Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس محیط زیست گفت: منشأ اصلی گرد و غباری که این اواخر کشور ما را درگیر کرد و خیلی از شهرهای ما را به تعطیلی کشاند، منطقه‌ای بین عراق و سوریه و عربستان بوده است.

پدرام جدی کارشناس حوزه محیط زیست در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: استفاده از اصطلاح "ریزگرد" غلط است و به جای آن باید از کلمه علمی "گرد و غبار" استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: شدت گرد و غباری که ما در کشور با آن روبرو هستیم طی سال‌های اخیر به کرات با آن درگیر و شاهد آن بودیم، افزایش پیدا کرده است و تعداد روزهایی که درگیر این گرد و غبار بودیم طی سال‌های اخیر زیادتر شده و این باعث شده است که این موضوع در اذهان مردم و رسانه‌ها پررنگ‌تر شود و حساسیت آن هم بیشتر شده است.

این کارشناس حوزه محیط زیست همچنین خاطرنشان کرد: منشا اصلی گرد و غباری که این اواخر کشور ما را درگیر کرد و خیلی از شهرهای ما را به تعطیلی کشاند، منطقه‌ای بین عراق و سوریه و عربستان بوده است.

جدی در ادامه یادآور شد: گرد و غبار فوق از بخش‌هایی از شرق سوریه و سپس از عراق وارد غرب ایران میشد و شرایط سختی را ایجاد و خیلی از مشاغل را به تعطیلی کشاند.

وی تصریح کرد: منشأ اصلی گرد و غبارها شمال آفریقا نیست و کمتر پیش می‌آید که از آن منطقه گرد و غباری ایجاد و وارد کشور شود.

این کارشناس حوزه محیط زیست اضافه کرد: به احتمال زیا د از این به بعد بیشتر از قبل با ورود گرد و غبار در کشور مواجه هستیم و اینطور نیست که به طور مقطعی با آن مواجه شویم؛ مگر اینکه در مناطق عامل گرد و غبار شاهد بارندگی و همچنین شاهد افزایش رطوبت باشیم و در نهایت حجم این گرد و غبارها کم شود.

جدی خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه ما خودمان درگیر معضلات و کمبودهایی چون کمبود آب و تنش آبی به دلیل کاهش حجم بارندگی‌ها و تغییر در نوع بارش و سبک بارش هستیم و بخشی از کمبود آبی هم حاکی از نوع عملکرد مدیریت آب است اما گرد و غبار اخیر منشأ خارجی داشته است و قاعدتا در حوزه سیاسی کشور ما نیست.

وی اضافه کرد: سال ۹۴ موضوع گرد و غبار پیش بینی شده بود و در سیاستهای کلی محیط زیست در بند ۱۵ آن صراحتا آمده است که‌ با همکاری کشورهای همسایه درگیر گرد و غبار اقدامات مشترکی را انجام داده و نهادهای مشترکی را ایجاد کنیم.

این کارشناس حوزه محیط زیست در ادامه یادآور شد: از سال ۹۴ تا کنون هیچ اتفاق خاصی در رابطه با اقدامات مورد نیاز برای کاهش گرد و غبارها نیوفتاده و تنها یکسری همایش‌ها و نشستهای مشترکی در دولت قبلی برگزار شد که منتج به انجام اقدامات توسط هیچ نهاد مشترکی نشد.

 

حل معضل گرد و غبار در کوتاه مدت ممکن نیست

جدی اضافه کرد: سازمان محیط‌زیست، وزارت جهاد و کشاورزی و وزارت نیرو و همچنین وزارت امور خارجه مهمترین دستگاه‌هایی هستند که با ترک فعل خود در عدم پیشبرد سیاست‌های کلی اقدامات مورد نیاز جهت رفع مشکل گرد و غبار دخیل هستند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: امروز در سازمان محیط‌زیست شاهد یک سری تحرکات و تغییرات هستیم و سفر رئیس سازمان به کشور عراق و دیدار با مقامات حوزه محیط زیست این کشور، هر چند دیر انجام شد اما حرکت مثبتی تلقی می‌شود و امیدواریم که این جلسات و دیدارها در اقدامات سازنده چند ملیتی که بتواند کارکردهایی داشته باشد، خلاصه شود.

این کارشناس حوزه محیط زیست همچنین اظهار کرد: متأسفانه در کشور ما در همه حوزه‌ها برای مسئولان قبلی حاشیه امن داریم و مسئولان سازمان محیط‌زیست و وزارت امور خارجه پاسخگوی شرایط فعلی نیستند و این در حالی است که باید در مراجع ذیربط و دستگاه‌های قضایی باید پاسخگو باشند.

جدی تصریح کرد: این واقعیت واضحی است که همه مردم ایران باید بدانند که در کوتاه مدت هیچ پدیده محیط زیستی را نمی‌شود التیام داد و اقدام خیلی خاصی هم نمی‌شود برای رفع مشکل گرد و غبار انجام داد و محدوده‌ کانون گرد و غبار در عراق، با وجود اینکه پیش از این دارای رطوبت و پوشش گیاهی بوده است، بخاطر سیاست‌های آبی کشور ترکیه به یک منطقه بیابانی تبدیل شده و از طرفی هم بارش‌ها کم شده و جنگ عراق و سوریه بد گروه‌های تروریستی به ویژه داعش خیلی از زمین‌های بایر را تخریب کرده و خیلی از کشاورزان مهاجرت کرده‌اند و همه این عوامل باعث ایجاد گرد و غبار شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: محیط زیست گرد و غبار عراق سوریه عربستان کارشناس حوزه محیط زیست گرد و غباری گرد و غبار کشور ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۶۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا طاهری با اشاره به برگزاری جلسه بررسی مشکلات و معظلات رودخانه کن با حضور معاون این اداره کل، نمایندگان کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر، اداره کل محیط زیست استان تهران، شرکت آب منطقه ای تهران، شهرداری های مناطق ٥، ٩، ١٨، ٢١، ٢٢ گفت: رودخانه کن بزرگترین رودخانه ورودی شهر تهران است و از منظر محیط زیستی و گردشگردی از اهمیت ویژه ای برخوردار است که با گسترش محیط شهری، افزایش نفوس و کاهش نزولات جوی و بهره برداری های غیر اصولی صورت گرفته معضلات فراوارنی را به‌وجود آورد است.

وی به بخشی از معضلات این رودخانه اشاره و تصریح کرد: تخلیه نخاله و پسماند، ورود فاضلاب های بهداشتی و صنعتی، نبود ایمنی مناسب در حریم و بستر رودخانه و … از جمله موضوعات مطرح و بررسی شده در این جلسه بود.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران مطرح کرد: پس از تبادل نظر و تشریح مشکلات و اقدامات صورت گرفته در بخش های مختلف، مقرر شد ماتریس وظایفی برای همه دستگاه های متولی تنظیم شود و همچنین همکاری هایی فی مابین در خصوص رفع معضلات مربوط به رودخانه کن تقویت شود.

کد خبر 6093949

دیگر خبرها

  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در تمامی زمینه های محیط زیستی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم
  • درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است