Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-01@15:30:34 GMT

آشنایی با تجربه‌ی کشورهای جهان در صنعت بازیافت

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۳۶۰۴۹

آشنایی با تجربه‌ی کشورهای جهان در صنعت بازیافت

کره‌ی زمین در سال‌های گذشته با بحران‌های بی‌سابقه‌ای رو به رو شده که تا به حال تجربه‌ی آن را نداشته است و همه‌ی آن‌ها را مدیون انسان‌ها است. اصلی‌ترین بحرانی که زندگی روی کره‌ی زمین را به شدت تهدید می‌کند، بحران محیط زیست است که رابطه‌ی مستقیمی با ما انسان‌ها دارد. ازدیاد حجم زباله های تولید شده در کره ی زمین باعث شده تا همه‌ی کشورها، مخصوصاً کشورهای پیشرفته توجه به صنعت بازیافت را بهتر درک کرده و در این راستا اقدامات قابل توجهی انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کشورها توانسته‌اند به سایر کشورها نشان دهند که می‌توان استفاده‌ی مناسبی از حجم روز افزون زباله کرد و تنها راه حل مقابله با ضایعات، دفع و دفن این زباله‌ها نیست. چون این زباله‌ها نه تنها به محیط زیست و جانداران آسیب می‌رسانند و باید بهتر مدیریت شوند، بلکه منبعی غنی برای درآمدزایی و بهبود اقتصاد کشورها هستند.

منافعی که کشورهای پیشرفته با بهبود صنعت بازیافت به دنبال آن هستند

شاید اصلی‌ترین منفعتی که باعث شده کشورهای پیشرفته رو به صنعت بازیافت بیاورند، پول باشد. این صنعت بسیار پر سود است و می‌تواند کمک بزرگی به اقتصاد هر کشور بکند. این سودآوری صنعت بازیافت به قدری است که بسیاری از کشورهایی که صنعت بازیافت قوی و خوبی دارند، مثل آلمان، اتریش، بلژیک، کره‌ی جنوبی و چین، اقدام به خرید ضایعات از سایر کشورها می‌کنند و به بازیافت آن‌ها می‌پردازند. به عنوان مثال کشور چین سالانه ۲۰ تن طلا از ضایعات الکترونیکی استخراج می‌کند که چیزی حدود ۱۰٪ استخراج طلا در کشور آمریکا است. یا همین کشور آمریکا توانسته با بازیافت ضایعات مسی خود، از جمله ضایعات سیم و کابل، ضایعات ظروف مسی و… از واردات مس خام بی‌نیاز شود و به این ترتیب کمک بزرگی به اقتصاد کشورش بکند.

از طرف دیگر بازیافت ضایعات باعث می‌شود هزینه‌ی تولید مواد اولیه کاهش پیدا کند و نیاز به صرف هزینه‌ی گزاف در فرآیند استخراج انواع مواد اولیه نباشد. برای مثال ضایعات آهن را در نظر بگیرید؛ آهن ماده‌ای است که به صورت سنگ در طبیعت یافت می‌شود و باید طی فرآیند بسیار پرهزینه‌ی اکتشاف، انفجار، استخراج و انتقال به کارخانه‌های ذوب منتقل شود تا در آنجا تبدیل به آهن و فولاد شود. این در حالی است که بازیافت ضایعات آهن می‌تواند هزینه‌ی تولید آهن را تا ۳۰٪ کاهش دهد و نیازی به فرآیندهای بسیار مخرب و پیچیده‌ی حفاری هم نداشته باشد.

تجربه‌ی کشور آلمان در صنعت بازیافت

کشور آلمان پیشتاز در زمینه‌ی بازیافت زباله در جهان به حساب می‌آید. این کشور به خاطر رشد چشمگیری که در این صنعت داشته زبانزد است. مثالی که می‌تواند این پیشتازی را بهتر نشان دهد میزان کاهش خاک چال‌ها یا لندفیل‌های این کشور است. کشور آلمان که در سال ۱۹۵۰ بیش از ۵۰ هزار محل دفن زباله در خود داشت، با کار کردن روی صنعت بازیافت خود توانست این تعداد را به ۳۰۰ عدد کاهش دهد که کاهش چشمگیری است و نشان از بهبود اوضاع بازیافت زباله در آلمان دارد.

این در حالی است که در شهرهای آلمان، در حیاط هر آپارتمان یا بیرون هر ساختمان، حداقل ۴ سطل زباله با رنگ‌های خاکستری، قهوه‌ای، زرد و سبز وجود دارد. شهروندان باید زباله‌های خود را با استفاده از این چهار سطل تفکیک کنند. این فرآیند باعث می‌شود زباله‌ها قابل بازیافت بمانند، هزینه‌ی تفکیک و پردازش بسیار پایین بیاید و همه از منافع بازیافت زباله بهره‌مند شوند. تفکیک در این کشور به صورت زیر شکل می‌گیرد:

· رنگ زرد مخصوص زباله‌های سبک غیر کاغذی، مثل پلاستیک، ظروف یکبار مصرف، بطری و ... است.

· رنگ سبز مخصوص ضایعات کاغذ و کارتن است.

· رنگ خاکستری مخصوص زباله‌های خانگی به جز پسماند مواد غذایی از جمله بسته‌بندی‌های مواد خوراکی، زباله‌های جاروبرقی، شیشه، ظروف شکسته و... است.

· رنگ قهوه‌ای برای پسماند مواد غذایی است.

طرح دیگری در کشور آلمان پیاده شده که بر اساس آن، برای خرید محصولاتی که بطری پلاستیکی یا شیشه‌ای دارند باید پول بیشتری پرداخت کنید. این پول اضافه مربوط به بطری محصول است که هنگام بازگرداندن بطری خالی، آن پول اضافه را به شما بر می‌گردانند.

به طور کلی بخش اعظم زباله‌ها در آلمان بازیافت می‌شوند و طبق برنامه‌ریزی‌هایی که در این زمینه صورت گرفته، تا پایان امسال یعنی سال ۲۰۲۲، تمامی زباله‌ها در این کشور بازیافت می‌شوند. بخش عمده‌ای از این زباله‌ها به تولید انرژی اختصاص می یابد و به این ترتیب چیزی حدود ۴ میلیارد و ۱۲۱ میلیون دلار سود می‌کنند. همچنین فرآیند بازیافت ضایعات فلزی از جمله ضایعات آهن، ضایعات آلومینیوم و ضایعات مس در این کشور باعث شده ۲۰ درصد از هزینه‌های تولید فلزات کاهش یابد که رقم قابل توجهی است.

تجربه‌ی کشور اتریش در صنعت بازیافت

اتریش کشور اروپایی دیگری است که در صنعت بازیافت پیشگام است. این کشور کوچک توانسته با استفاده از روش‌های سنتی میزان بازیافت زباله‌ها را در کشور افزایش دهد. همچنین این کشور با وضع قوانین مالیاتی و پاداش‌های گوناگون در این زمینه، میزان دفن زباله‌ها را بسیار کاهش داده است.

این کشور در زمینه‌ی بازیافت PET یا همان محصولات پلیمری، روش نوآورانه‌ای اتخاذ کرده که باعث شده بتواند بارها و بارها این پلاستیک‌ها را به چرخه‌ی تولید بازگرداند. این کشور با استفاده از آنزیم‌های قارچی پلیمرهای این محصولات پلیمری را به واحدهای کوچک‌تری تجزیه می‌کند و بدون به کار بردن هیچ ماده‌ی دیگری، این واحدهای کوچک شده را به پلیمرهای با ارزش و قابل استفاده تبدیل می‌کند. به این شکل ۱۰۰٪ پلیمرها بازیافت شده و بار دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تجربه‌ی کشور کره‌ی جنوبی در بازیافت ضایعات

کره‌ی جنوبی دیگر کشور پیشرو در بازیافت زباله است که کشوری آسیایی است. این کشور با بازیافت حدود ۶۰٪ از زباله‌های خود توانسته آمار قابل توجهی داشته باشد که عمدتاً طی ۳۰ سال گذشته به آن دست یافته است.

این کشور با استفاده از سطل‌های زباله‌ی مکانیزه توانسته مدیریت پسماند در کشورش را به خوبی انجام دهد. این کشور به خاطر استفاده از زباله‌های غذایی و تفکیک آن‌ها از سایر زباله‌ها شهرت دارد. به این ترتیب، در رستوران‌ها و غذاخوری‌ها، تمام پسماندهای مواد غذایی باید تفکیک شود و در سطل‌های مخصوص آن ریخته شود. این یک وظیفه‌ی عمومی حتی برای توریست‌ها است. جالب است که جمع‌آوری این زباله‌ها مشمول هزینه هم می‌شود. اما کشور کره‌ی جنوبی با استفاده از این پسماندهای مواد غذایی به تولید کمپوست، انرژی‌های زیستی و تولید غذای دام و طیور می‌پردازد که استفاده‌ای کامل از چیزی دور ریختنی و غیر قابل بازیافت به حساب می‌آید.

کد خبر 1636951

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: صنعت بازیافت بازیافت ضایعات بازیافت زباله تجربه ی کشور زباله ها کره ی جنوبی مواد غذایی کشور آلمان باعث شده هزینه ی ی تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۶۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات بین دولت‌ها نقش به‌سزایی دارند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنرانی در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین فرهنگی در باکو گفت: معتقدیم نقش سازمان‌های بین المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات، درگیری‌ها و سوء تفاهمات بین دولت‌ها، بسیار تاثیر گذار است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنرانی در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین فرهنگی در باکو به سخنرانی پرداخت که متن کامل آن به شرح زیر است:

《بسم الله الرحمن الرحیم

خانم‌ها و آقایان؛ سلام علیکم

همانگونه که مستحضرید، در جهان به هم پیوند خورده حاضر، تقویت روابط بین فرهنگی و تلاش برای حفظ ارزش‌ها و میراث فرهنگی در سایه افزایش تعامل مردم جهان و مناسبات متقابل کشورها محقق خواهد شد.

گفت‌وگوی صادقانه و به دور از جهالت و تعصب بین جوامع و سعه صدر در پذیرش تفاوت‌ها ضامن زندگی صلح‌آمیز مردم جهان و همگرایی بین ادیان و فرهنگ‌ها خواهد بود.

حضار گرامی اولویت دولت جمهوری اسلامی ایران در توسعه روابط فرهنگی توجه ویژه به همسایگان و کشورهای نزدیک و ایجاد ارتباطات متعادل و متوازن با قاره‌های آسیا و آفریقا و سایر مناطق جهان است، همچنین تعامل و گسترش روابط از طریق مشارکت در فعالیت‌های سازمان‌های بین‌المللی از جمله اولویت‌های ما است و معتقدیم نقش سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات، درگیری‌ها و سو تفاهمات بین دولت‌ها، بسیار تأثیرگذار است.

این توجه و پیگیری سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای از جمله سازمان ملل متحد و سازمان همکاری اسلامی و مراکز تابعه آنها و همراهی کشورهای عضو در حل و فصل منازعات و مسائل مهم جهان، از جمله موضوع غزه و جنایت‌های بی وقفه رژیم صهیونیستی علیه غیر نظامیان بویژه زنان و کودکان و تبیین و روشنگری در خصوص این جنایات، بر همگان روشن است و بر عهده تمام کشورهای عضو است که با اجرای قطعنامه‌ها و اعلامیه‌های صادره، اثربخشی این سازمان‌ها را تقویت کنند.

شما رفتار، منافقانه را در قبال فلسطین می‌بنید. امروز دانشگاه‌های غرب و آمریکا نشان از آزادی بیان ساختگی و استفاده ابزاری آن‌ها از مفاهیم ارزشمندی چون حقوق بشر است.

ایران همواره مهد توجه به تفاوت فرهنگ‌ها و قومیت‌ها و مذاهب گوناگون بوده است و اقلیت‌های دینی و مذهبی در ایران از آزادی و حقوق برابر با همه مردم کشور برخوردار هستند.

این تجربه ارزشمند قابل استفاده و توجه در همه کشورها و جوامع، به‌ویژه کشورهای مسلمان است‌.

اسلام به ما می‌آموزد که کرامت انسانی و حقوق فردی و اجتماعی تمام انسان‌ها را محترم بشماریم و در پذیرش تنوعات فرهنگی مدارا کنیم.

پیشوای موحدین و مظهر عدالت علی ابن ابی طالب (ع) می‌فرماید: مردم دو نوع‌اند یا برادر تو هستند یا در خلقت با تو برابرند.

سعدی شاعر نامدار ایرانی نیز این تاکید قرآن را چنین به زیبایی سروده است:

دو عاقل را نباشد گین و پیکار / که به دانایی ستیزد یا سبک بار

اگر نادان ببخشد سخت گوید / خردمندش به نرمی دل بجوید

عالیجنابان

اتخاذ سیاست‌های مناسب و طراحی برنامه‌ها و اجرای پروژه‌های بین فرهنگی چند جانبه به ایجاد توسعه پایدار فرهنگ محور منجر خواهد شد و پذیرش تفاوت‌ها و تنوع فرهنگی و دینی کشورها موجب تبیین روشن مؤلفه‌های فرهنگی خواهد بود.

با توجه به اهمیت تعاملات فرهنگی در توسعه روابط و مناسبات کشورها، فهم و کاربردی شدن گفت‌وگوهای میان فرهنگی و تسهیل مهندسی این فرایند و ایجاد صلح پایدار و حفظ آن، نیازمند تحقیقات گسترده‌تر، آموزش بیشتر و توجه همگانی است.

خانم‌ها و آقایان؛

توجه به ارزش‌های مختلف در این جوامع چند فرهنگی و چند مذهبی باید مورد مطالبه همه کشورها باشد. در دنیای امروز با توجه به گسترش و پیشرفت سریع علم و تکنولوژی و هوش مصنوعی برای حفظ هویت ارزش‌ها و میراث فرهنگی باید همبستگی و ارتباط فعال بین کشورها برقرار باشد.

با توجه به تأثیرگذاری و قدرت جریان سازی فضای مجازی و رسانه‌های اجتماعی در مسائل مختلف به ویژه امور فرهنگی پیشنهاد می‌شود همه کشورها و نهادها در راستای تسهیل فرایند گفتمان فرهنگی بین ملت‌ها و دولت‌ها برای نیل به اهداف صلح محور از رسانه‌های صلح مدار و روشنگر، حمایت و در این امر تشریک مساعی کنند.

همچنین لازم است علمای بزرگ و روشن بین جهان اسلام در برابر معضلاتی از قبیل افراط گرایی و تکفیر دست به دست هم داده و با وحدت و مودت و اخوت اسلامی در برابر این بلای بزرگ با روشنگری و مجاهدت در تبیین و با زبان روز جوانان امت اسلامی را نسبت به این خطر بزرگ که منابع مادی و معنوی جهان اسلام را نابود می‌نماید، آگاه سازند.

در پایان، امیدوارم که این اجلاس، با تلاش‌ها و پیگیری مقامات و کارشناسان تمامی کشورهای این حوزه هرچه سریع‌تر محقق و بر این اساس شاهد هم افزایی مودت و ارتقا سطح گفت‌وگوها و روابط در همه سطوح باشیم.

از برگزار کنندگان این اجلاس مهم به ویژه وزیر محترم فرهنگ کشور دوست و برادر جمهوری آذربایجان و حسن توجه شما بزرگواران صمیمانه سپاسگزارم.

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته》

کد خبر 749800

دیگر خبرها

  • سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات بین دولت‌ها نقش به‌سزایی دارند
  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان
  • اینفوگرافیک/ کدام کشورهای جهان کلاهک اتمی دارند؟
  • خودکفایی، اشتغال و معیشت با استفاده از پساب‌های کشاورزی
  • نشان «همیار بازیافت» در کرمان رونمایی شد
  • صادرات ایران باید از خام فروشی عبور کند
  • زباله‌های پلاستیکی؛ معضل دیروز، امروز و فردای استان ایلام
  • برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت پسماند به مناسبت گرامیداشت هفته زمین پاک
  • بازیافت پسماند زباله توسط دانش‌بنیان‌ها و تبدیل به سوخت پاک
  • بانک دی استخدام می کند (+جزئیات)