Web Analytics Made Easy - Statcounter

انرژی‌های تجدیدپذیر متناوب است، بنابراین ذخیره و انتشار انرژی در چند دهه آینده حیاتی خواهد بود. محققان IIASA راه حل جالبی ارائه کرده اند و پیشنهاد می‌کنند آسمان خراش‌ها را به باتری‌های گرانشی غول پیکر برای ذخیره سازی انرژی تجدیدپذیر ارزان قیمت تبدیل کنند.

به گزارش newatlas، این مفهوم به اندازه کافی ساده است: انرژی تجدیدپذیر اضافی را می‌توان به عنوان انرژی بالقوه ذخیره کرد، با استفاده از آن بلند کردن یک چیز سنگین تا یک نقطه بالاتر را ممکن کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سپس این انرژی می‌تواند با استفاده از گرانش برای به حرکت درآوردن نوعی ژنراتور آزاد شود. محققان مؤسسه بین‌المللی تحلیل سیستم‌های کاربردی (IIASA) در وین، اتریش، ارتفاع و موقعیت آسمان‌خراش‌ها را بررسی کردند و حجم عظیمی از ذخیره‌سازی انرژی از پیش ساخته شده را دیدند که در انتظار آزاد شدن بود.

سیستم ذخیره انرژی بالابر (LEST) از سیستم‌های آسانسور موجود در ساختمان‌های بلند استفاده می‌کند. بسیاری از این‌ها قبلاً با سیستم‌های ترمز احیاکننده طراحی شده‌اند که می‌توانند انرژی را هنگام پایین آمدن بالابر جمع‌آوری کنند، بنابراین می‌توان آن‌ها را به‌عنوان ژنراتور‌های برق از پیش نصب‌شده در نظر گرفت. LEST همچنین از فضا‌های خالی در سرتاسر ساختمان، به طور ایده آل نزدیک به بالا و پایین استفاده می‌کند. بنابراین، در مقایسه با ساخت یک سیستم باتری گرانشی اختصاصی در هر جای دیگر، می‌توان این راه را به‌طور قابل‌توجهی ارزان‌تر در یک ساختمان شناخت.

تیم IIASA ساخت مجموعه‌ای از ربات‌های تریلر خودران را برای کار برداشتن وزنه‌ها و بکسل کردن آن‌ها در داخل و خارج آسانسور‌ها پیشنهاد کرده است. آن‌ها را می‌توان در امتداد راهروها، یا در آپارتمان‌ها یا دفاتر خالی، یا به طور بالقوه در فضا‌های اختصاصی دور از دسترس تعبیه کرد، در صورتی که ساختمانی با این سیستم برنامه‌ریزی شده باشد باید دارای یک نیم طبقه اضافی در نزدیکی بالا یا پایین ساختمان باشد تا بتواند به این منظور مورد استفاده قرار گیرد، زیرا لازم نیست سقف آنقدر بلند باشد که انسان‌ها بتوانند در اطراف راه بروند.

وزنه‌ها نباید به اندازه‌ای حجیم باشند تا از سوار شدن افراد به آسانسور جلوگیری کنند و می‌توان ربات‌ها را طوری برنامه ریزی کرد که اگر مسافران وارد آسانسور شدند و آن را بیش از ظرفیت وزن خود فشار دهند، از آن خارج شوند. الگوریتم‌ها می‌توانند مناسب‌ترین زمان‌ها را برای بالا بردن وزنه‌ها و زمان برداشت انرژی ذخیره‌شده تعیین کنند.

بسیاری دیگر از فناوری‌های ذخیره‌سازی انرژی در سطح شبکه در دست توسعه هستند، اما LEST دارای ویژگی‌های منحصربه‌فردی است. اول از همه، درست در وسط شهر‌هایی که به آن‌ها خدمات می‌دهد با استفاده از ویژگی‌های آماده از بلندترین زیرساخت‌های موجود که برای بشر شناخته شده زندگی می‌کند که هزینه‌های سرمایه‌ای را به شدت کاهش می‌دهد، زیرا تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که چند ربات و وزنه بچرخانید. وارد لابی شوید، و با برنامه نویسی آسانسور کار خود را انجام دهید و پیاده می‌شوید.

این ممکن است راهی عالی برای رفع برخی از نقاط ضعف یک سیستم باتری بزرگ باشد، مانند این واقعیت که آن‌ها احتمالاً برای نوسانات تولید انرژی فصلی طولانی مدت و سناریو‌های خاموشی چند روزه کمتر مؤثر خواهد بود. LEST می‌تواند یک تن انرژی را در تابستان ذخیره کند، سپس ذخایر خود را به تدریج در طول زمستان آزاد کند.

بیشتر بخوانید

جاذبه می‌تواند مهمترین مشکل انرژی تجدید پذیر را رفع کند

هزینه ذخیره انرژی ظرفیت نصب شده LEST بین ۲۱ تا ۱۲۸ دلار آمریکا در هر کیلووات ساعت تخمین زده می‌شود که تا حد زیادی به ارتفاع ساختمان مورد نظر بستگی دارد. برای مقایسه، آزمایشگاه ملی انرژی‌های تجدیدپذیر هزینه ظرفیت نصب شده سیستم‌های باتری چهار ساعته را ۳۴۵ دلار به ازای هر کیلووات ساعت در سال ۲۰۲۰ تخمین زد، رقمی که پیش بینی می‌کند تا اواخر دهه ۲۰۴۰ به کمتر از ۱۰۰ دلار در هر کیلووات ساعت کاهش پیدا کند، حتی با وجود بدترین فرضیات.

این هزینه‌های سرمایه‌ای (CAPEX) است، نه هزینه‌های عملیاتی (OPEX)، اما همچنان یک استدلال قوی وجود دارد که این نوع فناوری باید دقیق‌تر مورد بررسی قرار گیرد. تیم IIASA تخمین می‌زند که محصول کنونی ساختمان‌های بلند جهان را می‌توان به چیزی بین ۳۰ تا ۳۰۰ گیگاوات ساعت ذخیره‌سازی انرژی تبدیل کرد که قسمت بالایی آن برای اداره کل شهر نیویورک در حدود یک ماه کافی است. با نرخ مصرف فعلی این قطعا می‌تواند سهم قابل توجهی باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان فضای مجازی دريچه فناوری

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: انرژی تجدیدپذیر آسانسور استاندارد آسمان خراش ذخیره سازی انرژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۳۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سال هاست موضوع صادارت برق ایران به اروپا مطرح و به نظر می‌رسد دولت برای توسعه تبادلات برقی خود مصمم است و مذاکرات برای رسیدن برق ایران به اروپا به‌طور جدی انجام می‌شود. اواسط فروردین‌ماه، وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران با وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه دیداری داشتند و در این دیدار اعلام شد که تبادل برق ایران و ترکیه وارد فاز عملیاتی شده است. با عملیاتی شدن تبادل برق ایران و ترکیه، برق ایران در مسیر اروپا هم قرار گرفته است.

در همین رابطه آرش نجفی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: زیرساخت‌های شبکه توزیع و انتقال به منظور صادرات برق مناسب نیست و فرسوده است، اما با توجه به اینکه ذائقه دنیا به مرور از مصرف گاز به سمت برق خواهد رفت و سیستم‌های گرمایشی منازل نیز برقی خواهد شد به طور قطع باید فرآیندی تعریف و جلب و جذب سرمایه‌گذاری خارجی صورت گیرد تا بتوان شبکه موجود را برای تولید و انتقال بهتر برق بهبود داد.

ترکیه مسیری برای انتقال و سوآپ برق ایران به اروپا

وی افزود: ترکیه این امکان را دارد که بخشی از برق صادراتی ایران را تجارت کرده و سوآپ کند. اکنون تجاری در کشور ترکیه وجود دارند که ۶۰۰ هزار کنتور برق در کشور‌های اروپای شرقی و مجاور خود دارند و برقی را که تولید کرده یا از ایران و کشور‌های دیگر خریداری می‌کنند به سایر کشور‌ها عرضه می‌کنند.

تجارت معقول برق با کاهش افت شبکه

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد: تجارت برق تجارت معقول و مطلوبی است به شرط آنکه میزان افت آن را کاهش دهیم و لات شبکه را کاهش دهیم.

وی بیان کرد: در حال حاضر راندمان تولید بدون شبکه توزیع در نیروگاه‌ها ۳۹ درصد است. این میزان پس از ورود به شبکه توزیع به ۳۵ درصد کاهش می‌یابد و معنای آن این است که به ازای هر مترمکعب گاز ورودی به نیروگاه‌ها اگر ۳ کیلووات برق تولید می‌شود عملا ۲.۴ کیلووات به مصرف‌کننده تحویل می‌شود و مابقی هدر می‌رود که به معنای زیان برای تولید است.

تشریح راهکار‌های افزایش راندمان در صنعت برق

نجفی خاطرنشان کرد: پیشنهاد ما این است که با ارتقای تکنولوژی و تقویت پست‌های تقویت فشار و تعویض کابل‌ها و بازنگری در مدارها، لاین خوبی را برای صادرات برق به عراق، پاکستان و ترکیه تعریف کنیم. ضمن آنکه در ارتباط با برخی از کشور‌ها مانند ارمنستان که مازاد تولید برق دارند می‌توان کار سوآپ برق را انجام داد.

شرکت‌های تامین سرمایه در داخل کشور تعریف شود

وی با بیان اینکه برآورد دقیقی از میزان سرمایه‌گذاری مورد نیاز به منظور بهبود وضعیت موجود در شبکه برق کشور ندارد، عنوان کرد: با توجه به حجم نیروگاه‌های نصب شده در کشور کاملا مقرون به صرفه است که شرکت‌های تامین سرمایه در داخل کشور تعریف شود به شرط آنکه دولت وجه این مقدار افزایش راندمان را به سرمایه‌گذار ارایه دهد، اما دولت‌ها معمولا در این زمینه‌ها کم‌لطف هستند به این معنا که سرمایه‌گذاران هزینه‌هایی انجام می‌دهند که بازدهی لازم را ندارد و موجب بی‌اطمینانی سرمایه‌گذاران می‌شود.

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: باید تغییر ساختار ایجاد شود تا بتوان تولید برق را افزایش داده و هدررفت شبکه انتقال و توزیع را کاهش داد.

نجفی با اشاره به دیدار وزرای انرژی ایران و ترکیه در فروردین سال جاری بیان کرد: می‌توان در ایام غیرپیک صادرات مناسبی از برق را از طریق ترکیه به انجام رساند. ترکیه در نقطه صفر مرزی برق ایران را خریداری می‌کند و ملاکش برقی است که از کنتور مرزی رد می‌شود بنابراین برقی که در شبکه جمع‌آوری و از طریق شبکه توزیع می‌شود باید بیشترین افزایش راندمان را داشته باشد.

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: باید هدررفت در شبکه تولید و توزیع برق را کاهش داد تا صادرات برای کشور صرفه اقتصادی داشته و سود مناسبی را نصیب کشور کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح یک شرکت آمریکایی برای نصب آینه در فضا برای تولید انرژی خورشیدی
  • آتش‌نشانان بوشهری کودک گرفتار در بالابر را نجات دادند
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • وزیر صمت: شرکت‌های ارزآور در اولویت تامین ارز هستند
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • جای توربین‌های بادی دیگر در خیابان‌ها است
  • سیاست‌های خلاف تولید، بازنگری شود
  • پایتخت گل در انتظار فناوری نوین/مکان‌یابی غلط به مشکلات دامن زد