Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پژوهشگاه میراث‌ فرهنگی، اعتبارات حوزه گردشگری را در مقایسه با وظایف متنوع و عدیده این وزارتخانه بسیار ناچیز دانست و گفت: توسعه گردشگری، شکوفایی اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را در بردارد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ مصیب امیری در یک گفت‌وگوی رادیویی با بیان این مطلب که هرگونه تلاش برای معرفی و نگهداری صحیح از میراث فرهنگی موجب رشد و توسعه هرچه بیشتر گردشگری می‌شود بر ضرورت بازنگری در قوانین و مقررات فعلی تأکید کرد و خواستار توجه کافی و تخصیص منابع مالی لازم به این حوزه مهم در کشور شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی با بیان این مطلب که ایران با دارا بودن بیش از یک میلیون اثر تاریخی و بیش از 36 اثر ثبت شده ملی و 26 اثر ثبت شده جهانی یکی از کشورهای کم‌نظیر و مثال‌زدنی در حوزه میراث فرهنگی در جهان است، گفت: این گستردگی آثار فرهنگی و تاریخی می‌تواند نقش مهمی در جذب گردشگران ایفا کند.

رئیس پژوهشگاه میراث‌ فرهنگی حفاظت و مرمت این آثار و نیز ایجاد و توسعه زیرساخت‌های لازم گردشگری پیرامون آن را موضوعی بسیار مهم، اساسی و الزامی دانست و بیان کرد: قطعاً توجه به این دو موضوع موجبات جذب هرچه بیشتر گردشگران داخلی و خارجی را فراهم کرده و در نهایت باعث رشد و توسعه پایدار همه‌جانبه کشور خواهد شد.

امیری ادامه داد: با یک بررسی اجمالی به وضوح و راحتی می‌توان دریافت که استان‌هایی که از غنای فرهنگی و تاریخی بیشتری برخوردار هستند، در حوزه زیرساخت‌ها و تجهیزات نیز توسعه افزون‌تری یافته‌اند؛ در واقع وجود آثار تاریخی و فرهنگی در یک منطقه باعث ایجاد توسعه در آن منطقه و به طور کلی در مجموع کل کشور می‌شود‌.

وی با اشاره به این مطلب که کشورما با توجه به پیشینه تاریخی عظیم خود با گستردگی بسیاری در حوزه میراث فرهنگی روبه‌رو است، تأکید کرد: به دلیل گستردگی موجود در حوزه میراث فرهنگی یقیناً و قطعاً نیروی انسانی موجود نمی‌توانند عهده‌دار تمامی مسئولیت‌های متنوع و متعدد در این زمینه باشد.

رئیس پژوهشگاه میراث‌ فرهنگی با بیان اینکه علی‌رغم توسعه نسبی زیرساخت‌های لازم در عرصه‌های مختلف گردشگری، همچنان حجم و ظرفیت فعلی مراکز اقامتی نمی‌تواند نیازهای موجود را پوشش دهد، تصریح کرد: از سوی دیگر متاسفانه سیستم حمل‌ونقل کشور ما متناسب و به فراخور نیازهای حوزه گردشگری رشد نکرده است و مسائلی از این‌دست نیازمند انجام بازنگری‌های لازم در حوزه قوانین و مقررات است تا بتوانیم ضمن تدوین و اصلاح قوانین و مقررات لازم از ظرفیت‌های طبیعی و خدادی به نحوی مطلوب و شایسته بهره‌برداری کنیم.

امیری با تأکید بر لزوم توجه لازم و اهتمام کافی به ضرورت انجام تبلیغات در حوزه داشته‌های فرهنگی و تاریخی مرتبط با میراث فرهنگی کشورمان اظهار کرد: در حقیقت هرچه بیشتر در مسیر معرفی آثار تاریخی، به‌روزرسانی و توسعه زیرساخت‌های موجود در کشور تلاش کنیم، به توسعه و رشد صنعت گردشگری کمک کرده‌ایم و این‌ موضوع همواره در طول ادوار گذشته مورد بی‌توجهی و کم‌مهری قرار گرفته است.

رئیس پژوهشگاه میراث‌ فرهنگی همچنین با بیان این مطلب که اعتبارات مالی و منابع بودجه‌ای وزارت میراث فرهنگی در قیاس با سیل عظیم وظایف مهم و محوری این وزارتخانه بسیار ناچیز است، عنوان کرد: باید آحاد مسئولین محترم در تمامی اجزای حاکمیتی برای توجه بیشتر به حوزه میراث فرهنگی که موجب تقویت صنعت گردشگری و در حقیقت رشد اقتصادی کل کشور می‌شود تلاش کرد.

وی خاطرنشان کرد: هرگونه تلاش برای برای توسعه گردشگری شکوفایی اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است و این امر نیازمند آن است که تمامی کنشگران این عرصه با اراده‌ای قوی و فعال‌تر از قبل دست به انجام اقدامات لازم بزنند.

راه و شهرسازی در پرداخت بودجه مرمت بازار تاریخی اردبیل به میراث فرهنگی تعلل می‌کندآئین نخل‌‌گردانی و سحرخوانی روستاهای کاشان در میراث فرهنگی ناملموس ثبت می‌شودچطور می‌توان "میراث فرهنگی کشور" را قدرتمند کرد؟بازسازی سرای حاج یوسف در حوزه عملیاتی میراث فرهنگی اردبیل قرار ندارد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آثار باستانی گردشگری وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی آثار باستانی گردشگری وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی رئیس پژوهشگاه میراث حوزه میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۷۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند

سرهنگ محمدرضا زارعی گفت: برابر گزارش واصله به اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سنندج مبنی بر حفاری غیرمجاز در منزل شخصی یکی از روستا‌های شهرستان قروه بررسی‌ها و تحقیقات در دستور کار قرار گرفت.

فرمانده یگان‌حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان اظهار کرد: با همراهی فرماندهی انتظامی بخش سریش‌آباد قروه، سرپرست اداره میراث‌فرهنگی قروه و یگان شهرستان و پس از بازدید از منزل شخصی، ٣ نفر با هویت بومی شناسایی و دستگیر شدند.

وی با بیان اینکه از متهمان یک دستگاه خودرو کشف و ضبط شد، افزود: متهمان اقدام به حفر یک چاله به عرض ٢ متر و عمق ١٥ متر به قصد کشف اشیای تاریخی کرده بودند.

 سرهنگ زارعی عنوان کرد: پرونده قضایی عوامل دستگیر شده تشکیل و این موضوع از طریق مراجع قانونی در حال پیگیری است.

 شهروندان در صورت اطلاع از فعالیت‌های غیرمجاز افراد سودجو و سوداگران آثار تاریخی، مراتب را در اسرع وقت به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان فرماندهی یگان حفاظت شماره تلفن ٠٨٧٣٣١٧٨٨٥٥ گزارش دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • افتتاح نمایشگاه نقشه‌‌های تاریخی خلیج‌فارس و عروسک‌های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود