Web Analytics Made Easy - Statcounter

مقابله با افزایش خطر بیماری های غیر واگیر در قالب برنامه «ایراپن» در استان فارس به اجرا در آمده که کاهش عوامل خطر بیماری های غیر واگیر، اهداف اصلی برنامه «ایراپن» است.

در قالب این برنامه چهار بیماری دیابت، پر فشاری خون، سرطان و بیماریهای مزمن تنفسی به همراه چهار عامل خطر کم تحرکی، تغذیه ناسالم، مصرف الکل و دخانیات مهمترین علل مرگ و میر ناشی ازبیماری های غیر واگیر هستند که احتمال مرگ ناشی از بیماری های غیر واگیر را افزایش میدهند به همین دلیل سازمان جهانی بهداشت کنترل این بیماریها و عوامل زمینه ساز آن ها را به عنوان هدف اصلی با کاهش ۲۵ درصد مرگ و میر ناشی از بیماری های غیر واگیر تا سال ۲۰۲۵تعیین کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنامه ایراپن با برنامه های قبل نظام بهداشتی تفاوت هایی کرده است بدین صورت که این بار افراد را قبل از بیمار شدن یا در ابتدای بیماری تشخیص داده، اقدامات لازم را اعم از اقدامات آموزشی و مشاوره ای تا داروئی به موقع در مورد آنها به اجرا میگذارد تا مانع از بروز یا پیشرفت بیماری گردد. 

  دکتر عباس رضاییان زاده روز چهارشنبه در گردهمایی سالانه کارشناسان مسئول بیماری های غیر واگیر شبکه های بهداشت و درمان استان فارس گفت: با گذشت بیش از دو قرن از آغاز صنعتی شدن، در حال حاضر بیماری های غیر واگیر شایع ترین علت مرگ و میر زودرس و ناتوانی در اثر بیماری ها در سطح جهان هستند.

دکتر رضائیان زاده گفت: اهمیت این دسته از بیماری‌ها، سازمان بهداشت جهانی را بر آن داشت تا با برنامه ریزی‌های مؤثر، اهدافی را برای کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری ها، در قالب سند پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر در نظر بگیرد. 

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، این سند در ایران و استان فارس نیز با ۱۳ هدف و با ایجاد یک شبکه همکاری درون بخشی و بین بخشی در حال اجراست و امید است با اجرای آن، کنترل هر چه بهتر بار این بیماری ها ممکن شود.

این مقام مسوول در دانشگاه ادامه داد: مقابله با افزایش خطر بیماری های غیر واگیر در قالب برنامه «ایراپن» در استان به اجرا در آمده و این طرح چهار عامل خطر مصرف سیگار، رژیم غذایی ناسالم، بی تحرکی و سوء مصرف الکل و چهار بیماری غیر واگیر شایع شامل بیماری های قلبی و عروقی، دیابت، آسم و سرطان در مناطق شهری و روستایی را هدف قرار داده است.

دکتر رضائیان زاده گفت:سالانه ۲۳۵ هزار نفر به دلیل ابتلا به سرطان روده بزرگ و ۲۲۵ هزار نفر از نظر ابتلا به سرطان سینه و ۱۷۰ هزار نفر از نظر ابتلا به سرطان دهانه رحم ارزیابی و غربالگری می شوند.

معاون بهداشت دانشگاه در ادامه ضمن تاکید بر اهمیت نظـام ثبـت سـرطان به عنوان زیـربنـای برنامـه کنترل سرطان گفت: ثبت سرطان، در سیاستگذاری های بهداشتی و درمانی مربوط به کنترل سـرطان و همچنین تحقیقات مرتبط، کاربرد فراوانی دارد.

او در خصوص برنامه ژنتیک اجتماعی بیان کرد: این برنامه، گستره‌ای از خدمات با هدف پیشگیری از بروز، شناسایی و تشخیص به موقع و درمان به موقع، غربالگری و آزمایش های ژنتیک قبل از تولد را پوشش می دهد و از نتایج قابل توجه آن می توان به ارزیابی بیش از یک میلیون و دویست هزار زوج در بدو ازدواج و شناسایی و مراقبت بیش از پنج هزار و چهارصد زوج ناقل ژنتیک شناسایی و غربالگری ۱۰۰ درصد نوزادان متولد شده در برنامه های غربالگری بدو تولد و شناسایی و مراقبت پنج هزار و ۳۶۰ نوزاد مبتلا اشاره کرد.

دکتر رضائیان زاده با اشاره به اجرای برنامه پیشگیری از حوادث در قالب برنامه جامعه ایمن، گفت: برنامه‌های پیشگیری از آسم و پوکی استخوان نیز با هدف پیشگیری از گسترش عوامل خطر و کنترل بیماری های غیر واگیر، از برنامه های مهم پیش رو در مجموعه بهداشت استان است.

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، طی چهار سال اجرای برنامه «ایراپن» در استان فارس، ۹۷ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال خطرسنجی و غربالگری شده اند که منجر به کسب رتبه نخست دانشگاه در کشور شده است

گردهمایی سالانه کارشناسان مسوول بیماری های غیرواگیر شبکه های بهداشت و درمان استان فارس به مدت دو روز در سالن PHC معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد.

برچسب‌ها بیماری غیرواگیر شیراز بیماری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز فارس بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بیماری غیرواگیر شیراز بیماری بیماری غیرواگیر شیراز بیماری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز فارس بهداشت و سلامت بیماری های غیر واگیر خطر بیماری های غیر بهداشت دانشگاه استان فارس مرگ و میر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۰۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند

ایسنا/خراسان رضوی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور از پیشگیری ۴۰ درصدی پوسیدگی دندان دانش‌آموزان با ماده وارنیش فلوراید خبر داد.

حامد جز جلالیان در گفت و گو با ایسنا با اشاره به انجام طرح کشوری فلورایدتراپی دانش‌آموزان در سطح مدارس تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور افزود: با تامین ۶۳ هزار وارنیش فلوراید برای دانش‌آموزان ابتدایی ۶ تا ۱۲سال این طرح در سطح مدارس تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور آغاز شده است.

وی بیان کرد: با تامین و دریافت وارنیش فلوراید از وزارت متبوع، توزیع وارنیش در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت چهار شهرستان (نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه) تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور آغاز شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور  ادامه داد: این طرح به صورت رسمی از هفته اول اردیبهشت‌ماه تمامی بهورزان و مراقبین سلامت با مراجعه به مدارس و با نظارت مستقیم تمامی مراقبین ناظر مراکز و حضور دندانپزشک مراکز خدمات جامع سلامت در مدارس تحت پوشش به صورت روزانه انجام می‌شود.

وی عنوان کرد: هدف از طرح وارنیش فلورایدتراپی دانش‌آموزان، آموزش بهداشت دهان و دندان به دانش‌آموزان، معاینات مستمر دندانپزشکی و کاهش ۴۰ درصدی پوسیدگی‌ دندان دانش‌آموزان توسط ماده وارنیش فلوراید است.

دو واکسن به برنامه واکسیناسیون متداول کودکان در نیشابور اضافه می‌شود

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در ادامه اظهار کرد: همزمان با آغاز هفته جهانی ایمن‌سازی ۲۴ تا ۳۰ آوریل مصادف با ۵ لغایت ۱۱ اردیبهشت‌ماه دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس به برنامه واکسیناسیون متداول کشوری کودکان اضافه می‌شود.

وی با بیان اینکه واکسن پنوموکوک به شکل تزریقی و واکسن روتا به صورت خوراکی است، ادامه داد: واکسن پنوموکوک مهمترین راه پیشگیری از بیماری های عفونی ناشی از این میکروب از جمله عفونت ریه، عفونت مغزی یا مننژیت، عفونت گوش، قلب، خون، استخوان و سینوزیت است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور اذعان کرد: سالیانه از حدود ۵۰ هزار عفونت‌ شدید پنوموکوکی با تزریق واکسن پنوموکوک پیشگیری می‌شود که کاهش مصرف آنتی بیوتیک و کاهش بروز  مقاومت آنتی بیوتیکی را در پی دارد.

وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه کمیته کشوری ایمن‌سازی این واکسن در سنین ۲ ، ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود در خصوص واکسن روتا گفت: واکسن روتاویروس نیز که از اسهال‌های شایع در کودکان پیشگیری می‌کند  به صورت خوراکی در سه نوبت ۲، ۴ و ۶ ماهگی مصرف می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هدف از اهدا جایزه ملی جوانی جمعیت پایش و ارزیابی علاقمندان است
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تقویت ساختار «مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس» در دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ۴.۵ میلیون زوج نابارور تحت پوشش بیمه قرار گرفتند
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند