Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-30@04:45:18 GMT

نشانه های غده سرطانی چیست؟

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۲۵۰۵۰

نشانه های غده سرطانی چیست؟

غدد سرطانی اغلب سفت ناهموار و بدون درد است البته باید وجود هر نوع غده را جدی گرفت و طی ۲ تا ۴ هفته به پزشک مراجعه کرد.

به گزارش خبرگزاری برنا؛  پیدا شدن غده ای هر چند کوچک در سینه، تنها یک موضوع را تداعی می کند، سرطان!اما به گفته متخصصان، تومور هر نوع برآمدگی در بدن است و بروز هر نوع غده در هر نقطه از بدن علل متعددی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوشبختانه طی سال های اخیر با پیشرفت علم پزشکی، روش هایی برای تشخیص این غده ها ارائه شده است که می توان از آن طریق تصاویر دقیقی از این غده ها را مشاهده کرد. به بیان دیگر بدون این که نیازی به خارج کردن نمونه از طریق عمل جراحی باشد می توان نوع غده را تشخیص داد.


به گفته متخصصان غدد سرطانی اغلب سفت، ناهموار و بدون درد است. البته باید وجود هر نوع غده را جدی گرفت و طی ۲ تا ۴ هفته (زمان طبیعی یک چرخه قاعدگی) به پزشک مراجعه کرد. اما در این مطلب، متخصصان درباره نوع دیگر غد ه های غیرسرطانی که به طور شایع در سینه یافت می شود توضیح می دهند.

 

آیا هر غده ای سرطانی می شوند؟


سرطان غدد بزاقی در یکی از غدد بزاقی شروع می شود. چندین غدد بزاقی مختلف در داخل و نزدیک دهان شما وجود دارد. تومورهای خوش خیم (غیر سرطانی) و بدخیم (سرطانی) می توانند در این غدد ایجاد شوند. در مقایسه با انواع دیگر سرطان های سر و گردن، سرطان غدد بزاقی نادر است.

 

از کجا بفهمم غده ای سرطانی شده است ؟

توده یا تورم در دهان، گونه، فک یا گردن. درد در دهان، گونه، فک، گوش یا گردنی که از بین نمی رود ممکن است سرطانی شده باشد. تفاوت اخیر بین اندازه ویا شکل سمت چپ و راست صورت یا گردن شما. بی حسی در قسمتی از صورت شما هم نشانه ای دیگر است که نباید نسبت به آن بی تفاوت باشید.

 

غدد لنفاوی متورم

احتمالا تا به حال در کنار گردن خود احساس غدد متورم داشته اید که به آن غدد لنفاوی متورم می گویند.

غدد لنفاوی متورم به احتمال زیاد سرطانی نیستند و اکثرا نشانه این است که سیستم ایمنی بدن شما در حال مبارزه با عفونت یا بیماری میباشد.

وقتی همه چیز خوب است، پیدا کردن غدد لنفاوی می تواند بسیار دشوار باشد. اما هنگامی که غدد لنفاوی نزدیک سطح متورم می شوند، می توانید به راحتی آنها را با انگشتان خود احساس کنید. 

اگر غدد لنفاوی همرا با علائمی ازجمله سرفه، بدن درد یا حالت تهوع که نشانه عفونت ویروسی هستند و یا در نزدیکی قسمت عفونی بدن مانند گلو، گوش یا دهان قرار دارند و با بهبودی از عفونت یا بیماری، تورم کاهش می یابد به این معنی است که آنها در حال مبارزه با بیماری هستند و خبری از غده سرطانی نیست.

 

غده بیضی شکلی که در صورت لمس کردن زیر پوست به حرکت درمی آیدعلت احتمالی: فیبر و آدنوما



این غده در هر سنی ممکن است بروز کند؛ با این حال در ۲۰ تا ۳۰ سالگی شایع تر است. این غده اغلب یک تا ۲ سانتی متر پهنا دارد و در صورت لمس کردن زیر پوست به حرکت درمی آید.مشخص نیست که چرا در برخی زنان این غده به وجود می آید و در دیگران به وجود نمی آید. اما یک نظریه این است که برخی خانم ها دارای بافت های حساس هستند که به میزان تغییرات هورمون واکنش نشان می دهد؛ این امر باعث رشد فیبروم می شود. این غده در هر قسمت از سینه می تواند ظاهر شود اما شکل گیری آن در قسمت بالای سینه شایع تر است. گاهی در اوایل نوجوانی یا اوایل ۲۰ سالگی اندازه این غده به ۸ تا ۱۲ سانتی متر یا بیشتر می رسد.
 

غده سفت که پس از یک کبودی عمده رخ می دهدعلت احتمالی: چربی نکروسیس(چربی سفت شده)



ظاهر آن سفت و محکم و همانند غده سرطانی است. به طور کلی اگر غده ای در پی وارد شدن ضربه ای به ناحیه سینه و کبودی آن ایجاد شده باشد به احتمال زیاد آن غدد چربی سفت شده است. با زیاد شدن ورم، کبودی فروکش می کند. بافت چربی سفت می شود و یک برآمدگی حدود ۲ تا ۳ سانتی متر که گاهی دردناک است، به وجود می آید.

درمان: چربی نکروسیس ، در ماموگرافی گاهی به سرطان شباهت دارد، بنابراین اغلب یک نمونه برداری انجام می شود تا تشخیص قطعی داده شود. چربی نکروسیس خود به خود و به مرور زمان از بین می رود.
 

 

برآمدگی دردناک و نرم که ناگهان ظاهر می شودعلت احتمالی: کیست



کیست ها، کیسه های مملو از مایع است. از طرفی امکان حرکت آن زیر پوست وجود دارد. گاهی پوست اطراف آن کمی قرمز است و در زنان ۴۰ تا ۶۰ ساله شایع است در مادران شیرده نیز گاهی کیست های مشابه مملو از شیر دیده می شود.

درمان: مایع کیست از طریق یک سوزن توسط پزشک تخلیه می شود. یک سوم این کیست ها کوچک تر می شود، یک سوم به همان اندازه می ماند و یک سوم نیز طی چند هفته تا چند ماه بزرگ تر می شود. کیست در زنان بالای ۷۰ سال نادر است اما اگر ظاهر شود مایع کیست برای آزمایش، به آزمایشگاه ارسال می شود.
 

 

برآمدگی کوچک که زیر پوست حرکت می کندعلت احتمالی : لیپوما



این برآمدگی زمانی رخ می دهد که سلول های چربی زیر پوست جمع می شود. علت ایجاد آن معلوم نیست و به وزن فرد ارتباط ندارد اما ممکن است در اعضای خانواده شایع باشد. این برآمدگی های بدون درد نرم است و می تواند در تمام بدن ظاهر شود به جز کف دست و پا زیرا در آن قسمت چربی وجود ندارد.

درمان: معمولاً پزشکان لیپوماهای یک تا ۲ سانتی متری را که بی ضرر است از بدن خارج نمی کنند اما در برخی موارد لیپوماها، بزرگ می شود و گاه به ۱۸ سانتی متر می رسد که می توان آن را برداشت.

برآمدگی دردناک، قرمز و گرم شدن پوست هنگام شیر دادن: علت احتمالی: آبسه سینه

این آبسه موقعی رخ می دهد که باکتری از دهان نوزاد شیرخوار وارد بافت سینه می  شود و عفونت ایجاد می کند. این آبسه احتمالاً ۵ تا ۱۰ سانتی متر است.

درمان: چرک خارج می شود. از آن جا که آبسه ها پس از گذشت یک هفته دوباره بروز می کند، این روند باید چندین بار تکرار شود تا کاملاً از بین برود.
 

