Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد باباخانی روز سه‌شنبه به مناسبت روز جهانی بدون دخانیات در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سال گذشته حدود ۲۰۰ واحد عرضه قلیان در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد پلمب و بیش از ۵ هزار قلیان جمع‌آوری و معدوم شد.

وی بیان کرد: امسال نیز در راستای تشدید نظارت بر مراکز عرضه دخانیات از ابتدای سالجاری تاکنون حدود ۳۰ واحد صنفی عرضه قلیان در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد پلمب و حدود ۲۶۰ قلیان جمع‌آوری و معدوم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 مدیر گروه بهداشت محیط  دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به مشارکت حدود ۴۵۰ نفر از بازرسان این دانشگاه در مبارزه با عرضه قلیان، اظهار کرد: همچنین طی این بازدیدها بیش‌ از ۳۰۰ واحد نیز به دلیل تبلیغات دخانیات و قرار دادن استندهای سیگار در معرض دید، به دادگاه معرفی شدند تا از طریق مراجع قضایی با آن‌ها برخورد قانونی شود.

وی افزود: سازمان جهانی بهداشت شعار امسال روز جهانی دخانیات را "دخانیات تهدیدی برای سلامت و محیط زیست" اعلام کرده است و با توجه به تاثیرات منفی مصرف مواد دخانی مانند سیگار و قلیان در هفته جهانی مبارزه با دخانیات، آموزش همگانی و حساس‌سازی مردم نسبت به دخانیات از اولویت‌های کاری است و نیز تشدید اقدامات نظارتی در زمینه عرضه دخانیات و جلوگیری از تبلیغات در زمینه دخانیات در دستور کار قرار گرفته است.

مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: همچنین امسال تبلیغات محیطی عوارض سیگار بر سلامتی به صورت پوستر و بنر در واحدهای صنفی نصب می‌شود و از فروشندگان درخواست می‌شود تا آن را در معرض دید خریداران قرار دهند تا با آگاهی بخشی به مردم شاهد کاهش مصرف دخانیات در مناطق تحت پوشش دانشگاه باشیم.

وی با بیان اینکه عرضه دخانیات در واحدهای صنفی مجاورت مراکز آموزشی ممنوع است، ادامه  داد: برخورد با واحدهای صنفی که در نزدیکی مدارس و مراکز آموزشی اقدام به عرضه سیگار می کنند در دستور کار قرار گرفته است.

باباخانی افزود: همچنین با رستوران‌هایی که برای جلب مشتری اقدام به عرضه قلیان می‌کنند، برخورد خواهد شد چرا که مضرات قلیان به‌ مراتب بیشتر از سیگار است.

مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: از نظر قانون هر واحد صنفی که می‌خواهد عرضه دخانیات داشته باشد بایستی مجوز خرده‌فروشی عرضه سیگار را از اتاق اصناف دریافت کنند و تعهد دهند که عرضه سیگار در معرض دید مردم نباشد، سیگار را به صورت نخی عرضه نکنند، سیگار را به نوجوانان زیر ۱۸ سال نفروشند و در واحدهای نزدیک به مراکز آموزشی عرضه دخانیات صورت نگیرد.

وی اظهار داشت:  مبارزه با مصرف دخانیات به تنهایی از وزارت بهداشت ساخته نیست و سایر دستگاه ها و سازمان های دولتی و مردمی نیز باید در این راستا پای کار بیایند و همکاری کنند.

باباخانی افزود: مصرف دخانیات در یک کشور را به صورت کلی نمی‌توان حذف کرد، چراکه به عنوان یک نیاز کاذب در برخی افراد وجود دارد اما باید نحوه عرضه آن کنترل و دسترسی آسان به آن محدود و تبلیغات آن ممنوع شود.

خلیل‌آباد اولین شهر بدون دخانیات در خراسان رضوی

مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از دیگر برنامه های وزارت بهداشت در زمینه کنترل و مبارزه با دخانیات اجرای طرح "شهر بدون دخانیات" است که خلیل‌آباد به عنوان اولین شهر استان خراسان رضوی انتخاب شده است که اقدامات کاهش میزان دسترسی، افزایش میزان مقابله با عرضه و مصرف دخانیات، حساس‌سازی مردم و آموزش به صورت جدی در این شهر دنبال می شود تا کمترین مصرف دخانیات را داشته باشد و به‌ عنوان یک نمونه و الگوی شهر بدون دخانیات معرفی شود.

باباخانی افزود: همچنین در راستای اجرای طرح شهر بدون دخانیات، برگزاری جلسات آموزشی آگاهی‌بخشی عمومی و ارتقای آگاهی همکاران در وزارت بهداشت و علوم پزشکی و سایر ادارات در سطح کشور و نیز آموزش افراد تاثیرگذار جامعه همچون روحانیون در حال اجرا است تا آنان بتوانند به‌عنوان سفیر بهداشت در مسایل دخانیات همکاری داشته باشند.

سازمان بهداشت جهانی ۳۰ می، مصادف با ۱۰ خرداد را روز جهانی مبارزه با دخانیات نانگذاری کرده است.

۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری استان خراسان رضوی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارد و بقیه جمعیت استان توسط دانشکده و دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه، گناباد و تربت‌جام خدمات رسانی می‌شوند.

برچسب‌ها مشهد قلیان نه به دخانیات خلیل آباد دانشگاه علوم پزشکی مشهد سیگار

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مشهد قلیان نه به دخانیات مشهد قلیان نه به دخانیات خلیل آباد دانشگاه علوم پزشکی مشهد سیگار دانشگاه علوم پزشکی مشهد مدیر گروه بهداشت محیط شهر بدون دخانیات مصرف دخانیات عرضه دخانیات پوشش دانشگاه عرضه قلیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۲۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویپ های ۲ میلیون تومانی در کشور/ چرا سیگارهای الکترونیک در ایران ممنوع نمی شود؟!

محمدرضا مسجدی با بیان اینکه معاهده‌نامه کنترل دخانیات توسط سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۰۳ به تصویب رسید، اظهار کرد: تصویب معاهده‌نامه کنترل دخانیات، یک حرکت عظیم علیه مصرف دخانیات در جهان به حساب می‌آید. پس از تصویب معاهده‌نامه کنترل دخانیات، صاحبان و مافیای صنعت دخانیات در مسیر تولید فرآورده‌های جدید گام برداشتند تا افراد بیشتری را گرفتار دخانیات کنند؛ چرا که صنعت دخانیات به عنوان سومین صنعت سودآور جهان معرفی شده است.

وی در پاسخ به سوال درباره سیگارهای الکترونیک و ادعای ترک دخانیات با استفاده از این سیگارها، ادامه داد: شرکت‌های تولیدکننده محصولات دخانی ادعا می‌کنند سیگارهایی تولید کرده‌اند که فقط حاوی نیکوتین است و موادی که در سیگارهای کلاسیک وجود دارد در این محصول وجود ندارد. شرکت‌های دخانی ادعا می‌کنند سیگارهای جدید یعنی سیگارهای الکترونیکی نه تنها اعتیادآور نیستند و وابستگی کمتری دارند، بلکه از این سیگارها می‌توان برای ترک دخانیات استفاده کرد. «ترک دخانیات»، یک شعار حق به حساب می‌آید اما شرکت‌های تولیدکنندگان دخانیات از یک شعار حق برای تحقق اهداف باطل استفاده می‌کنند.

سرطان و سکته‌های قلبی و مغزی از پیامدهای سیگارهای الکترونیک

دبیر جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه  ضرر سیگارهای الکترونیک در مقایسه با سیگارهای کلاسیک کمتر نیست، افزود: شرکت‌های تولیدکننده دخانیات به سیگارهای الکترونیک موادی مانند گلیسیرین، مواد معطر و برخی از افزودنی‌ها اضافه کرده‌اند. بررسی‌ها بیانگر این است مشتقاتی که در ویپ‌ها و دیگر سیگارهای الکترونیک وجود دارد، اگر از دود سیگار و قلیان بدتر نباشد، همان خطر و ضررها را به همراه دارد. نتایج مطالعات بیانگر این است، استعمال سیگارهای الکرونیکی سبب سکته‌های قلبی و مغزی، بیماری‌های مزمن تنفسی و سرطان می‌شود.

این متخصص با بیان اینکه برخی کشورها نسبت به تحریم مصرف سیگارهای الکترونیکی اقدام کرده‌اند، خاطرنشان کرد: آمریکا نسبت به تحریم مصرف سیگارهای الکترونیک در تمام ایالات‌های این کشور اقدام کرده است. هچنین فرانسه اعلام کرده است که مصرف ویپ و سیگارهای الکترونیکی تا پایان سال جاری میلادی در این کشور ممنوع می‌شود. این کشور، طرح ممنوعیت سیگار الکترونیک را به اتحادیه اروپا ارائه داده تا دیگر کشورهای عضو این اتحادیه نیز برای ممنوعیت مصرف سیگارهای الکترونیک گام بردارند.

اعتیاد در ۶ تا ۸ درصد مصرف‌کنندگان سیگارهای الکترونیک

 مسجدی با اشاره به ممنوعیت مصرف سیگارهای الکترونیک در کشورهای پیشرفته، گفت: اگرچه مصرف سیگارهای الکترونیک در کشورهای پیشرفته ممنوع شده اما این دست سیگارها در کشورهایی مانند ایران مصرف می‌شود؛ به نحوی که قیمت ویپ در کشور از ۲۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون تومان است. اگرچه تولید و عرضه سیگارهای الکترونیک در کشور ممنوع است اما برخی خواهان تولید سیگارهای الکترونیک در کشور هستند. افرادی که خواهان تولید سیگار الکترونیک در کشور هستند ادعای خود با عنوان «جلوگیری از درآمد خارجی‌ها و کسب درآمد داخلی» مطرح می‌کنند و با درخواست خود، دولت و مجلس را تحت فشار قرار می‌دهند.

دبیر جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ادامه داد: اگر سیگار الکترونیک در کشور تولید شود، سود از آن صاحبان ایده می‌شود اما جوانان باید تاوان تولید این سیگار در کشور را بپردازند. نتایج مطالعات بیانگر این است که ۱۸ درصد از جوانانی که سیگارهای الکترونیک مصرف می‌کنند، گرفتار اعتیاد مواد دخانی می‌شوند. مضرات سیگارهای الکترونیک محدود به اعتیاد به مواد دخانی نمی‌شود؛ بلکه ۶ تا ۸ درصد از افرادی که سیگارهای الکترونیک مصرف می‌کنند، گرفتار اعتیاد به مواد مخدر می‌شوند.

دبیر جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه ایران با اشاره به نرخ اعتیاد در جوانان افزود: آمار و ارقام مربوط به اعتیاد جوانان تکان‌دهنده است. باز هم تاکید می‌کنم افرادی که موضوع تولید سیگارهای الکترونیک را مطرح می‌کنند فقط به فکر منافع مالی خود هستند اما نکته مهم و اساسی این است تولید سیگارهای الکترونیک می‌تواند تمام ارکان کشور را تحت تاثیر قرار دهد.

وی گفت: رسانه‌ها باید موضوع آسیب‌های تولید سیگارهای الکترونیک را در کانون توجه قرار دهند. نه تنها رسانه‌ها بلکه وزارتخانه‌های «علوم، تحقیقات و فناوری»، «آموزش و پرورش» و «ورزش و جوانان» باید برای حفظ جوانان دست به دست یکدیگر دهند و تفریحات سالم را برای جوانان فراهم کنند تا جوانان گرفتار مواد دخانی نشوند.

تولید سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور

وی با بیان اینکه حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد صنعت محصولات دخانی به صورت مستقیم و غیرمستقیم در اختیار ایالات‌ متحده است، اظهار کرد:  براساس آمار و ارقام وزارت «صنعت، معدن و تجارت»، سالانه حدود ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور تولید می‌شود که سهم عمده آن در اختیار شرکت‌های خارجی است. شرکت "Japan Tobaco International" حدود ۵۰ درصد سیگارهای کشور را تولید می‌کند؛ به عبارت دیگر، این شرکت ۳۵ میلیارد از ۷۰ میلیارد نخ سیگار را تولید و عرضه می‌کند. همچنین شرکت "British American Tobbacco" نیز حدود ۱۸ میلیارد نخ از مجموع سیگارهای تولیدی کشور را تولید و عرضه می‌کند. در بهترین حالت ممکن، شرکت دخانیات ایران حدود ۱۱ میلیارد نخ سیگار تولید می‌کند؛ بر این اساس، ۱۰ تا ۱۲ درصد از مجموع سیگارهای که در کشور تولید می‌شوند، داخلی هستند و سایر سیگارها توسط عاملان شرکت‌های خارجی تولید می‌شود.

نرخ پایین مالیات بر محصولات دخانی در ایران

 دبیر جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه ۶۵ تا ۷۰ درصد سیگارهای مصرفی کشور توسط کشورهای خارجی تولید می‌شود، گفت: قاچاق محصولات دخانی توسط شرکت‌های خارجی تولیدکننده محصولات دخانی انجام می‌شود و این شرکت‌ها از پرداخت مالیات فراری هستند. بررسی‌ها بیانگر این است ایران پایین‌ترین نرخ مالیات بر محصولات دخانی را دارد. اگرچه مجلس برای افزایش نرخ مالیات محصولات دخانی تلاش کرد اما در نهایت میزان نرخ مالیات بر محصولات دخانی سال جاری، ۲۸ درصد خرده‌فروشی است.

وی با اشاره به میانگین جهانی مالیات بر سیگار گفت: میانگین جهانی مالیات بر دخانیات ۷۶ درصد قیمت یک نخ سیگار است؛ به طور مثال، میزان نرخ مالیات بر سیگار برای دو کشور پاکستان و اردن به ترتیب ۷۴ و ۸۶ درصد است. بسیاری از کشورهای دنیا که از منظر اقتصادی به ایران شبیه هستند، نرخ مالیات بر دخانیات بالایی دارند و مالیات محصولات دخانی را صرف امور سلامت مردم می‌کنند.

مسجدی با بیان اینکه برخی نسبت به افزایش نرخ مالیات محصولات دخانی انتقاداتی وارد می‌کنند، افزود: مخالفان افزایش نرخ مالیات بر محصولات دخانی بر این باور هستند که افزایش نرخ مالیات می‌تواند صنعت داخلی را با مشکل مواجه کند. این ادعا در حالی مطرح می‌شود که بهترین حالت ممکن حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد سیگارهای مصرفی در کشور تولید داخل هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تولید سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور
  • ویپ های ۲ میلیون تومانی در کشور/ چرا سیگارهای الکترونیک در ایران ممنوع نمی شود؟!
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی دندان پیشگیری می‌کند
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزبان جشنواره شهید مطهری
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند
  • ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها چیست؟/ جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن»
  • پدیده جدید و مشکوک در مراکز تفریحی شهر
  • جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن» / ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها
  • به دنبال برطرف کردن چالش نیروی انسانی در مراکز درمانی هستیم