Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهمترین محصولات باغی استان شامل محصولاتی مثل خرما، موز، لیموترش، پرتقال، انبه، پاپایا، چیکو، گواوا، انگور، انجیر و پسته می‌شود که بسیاری از آنها تنها مختص این منطقه هستند و امکان توسعه و صادرات هم دارند.

همچنین علاوه بر میوه‌های گرمسیری که خیلی‌هایشان فقط در آن منطقه قابل کشت هستند، مرکبات استان سیستان و بلوچستان مثل ترنج، پرتقال، گریپ فروت و نارنگی و همچنین انواع انار و میوه‌های جالیزی آن هم محصولات کشاورزی پرطرفداری هستند که طعم‌شان متفاوت از نمونه‌های مشابهی است که در سایر نقاط کشور کشت می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درواقع شرایط خاص آب‌وهوایی سیستان و بلوچستان باعث شده در تولید برخی محصولات کشاورزی در کشور خاص و منحصربه‌فرد باشد.

مثلا رتبه نخست تولید محصولات خارج از فصل کشور با ۴۲۵ هزار تن از سطح ۱۷ هزار هکتار زمین متعلق به این استان است و نقش مهمی در تنظیم بازار و ایجاد درآمد برای کشاورزان ایفا می‌کند.

همه این‌ها در شرایطی است که این استان ۴۲۰هزار هکتار اراضی قابل کشت دارد ولی بدلیل محدودیت منابع آبی وآب تخصیصی فقط بین ۴۵ تا ۷۰ درصد آن زیرکشت محصولات باغی و زراعی رفته است. متاسفانه همین مقدار اراضی زیر کشت هم به‌دلیل مشکلات و محدودیت‌های اقتصادی که کشاورزی استان با ان روربروست بازدهی ۱۰۰ درصدی ندارند. درواقع زمین‌های کشاورزی سیستان و بلوچستان برای افزایش تولید، بهره‌وری، درآمد و ارتقای سطح زندگی تولیدکنندگان کشاورزی علاوه بر آب به تجهیز به ابزار اصلی توسعه کشاورزی و فراهم کردن امکانات مکانیزه کشاورزی و منابع طبیعی نیاز دارند. موضوعی که حل و رفع آن می‌تواند یکی از پروژه‌های برندها و کسب‌وکارهای ایرانی در انجام مسئولیت اجتماعی باشد.

کمک به توسعه کشاورزی و روستائی یک مسئولیت اجتماعی مهم

مسئولیت اجتماعی در برندینگ و مارکتینگ می‌گوید شرکت‌ها و کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ باید علاوه بر درآمد کسب، برای فعالیت‌ها و پروژه‌ایی  هزینه کنار بگذارند که اجرای آن‌ها به نفع کل جامعه در سطح خرد یا کلان است. یعنی مهم است کسب‌وکارها دربازاریابی و حتی فعالیت‌های روزانه خود رفاه جامعه هم فکر کنند. یکی از مهمترین پروژه‌هایی که کسب‌وکار می‌توانند به‌عنوان مسئولیت اجتماعی انجام بدهند کمک به توسعه کشاورزی و روستائی است.

یکی از کسب‌وکارهای ایرانی که مسئولیت اجتماعی خودش را کمک به توسعه کشاورزی و روستائی در سیستان و بلوچستان تعریف کرده استارتاپ ازکی است.

 ازکی یک اپلیکیشن‌ فعال در زمینه بیمه است که امکان مقایسه آنلاین قیمت و پوشش انواع محصولات بیمه‌ای مثل بیمه شخص ثالث یا بدنه و همین‌طور بیمه‌های آتش‌سوزی و تکمیلی درمان و مسافرتی شرکت‌های مختلف بیمه را به کاربران می‌دهد.کاربران به‌کمک ازکی می‌توانند یک بیمه‌نامه با همه پوشش‌های مورد نیاز خود را با بهترین قیمت بخرند. آن هم به‌صورت آنلاین.

احداث سردخانه محصولات کشاورزی شهرستان قصرقند برای کمک به توسعه کشاورزی سیستان و بلوچستان

یکی از پروژه‌های مسئولیت اجتماعی ازکی ساخت «سردخانه محصولات کشاورزی» در شهرستان قصرقند استان سیستان و بلوچستان است. این سردخانه ۸۵ تن ظرفیت دارد.

سردخانه شهرستان قصرقند بعد از تعطیلات نوروزی ۱۴۰۱ به بهره‌برداری رسیده است و کشاورزان می‌توانند محصولات کشاورزی مختلف منطقه مثل خرما،‌ انبه و ... را تا ظرفیت ۸۵ تن در این سردخانه نگهداری و فرآوری کنند. یعنی دیگر محصولاتی که کشاورزان با زحمت بسیار می‌کارند و برداشت می‌کنند به خاطر دمای بالا فاسد نمی‌شوند و با کاهش هزینه و کاهش ضایعات سودآوری و درآمدزایی کشاورزان منطقه هم بیشتر می‌شود.

علاوه بر این‌ها زنان منطقه هم می‌توانند محصولاتی که در این سردخانه نگهداری می‌شوند را به‌شکل خانگی و محلی فرآوری کنند و به‌عنوان محصولات غذایی (چیپس میوه، میوه خشک و ...) به بازار عرضه کنند و کسب‌ درآمد داشته باشند.

دست یاری کاربران ازکی برای توسعه کشاورزی مناطق محروم

چند سالی می‌شود که دیگر داشتن برگه کاغذی بیمه شخص ثالث الزامی نیست. همین اصلاح قانون عدم نیاز به داشتن «نسخه کاغذی بیمه‌نامه» باعث شد تا ازکی امکانی را برای کاربران خود فراهم کند تا موقع خرید بیمه شخص ثالث، درصورت تمایل نسخه کاغدی را دریافت نکنند و از گرفتن نسخه چاپی بیمه‌نامه‌ صرف‌نظر کنند. کاربرانی که موقع خرید بیمه شخص ثالث گزینه بیمه‌نامه کاغذی نمی‌خواهم را انتخاب می‌کنند به‌دلیل حمایت از حفظ محیط زیست، مبلغ ۳۰ هزار تومان هدیه از ازکی دریافت می‌کنند. این کاربران می‌توانند  هدیه‌ مشارکت در حفظات محیط‌زیست خودشان را  داخل کیف پول‌شان در سایت ازکی نگه دارد و یا آن را به خیریه نیکان ماموت اهدا کند. با کمک کاربران و همراهی و خیریه نیکان ماموت، ازکی توانست راه خود را در مسیر مسئولیت اجتماعی خود آغاز کند.

کد خبر 680489 برچسب‌ها استان سیستان و بلوچستان کشاورزی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان سیستان و بلوچستان کشاورزی کمک به توسعه کشاورزی سیستان و بلوچستان محصولات کشاورزی مسئولیت اجتماعی توسعه کشاورزی بیمه شخص ثالث بیمه نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۹۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان

مدیر کل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه کارگاه آموزشی اصلاح الگوی تولید و ارتقای بهره روی آب و خاک در بیرجند گفت: سال گذشته در کشور حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان پرداخت شده و هم اکنون نیز کارشناسان بیمه در حال برآورد خسارت در مناطق مختلف که به دلایلی همچون سیل و دیگر حوادث دچار خسارت شده اند هستند.

کریمی افزود: ۴ میلیون هکتار از اراضی کشور تحت پوشش بیمه قرار دارد که عمدتا هم غلات، گندم و جو است.

وی همچنین از خرید یک میلیون تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان توسط شرکت غله و بازرگانی دولتی در کشور خبر داد و افزود: برداشت گندم و جو و محصولات پاییزه در کشور از جمله در استان‌های خوزستان، ایلام و سیستان و بلوچستان آغاز شده است.

مدیر کل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص راهکار‌های جبران کمبود علوفه در کشور نیز گفت: تلاش می‌شود این کمبود با افزایش بهره وری، تغییر شیفت کشت به سمت پاییز و استفاده از ارقام و روش‌های کم آب بر جبران شود.

کریمی افزود: نیاز خوراک دام در کشور حدود ۸۰ میلیون تن است که ده میلیون تن از مراتع، ۲۶ میلیون تن از محل تولیدات علوفه ایی و ۱۵ درصد از سایر قسمت‌ها و مابقی از واردات تامین می‌شود.

در این کارگاه آموزشی که با هدف اصلاح الگوی تولید علوفه و ارتقاء بهره وری آب و خاک برگزار شد بیش از ۲۰۰ نفر از کشاورزان، دامداران و کارشناسان کشاورزی شرکت کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • بیش از ۲۱ هزار گندم در سیستان و بلوچستان خریداری شد
  • پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان
  • مقایسه پوشش‌های بیمه شخص ثالث در شرکت‌های مختلف در سال ۱۴۰۳
  • کشت طلای سفید در سیستان وبلوچستان
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • سیستان‌وبلوچستان، چهارم دروابستگی به آب قنات برای کشاورزی
  • وزیر جهاد کشاورزی از غرفه سیستان و بلوچستان در نمایشگاه اکسپو بازدید کرد
  • نگاه قضات در دستگاه قضایی باید سازنده باشد
  • پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی
  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود