Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس با استفاده از میکروسکوپ‌های کوچک به بررسی فعالیت‌های مغزی جوندگان پرداخته و متوجه شده‌اند که حفظ یا فقدان حافظه تحت تاثیر یک مکانیزم کلیدی است. آن‌ها می‌گویند اگر بتوانیم در میان‌سالی این مکانیزم را هدف قرار دهیم، شاید قدرت حافظه افزایش یابد و جلوی بیماری‌هایی مثل زوال عقل گرفته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا یک داروی HIV توانسته در این زمینه به نتایج خوبی روی موش‌ها برسد. دانشمندان می‌گویند با افزایش سن یک مولکول خاص در مغز افزایش می‌یابد که دسترسی به خاطرات را دشوار می‌کند. اما آن‌ها موفق شده‌اند با کمک یک داروی موجود در زمینه درمان HIV، عملکرد مغز در بازیابی حافظه را تقویت کنند.

خاطرات در ذهن ما به‌صورت مجموعه‌ای از تجارب مرتبط با یکدیگر ثبت می‌شوند. محققان برای درک بهتر سازوکار مولکولی در این شیوه ذخیره‌سازی اطلاعات از ابزار مدرنی موسوم به مینی‌اسکوپ استفاده کردند. این ابزار روی سر حیوان نصب شد تا فعالیت‌های عصبی و چگونگی شکل‌گیری خاطرات را رصد کند.

محققان در استفاده از مینی‌اسکوپ تمرکز خود را روی بررسی مولکولی به نام CCR۵ گذاشتند. تحقیقات قبلی نشان داده بود که مقدار این مولکول با افزایش سن بیشتر می‌شود و یادآوری خاطرات را سخت‌تر می‌کند. پژوهشگران در این مطالعات با استفاده از موش‌هایی که به‌صورت ژنتیکی اصلاح شده بودند، دریافتند که حذف ژن CCR۵ می‌تواند بازیابی حافظه را تقویت کند.

جالب اینجاست که گیرنده‌های مولکول CCR۵ همان گیرنده‌هایی هستند که ویروس HIV برای آلوده کردن سلول‌های مغز از آن‌ها استفاده می‌کند و موجب افت قدرت حافظه در بیماران مبتلا به ایدز می‌شود. سازمان غذا و داروی آمریکا در سال ۲۰۰۷ به دارویی به نام «ماراویروک» که جلوی اتصال ویروس به این گیرنده‌ها را می‌گرفت، مجوز مصرف داد.

«آلچینو سیلوا»، از نویسندگان این مقاله می‌گوید: «زمانی که ماراویروک را به موش‌های پیر دادیم، این دارو عملکرد اصلاح ژنتیکی حذف CCR۵ از DNA این حیوانات را شبیه‌سازی کرد.» در نتیجه، محققان مدعی شده‌اند که این دارو می‌تواند در بازیابی حافظه یا جلوگیری از بروز بیماری‌های مربوط به حافظه از جمله زوال عقل موثر باشد.

سیلوا می‌گوید: «گام بعدی ما تدوین یک آزمایش بالینی برای تست تاثیر ماراویروک بر فقدان حافظه مقدماتی است تا شاید بتوانیم در مراحل اولیه جلوی آن را بگیریم. زمانی که به‌طور کامل چگونگی افت قدرت حافظه را درک کردیم، می‌توانیم به راهکار لازم برای مقابله با این فرآیند دست پیدا کنیم.» نتایج تحقیقات این گروه در مجله Nature منتشر شده است.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: حافظه موش آزمایشگاهی تقویت حافظه پول نیوز تحقیقات موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۰۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید

به گزارش خبرآنلاین؛ احمد اسماعیل زاده روز شنبه در ششمین روز از هفته پویش تغذیه سالم با محوریت افزایش مصرف لبنیات، با تاکید بر مصرف لبنیات برای بهبود سلامتی بدن، اظهار کرد: ماست یکی از محبوب ترین غذاهای تخمیری در جهان به خصوص در خانواده های ایرانی است و به دلیل مزه و فواید سلامتی از مقبولیت گسترده ای در مصرف کنندگان برخوردار است و می توان از آن در کنار غذای اصلی و یا به عنوان میان وعده در طول روز استفاده کرد.

سلامت نیوز در خبری نوشت:وی با بیان اینکه ماست منبع غنی کلسیم، فسفر، پتاسیم، ویتامین آ ، ویتامین ب ۲ و ویتامین ب ۱۲ به شمار می‌رود، افزود: ماست می تواند پروتئین های با ارزش بیولوژیکی بالا و اسیدهای چرب ضروری را نیز فراهم کند؛ بنابراین، ماست یک غذای مغذی و یک حامل پروبیوتیک عالی است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: ماست از تخمیر و اسیدی شدن شیر توسط باکتری های زنده، معمولاً لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و استرپتوکوک ترموفیلوس تولید می شوند، این فرآیند منجر به یک محصول لبنی با افزایش ماندگاری می شود.

وی تصریح کرد: باید توجه داشت این باکتری ها منجر به افزایش فواید مغذی این ماده غذایی شده است، نتایج مطالعات نشان می دهد که مصرف ماست عملکرد سیستم ایمنی را از طریق وجود همین باکتری ها طی مکانیسم هایی در روده بهبود می بخشد، مواد فعال زیستی ماست با تعدیل میکروبیوتای روده، سد روده و ایمونوسیت‌ها در روده و سایر بافت‌ها بر سیستم ایمنی تأثیر می‌ گذارند.

اسماعیل زاده اضافه کرد: مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می دهند که افزایش مصرف ماست با کاهش نشانگرهای زیستی در گردش التهاب مزمن مرتبط است. همچنین نشان می دهند مصرف ماست می تواند از عفونت جلوگیری کند و بیماری های گوارشی را بهبود بخشد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه ماست های غنی شده با ویتامین دی در تقویت سیستم ایمنی تاثیرگذار هستند، گفت: ویتامین دی به دلیل پتانسیل آن برای پیشگیری از بیماری هایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا نیز مناسب است، لذا توصیه می شود، در کنار وعده های غذایی خود ماست مصرف کنید تا به تقویت سیستم ایمنی خود و سلامت دستگاه گوارش کمک کنید.

پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با هدف آگاهی بخشی آحاد جامعه درخصوص مصرف نمک تصفیه شده یُددار و افزایش مصرف لبنیات با شعار "انتخاب همه، نمک کم اما تصفیه شده یُد دار" برای هفته اول و شعار "از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی" برای هفته دوم، از تاریخ ۱ بهمن ماه آغاز شده و تا ۱۵ بهمن ماه سال جاری ادامه دارد.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903981

دیگر خبرها

  • اولین «داروی رشد مجدد دندان» در جهان وارد فاز آزمایش بالینی می‌شود
  • مهمترین اخبار ۱۹ اردیبهشت/احتمال عرضه داروی ایرانی SMA
  • نخستین داروی رشد مجدد دندان در جهان آزمایش می‌شود
  • امیدوار باشید؛ دوباره دندان در می آورید!/ آزمایش بالینی اولین داروی رشد دوباره دندان‌
  • ساخت گونه ای جدید و بسیار خطرناک از ویروس ابولا توسط دانشمندان چینی
  • چت‌جی‌پی‌تی حالا دیگر حافظه هم دارد
  • سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید
  • اولین داروی رشد دندان آزمایش می‌شود
  • تلقین، خاطرات را تغییر می‌دهد!/ اثر تصویرسازی ذهنی بر حافظه
  • تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی