دارویی کشور را برای بیماران تجویز کنند تا مردم برای تهیه دارو، دچار سرگردانی و سختی نشوند.

وی با تاکید بر ضرورت پیشنهاد داروهای جدید از سوی انجمن های علمی پزشکی به سازمان غذا و دارو، گفت: جامعه پزشکی از تجویز داروهای جدید خارج از فهرست دارویی کشور که تهیه آن برای بیماران، امکان پذیر نیست، پرهیز کنند چراکه مبنای پوشش بیمه ای از دارو، دارونامه رسمی کشور است و خارج از دارونامه، پوشش بیمه ای برای داروها وجود ندارد.

وزیر بهداشت منشا بسیاری از بیماری ها را غذا و تغذیه دانست و گفت: متاسفانه سموم باقی مانده در برخی مواد غذایی، برای سلامتی آسیب زا و گاها سرطان زا است و سازمان غذا و دارو تلاش دارد اصالت غذا را با همکاری وزارت جهاد کشاورزی مشخص کند.

انتهای پیام /

کد خبر: 1142538 برچسب‌ها دارو

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دارو دارویی کشور طب ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۲۴۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید

به گزارش صدای ایران از ایرنا، تجربه نشان داده که سردرد‌های شدید بیشتر در سمت راست سر بروز می‌کند؛ این سردرد‌ها با هر منشائی که باشد، علایم مشخص دارد مثل اختلال در بینایی و شنوایی، سردرد و دندان درد و حتی گاهی با تهوع نیز همراه می‌شود.

سردرد یکی از فراگیرترین مشکلات جسمانی در جهان به شمار می‌رود که اختلال در عملکرد عصب‌های مغز از علل عمده بروز سردرد‌های سمت راست سر است.

گاهی هم عوارض جانبی دارو‌ها سرمنشاء این درد می‌شود به طوری که حتی مصرف بیش از حد دارو‌های مسکن نیز می‌تواند عامل آن باشد؛ پزشکان استامینوفن، آسپیرین و ایبوپروفن را مهمترین مسکن‌هایی می‌دانند که عامل بروز سردرد در سمت راست سر می‌شوند. این مسکن‌ها که اغلب برای درمان میگرن کاربرد دارند، اگر بیش از ۱۰ روز در ماه مصرف شوند خود به محرک سردرد تبدیل می‌شوند.

از دیگر دلایل بروز سردرد در سمت راست سر می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

آلرژی‌ها

متورم شدن رگ‌های مغز

خستگی مفرط

ضربه به سر

عفونت، از جمله سینوزیت

نوسانی شدن قند خون به دلیل برنامه غذایی نامتعادل

کشیدگی و یا سفت شدن عضلات گردن

تومور‌های مغزی

انواع سردرد:

حدود ۳۰۰ نوع سردرد شناخته شده که عامل ۹۰ درصد آنها هنوز ناشناخته است؛ از مهمترین سردرد‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- میگرن

سردرد‌های میگرنی از نوع سردرد‌های ضربان دار بوده که با علائمی، چون تاری دید، تهوع، حساسیت به نور، حساسیت به صدا، استفراغ همراه هستند.

۲- سردرد‌های خوشه‌ای

این نوع سردرد‌ها شیوع بسیار کمی در جمعیت دارند، اما شدید و آزاردهنده بوده و به صورت دوره‌ای ظاهر می‌شوند. معمولاً درد به‌صورت متمرکز و در اطراف چشم‌ها بروز می‌کند. علاوه بر این ممکن است درد به بخش‌های دیگری از سروصورت و گردن نیز سرایت کند.

سردرد‌های خوشه‌ای بیشتر در مردان بروز می‌کند. محرک‌هایی مثل سیگار کشیدن، مصرف الکل و سابقه خانوادگی سردرد‌های خوشه‌ای از علت‌های اصلی بروز این نوع سردرد‌ها محسوب می‌شوند.

۳- سردرد‌های عصبی یا تنشی

سردرد‌های عصبی بسیار شایع هستند به طوری که ۷۵ درصد مردم آن را در طول زندگی خود تجربه می‌کنند. این سردرد‌ها معمولاً امکان بروز در هر دو طرف سر را دارند، اما در برخی افراد تنها یک‌طرف سر تحت تأثیر قرار می‌گیرد. درد‌های مبهم در دو طرف سر و یا تنها یک طرف، حساس شدن پوست سر، سفت شدن و گرفتگی عضلات شانه و گردن و احساس فشار در دو طرف سر و پیشانی از مهمترین علایم آن است.

عواملی که سردرد سمت راست را تشدید می‌کند

استرس و فشار روانی، خستگی بیش‌ازحد، حذف وعده‌های غذایی، مشکلات عضلانی به‌ویژه در ناحیه گردن، عفونت و آلرژی و مصرف نادرست دارو‌ها و خوددرمانی از مهمترین عواملی هستند که سردرد سمت راست را تشدید می‌کنند.

استفاده نادرست و نابجا از بعضی دارو‌ها برای درمان سردرد، به تشدید سردرد منجر می‌شود. سردرد‌های ناشی از مصرف نادرست دارو‌ها عامل ۵ درصد از سردرد‌های ثانویه است سردرد‌های ناشی از مصرف نابجای دارو‌ها معمولاً پس از بیدار شدن از خواب شدیدتر هستند.


چند راهکار برای کاهش سردرد سمت راست

پرهیز از غذا‌های حاوی هیستامین

نوشیدن مقدار کافی آب

افزایش منیزیم غذایی

استراحت به مقدار کافی

دیگر خبرها

  • اقدام عجیب وزارت بهداشت؛ تعیین سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس حجاب!
  • وزارت بهداشت: سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس وضع حجاب تعیین می‌شود!
  • آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد
  • فراخوان کشف قیمت و تامین دارو‌های تک‌نسخه‌ای اردیبهشت ۱۴۰۳
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم
  • چرا «بحران وارفارین» دست از سر بیماران قلبی بر نمی‌دارد؟
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید