Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-02@03:46:41 GMT

گرفتن شهریه‌های نجومی در پایه دبستان

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۳۷۲۳۶

گرفتن شهریه‌های نجومی در پایه دبستان

شهریه‌های ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومانی مدارس غیردولتی برای پایه اول دبستان که دیگر پرداخت آن در توان هر خانواده‌ای نیست، داد خانواده‌ها را بلند کرده که چرا برای یک سال درس خواندن ۴۰ میلیون تومان شهریه می‌گیرند! مگر در این مدارس چه کار ویژه‌ای می‌کنند؟! ا شکاف طبقاتی که نمود آن در عرصه اجتماع به وضوح عیان است، مدارس را هم درگیر کرده است آن هم در شرایطی که تحصیل تنها فرصت فرزندان طبقات ضعیف جامعه برای تحرک اجتماعی و رسیدن به آینده‌ای متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این روز‌ها مسیر آموزش و یادگیری فرزندان طبقه قدرت و ثروت جامعه از مسیر فرزندان عامه مردم متفاوت شده است و مدارس خاص با خدمات آموزشی و فوق برنامه ویژه‌ای که برایشان تدارک دیده‌اند، مسیر موفقیت را برایشان سهل و تضمین می‌کنند.

بسیاری از دغدغه‌مندان نظام آموزشی معتقدند در حوزه آموزش باید «برابری» اجتماعی وجود داشته باشد یعنی تمام دانش‌آموزان، از امکان برابری برای توسعه استعداد‌ها و مهارت‌های خود در زمینه آموزش برخوردار باشند.

با وجود مدارس خاص از غیردولتی گرفته تا انواع خاص مدارس دولتی همچون شاهد، سمپاد و... شرایط به گونه‌ای پیش رفته که آموزش و تدریس با کیفیت به مثابه یک کالا قابل خریداری است و اگر خانواده‌ای به دنبال آموزش با کیفیت برای فرزندش باشد باید هزینه آن را بپردازد.

در این میان نظام آموزش و پرورش کشور نه‌تن‌ها در تحقق آموزش رایگان بلکه در تامین کیفیت مناسب نیز ناکام مانده و زوج «شهریه - کیفیت» را جایگزین «اصل ۳۰ - کیفیت» کرده است.

نظام طبقاتی آموزش کشور و به حاشیه راندن مدارس دولتی عادی در شرایطی است که رهبر معظم انقلاب ۱۱ شهریور ۹۹ در دیدار با مسئولان وزارت آموزش و پرورش متذکر شدند: باید سطح و کیفیت مدارس دولتی از لحاظ آموزشی و تربیتی به گونه‌ای شود که دانش‌آموزان احساس نکنند با تحصیل در این مدارس امکان قبولی آن‌ها در کنکور کمتر است و خانواده‌ها نیز تصور کنند فرزندانشان را به یک جای بی‌پناه می‌فرستند.

وام ۳۰ میلیونی برای ثبت نام در مدارس غیردولتی
در این گزارش به شهریه مدارس غیردولتی پرداخته‌ایم که تحت تأثیر تورم حاکم بر وضعیت اقتصادی جامعه افزایش چشمگیری داشته است و پرداخت این شهریه دیگر در توان هر خانواده‌ای نیست و کار تا جایی پیش رفته که احمد محمودزاده؛ رئیس سازمان مدارس غیردولتی خبر داده است: کمک هزینه تا سقف ۳۰ میلیون تومان برای شهریه مدارس، از طریق بانک‌های قرض‌الحسنه به خانواده‌های دانش‌آموزان اعطا می‌شود!

شهریه ۳۵ میلیونی برای اول دبستان
برخی از شهریه‌های دریافتی مدارس غیردولتی که اتفاقاً جزو مدارس اسم و رسم‌دار در این حوزه نیستند از ۱۶ میلیون تومان برای پایه اول دبستان آغاز می‌شود و به ۳۰ تا ۳۵ میلیون تومان هم می‌رسد!

همچنین برخی مدارس به دلیل خدمات ویژه‌تر مانند استخر، ۳۸ میلیون تومان شهریه برای پایه اول دبستان دریافت می‌کنند!

البته این تنها روایتی از شهریه مدارس غیردولتی برای پایه اول دبستان در مناطق میانی پایتخت است، قطعاً رقم شهریه در مدارس مناطق بالاتر و همچنین دوره متوسطه بیشتر خواهد بود.

شهریه ۴۳ میلیونی؛ مگر چه کار می‌کنند!
به عنوان مثال خانواده‌ای نیز با اعتراض به شهریه بالای مدارس غیردولتی می‌گویند: برای یک سال درس خواندن ۴۳ میلیون تومان شهریه می‌گیرند! مگر چه کار می‌کنند؟! اگر دانش‌آموز مشکل هم داشته باشد باز هم باید برایش معلم بگیریم.

۲۵ میلیون برای پیش دبستانی
همچنین برای دوره پیش دبستانی طبق بررسی که از یک مدرسه غیردولتی در غرب تهران داشتیم حدود ۲۵ میلیون تومان شهریه دریافت می‌کنند.

مادری که به دنبال ثبت‌نام فرزندش در پایه اول دبستان مدرسه‌ای غیردولتی است، می‌گوید: بعضی مدارس غیردولتی واقعاً خدمات آموزشی و فوق برنامه ویژه‌ای ارائه نمی‌دهند مثلاً اردو، استخر، زبان ندارند، اما ۳۰ میلیون تومان شهریه دریافت می‌کنند و فقط مدعی‌اند معلمان خوبی داریم!

ناچاریم به مدارس غیردولتی کوچ کنیم
تا به اینجا فقط روایتی از ارقام شهریه مدارس غیردولتی بازگو شد و ماجرا زمانی عجیب‌تر می‌شود که بگوییم برخی خانواده‌ها به دلیل شرایط نامناسب مدارس دولتی به سمت مدارس غیردولتی کوچ می‌کنند و شاید توان پرداخت شهریه را هم نداشته باشند، اما می‌گویند، چاره‌ای ندارند!

گویای این موضوع ماجرای خانواده‌ای است که به دلیل مشکل فرزند دبستانی خود در تمرکز که نیازمند توجه بیشتر معلم است، اما جمعیت بالای دانش‌آموزان در کلاس درس مدارس دولتی این امکان را نمی‌دهد، مدرسه غیردولتی را حتی با وجود دشواری پرداخت شهریه انتخاب کرده‌اند.

مادر دیگری که فرزندش را در مدرسه غیردولتی با ۱۹ میلیون تومان شهریه پایه اول دبستان ثبت‌نام کرده است، می‌گوید: «به دلیل اینکه در مدرسه دولتی جمعیت دانش‌آموزان در کلاس درس بالاست، نظارت و توجه به دانش‌آموزان کمتر است از سوی دیگر در مدارس دولتی، به خانواده‌ها اجازه مطالبه نمی‌دهند! مدرسه غیردولتی را انتخاب کردم.»

رهبر انقلاب سال ۹۵ در سخنانی تأکید کردند: سطح مدارس دولتی را بالا ببریم تا رغبت خانواده‌ها به این مدارس بیشتر بشود.

اینکه بین نظرات و مطالبات رهبر انقلاب، تصمیمات سیاست‌گذاران آموزشی کشور و وضعیت فعلی مدارس دولتی عادی چه تناسب و قرابتی وجود دارد به خوانندگان واگذار می‌شود.

بسیاری از فعالان حوزه عدالت آموزشی سال‌هاست نسبت به جداسازی و طبقه‌بندی دانش‌آموزان بر اساس پایگاه اجتماعی و سطح ثروت خانواده هشدار داده و آن را خدمت ویژه نظام آموزشی کشور به نفع ثروتمندان و صاحبان قدرت دانسته و می‌گویند: جداسازی‌ها که هم‌اکنون مشاهده می‌شود به نفع طبقات محروم نیست و تبعیض به نفع افرادی است که وضعیت اقتصادی مناسب و توانایی ذهنی خوبی دارند و کافی است یک حمایت و توجه به آن‌ها شود تا پیشرفت خود را داشته باشند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: مدارس شهریه دبستان آموزش و پرورش شهریه مدارس برای پایه اول دبستان میلیون تومان شهریه مدارس غیردولتی مدرسه غیردولتی شهریه مدارس دانش آموزان مدارس دولتی خانواده ها خانواده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۷۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به نقاط ضعف نسخه ترمیم‌یافته سند تحول بنیادین

نسخه ترمیم سند تحول بنیادین توسط شورای عالی آموزش و پرورش تدوین شده است، بسیج دانشگاه فرهنگیان در مطلبی به بررسی این نسخه پرداخته است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بسیج دانشگاه فرهنگیان در مطلبی به بررسی نسخه ترمیم سند تحول بنیادین پرداخته است.

در بخشی از این گزارش آمده است: در نسخه ترمیمی، مواردی از عدم تطابق حرف کلی سند تحول با سیاست‌های نظام و حتی قوانین بالادستی به چشم می‌خورد. به عنوان مثال سیاست نظام در قبال مدارس دولتی، تقویت و در قبال مدارس غیردولتی، مدیریت آن‌ها است. اما در سند دقیقاً نگاهی خلاف این موضوع وجود دارد و با نگاه خوش‌بینانه، پرداختن به موضوع مدارس دولتی و غیردولتی برابر است و با نگاه بدبینانه، کفه ترازو به سمت توجه بیشتر بر مدارس غیردولتی سنگینی می‌کند.

استفاده از نظرات 36 منتقد در بررسی و ترمیم سند تحول بنیادین

در طول بیش از یک دهه‌ای که از تصویب سند فعلی می‌گذرد، نظام آموزشی کشور، معلمان، دانش‌آموزان و دست‌اندرکاران امر تربیت، اتفاقات مهم و اثرگذاری را از سر گذرانده‌اند. انتظار می‌رفت نسخه ترمیم‌یافته نگاهی جامع‌ به این مسائل و چالش‌ها داشته باشد. با این حال به‌نظر می‌رسد بسیاری از این تجربیات از دید نگارندگان نسخه ترمیمی مغفول مانده‌اند از جمله تجربه آموزش مجازی، تعلیم و تربیت کودک، تأمین و تربیت نیروی انسانی.

وضعیت کنونی تعلیم‌وتربیت کشور با وجود بسیاری از مسائل ریز و درشت، دارای چند مسئله و گلوگاه اساسی است که نسبت به سایر موارد اولویت دارند. موضوعاتی مانند مسئله «تربیت معلم»، «وضعیت مدارس دولتی عادی» و... را می‌توان از این قبیل مسائل برشمرد. علی‌رغم اینکه انتظار می‌رود نسخه ترمیم‌یافته خلأها و چالش‌های موجود در نسخه پیشین را با تاکیدات «کافی» و «مناسب» پوشش دهد، اما به نظر می‌رسد این نسخه به قدرکافی و مطلوب به این مسائل توجه نداشته است.

مشروح این گزارش را در اینجا مشاهده کنید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشتاد درصد مدارس استثنایی استان خیرساز هستند
  • تقویم نجومی امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • پیش دبستانی و دبستان خیرساز در بخش رضویه مشهد افتتاح شد
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول!
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول، غیرقانونی است
  • مبلغ شهریه مدارس غیردولتی را آموزش و پرورش تعیین نمی‌کند
  • راه‌اندازی سامانه نظارت و شفافیت مدارس غیردولتی تا مهر
  • نگاهی به نقاط ضعف نسخه ترمیم‌یافته سند تحول بنیادین
  • تقویم نجومی امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ۱۱ اردیبهشت؛ برگزاری مرحله دوم آزمون پایش عملکرد یادگیری دبیرستانی‌ها