Web Analytics Made Easy - Statcounter

حق‌پناه گفت: موضع گرفتن سلبریتی‌ها درباره امام هشتم(ع) و دفاع از هویت ملی و محکومیت ابتذال نوعی اعلام موضع و کنشگری فعال است که ضرورت دارد تا این افراد و چهره‌ها بدانند نمی‌توانند نسبت به ارزش ها و فرهنگ عمیق ما دهن کجی کنند و بعد از چند روز در مقام اهالی و اصحاب فرهنگ قرار بگیرند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسین حق‌پناه، عضو شورای تألیف کتاب درسی سواد رسانه‌ای در گفت‌وگو با صبح توس اظهار کرد: اساساً برای جشنواره‌های سینمایی جهانی، ارزش های اخلاقی و اجتماعی و تربیتی اولویت ندارد و از نگاه آنها مسئله هنری که در خدمت صنعت و اقتصاد باشد در اولویت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تعاریفی که غرب از هنر و سینما دارد نزدیک به فضای لذت طلبانه است و کمتر به هنر به عنوان وسیله‌ای برای رشد و تعالی و تربیت است لذا از این نظر اتفاق جدیدی در تولیداتی مانند عنکبوت مقدس و سایر موارد نیفتاده و سال‌ها در این جشنواره ها همین نوع فیلم‌ها جایزه می‌گیرند.

جشنواره‌هایی سیاسی در خدمت مراکز قدرت و ثروت

کارشناس ارشد سواد رسانه گفت: این جشنواره ها به منابع قدرت و ثروت متصل هستند و در جهت اهداف آنها عمل می کنند و سال‌ها جشنواره های کن و برلین و غیره در راستای اهداف سیاسی همین منابع بودند و اهدای جایزه اسکار به فیلم آرگو توسط همسر اوباما رئیس جمهور آمریکا کاملاً وجهه سیاسی این موضوع را عیان کرد.

وی افزود: از این نظر تعجبی ندارد وقتی جشنواره ای با سخنرانی ریاست جمهوری اوکراین به صورت سیاسی آغاز می شود و متأثر از جریان های قدرت و ثروت است با جایزه دادن به فیلم ضدایرانی و ضد دینی روبرو شویم.

حق‌پناه با اشاره به اینکه واکنش و موضع گیری های انجام شده در داخل کشور برای غربی‌ها هزینه‌سازی می کند ادامه داد: برخورد با حضور برخی از به اصطلاح هنرمندان در جشن خواننده مبتذلی مانند ساسی مانکن نیز در این راستا دارای اهمیت است.

ضرورت هزینه‌سازی برای حضور به اصطلاح هنرمندان در جشن خواننده مبتذل

وی افزود: کسی که به فضای ضدارزشی خانواده و کودک و نوجوان در جامعه شناخته شده است؛ افرادی از جامعه هنری به خودشان اجازه می دهند در شرایطی که مردم ایران عزادار حوادث آبادان هستند تصاویرشان منتشر شود و جالب است همین افراد نیز ادعای حمایت از مردم و خانواده ها را دارند و به عنوان الگوهای هنری اجتماعی برای نسل جدید معرفی می شوند!.

عضو شورای تألیف کتاب درسی سواد رسانه‌ای تصریح کرد: اینگونه تولیدات و موضع گرفتن سلبریتی‌ها درباره امام هشتم(ع) و دفاع از هویت ملی و محکومیت بی اخلاقی‌ها و ابتذال نوعی اعلام موضع و کنشگری فعال است که ضرورت دارد تا این افراد و چهره ها بدانند نمی توانند نسبت به ارزش ها و اخلاق و فرهنگ عمیق ما دهن کجی کنند و بعد از چند روز در مقام اهالی و اصحاب فرهنگ قرار بگیرند.

