Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهردار مشهد گفت: آماده استفاده از نظرات جامعه علمی و دانشگاهی برای توسعه شهر هستیم، اینکه گمان کنیم شهر را می‌توان به‌تنهایی مدیریت کرد، تفکری اشتباه است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سید عبدالله ارجائی با اشاره به اهداف برگزاری نشست هم‌اندیشی با اساتید دانشگاه‌ها در حوزه شهرسازی مشهد، اظهار کرد: باید اصحاب علم و دانش را در تمامی حوزه‌های تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی مشارکت دهیم، لذا با اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها با موضوعات و سرفصل‌های مرتبط با مدیریت شهری نشست‌ها و جلساتی را برگزار می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این مشارکت اصحاب علم و دانش در تمامی حوزه‌های تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی برای حوزه‌های تخصصی شهرداری نیز پیام دارد، ادامه داد: پیام این است که حوزه‌های عمران، حمل‌ونقل، خدمات شهری باید بنشینند و حرف‌های دانشگاهیان، کارشناسان و نخبگان را در این حوزه‌ها بشنوند و با بدنه کارشناسی و نخبگانی مشهد، استان و کشور ارتباط بگیرند.

شهردار مشهد تصریح کرد: دومین انگیزه از برگزاری چنین نشست‌هایی رساندن پیام به جامعه علمی، دانشجویان، اساتید و نخبگان است که حرف‌ها و نظرات آن‌ها شنیده می‌شود. بسیاری از بحث‌های در جلسات رسمی از سوی کارشناسان و نخبگان مطرح می‌شود، اما شاید بسیاری از مباحث مغفول بماند و دغدغه‌های جامعه نخبگانی و دانشگاهی به مدیران نمی‌رسد، از این رو این نشست‌های هم‌اندیشی لازم است تا دغدغه‌ها بدون واسطه شنیده شود.

وی با تاکید بر اینکه در حوزه شهرسازی چند مسئله اساسی وجود دارد که اگر دانشگاهیان آن‌ها را برسی کنند نتایج مطلوبی خواهد داشت، گفت: موضوعی که این روزها به آن فکر می‌کنیم این است که افق جمعیتی مشهد در آینده باید چقدر باشد و ما برای چه میزان جمعیت باید برنامه‌ریزی داشته باشیم؛ آیا باید با همین سرعت حرکت کنیم و برای ۴.۵ تا پنج میلیون جمعیت برنامه‌ریزی کنیم یا برای ۱۰ تا ۱۵ میلیون جمعیت برنامه‌ریزی انجام شود؟

ارجائی خاطرنشان کرد: در حال حاضر مشهد سالانه پذیرای حدود ۳۰ میلیون زائر است، آیا باید برای پذیرایی از ۱۰۰ میلیون زائر داخلی و ۱۰ میلیون زائر خارجی برنامه‌ریزی کرده و آماده شویم.

کد خبر 578872

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کلانشهر مشهد مدیریت شهری مشکلات شهري برنامه ریزی شهری پروژه های شهری دانشگاهیان خدمات شهری مدیران شهری ساماندهي شهري شهرداری مشهد شهردار مشهد شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق برنامه ریزی حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۰۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهقانی: نظام مالکیت فکری کلید توسعه عادلانه فناوری است

معاون علمی رئیس جمهور معتقد است "مالکیت فکری" برای عدالت ضروری است. این نظام مالکیت فکری به پدیدآورندگان فناوری حق می‌دهد تا از دستاوردهای خود سود ببرند و در عین حال، دیگران نیز می‌توانند از این دستاوردها استفاده کنند. - اخبار اجتماعی -

دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم پیرامون موضوع مالکیت فکری در ایران، به نقش دوگانه‌ فناوری در تشدید یا کاهش شکاف‌های طبقاتی  اشاره کرد و گفت: فناوری، همچون تیغی دو لبه، می‌تواند شکاف‌های طبقاتی را عمیق‌تر کند و یا در جهت عدالت و توسعه‌ آن به کار گرفته شود.

دهقانی فیروزآبادی در ادامه، دسترسی به منابع علمی را به عنوان نمونه‌ای از این دوگانگی مطرح کرد و تصریح کرد: پیش از ظهور اینترنت، دسترسی به منابع علمی نظیر کتاب‌ها، مقالات و ... محدود به قشر خاصی از جامعه بود. این امر به دلیل هزینه‌ بالا و نیاز به ارتباطات و مجوزهای خاص، مانع از بهره‌مندی بسیاری از افراد از این منابع ارزشمند می‌شد اما امروز به واسطه فن‌آوری اینترنت، دسترسی همه مردم و فرصت دسترسی همه مردم برای رسیدن به یک اطلاعات، تقریباً فراهم است.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ما عدالت را ترویج فرصت‌های برابر برای تمام افراد جامعه در جهت کسب و کار و خلق ارزش می‌دانیم؛ اگر بتوانیم در هر زمینه‌ای فرصت‌های برابر را برای افراد فراهم کنیم، آنگاه می‌توانیم مدعی داشتن جامعه‌ای عدالت‌محور باشیم.

.

وی ادامه داد: هر فرد با توجه به توانایی‌ها و استعدادهای خود می‌تواند از این فرصت‌های برابر بهره‌مند شود. اینترنت نمونه بارز و زمینه‌ای عمومی برای بهره‌مندی یکسان همه افراد از فرصت‌ها است.

فرهنگ‌سازی و گفتمان‌سازی پیش‌شرط اجرایی شدن "قانون مالکیت فکری" است

دهقانی اظهار کرد: در مقابل، همین فناوری اگر به مثابه ابزاری برای انحصار و سلطه به کار گرفته شود، می‌تواند به ابزار سیطره و قدرت تبدیل شود. بدین معنا که عده‌ای خاص در یک جامعه یا جامعه جهانی که از این ابزار برخوردار باشند، می‌توانند نسبت به سایرین برتری یافته و این امر مغایر با عدالت است.

معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به تمایز علم و فناوری، بر لزوم حمایت از حقوق پدیدآورندگان فناوری تأکید کرد. 

وی بیان کرد: ایجاد نظام مالکیت فکری کارآمد و تشویق فناوران به ثبت و عرضه دستاوردهای خود در قالب نظام‌مند و عادلانه، دو مزیت کلیدی دارد: فایده اول این است که ارزش‌های پدیدآورندگان یک اثر حفظ می‌شود و فایده دوم این است که جامعه مخاطب آن و جامعه یک کشور می‌تواند فرصت‌های خوبی برای دسترسی به آنچه که دیگران بدست آوردند داشته باشد.

دهقان بر اهمیت برقراری یک نظام مالکیت فکری عادلانه تأکید کرد و گفت: چنین سیستمی می‌تواند مشوقی برای پدیدآورندگان، به‌ویژه در حوزه فناوری، باشد تا در چارچوب این نظام فعالیت کنند. این امر نه تنها به حفظ ارزش‌ها و قدردانی از تلاش‌ها منجر می‌شود، بلکه زمینه را برای به اشتراک‌گذاری عادلانه این دستاوردها با سایر جوامع در یک نظام ارزشی عادلانه فراهم می‌کند.

معاون علمی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: نظام مالکیت فکری بستری را فراهم می‌کند که 10 جامعه با یکدیگر همکاری کنند، دستاوردهای خود را به اشتراک بگذارند و از طریق یک سیستم ارزش‌گذاری عادلانه، از نوآوری‌ها و اختراعات یکدیگر بهره‌مند شوند.

دهقانی با تأکید بر اهمیت شکل‌گیری مباحث مالکیت فکری در کشور، خواستار پیگیری جدی این موضوع از سوی کل اکوسیستم شرکت‌های دانش‌بنیان شد.

وی تأکید کرد: این شرکت‌ها باید با سازوکارها و دستورالعمل‌های مربوطه آشنا شده و از آنها در جهت حفظ منافع خود استفاده کنند.

وی همچنین حضور فعال در نشست‌ها و مباحث تخصصی را برای ارائه نظرات و دیدگاه‌ها و در نهایت، شکل‌گیری نظامی پخته‌تر، کامل‌تر و بی‌نقص‌تر در حوزه مالکیت فکری را ضروری دانست.

دهقانی گفت: از همه شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالان حوزه توسعه فن‌آوری دعوت می‌کنم که دراین نشست شرکت کنند و نظرات و نکات خود را مطرح کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دریا باید محور توسعه و برنامه ریزی استان بوشهر قرار گیرد
  • دهقانی: نظام مالکیت فکری کلید توسعه عادلانه فناوری است
  • حل مشکلات جامعه با نسخه دانشگاهیان ممکن است
  • تجمع جامعه دانشگاهی مشهد در محکومیت برخورد با حامیان فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا 
  • تجمع دانشگاهیان تهران، مشهد و اهواز در حمایت از خیزش دانشجویان آمریکاو اروپا
  • ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی
  • ۳ خدمت اصلی اپراتور هوش مصنوعی/ دسترسی به چند صد GPU در سال ۱۴۰۳
  • همکاری ۴۲ گانه برنامه آبادیران و بهزیستی برای رفع چالش‌های حوزه معلولین
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران
  • به ظرفیت‌های خدمات‌رسانی مشهد به صورت ویژه پرداخته شود