 

در مردان- بافت های ناصافعلت احتمالی: گاینکومستیا(بزرگ شدن خوش خیم سینه مردان)



این برآمدگی ها که اندازه آن بین ۲ تا ۱۰ سانتی متر متفاوت است، نرم است. این برآمدگی بر اثر اختلال هورمونی به وجود می آید که روی بافت غدد سینه تاثیر می گذارد. این حالت پس از چند ماه از بین می رود. این حالت در مردان که تحت درمان سرطان پروستات قرار دارند، افراد مسن و نوجوانان در حال بلوغ شایع است. همه این گروه های سنی دچار میزان تغییرات هورمون های تستسترون و استروژن می شوند که باعث گاینکومستیا می  شود. در برخی موارد علت ایجاد این برآمدگی مصرف برخی داروهای استروئیدی است. هنگامی که کبد مشغول شکستن دارو است، فعالیت آن در زمینه تنظیم کردن و دفع هورمون های استروژن و پروژسترون متوقف می شود و در نتیجه با ایجاد تغییر اندکی، فرد دچار گاینکومستیا می شود.

درمان: در اغلب موارد خود به خود از بین می رود اگر چه شاید تا یک سال به طول بینجامد. لذا بهتر است به حال خود رها شود. اما در صورت بزرگ یا دردناک شدن می توان آن را با جراحی برداشت.

 انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پزشک سرطان بیماری تومور غده سرطانی غدد لنفاوی غدد بزاقی سانتی متر زیر پوست نوع غده غده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۲۵۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که آسپرین چگونه در برابر سرطان روده بزرگ عمل می‌کند.

طبق یافته‌های منتشر شده، به نظر می‌رسد آسپرین جنبه‌های پاسخ ایمنی بدن را در برابر سلول‌های سرطانی تقویت می‌کند.

دکتر «مارکو اسکارپا»، محقق ارشد و جراح عمومی دانشگاه پادووا در ایتالیا، گفت: «مطالعه ما مکانیسم مکمل پیشگیری یا درمان سرطان با آسپرین را در کنار مکانیسم دارویی کلاسیک آن که شامل مهار التهاب است، نشان می‌دهد.»

برای این مطالعه، محققان نمونه‌های بافتی را از ۲۳۸ بیمار که بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ تحت عمل جراحی سرطان روده بزرگ قرار گرفته بودند، به‌دست آوردند. از این تعداد، حدود ۱۲ درصد مصرف‌کننده آسپرین بودند.

به گفته محققان، نمونه‌های بافتی از مصرف‌کنندگان آسپرین، گسترش کمتر سرطان به غدد لنفاوی و فعالیت تهاجمی‌تر سلول‌های ایمنی در برابر تومورها را نشان داد.

در آزمایشگاه، آنها کشف کردند که قرار دادن سلول‌های سرطانی روده بزرگ در معرض آسپرین، توانایی سلول‌های ایمنی را برای هشدار به یکدیگر در مورد وجود تومورها افزایش می‌دهد.

به طور خاص، سلول‌های ایمنی شروع به بیان بیشتر پروتئینی به نام CD۸۰ کردند. به گفته محققان، در بیماران مبتلا به سرطان رکتوم، مصرف‌کنندگان آسپرین بیان CD۸۰ بالاتری در بافت‌های سالم داشتند که نشان می‌دهد آسپرین توانایی سیستم ایمنی را برای جستجو و از بین بردن سلول‌های سرطانی افزایش می‌دهد.

اسکارپا گفت: «گام بعدی یافتن راهی برای ورود آسپرین به عمق روده و تقویت اثرات ضد سرطانی آن خواهد بود.»

کد خبر 6090456

دیگر خبرها

  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • کمک فوری برای جراحی این مادر سرطانی
  • این سبزی ضد سرطانی متخصص تسکین عفونت های تنفسی
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • اقدام خیرخواهانه کریستوفر کنت برای کودکان سرطانی (فیلم)
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • اقدام خیرخواهانه این دروازه‌بان برای کودکان سرطانی | ویدئو
  • این ادویه عمرتان را زیاد می‌کند
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • راه‌اندازی دستگاه توموتراپی بیماران سرطانی در گلستان