وی افزود: فرهنگ ایرانی فرهنگ خانواده محور و مبتنی بر آموزه های رضوی است و هر کسی به خودش اجازه بدهد ضد این فرهنگ تولید محتوا کند و یا حمایتی داشته باشد حتما برخورد جدی از سوی مردم به همراه خواهد داشت.

متولیان سینمایی مطالبات مردم را در خصوص محتوای ضددینی پیگیری کنند

معاونت کودک و نوجوان مؤسسه تبیان خاطرنشان کرد: حاکمیت یا متولی فرهنگی مربوطه باید در مواجهه با این طور مسائل نوعی جلوه امتداد مردم باشد و وقتی این حجم از عصبانیت و مطالبه مردم در برخورد با چنین محتواهای ضددینی وجود دارد باید وزارت ارشاد و متولیان سینمایی بتوانند احقاق حقوق مردم را پیگیری کنند و مدافع حقوق عامه مردم باشند.

وی ضمن تأکید بر داشتن سازوکارهایی برای جلوگیری ابراز هر نوع اظهارنظری از سوی چهره های فرهنگی افزود: اینطور نباشد که در اینده نیز همین افراد بدون پرداخت هیچ هزینه ای به نام هنرمند و سلبریتی تکریم شوند بلکه این افراد از نظر حقوقی باید هزینه لازم پیرامون توهین نسبت به فرهنگ و اعتقادات مردم را بدهند.

سلبریتی باید در برابر قانون مسئولیت پذیرو پاسخگو باشد

کارشناس ارشد سواد رسانه گفت: یکی از این موارد ایجاد قوانین در مورد اظهارنظر هنرمندان در زمینه های مختلف در شبکه های اجتماعی و رسانه های عمومی است که اگر این افراد مدلی از رفتار را در قبال مردم انجام می دهند باید مسئولیت پذیرو پاسخگو باشند.

وی افزود: سلبریتی ها شیفته توجه هستند و سوخت موتور آنها با توجه، تأمین می شود و برای جلب توجه روی به شعار اپوزوسیون و مخالف خوانی می آورند چون باعث می شود که از این مرکز توجه قرار گرفتن استفاده های تجاری خودشان را کنند.

حق‌پناه اظهار کرد: این جلب توجه به هر قیمتی، بر خلاف شأن هنر و هنرمند است چراکه هنر قرار است زبان گویای مطالبات مردم و بیان ارزش‌های اخلاقی باشد.

اعتراض خانواده‌های دغدغه‌مند به گوش سلبریتی‌ها برسد

وی افزود: در زمینه خانواده ورای جبهه‌بندی سیاسی باید ارزش های اخلاقی خانواده و محیط پاک خانواده مورد مراقبت قرار بگیرد لذا اینکه صورت مسئله را از فضای سیاست زده خارج کنیم و حول موضوعات هویت ملی و عزت ملی و رشد جوان به مسئله پرداخته شود اهمیت دارد.

معاونت کودک و نوجوان مؤسسه تبیان با بیان اینکه باید بسترهایی را برای کنشگری عمومی فراهم شود تا خانواده‌های دغدغه‌مند این اعتراضات را به گوش جامعه و سلبریتی ها برسانند تصریح کرد: برخورد صنفی مرتبط با هنرمندان در این راستا بسیار مؤثر است.

وی افزود: اولین برخورد باید از سوی هنرمندان واقعی باشد چراکه نام هنر و هنرمند خدشه دار نشود لذا نیاز است نهادهای مرتبط در حد و اندازه واکنش های مردمی ظاهر شوند و اقدام اساسی را برای جلوگیری از چنین اتفاقات برنامه‌ریزی کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سلبریتی ها سواد رسانه جشنواره ها خانواده ها حق پناه ارزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۱۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میدان شهرت در ایران

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، کتاب «میدان شهرت در ایران» اثر پژوهشی احسان شاه‌قاسمی (عضو هیأت علمی گروه ارتباطات دانشگاه تهران) است. این پژوهش به بررسی نقش سلبریتی‌ها در جامعه ایران می‌پردازد و به جنبه‌هایی از این صنعت نوپدید در کشورمان اشاره دارد که تاکنون دیده نشده‌ است. 

 این کتاب با مقدمه آرتور آسابرگر که یکی از بزرگ‌ترین استادان و پژوهشگران زنده علم ارتباطات در دنیا است، از سوی انتشارات پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی منتشر شده است. کتاب «میدان شهرت در ایران» در شانزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش فرهنگی در محور رسانه و ارتباطات به‌عنوان اثر برگزیده معرفی شد.

 سه فصل اول کتاب به توضیح تاریخچه شهرت در ایران، شالوده‌های شهرت، نقش صنعت شهرت در سلبریتی‌سازی و... اختصاص دارد.

در سه فصل دوم، به مسائلی همچون فمنیسم شهرت، نیکوکاری سلبریتی‌ها و شهرت و دین پرداخته شده است.

 در فصل ششم نشان داده می‌شود صنعت شهرت چگونه از عناصر دینی برای سلبریتی‌سازی استفاده می‌کند و چگونه مخاطبان و کاربران به مسیری کشانده می‌شوند که احساس کنند با سلبریتی‌ها روابط صمیمانه شخصی و دوسویه دارند.

در فصل هفتم، نویسنده به مسأله مصرف‌گرایی و رابطه آن با شهرت پرداخته و نشان می‌دهد چگونه سلبریتی‌ها به‌صورت آشکار و نهان، مصرف‌گرایی را تبلیغ می‌کنند و چگونه این کار آنها در تضاد با ادعا‌های زیست محیطی آنها قرار می‌گیرد.

فصل هشتم این کتاب به توصیه‌هایی برای مدیریت فرهنگ شهرت اختصاص یافته است. این کتاب تلاش دارد به این سوالات پاسخ گوید:

فرهنگ شهرت از کجا پیدا شد و در ایران چه روندی را طی کرده است؟ رابطه شهرت و پول چیست؟ فضای مجازی چه کمکی به سلبریتی‌ها کرده است؟ چرا نیکوکاری سلبریتی‌ها زیانبار است؟ شهرت چه ارتباطی با فمنیسم پیدا می‌کند؟

آسابرگر در مقدمه کتاب «میدان شهرت در ایران» می‌نویسد: این کتاب به جنبه‌هایی از این صنعت نو پدید در ایران اشاره می‌کند که تا کنون دیده نشده‌اند. مطالب این کتاب کمک می‌کند که حتی مخاطب غیرایرانی هـم به جنبه‌هایـی از شهرت در کشور خودش آگاه شود کـه تا کنون در پیش چشم او بوده و نمی‌دیده است، و شاید این را بتوان مهم‌ترین امتیاز کتاب دانست.

شاه‌قاسمی، نویسنده کتاب می‌گوید از حدود ده سال پیش که مطالعه روی شهرت را آغاز کرده است، هر روز افراد بیشتری متوجه شده‌اند مسأله شهرت مسئله‌ای مهم در فرهنگ ماست. اوایل کار، حتی جامعه‌شناسان بسیاری به او می‌گفتند مسأله شهرت در ایران چندان مهم نیست که ارزش پژوهش‌های گسترده و ژرف را داشته باشد. رسانه‌های رسمی و غیررسمی ایران چندان مسأله شهرت را جدی نمی‌گرفتند و دانشجویان علوم انسانی کمتر این حوزه را حوزه مهمی برای انجام پژوهش و نگارش پایان‌نامه و رساله می‌دانستند. امروز که میلیون‌ها نوجوان ایرانی عملا برای سلبریتی‌های داخلی و خارجی بردگی می‌کنند، پژوهش‌های بسیار بیشتر و بهتری در این حوزه انجام می‌شود.

بریده‌ای از کتاب «میدان شهرت در ایران» که گوشه‌ای از این ابعاد ناپیدا را ملموس‌تر بیان می‌کند به این شرح است:

«سلبریتی‌های ایرانی معمولاً از اصطلاح «خراب شده» در توصیف کشورشان استفاده می‌کنند انگار این کشور ویرانه‌ای است که لیاقت آنها را ندارد و آنها با بازگشت به این کشور یا ماندن در آن باید بر سرش منت بگذارند. هر وقت چنین اظهار نظر‌هایی را می‌شنوم سه نکته به ذهنم می‌رسد، نخست باید از دوگانه حکومت ملت پرهیز کرد حکومت هم بخشی از ملت است و برعکس. نمی‌توان تصور کرد نیرویی اسرارامیز تعدادی غیرایرانی را از کشوری دیگر آورده است تا در جایگاه‌های مؤثر حکومتی قرار بگیرند و ایران را خراب کنند. دوم سلبریتی‌ها هرگز نمی‌گویند که این خراب شده باعث بالیدن و موفقیت آنها شده است. سوم و از همه مهم‌تر، سلبریتی‌ها هرگز توضیح نمی‌دهند که اگر ایران شایستگی آنها را ندارد چرا حاضر نیستند در جایی کار کنند که شایستگی آنها را دارد.»                     

احسان شاه‌قاسمی در سال ۱۳۵۷ در شهرستان رستم به دنیا آمد. کودکی را در نورآباد ممسنی، شیراز و تهران گذراند. در سال ۱۳۸۱ با مدرک کارشناسی مهندسی مکانیک از دانشگاه شیراز فارغ التحصیل شد و بعد از گذراندن دوره سربازی، در سال ۱۳۸۴ وارد دوره کارشناسی ارشد ارتباطات در دانشگاه تهران شد و تحصیلات خود را تا سطح دکتری در این دانشگاه ادامه داد. شاه‌قاسمی از سال ۱۳۹۴ به عنوان عضو هیات علمی در گروه ارتباطات دانشگاه تهران مشغول کارشد.

وی در دو دهه گذشته بیش از پنجاه کتاب را از انگلیسی به فارسی ترجمه کرده و دست کم چهار کتاب را به زبان‌های فارسی و انگلیسی منتشر نموده است. مقاله‌های او در مجلات مهم منتشر شده است. از سال ۱۳۹۹ شاه‌قاسمی برای اولین بار درس مطالعات شهرت و هواداران را در ایران ارائه کرد. او پیش از آن یک دهه را صرف مطالعه و تحقیق درباره شهرت و رابطه آن با رسانه‌ها کرده بود. در سال ۱۴۰۲ پژوهش‌های او در قالب کتابی به نام «میدان شهرت در ایران» به وسیله پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی منتشر شد و به عنوان مهم‌ترین منبع تدریس مطالعات شهرت در اختیار دانشگاه‌های مختلف قرار گرفت.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کارگر باید لذت آسایش و رفاه را در کنار اعضای خانواده تجربه کند/ ضرورت نهادینه شدن «فرهنگ کار» در جامعه
  • ضرورت پاسخگویی به مطالبات و دغدغه مردم خراسان جنوبی
  • ضرورت مشارکت همه جانبه متولیان عفاف و حجاب در جامعه
  • آیت‌الله اعرافی: فرهنگ‌سازی در تغییر آمار تصادفات مؤثر است
  • همیاران مهربان ترافیک به مثابه مشارکت مردم در جهش تولیدات فرهنگی هستند/روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست
  • ساخت فیلم سینمایی اقتباسی درباره فرهنگ رضوی
  • رشیدی: برخورد با دانشجویان آمریکایی نشان‌دهنده دموکراسی پوشالی آمریکاست
  • میدان شهرت در ایران
  • فیلم سینمایی تاریخی اقتباسی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود
  • فیلم سینمایی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود/ برگزاری نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان