Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست رسانه‌ای معاون بین‌الملل بنیاد سینمایی فارابی با موضوع تشریح دستاوردهای چتر سینمای ایران در بازار کن ۲۰۲۲، با حضور رائد فریدزاده معاون بین‌الملل بنیاد سینمایی فارابی، احسان هوشیارگر مدیر روابط عمومی فارابی و اهالی رسانه در سالن زنده‌یاد عباس کیارستمی بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری برنا، در ابتدای بخش دوم این نشست، مدیر روابط عمومی فارابی اظهار داشت: همه ما در حال تمرین گفت‌وگو بر مبنای سیاست شفافیت مدیریت جدید فارابی به عنوان نهاد ملی سینمای ایران هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مدت 10 روز برگزاری جشنواره بسیاری از همکاران ما در رسانه‌های مختلف به تولید مطلب از جنبه‌های مختلف جشنواره کن و حتی نقد عملکرد فارابی پرداختند که این نشست برنامه‌‌ریزی شد تا دوستان پاسخ تمامی نقدهای خود را دریافت کنند اما برخی از دوستان ترجیح دادند تا بجای استفاده از این فرصت همچنان در یک فضای یک سویه به نقد بپردازند.

در ادامه این نشست رائد فریدزاده در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره موضع‌گیری‌های انجام شده توسط مقامات سینمایی در خصوص حواشی جشنواره کن گفت: من در خصوص تفکیک جشنواره و بازار فیلم در جشنواره‌ها، موضع رسمی سینمای ایران و موضع بنیاد سینمایی فارابی اشاره و اعلام کردم که بازار جشنواره متفاوت از خود جشنواره و سیاستگذاری‌های آن است.

او در ادامه و در پاسخ به این پرسش که چند نفر از بنیاد سینمایی فارابی در بخش بازار کن حضور داشتند گفت: درباره تعداد افراد هم باید بگوییم که من و یکی از همکارانم در این جشنواره و از طرف بنیاد سینمایی فارابی حضور داشتیم. در طول ١٠ روز جشنواره کن تمام تمرکز بر ایجاد ظرفیت های جدید از طریق گفتگوهای دوجانبه بود و 11 شرکت حاضر در چتر سینمای ایران و فارابی این دیدارها را انجام می‌دادند. سازمان سینمایی سوره، برادران دالوند و آقای اطبایی هم به صورت مستقل در این جشنواره حاضر بودند.

او اظهار داشت: هزینه فارابی در جشنواره کن امسال نسبت به سال‌های گذشته به نصف رسیده است. البته این امر مبارکی نیست، حضور دو نفر یعنی عملا از دست دادن بسیاری از فرصت ها در خالی که کشورهای دیگر بسیار قدرتمند حاضر می شوند.

 کسی با حقارت ذاتی نمی‌تواند به امام رضا علیه‌السلام توهین کند

فریدزاده در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران که خواست موضع او را درباره فیلم عنکبوت مقدس بیان کند، گفت:  من فیلم عنکبوت مقدس را به دلایل متعددی ندیدم. سایت بلیت فروشی جشنواره فیلم کن هک شد و به همین دلیل تعداد محدودی از مهمانان و خبرنگاران توانستند فیلم‌ها را ببینند. از طرف دیگر من به دلایل متعددی نتواستم این فیلم را ببینم که بخشی از به دلیل مشغله کاری ما در چتر سینمای ایران بود و بخشی دیگر نیز به عدم علاقه شخصی من برای دیدن این فیلم برمی‌گشت. اما با  نظراتی که خود غربی‌ها درباره این فیلم داده‌اند، می‌شود درباره آن صحبت و قضاوت کرد. به عنوان یک فردی که زاده مشهد هستم، باید بگویم اگر کسی فکر می‌کند با حقارت ذاتی می‌تواند به امام رضا (ع) توهین کند، این یک ایده و خیال واهی است. ساحت امام هشتم والاترین از این است که بتوان با یک فیلم به آن توهین کرد. این افراد فقط می‌توانند مومنان و دوستان این حضرت را عصبانی کنند و خود کارگردان هم به این موضوع اشاره داشته که این قصد را دارد.

او با اشاره به موضع گیری اخیر سازمان سینمایی گفت: باید درباره فیلم صحبت می‌شد و بعد بیانیه داده می‌شد و این احتیاج به جلسه‌ای داشت که بعد از حضور من در ایران این جلسه برگزار شد و فردای بازگشت ما این بیانیه صادر شد.

قرائت رسمی ما از ساحت مقدس امام هشتم در «بدون قرار قبلی» روایت شده است

همچنین احسان هوشیارگر مدیر روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی با تاکید بر اینکه ساحت فیلمی توهین آمیز نظیر «عنکبوت مقدس» قطعا توسط ارکان سینمای ایران محکوم خواهد بود، اظهار داشت: متاسفانه در چند روز اخیر به گونه‌ای روایت شده که انگار «عنکبوت مقدس» نماینده سینمای ایران در جشنواره کن بوده است، در حالیکه اصلا اینگونه و این قرائت توهین آمیز و شیطنت آمیز درباره ساحت مقدس علی بن موسی الرضا توسط تمام ارکان سینمای ایران محکوم است و در عین حال یک قرائت رسمی از میزان عشق و علاقه و ارادت مردم ما به امام هشتم به نام «بدون قرار قبلی» ساخته که پیشنهاد می‌کنیم همزمان با آغاز اکران عمومی آن از هفته آینده تمام کسانی که از هتک حرمت دلشان به درد آمده برای ادای احترام به ساحت مقدس امام رضا (ع) به تماشای آن بنشینند.

فریدزاده در بخشی دیکر از صحبت‌هایش اشاره کرد: فیلم «عنکبوت مقدس» هیچ ربطی به جمهوری اسلامی ایران ندارد و تولید مشترک چند کشور غربی است و ما نباید پاسخگوی حضور این فیلم در جشنواره کن باشیم.

باید تولید مشترک را جدی بگیریم و بستر تولیدات مشترک با دیگر کشورها تسهیل شود

او ادامه داد: دستاوردهای خوبی در بازار کن داشته‌ایم و این حضور نه فقط برای بنیاد سینمایی فارابی، بلکه برای تمام سینمای ایران مثمرثمر بوده است. از طریق همین فضاها، باید تولید مشترک را جدی بگیریم و فضا و بستر  تولیدات مشترک با دیگر کشورها تسهیل شود.

معاون بین‌الملل بنیاد سینمایی فارابی در پاسخ به اینکه چه تعداد جلسه در چتر سینمای ایران برگزار شده است، گفت: ۱۰۰ دیدار که در خبرها آمده و به آن اشاره شده که فقط توسط معاونت بین‌الملل فارابی انجام نشده و دوستان دیگری هم در زیر چتر سینمای ایران بودند که این جلسات را برگزار کردند. به زودی تمام جزئیات جلسات انجام شده در بازار کن منتشر خواهد شد تا رسانه‌ها در روند این جلسات و دستاوردهای آن قرار گیرند.

او اظهار کرد: به واقع در تمام مدت 10 روز برگزاری بازار جشنواره کن کار ما، برگزاری جلسه بود و دائما در حال برگزاری جلسه و نشست‌های مشترک بودیم.

فارابی مکلف به برپایی برگزاری چتر سینمای ایران در بازار‌های کن، برلین و شانگهای است

فریدزاده با اشاره به وظیفه بنیاد سینمایی فارابی برای حضور در جشنواره‌های بین‌المللی گفت: طبق آیین‌نامه موجود، بنیاد سینمایی فارابی مکلف به برپایی برگزاری چتر سینمای ایران در بازار جشنواره‌های فیلم کن، برلین و شانگهای شده و موظف است که این برنامه را در این جشنواره‌ها برگزار کند.

بارها شرکت‌های فیلمسازی خارجی برای تولید مشترک با ایران توسط آمریکا تهدید شده‌اند

معاون بین‌الملل بنیاد سینمایی فارابی درباره تولیدات مشترک با دیگر کشورها و رویه موجود آن، گفت: مشکلات متعددی از جمله تحریم‌ها برای همکاری با شرکت‌های فیلمسازی خارجی وجود دارد. بارها قراردادی بسته شده اما این شرکت‌ها توسط آمریکا تهدید شده و در تنگنا قرار گرفته‌اند که با ایران قطع همکاری کنند.

او با اشاره به انجام چند تولید مشترک طی سال‌های گذشته، ادامه داد: قرار بود که با چین تولید مشترکی داشته باشیم و فیلمنامه‌ای هم توسط یکی از فیلمنامه‌نویس‌ها و کارگردان‌های خوب ما نوشته شد اما به دلیل تغییراتی که در این شرکت چینی به وجود آمد، این شرکت از آن همکاری مشترک صرف‌نظر کرد.

توافقات نهایی با صربستان و پاکستان برای تولید مشترک

او افزود: با کشور صربستان برای انجام یک فیلم سینمایی به توافقاتی رسیده‌ایم که بعد از اتمام مراحل آن، اطلاع‌رسانی خواهد شد. همچنین درباره شخصیت علامه اقبال لاهوری با پاکستان قرار بر تولید مشترک داریم. 

فریدزاده ادامه داد: تولیدات مشترکی را هم با کشور ارمنستان در دستور کار داریم و با مقامات فرهنگی کشور پرتغال هم صحبت‌هایی به انجام رسیده است و همه این موارد در قالب کارگروه بنیاد سینمایی فارابی مورد بررسی قرار  خواهد گرفت.

وی همچنین درباره واکنش کشورهای دیگر نسبت به تغییر زمان جشنواره بین‌المللی فیلم فجر گفت: فرصت خوبی بود که نمایندگان جشنواره فجر برای انتخاب فیلم حضور می‌داشتند ولی ما در آنجا صحبت کردیم و از وزاری فرهنگ کشورهایی که دیدار داشتم برای شرکت در جشنواره فجر دعوت کردیم و گفتند که حضور خواهند داشت. در این دیدارها اعلام شد که صرفا تاریخ جشنواره جهانی فجر عوض شده است و دعوت از فیلم و نهادها برای حضور در بخش بین المللی فیلم فجر با استقبال مواجه میشد.

معاون بین‎الملل و توسعه بازار خارجی بنیاد سینمایی فارابی همچنین در مورد اینکه زمان خروجی مذاکرات و اقدامات انجام شده در کن چه زمانی خواهد بود گفت: سوال خوبی است کارهای بین المللی هم زمانبر است و هم با مشکلات عدیده‌ای مواجه است اما با اقدامات صورت پذیرفته خوش بین هستیم که امسال بیش از هر سال دیگری با دست پر برگشته‌ایم. خروجی این اقدامات از روز بازگشت پیگری شده و امیدواریم ثمرات را آن به زودی در سینمای ایران شاهد باشیم.

فریدزاده در پایان صحبت‌های خود تاکید کرد: در هماهنگی با معاون نظارت و ارزشیابی مقرر شده، پخش‌کننده‌هایی که می‌خواهند فیلم‌های خود را به جشنواره‌های خارجی بدهند تسریعی در کار بازبینی فیلم‌ها صورت گیرد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: رسانه سینمای ایران عباس کیارستمی مدیر روابط عمومی معاون معاون بین الملل بنیاد سینمایی فارابی چتر سینمای ایران در بازار تولیدات مشترک عنکبوت مقدس تولید مشترک بازار کن جشنواره کن بین المللی جشنواره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۴۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره صنایع دستی از دستاوردهای هنرمندان کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ شهردار محمد آباد با اشاره به لزوم توجه به حفظ و احیای صنایع دستی و توسعه صنعت گردشگری در جرقویه گفت: این جشنواره در سومین دوره برگزاری با حضور ۳۰ غرفه دار بومی و ۴۰ غرفه دار از دیگر استان‌های کشور برپا شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


محمد اسماعیل زاده افزود: دستاورد‌های محصولات وصنایع دستی استان‌های آذربایجان شرقی، کرمان، یزد، مازندران، مرکزی، تهران، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد در این نمایشگاه عرضه شده است.
جشنواره سوغات ایران زمین با دارا بودن غرفه‌هایی شامل صنایع دستی، غذا‌های محلی و سنتی، گل، عسل و گیاهان معطر و دارویی، فرهنگ اقوام و موزه‌ی مردم شناسی جرقویه تا ۱۴ اردیبهشت ماه از ساعت ۹ صبح تا ۲۲ برای بازدید عموم دایراست.

 

دیگر خبرها

  • رابطه این فیلم با ماجرای قتل بابک خرمدین | اسم فیلم را عوض کردم تا...
  • درآمد میلیون دلاری شبکه‌های ماهواره‌ای از سینمای ایران! چرا و چگونه؟!
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • رکورد فروش روزانه سینما شکسته شد
  • جشنواره صنایع دستی از دستاوردهای هنرمندان کشور
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو
  • فیلمساز برجسته و برنده نخل طلای کن درگذشت
  • نصری، حقوقدان بین الملل: برای مبارزه با اسرائیل هم که شده از جنجال‌آفرینی بپرهیزید!
  • دومین نشست کارگروه ملی امام رضا (ع) برگزار شد
  • دومین نشست کارگروه ملی امام رضا(ع) برگزار شد