Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ در این هفته سرپرست برنامه لایه‌نگاری تپه اهرنجان از کشف ۴ گور مربوط به دوره مس و سنگ در کف خانه‌های روستایی خبر داد.

فراسیاب گراوند سرپرست برنامه لایه‌نگاری تپه اهرنجان با اعلام این خبر گفت: تپه اهرنجان در راستای مطالعات پیش از تاریخ شمال غرب کشور و حوضه دریاچه ارومیه، با هدف لایه‌نگاری برای مطالعه و شناخت لایه‌ها و دوره‌های فرهنگی ادوار استقراری محوطه و همچنین ارائه گاه‌نگاری نسبی و مطلق آن، گمانه‌زنی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این باستان‌شناس، تپه اهرنجان را از شاخص‌ترین محوطه‌های دوره نوسنگی و مس و سنگ در شمال غرب ایران خواند و تصریح‌کرد: از کاوش باستان‌شناختی این محوطه، ۴ گور در عمق‌های متفاوت مربوط به دوره مس و سنگ شناسایی شده است.

سرپرست برنامه گمانه‌زنی اهرنجان افزود: اجساد در داخل روستا و در زیر کف خانه‌ها به‌صورت چمباتمه یا جنینی بر روی یک پهلو، چپ یا راست در جهات مختلف و معمولاً در جهت شمالی-جنوبی یا شرقی-غربی دفن شده‌اند.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سلماس اظهار کرد: این اجساد به صورت منفرد و در یک مورد به صورت دسته جمعی (سه تدفین) در گورهای بیضی و مستطیل شکل به خاک سپرده شده‌اند.

تلاش برای رونق گردشگری ارزان بین ایران و تاجیکستان

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در جریان سفر رئیس جمهوری تاجیکستان به ایران گفت: به دنبال گردشگری کم‌هزینه بین ایران و تاجیکستان هستیم.

سید عزت‌الله ضرغامی با اشاره به سفر امامعلی رحمان، رئیس جمهوری تاجیکستان به تهران گفت: در سفر رئیس جمهور به تاجیکستان تفاهمنامه ای با مسئول گردشگری آن کشور امضا شد و کلیات همکاری دو طرفه را در آن تفاهمنامه روشن کردیم. در سفر رئیس جمهور تاجیکستان به کشورمان برنامه اجرایی که برای آن تهیه شده را امضا می‌کنیم.

وی گفت: سعی شده جزئیات اقدامات اجرایی و خلاهایی که وجود دارد را برای عملیاتی کردن روابط دو کشور در حوزه گردشگری در این تفاهمنامه روشن کنیم. کشور تاجیکستان فارسی زبان است و مردم ما دوست دارند به آنجا بروند چون راحت تر می‌توانند ارتباط بگیرند آنها نیز دوست دارند به ایران بیایند ما به دنبال این هستیم که گردشگری را برای کشورهای همسایه ارزان و تا جای ممکن گردشگری زمینی را تقویت کنیم.

ضرغامی گفت: می‌خواهیم گردشگران خارجی بتوانند به صورت زمینی با اتوبوس حتی با خودروهای خود به ایران بیایند و شهرهای مختلف را ببینند و هزینه‌هایشان کمتر شده تا عملاً گردشگری ارزن قیمت فراهم شود. بسیاری از تاجیک‌ها به خاطر کیفیت و سطح بالای درمانی و بهداشتی ایران مایل هستند به کشورمان بیایند. گردشگری سلامت برای برای ما مزیت است بنابراین با وزارت بهداشت شرایط بهتر را در این زمینه فراهم می‌کنیم.

تفاهم‌نامه وزارت گردشگری با سازمان امور اراضی برای ساخت زائرسرا

این هفته مدیرکل سرمایه‌گذاری وزارت میراث‌فرهنگی گفت: طبق تفاهم میان وزارت گردشگری و سازمان امور اراضی وزارت جهاد کشاورزی، ایجاد زائرسراها در دستور کار قرار گرفت.

احمد تجری اظهار داشت: با توجه به تاکید و تمرکز دولت سیزدهم بر توسعه زائرسراها، یکی از اقدامات زیربنایی و ضروری فراهم آوردن بستر مساعد برای سرمایه‌گذاری در این زمینه بوده است که از سوی اداره‌کل سرمایه‌گذاری، زیرساخت‌ها و مناطق نمونه گردشگری وزارت مورد پیگیری قرار گرفت.

وی با استناد به آئین‌نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه‌بندی و نرخ‌گذاری تأسیسات گردشگری، زائرسراها را یکی از مراکز اقامتی خودپذیرایی عنوان کرد و افزود: در راستای سرمایه‌گذاری و توسعه زائرسراها همکاری با سازمان امور اراضی انجام گرفت تا بر اساس آئین‌نامه نصاب، اراضی ملی قابل واگذاری به طرح‌های گردشگری که در اختیار این سازمان هستند در قالب راه‌اندازی زائرسراها مورد بهره‌برداری قرار گیرند.

تجری خاطرنشان کرد: اراضی مورد نیاز برای ایجاد زائرسراها مستلزم اصلاحیه بود که با همکاری سازنده و قابل تقدیر سازمان امور اراضی در سه درجه مجزا با حداکثر زمین مورد نیاز از سی هزار تا هفت هزار متر و کاربری زائرسرا به صورت واحد پذیرایی، اقامتی، فرهنگی و تسهیلات عمومی از جمله پارکینگ، نمازخانه و غیره مورد توافق مشترک قرار گرفت.

مدیرکل سرمایه‌گذاری، زیرساخت‌ها و مناطق نمونه گردشگری اظهار کرد: از این پس کلیه متقاضیان بر مبنای تفاهم‌نامه منعقد شده برای ایجاد زائرسراها، امکان سرمایه‌گذاری برای ارائه خدمات به گردشگران و زائران در محورها و مقاصد گردشگری دینی و مذهبی را خواهند داشت.

تفاهم‌نامه منعقد شده میان معاونت گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و سازمان امور اراضی اخیراً به امضای علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری کشور و محمدعلی شجاعی رئیس سازمان امور اراضی و نماینده تام الاختیار وزارت جهاد کشاورزی رسیده است.

دو نرخی شدن هتل‌ها به نظام نرخ گذاری اقتصادی ویژه ای نیاز دارد

مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری گفت: دو نرخی شدن هتل‌ها، نظام نرخ گذاری اقتصادی ویژه ای می‌خواهد تا هم آمار گردشگران ورودی افت نکند و هم هتلدار و آژانس دار سود مناسب را از دست ندهند.

یحیی نقی‌زاده محجوب مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری درباره تقاضای جامعه هتلداران برای دو نرخی شدن اتاق‌ها به واسطه باز شدن مرزها و ورود گردشگران خارجی گفت: موضوع دو نرخی شدن هزینه اتاق در هتل‌ها بارها از سوی جوامع و تشکل‌ها مطرح شده است و چون همیشه مخالفان و موافقانی داشته و دارد؛ این موضوع می‌تواند ابعاد مختلفی داشته باشد مثلاً اینکه آژانس‌های مسافرتی از آن استقبالی نمی‌کنند چون اعتقاد دارند قیمت پایین هتل‌ها مزیتی برای ورود گردشگر خارجی است از طرفی هتلداران می‌گویند آژانس‌های خارجی منافع بیشتری می‌برند و ما یارانه خودمان را صرف آنها می‌کنیم.

وی توضیح داد: آژانس‌های مسافرتی خارجی پکیج سفرها را به ریال از ایران می خرند اما به قیمت ارز به مسافران خود می‌فروشند. بعد از آن مسافر به ایران می‌آید و اگر قیمت هتل را با ارز و ریال محاسبه کند، می بیند باید ارزان‌تر خریداری می کرده است و این اتفاق موجب نارضایتی او می‌شود. بنابراین باید طرح دو نرخی شدن هتل‌ها مورد پژوهش قرار گیرد و تمام ابعاد و زوایا و نتایج آن بررسی شود و در قالب کمیته‌های علمی به نتیجه برسد. اما در حال حاضر اقدامی برای آن انجام نشده است. چون این یک تصمیمی است که مبدا یا منشأ برخی اثرات یا تبعات خواهد بود. شاید اگر تعادلی برقرار شود، این طرح هم قابل اجرا باشد.

وی گفت: طرفداران دو نرخی شدن هتل‌ها ذی نفعان و مخالفان آن هم مشتریان هستند. زمانی که گردشگر نرخی متفاوت از مردم آن کشور را می‌پردازد حس خوبی نخواهد داشت بنابراین این طرح از نظر مشتری حتماً مورد نقد است. از جهتی بهره بردار هم به سوبسید و یارانه اشاره می‌کند و می‌گوید که چرا یارانه اتباع کشور را باید به گردشگر خارجی داد. ما باید ببینیم که ورود گردشگر خارجی به نفع است یا ضرر. اگر میزان ارزآوری گردشگر خارجی آنقدر سود دارد (که ما هم می‌گوئیم حتماً سود دارد؛) این اتفاق، خوب است. حتی دولت می‌تواند نگاه حمایتی به گردشگر داشته باشد. اما دوستان انتظار دارند قیمت بالاتری بگیرند. هر دوی این موضوعات باید در پژوهشکده گردشگری بررسی شود.

وبینار توسعه ظرفیت‌های گردشگری ایران و تونس برگزار شد

در این هفته لیلا اژدری مدیرکل دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی در وبینار توسعه گردشگری ایران و تونس طی نشست مجازی با «نزار سلیمان» رئیس دیوان گردشگری تونس، ضمن اشاره به پیشینه روابط فرهنگی و سیاسی و نیز وجوه مشترک مذهبی بر لزوم تدوین برنامه همکاری‌های مشترک تاکید کرد.

وی با اشاره به اینکه سند همکاری گذشته نیاز به بازبینی دارد، برنامه‌ریزی به‌منظور تشکیل کمیته فنی گردشگری ایران و تونس را در دستور کار قرار داد.

به گفته مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی برنامه‌ریزی برای تعاملات آموزشی و تبادل تجربیات در زمینه صنعت گردشگری نیز بخش دیگری از دستاوردهای وبینار مذکور بوده است.

اژدری با تاکید بر اینکه تدارک برنامه‌های مشترک شامل برگزاری تورهای آشناسازی و نشست‌های B۲B نیز از جمله سایر اقدامات در همکاری پیش رو به شمار می‌آید.

به گفته مدیرکل دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی با استقبال فعالین گردشگری کشور تونس که در وبینار مذکور حاضر بودند؛ برنامه‌ریزی برای پیشبرد اهداف و اقدامات تعریف شده آغاز شد تا ضمن ارتباط دوسویه با بخش خصوصی صنعت گردشگری کشورمان، امکان توسعه روابط گردشگری ایران و تونس مهیا شود.

یک اتفاق عجیب در اقامتگاه سنتی در تهران

این هفته یک اقامتگاه سنتی به درخواست اتحادیه آبمیوه و بستنی به دلیل عدم رعایت ضوابط و مقررات در بخش چایخانه و کافه با حضور نماینده‌ای از اداره نظارت بر اماکن عمومی پلمب شد.

پیرو این اتفاق گردشگران خارجی و مسافران ایرانی اقامت داده شده، بیرون رفتند چون اگرچه پلمب باید در بخش کافه اتفاق می‌افتاد اما بخش اقامتی نیز بسته شد.

گردشگران خارجی که در این اقامتگاه بودند از طرز برخورد نامناسب مأمور اماکن و رفت و آمدهای پی در پی و پس از آن درخواست مدیریت برای بیرون رفتن از اقامتگاه متوجه وجود مشکل شدند.

مشکلی که آنها را ترسانده بود به گونه‌ای که هنگام خروج حتی پاسپورت خود را برنداشتند و نگران بودند که آیا می‌توانند پس از ده روز که در شهرهای ایران گردش کردند درست یک روز مانده به پرواز، مدارک خود را دوباره به دست آورند یا خیر.

این اتفاق برای آنها خاطره ناخوشایندی را در پایان سفر به همراه داشت و یکی از آنها دچار مشکلات فیزیکی به دلیل استرس وارده شد.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی منصوب شد

این هفته وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در حکمی مریم جلالی را به‌عنوان معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی این وزارتخانه منصوب کرد. پیش از این معاونت صنایع دستی یکی از منفعل‌ترین معاونت‌های وزارت میراث فرهنگی بود که هنرمندان صنایع دستی به دلیل عدم کارکرد مناسب در این بخش نارضایتی خود را بارها در قالب کمپین‌های مختلف اعلام کرده بودند.

اعلام شرایط صدور ویزا برای شرکت‌کنندگان جام‌جهانی ۲۰۲۲ به ایران

معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی گفت: شرایط صدور روادید برای شرکت‌کنندگان در جام‌جهانی فوتبال ۲۰۲۲ در کشور قطر جهت سفر به جمهوری اسلامی ایران از سوی وزارت امور خارجه اعلام شد.

علی‌اصغر شالبافیان افزود: شرایط صدور روادید برای شرکت‌کنندگان در جام‌جهانی فوتبال ۲۰۲۲ در کشور قطر جهت سفر به جمهوری اسلامی ایران از سوی وزارت امور خارجه به منظور اطلاع‌رسانی نهادهای ذیربط و آگاهی‌بخشی دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری، فعالین گردشگری، شرکت‌های حمل و نقل، خطوط هوایی و نیز اتباع خارجی متقاضی شرکت در رویداد یاد شده و تارنمای نمایندگی و هر جامعه هدفی که زمینه سفر آنان به کشور وجود دارد، اعلام شده است.

وی ادامه داد: در دستورالعمل مذکور آمده است: اتباع کشورهایی که تیم‌های فوتبال آنان موفق به صعود به جام‌جهانی ۲۰۲۲ قطر شده است، می‌توانند درخواست روادید یک بار ورود، دوبار ورود و متعدد با مدت اعتبار دوماهه و مدت اقامت ۲۰ روز (رایگان) کنند. شرایط این بخش ثبت درخواست روادید جام‌جهانی ۲۰۲۲ قطر اعلام شده است.

شالبافیان با اشاره به اینکه اتباع تمامی کشورها (به غیر از تعدادی از کشورها که در بندهای "و" و "ز" آمده است) در صورت ارائه بلیت از مبدا دوحه می‌توانند درخواست روادید یک بار ورود، دو بار ورود و متعدد با مدت اعتبار دوماهه و مدت اقامت ۲۰ روز (رایگان) اقدام کنند، افزود: ثبت درخواست روادید جام‌جهانی ۲۰۲۲ قطر و درج تصویر بلیط در سامانه (در محل در نظر گرفته شده) از جمله شرایط این بند مطرح شده است.

به گفته شالبافیان، در بند ج این دستورالعمل آمده است: اتباع کلیه کشورها (به غیر از تعدادی از کشورها که در بندهای "و" و "ز" آمده است) در صورت ارائه نامه از وزارت ورزش کشور متوقف فیه خود مبنی بر گواهی شرکت فرد، متقاضی می‌تواند روادید یک بار ورود، دو بار ورود و متعدد با مدت اعتبار دوماهه و مدت اقامت ۲۰ روز (رایگان) درخواست کنند. این در حالیست که شرایط تحقق این امر با دو ضابطه ثبت درخواست روادید جام‌جهانی ۲۰۲۲ قطر و نیز درج تصویر گواهی از وزارت ورزش کشور خود در سامانه (در محل در نظر گرفته شده) مورد تأیید است.

کد خبر 5505265 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: میراث فرهنگی گردشگری صنایع دستی شهرداری تهران شورای شهر تهران ساختمان متروپل دادستانی تهران شهر تهران شورای شهر مترو سازمان تامین اجتماعی سالروز ارتحال امام خمینی علیرضا زاکانی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش قوه قضاییه آلودگی هوا شرکت مترو تهران گردشگری و صنایع دستی گردشگری ایران و تونس وزارت میراث فرهنگی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر دو نرخی شدن هتل ها سازمان امور اراضی درخواست روادید گردشگران خارجی توسعه گردشگری سرمایه گذاری گردشگر خارجی تپه اهرنجان بار ورود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۳۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت سفارش میلیاردی صنایع دستی سیستان و بلوچستان در اکسپو

به گزارش خبرگزاری صداسیما، وحیده رخشانی گفت: در نمایشگاه بین المللی تهران بالغ بر پنج نشست با روسای اتاق‌های مشترک بازرگانی ایران و قزاقستان، امارات متحده‌عربی، ترکمنستان، عمان و قطر در حوزه صنایع‌دستی برگزار شد که نتایج بسیار خوبی داشت.   معاون اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان افزود: این سلسله نشست‌ها منجر به ثبت سفارش خرید در حوزه محصولات سوزن‌دوزی استان با صاحبان گالری‌های ایرانی و خارجی از جمله دبی، کانادا، قطر و... به ارزش تقریبی ۱۸۰ میلیارد ریال براساس اظهار نمایندگان بخش خصوصی  است.   او ادامه داد: سفارش تهیه تعداد ۱۶۰۰ محصول صنایع‌دستی در حوزه نقش برجسته تلفیقی با سوزن‌دوزی به ارزش تقریبی ۲۰ میلیارد ریال نیز در این نمایشگاه به ثبت رسید.   به گفته رخشانی، بالغ بر ۱۲۰ سرمایه‌گذار حقیقی و حقوقی داخلی و خارجی,، مقامات مسئول، فعالان حوزه اشتغال زنان و... از غرفه استان بازدید کردند.   سرپرست صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان تصریح کرد:  فرصت‌ها و بسته‌های ارائه شده مربوط به گردشگری تفریحی، اقامتی، تفریحات آبی، سلامت، تاریخی، گردشگری ورزشی و طبیعت گردی و صنایع دستی نیز در این نمایشگاه ارائه شد.

دیگر خبرها

  • ۱۳ پیش تفاهم‌نامه‌ گردشگری استان فارس در نمایشگاه ایران اکسپو منعقد شد
  • برگزاری آزمون ورود دختران به دوره مامایی در افغانستان
  • برگزاری آزمون ورود دختران به دوره مامایی در شمال افغانستان
  • ثبت سفارش میلیاردی صنایع دستی سیستان و بلوچستان در اکسپو
  • مهر تأیید وزارت کشور بر قانونی بودن ورود واگن‌های چینی
  • عکسی از پوشش متفاوت مهمانان سیدحسن خمینی /هدیه ای ویژه برای نوه امام (ره)
  • تدوین برنامه جامع مدیریت گردشگری برای دزپارت خوزستان
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • تدوین برنامه جامع ‌مدیریت‌ گردشگری برای‌ «دزپارت» خوزستان
  • معاون امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی از خانه انصاری ارومیه بازدید کرد