Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، سید روح الله موسوی خمینی روز نخست مهر ۱۲۸۱ در خانواده‌ای متنفذ با سابقه دینی و مذهبی در خمین چشم به جهان گشود و پس از گذراندن دوره‌های تحصیلی مرتبط از جمله در خمین، اراک و قم سال ۱۳۱۳ به مرحله اجتهاد رسید.

این فقیه، عارف و فیلسوف چند سال پس از آغاز سلطنت محمدرضا پهلوی در سال ۱۳۲۳ کتاب کشف الاسرار را در مقابل کتاب اسرار هزار ساله ضد کسانی مانند علی‌اکبر حکمی‌زاده روزنامه‌نگار، روحانی اصلاح طلب محمدحسن شریعت سنگلجی و احمد کسروی نوشت که اصلاحات در شیعه را تبلیغ می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی مبارزه با حکومت ستمشاهی را به طور ویژه از سال ۱۳۴۰ پس از تصویب لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی آغاز کرد و در نهایت با اعتراض به پیروی شاه ایران از سیاست‌های آمریکا و حکومت اشغالگر صهیونیستی در روز عاشورای سال ۴۲ به کشور ترکیه تبعید شد.

موضع‌گیری‌ها و روشنگری‌های امام خمینی (ره) در مسائلی مانند لایحه کاپیتولاسیون و انقلاب سفید به تبعید دوباره ایشان از ترکیه به عراق و سپس فرانسه انجامید، اما در نهایت پس از ۱۴ سال زندگی در تبعید، همزمان با اوج گرفتن اعتراض‌های مردمی در ۱۲ بهمن ۵۷ به کشور بازگشت.

مواضع سرسختانه امام خمینی (ره) در برابر جنایت‌های رژیم پهلوی و دخالت دولت‌های خارجی در اداره امور کشور با باوری راسخ به اصل ولایت فقیه در دوران غیبت امامان معصوم (ع) و لزوم برپایی نظام اسلامی موجب شد که انقلاب اسلامی ایران در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ با هدایت‌های داهیانه ایشان به پیروزی برسد.

امام حس خداباوری و خودباوری را تقویت کرد

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل در پاسخ به پرسشی در مورد حیات سیاسی امام خمینی (ره) گفت: حیات سیاسی امام راحل در شرایط و مقتضیات سیاست‌هایی که در مدیریت انقلاب اسلامی مد نظر قرار دادند، در سه بخش قابل بررسی می‌باشد و نخستین آن مدیریت مبارزه است که از انقلابی‌گری او حول سه محور ایمان، اتحاد و ایدئولوژی ناشی می‌شود.

حجت‌الاسلام مهدی ستوده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بخش دوم شامل رهبری و هدایت نیروهای انقلابی از ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ و مرحله سوم تبیین ایدئولوژی حکومت اسلامی و ولایت فقیه از ۱۳ آبان ۱۳۴۳ و هدایت مردم تا پیروزی انقلاب اسلامی است.

وی بیان کرد: دوره‌ای هم مربوط به مدیریت بحران و پس از پیروزی انقلاب اسلامی است که دشمنان داخلی و خارجی در راستای خاموش کردن و کاستن از شتاب انقلاب نسبت به ایجاد ناامنی، تفرقه‌افکنی، آشوب، تحریم اقتصادی و حمله نظامی اقدام کردند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل اضافه کرد: پس از آن اختلاف سلایق و گرایش‌های جریان‌های انقلابی بود که با مدیریت هوشمندانه امام به نتیجه رسید؛ مدیریت راهبردی امام در حکومت اسلامی با عنوان حاکمیت ولایت فقیه در راهبردها، انقلاب را محصور به مرز ایران نمی‌دانست و در این راستا جهت ساختن حکومت الگو برای جهان اسلام، تاسیس نهادهای انقلابی برای تقویت نظام و وفاق، اصلاح نهادهایی مانند صدا و سیما و دانشگاه و ارتش اقدام شد.

وی اظهار کرد: آنچه که امروز می‌توان به عنوان حکومت و ابتکارات امام (ره) نام برد، ابتکارات ایشان در تلفیق اسلام و مردم‌سالاری به عنوان حاکمیت نبوی و علوی بود و دوم طرحی با عنوان مکتب فراگیر و پاسخگو که با ادله کامل اسلام را به عنوان یک دین کامل و با یک تئوری موفق پاسخگو در حاکمیت معرفی کرد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی اردبیل: برجستگی تشکیل حکومت اسلامی، اعتماد به نفس و خودکفایی، هشدار نسبت به خطر صهیونیسم در نظریه سیاسی امام راحل

ستوده به آینده‌نگری امام خمینی (ره) اشاره کرد و ادامه داد: تشکیل حکومت اسلامی، اعتماد به نفس و خودکفایی، هشدار نسبت به خطر صهیونیسم در نظریه سیاسی حضرت امام برجسته است؛ چنان که ایشان با توجه به دید آینده‌نگر در مورد مسائل مهم سیاسی داخلی و بین المللی مانند سقوط شاه و فروپاشی شوروی اشاراتی داشتند.

وی از دیگر ابتکارات حضرت امام را بحث تلفیق معنویت و سیاست دانست و گفت: ایشان در مدیریت مبارزات تا ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ چهار دوره را پشت سر گذاشت که شامل خودسازی، رهبری سیاسی-مذهبی، رهبری در تبعید و فرماندهی مبارزات است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل در مورد جایگاه امام راحل بین رهبران سیاسی جهان افزود: این انقلاب بی‌نام امام خمینی (ره) در هیچ کجای جهان شناخته شده نیست؛ زیرا او نخستینی بود که دومین نداشت، شخصیتی دست نیافتی و جایگاه والای انسانی او جایگاهی دور از تصور و اساطیرگونه است.

وی بیان کرد: چنین شخصیتی به عنوان یک رهبر از جمعی پریشان و پراکنده یک امت به عنوان امت متحد ساخت و بزرگترین انقلاب قرن را برپا کرد؛ به طوری که هنگام بازگشت به میهن میلیون‌ها نفر به استقبالش رفتند، در جریان انقلاب صدها هزار نفر فدایی او شدند و میلیون‌ها نفر در تشییع پیکرش حضور یافتند.

ستوده تشریح کرد: امام (ره) از ابعاد مختلف روحی و معنوی مانند پرستش خداوند، اخلاص، تواضع، توکل، توسل و همت بلند برخوردار بود و سه خصوصیت ویژه خداباوری، مردم‌باوری و خودباوری داشت که آنها را بین مردم نیز تقویت کرد.

وی افزود: از دیگر ابعاد عملی و رفتاری حضرت امام می‌توان به قاطعیت و سازش‌ناپذیری با استکبار همچنین شجاعت در برابر رژیم شاه، دشمن بعثی، آمریکا، منافقین، متحجرین و مقدس مآب‌ها در کنار ساده‌زیستی، بینش فراگیر نسبت به مصالح مسلمانان در برابر دشمنان و حق تعیین سرنوشت و حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش اشاره داشت.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل، ویژگی خط امام را شامل التزام به اسلام، تکیه بر مردم، برپایی عدالت اجتماعی، ایستادگی در برابر قدرت‌های استکباری و حفظ وحدت دانست و بیان کرد: آنچه امروزه باید قابل توجه قرار بگیرد، مقایسه سه گانه از جهت شناخت سندی، تحلیلی و ریشه‌ای است.

وی تشریح کرد: در بعد سندی رویکرد امام برای اداره کشور مشخص است و می‌بینیم که با شرایطی آن زمان هیچ‌گاه نگاه مصلحت‌اندیشی و شخصی نداشت و مردم-محوری را مقدم بر همه امور در نظر می‌گرفت.

ستوده اضافه کرد: در نگاه تحلیلی بحث مبارزه با ظالم و دفاع از مظلوم برجسته است و در نگاه ریشه‌ای هم اسلام، مسلمانان و دفاع از آرمان‌های ناب اسلام و قرآن کریم را مد نظر قرار داده بود.

محور مقاومت مولود انقلاب اسلامی است

مدیر حوزه‌های علمیه استان اردبیل نیز در پاسخ به پرسشی در زمینه ویژگی‌های امام راحل و تاثیر در آن در انقلاب گفت: حضرت امام (ره) شخصیتی فقیه، فیلسوف، عارف، مدیر و شجاع بود و مجموع این ویژگی‌ها دست به دست هم داد تا از ایشان شخصیتی درست کند که بتواند مباحث عمیق فلسفی، عرفانی و اسلامی را در حاکمیت پیاده کند.

حجت‌الاسلام مهدی نوروزی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هر نهضت و دگرگونی به طور طبیعی به یک رهبر نیاز دارد و اگر در راس هر حرکت اجتماعی یک شخصیت مورد قبولی قرار نگیرد، به طور طبیعی نمی‌تواند به نتیجه منجر شود.

وی بیان کرد: حضرت امام (ره) با ویژگی‌هایی که مورد اشاره قرار گرفت، هم در بدنه اجتماعی و هم بین نخبگان دارای جایگاه خاصی بود و چون طبق فلسفه عرفانی اسلامی به ولایت اعتقاد داشت و حاکمیت را مبتنی بر ولایت فقیه می‌دانست، توانست پیشگام شود و بدنه جامعه را با خود همراه کند.

مدیر حوزه‌های علمیه استان اردبیل با اشاره به اینکه مجموعه این مسائل به پیروزی آن حرکت و نهضت منجر شد، اضافه کرد: تاثیر انقلاب اسلامی بعد از حرکت امام (ره) در نقاط مختلف جهان مشاهده می‌شود.

وی در مورد ارتباط شکل‌گیری محور مقاومت در منطقه با انقلاب ایران، اظهار کرد: در زمانی که رژیم اشغالگر قدس توانسته بود به طور کامل منطقه و جهان عرب را تسخیر کند، محوری با نام محور مقاومت از فلسطین آغاز شد و سپس به لبنان و سایر مناطق گسترش یافت.

مدیر حوزه‌های علمیه اردبیل: جلوگیری از پیش‌روی اسراییل و پایه‌گذاری شکل‌گیری تمدن بزرگ ایرانی-اسلامی دستاورد بزرگ انقلاب بود

نوروزی ادامه داد: دستاورد حداقلی این مهم این بود که جلوی پیش‌روی اسراییل در منطقه گرفته شد؛ سپس پایه‌گذاری و زمینه‌سازی شکل‌گیری تمدن بزرگ اسلامی-ایرانی بود که سعه فکری تمدن شیعی را از ایران به منطقه سرایت داد.

وی تصریح کرد: اینکه امروز قدرت ایران را در یمن، سوریه، عراق و سایر مناطق می‌بینیم، همه از حرکت امام (ره) سرچشمه گرفت و معادلات بین‌المللی که از سوی غربی‌ها طرح شده بود را برهم زد و با معادله‌ای جدید وارد عرصه قدرت شد.

مدیر حوزه‌های علمیه استان اردبیل در مورد پیام انقلاب و هجمه‌های فرهنگی به آن گفت: نسل جدید باید در مورد وضعیت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایران پیش و پس از انقلاب اسلامی مطالعه عمیقی داشته باشد و پیش از آن از قضاوت و اظهار نظر خودداری کند.

وی افزود: برخی مشکلات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در حال حاضر وجود دارد اما باید به این معادله به طور جامع نگاه کنیم و ببینیم جایگاه کنونی ایران در دنیا چگونه است و چه اقداماتی می‌توانیم صورت دهیم.

نوروزی تاکید کرد: نسل جدید نباید تحت تاثیر فضاسازی‌های رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی قرار بگیرد و بر اساس آن در مورد کشور، ملیت و دین قضاوت نکند؛ پیشنهاد می‌شود افراد برای مطالعه به خاطرات و کتاب‌های سردمداران دوره طاغوت مراجعه داشته باشند.

وی افزود: اگر عادلانه، منصفانه و عالمانه به قضیه نگاه شود، به احتمال زیاد افرادی که بدون غرض نسبت به مطالعه تاریخ ایران پیش و پس از انقلاب اقدام کرده باشند، خواهند دید شاهکاری که امام (ره) انجام داد نه تنها در عرصه دینی و سیاسی، بلکه در هویت ملی هم سعه ایجاد کرده و هویت جدیدی به آن بخشیده که در دنیا تاثیرگذار است.

حضرت امام خمینی (ره) به عنوان الگوی کامل یک عالم عامل، رهبر جهادی، مقاومت، مردمداری و ساده زیستی ساعت ۲۲ و ۲۰ دقیقه ۱۳ خرداد ۱۳۶۸ به علت عارضه قلبی در سن ۸۷ سالگی چشم از جهان فروبست.

آیین تشییع پیکر ایشان با حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر (نزدیک به یک ششم جمعیت آن زمان کشور) به عنوان بزرگترین تشییع جنازه تاریخ، در کتاب رکوردهای گینس به ثبت رسیده است.

برچسب‌ها انقلاب اسلامی ایران استان اردبیل امام خمینی ارتحال

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انقلاب اسلامی ایران استان اردبیل امام خمینی انقلاب اسلامی ایران استان اردبیل امام خمینی ارتحال مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل مدیر حوزه های علمیه انقلاب اسلامی حکومت اسلامی امام خمینی ولایت فقیه امام راحل حضرت امام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۱۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجدید میثاق مسوولان حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (ره)

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب سرپرست حجاج ایرانی به اتفاق آقای سید عباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت و جمعی از کارگزاران و خادمان فرهنگی این حوزه در آستانه اعزام زائران ایرانی به سرزمین وحی امروز پس از دیدار با مقام معظم رهبری در حسینیه امام خمینی (ره) با حضور در مرقد مطهر امام راحل با آرمان‌های معمار کبیر انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند.

شرکت کنندگان در این آئین معنوی ضمن نثار تاج گل، قرائت فاتحه و ادای احترام به مقام شامخ بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران یاد و خاطره امام خمینی (ره) را گرامی داشتند و با آرمان‌های والای امام راحل عظیم الشان (ره)، شهدا و رهبر فرزانه انقلاب عهدی دوباره بستند.

حجت الاسلام والمسلمین نواب در مراسم تجدید میثاق با آرمان‌های امام راحل در جمع نمازگزاران در حرم بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران، از امام راحل عظیم الشان به‌عنوان احیاگر حج ابراهیمی یاد و ابراز امیدواری کرد که دست‌اندرکاران حوزه حج و زیارت با تلاش بیشتر در اجرای مسئولیت سنگین انجام فریضه حج ابراهیمی موفق شوند و ایران اسلامی را سربلند کنند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به اینکه خدمتگزاران ضیوف الرحمن امسال به دلیل سفر به سرزمین وحی از مشارکت در مراسم سالگرد ارتحال امام امت در ایران عزیز محرومند، افزود: خدا را شاکریم که امروز توفیق دیدار با مقام معظم رهبری و حضور در کنار تربت پاک امام راحل رضوان الله علیه نصیب خدمتگزاران حج شد.

وی به محورهای سخنان مقام معظم رهبری در خصوص شخصیت پیامبر بزرگ الهی حضرت ابراهیم (ع) اشاره کرد و گفت: خداوند این پیامبر عظیم الشان را برای رهایی انسان‌ها فرستاد، هر چند ابراهیم خلیل الرحمن یک پیامبر دل رحم بود ولی در برابر دشمنان خدا از هیچ تلاش و کوششی دریغ نمی‌ورزید.

سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه در آیات الهی بیش از شصت مورد از حضرت ابراهیم (ع) یاد شده است، گفت: در آیات مختلفی به پاکبازی و عبادت مخلصانه اشاره شده که زائران در کنار خانه خدا می‌توانند از آن درس بگیرند.

وی با اشاره به اینکه حضرت ابراهیم (ع) همسر جوان و طفل شیرخوار خود را برای اینکه نماز برپا شود در سرزمینی بی آب و علائم حیات قرار داد، قرار گرفتن قبر حضرت هاجر (س) درطواف خانه خدا را یادآور شد و افزود: سعی صفا و مروه یادگار این بانو است و ایجاد کننده چشمه زمزم هم حضرت اسماعیل با عنایات الهی بوده است.

وی افزود: زائرانی که به بیت الله الحرام مشرف می‌شوند پس از طواف بر گرد خانه خدا برای عبادت و راز و نیاز با حضرت حق پشت مقام ابراهیم می‌ایستند و نماز اقامه می‌کنند گویا به جناب ابراهیم (ع) اقتداء کرده‌اند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه با اشاره به اینکه ابراهیم خلیل الرحمن مأمور می‌شود که خانه خدا را برای طائفین، قائمین و الرکع السجود پاک و پاکیزه کند، اظهار داشت: اینها همه درس‌آموز است.

وی با اشاره به آیه ۱۰۲ سوره صافات " إِنِّی أَرَیٰ فِی الْمَنَامِ أَنِّی أَذْبَحُکَ فَانْظُرْ مَاذَا تَرَیٰ ۚ قَالَ یَا أَبَتِ افْعَلْ مَا تُؤْمَرُ ۖ سَتَجِدُنِی إِنْ شَاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّابِرِینَ- ای فرزند عزیزم، من در عالم خواب چنین می‌بینم که تو را قربانی (راه خدا) می‌کنم، در این واقعه تو را چه نظری است؟ جواب داد: ای پدر، هر چه مأموری انجام ده که انشاالله مرا از بندگان با صبر و شکیبا خواهی یافت" تصریح کرد: حضرت اسماعیل (ع) که پر از خواسته‌ها و آرزوهای جوانی است در پاسخ پدر، بدون لحظه‌ای درنگ عرضه می‌دارد که پدر دستور خداوند را انجام دهد.

وی افزود: مقام معظم رهبری در سخنان امروز خود با اشاره به اینکه زائران باید اخلاص و وحدت را از حضرت ابراهیم (ع) درس بگیرند، خاطرنشان کرد: ایشان با توجه به عملیات ظفرمند طوفان الاقصی و وعده صادق فرمودند حج پیش رو حج برائت از نسل کشان و کودک کشان ستم پیشه صهیونیست و ارباب شأن آمریکای جنایتکار است.

کد خبر 6098559

دیگر خبرها

  • تجدید میثاق مسوولان حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (ره)
  • طنین نوای لبیک حجاج در حسینیه امام خمینی(ره)
  • کتاب «رضای انقلاب» در حوزه هنری رونمایی می‌شود
  • خدمات جهاد سازندگی ماندگار است
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس
  • پیام سرلشکر سلامی به مناسبت روز بسیج سازندگی
  • با نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس در استان اردبیل آشنا شوید
  • زوال اسرائیل در اندیشه امام و رهبر انقلاب
  • رسالت امام صادق (ع) انفجار علمی بود
  • انقلاب اسلامی تبلور مکتب سیاسی امام صادق(ع)