Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@11:36:25 GMT

ایلام، قهرمان مظلوم و مهجور ۱۵ خرداد

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۵۷۶۶۲

ایلام، قهرمان مظلوم و مهجور ۱۵ خرداد

به گزارش ایرنا، خرداد سال ۶۱ به نیمه رسیده بود و مردم درگیر جنگ در استان مرزی ایلام با وجود حملات متعدد عراق خود را برای گرامیداشت واقعه ۱۵ خرداد سال ۴۲ آماده می کردند.

۱۵ خونین خرداد سال ۶۱ ایلام به راستی که در امتداد ۱۵ خرداد سال ۴۲ بود و مردم بی دفاع و بی پناه این استان مظلومانه توسط رژیم بعث عراق در خون سرخ خود غلتیدند،  اما بیرق مبارزه با استکبار را با خون به ناحق ریخته خود به اهتزاز درآوردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال ۶۱ بود و ۲ سال از شروع رسمی جنگ عراق علیه ایران و ۱۹ سال از قیام ۱۵ خرداد ۴۲ گذشته بود و مردم ایلام آماده برگزاری راهپیمایی برای گرامیداشت واقعه مهم ۱۵ خرداد سال ۴۲ بودند.

در طول مدت ۲ سال گذشته از شروع جنگ تحمیلی نقاط مختلف استان ایلام به کرات آماج حملات بی امان و متعدد هواپیماهای عراقی قرار گرفته بود و در ۱۴ خرداد همان سال اخطارها و اطلاعیه هایی مبنی بر احتمال وقوع حمله هوایی توسط رژیم صهیونیستی بعث عراق در روز ۱۵ خرداد مخابره شده بود.

مردم ایلام خود را برای برگزاری راهپیمایی گرامیداشت ۱۵ خرداد سال ۴۲ ( که به فرموده امام راحل عزای عمومی همیشگی است) مهیا کرده بودند که این مراسم طبق برنامه ریزی قبلی قرار بود صبح روز شنبه ۱۵ خرداد سال ۶۱ از کنار مسجد جامع شهر ایلام به طرف میدان سعدی و سپس میدان خیام صورت بگیرد.

آنروز بیشتر کسبه متدین ایلام به حرمت واقعه ۱۵ خرداد سال ۴۲ و به منظور شرکت در راهپیمایی، مغازه های خود را بسته و به خیل راهپیمایان پیوسته و جمعیت با شور و حرارت انقلابی خود در طول مسیر یاد شده در حال حرکت بود.

اما یکباره ورق برگشت و شهر ایلام خود ۱۵ خردادی دیگر شد و خون های بیگناهان ایلامی در امتداد شهدای انقلاب به زمین ریخته شد.

بنا به اسناد به جای مانده از سال ۶۱ و گفته شاهدان عینی، راهپیمایان از میدان سعدی هم عبور کردند که ناگاه غرش سهمگین هواپیماهای رژیم بعث با شکستن دیوار صوتی مردم بی پناه و بی دفاع حاضر در راهپیمایی را هدف و آماج حملات بی امان بمب افکن های خود قرار دادند.

باتوجه به بسته بودن مغازه ها راهپیمایان جان پناهی برای ایمن ماندن از حملات هواپیماهای عراقی نیافتند و مراسم آنها به علت حمله بمب افکن های بعثی به خاک و خون کشیده شد.

آنروز تعداد زیادی بمب بر سر مردم ایلام آوار شد و برخی از بمب ها به منازل اطراف محدوده راهپیمایی اصابت کرد و خانواده های زیادی بر اثر اصابت این بمب ها کشته یا محروج شدند.

هرچند راهپیمایی آنروز مردم شهر ایلام به خاطر حمله هوایی عراق نیمه تمام ماند،  ۳۷ نفر از ساکنان این شهر اعم از زن، مرد، کودک و سالخورده به شهادت رسیدند، اما سند افتخار دیگری برای این دیار مظلوم در تاریخ ثبت و باری دیگر چهره و خوی ددمنشانه صدام و هم‌پیمانانش عیان شد.

در اثر بمباران هوایی رژیم بعث خانواده های زیادی عزیزان خود را از دست دادند و در برخی خانواده ها بیش از یک و حتی ۲ نفر به شهادت رسیدند.

در این واقعه تلخ و جانگداز احسان مومنی سه ساله، محسن مومنی سه ساله، طوطی مومنی، احمد غیاثی ۱۴ ساله، علی غیاثی ۱۶ ساله، نجیمه غیاثی، حنا غیاثی ۱۱ ساله، بهجت بهارستانی ، جعفر رشیدی کهره ۲۱ ساله، جیران مامی ۳۷ ساله، موسی محمدی سه ساله، رحمتعلی رحمتی ۶۱ ساله، رستم بگ حق نظری ۸۴ ساله، زینب حیدریان، والیه قربانزاده، زینب قربانزاده ۴ ساله، موسی قربانزاده ۱۶ ساله، فاطمه قربانزاده ۱۲ ساله، کریمه قربانزاده ۱۹ ساله، شهین طهماسبی پور ۱۵ ساله، عزت الملوک طهماسبی پور هشت ساله، ماریا طهماسبی پور ۱۱ ساله، سیدنبی موسوی ۱۱ ساله، شربت پنجستونی، مهوش پروری ۲۲ ساله، وحیده پروری ۲۱ ساله، شربتی سروری، عبدعلی اشرفی ۳۰ ساله، فرزاد اسکندری ۱۱ ساله، قمر حیدری، گل طلا یوسفی، لیلا هاشمی ۶ ساله، محمدرضا شرفی ۱۲ ساله، نریمان محمدبیگی، نصرت اله بشار ۱۳ ساله و نورخاص یوسفی نژاد به شهادت رسیدند.

تشییع پیکر این شهیدان روز ۱۶ خرداد همان سال و با حضور مسوولان لشکری و کشوری و شهدای محراب اشرفی اصفهانی و صدوقی و مسوولان استان و خیل مردم عزادار ایلام برگزار شد.

برخی از این شهدا از معاودین شیعه عراقی با اصلیت ایرانی بودند که توسط رژیم بعث عراق از این کشور رانده و به ایلام پناه آورده بودند.

در طول جنگ تحمیلی استان ایلام به کرات مورد حمله هوایی هواپیماهای رژیم بعث عراق قرار گرفت و شهدای زیادی در نتیجه این حملات شهید یا مجروج شدند.

حادثه زمین فوتبال چوار، شهر ایوان، روستای ماربره و آبدانان از جمله موارد حمله هوایی هواپیماهای عراقی به مردم عادی استان ایلام در جنگ تحمیلی بود.

ایلام سه هزار شهید، ۱۱ هزار جانباز و ۳۰۰ نفر آزاده دارد که به نسبت جمعیت بیشترین ایثارگر کشور متعلق به این استان است.

برچسب‌ها قیام ۱۵ خرداد ایلام دفاع مقدس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قیام ۱۵ خرداد ایلام دفاع مقدس قیام ۱۵ خرداد ایلام دفاع مقدس ۱۵ خرداد سال ۴۲ حمله هوایی رژیم بعث بعث عراق ۱۱ ساله سال ۶۱

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۷۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه اصلی به جنایات صهیونیست‌ها معطوف باشد

در پی خیزش گسترده و سرتاسری دانشجویان در آمریکا در حمایت از مردم مظلوم غزه و فلسطین، مرتضی نجفی قدسی ،قرآن پژوه و فعال رسانه در یادداشتی چنین آورده است: 


بسم الله الرحمن الرحیم 
تجمع گسترده تانک‌ها و ادوات نظامی رژیم صهیونیستی در نزدیکی رفح، حاکی از حمله قریب الوقوع این رژیم سفاک و خونخوار به مردم مظلوم غزه است. 

بیش از ۷ ماه از تجاوز رژیم صهیونیستی به پهنة کوچک غزه می‌گذرد و حدود چهل هزار نفر از کودکان و زنان و مردم بی پناه غزه در مظلومانه‌ترین صحنه‌ها به شهادت رسیدند و حدود هشتاد هزار نفر هم زخمی و مجروح و نقص عضو شده اند و بخش اعظم غزه هم با بمباران‌های وسیع به اندازه حجم چندین بمب اتمی طوری تخریب شده است که بر اذعان کارشناسان سازمان ملل بیش از ۱۴ سال آوار برداری آنها بطول می‌انجامد. 

در این مدت تنها نقطه‌ای که تقریباً مصون مانده و بیش از ۵/۱ میلیون آواره فلسطینی را در خود جای داده شهر مرزی رفح است و در محاصرة غذایی و دارویی هم هستند و بسیاری از قحطی آب و مواد غذایی خبر می‌دهند که اگر این وضعیت همچنان ادامه یابد با فاجعه بزرگ انسانی در این شهر روبرو هستیم و لیکن رژیم صهیونیستی ظاهراً تعجیل در نسل کشی مردم باقیمانده غزه دارد و با تجهیزات سنگین نظامی در حال آماده سازی برای حمله ور شدن به رفح با این تراکم جمعیت عظیم است که حتی کوچه‌ها و خیابانهایش هم محل چادر آوارگان است و هرگونه حمله‌ای هزاران نفر را به کشتن می‌دهد. 

متأسفانه در چنین شرایطی کشور‌های عربی و همسایگان اسرائیل نه تنها کمکی به ملت مظلوم غزه نمی‌کنند حتی بی شرمانه در رهگیری موشک‌ها و پهباد‌های ایرانی به سوی اسرائیل با آمریکا و انگلیس و فرانسه سعی در ساقط کردن آنها داشتند گرچه عملیات غرور آفرین دلاور مردان نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران دل‌های ملت‌های مسلمان و مخصوصاً مردم فلسطین در کرانه باختری و غزه را شاد کرد و درس بزرگی را به صهیونیست‌ها و حامیانش داد. 
عدم اجرای مصوبه شورای امنیت سازمان ملل برای آتش بس در غزه بیش از پیش بی اعتباری این نهاد بین المللی را ثابت کرد و نشان داد که آمریکا و اسرائیل تابع شورای امنیت هم نیستند و تنها اهرمی که برای متوقف کردن جنگ غزه باقی می‌ماند، همین اعتراضات و مخالفت‌های میلیونی و گسترده مردمی در سرتاسر دنیا و مخصوصاً کشور‌های غربی است. 

خوشبختانه خیزش عجیبی تمامی دانشگاه‌های آمریکا و بعضی کشور‌های اروپایی را در بر گرفته و هزاران دانشجوی دختر و پسر به همراه استادانشان به تحصن‌ها و تجمع‌هایی در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و غزه پرداخته و علیرغم خشونت شدید پلیس و ضرب و شتم دانشجویان و دستگیری آنها همچنان برخواسته خود که توقف نسل کشی مردم غزه و فلسطین است تأکید دارند و لیکن مسئولان آمریکایی و بعضی دول اروپایی که سرسپردة صهیونیست‌های وحشی هستند، دانشجویان را به یهودی ستیزی متهم می‌کنند‍! معلوم نیست چند هزار نفر دیگر از مردم غزه کشته شوند تا شاید مسئولان آمریکایی به نسل کشی مردم فلسطین اعتراف کنند! ‍ 

عجیب است که مسئولان آمریکایی حاضرند در دفاع از صهیونیست‌ها دانشجویان نخبه شان را هم بکشند چرا که در بام این دانشگاه‌ها تیربار و تک تیرانداز مستقر کرده اند یعنی در حقیقت این صهیونیست‌ها هستند که مسئولان آمریکایی را در چنگ خود دارند و مسئولان آمریکا حاضرند حتی ملت خود را هم فدای اسرائیل کنند‍! 

در چنین شرایطی وظیفه کشور‌ها و ملت‌های اسلامی بسیار سنگین است و دولت و ملت ایران هم همیشه در دفاع از ملت مظلوم فلسطین آمادگی خود را عملاً ابزار کرده است و عملیات «وعدة صادق» نیز جلوه‌ای از همین حمایت بود. 

در این وضعیت، حرکت مسئولان داخل کشور باید هماهنگ با سیاست خارجی کشور بوده و توجه اصلی به سوی جنایات رژیم صهیونیستی، معطوف باشد و از سوژه آفرینی در داخل پرهیز شود چرا که دشمنان با ابزار‌های تبلیغاتی شان مترصدند تا با کمترین رخداد‌ها و سوء عملکرد‌ها اذهان جهانیان را به سوی جمهوری اسلامی ایران بچرخانند. 

مرتضی نجفی قدسی

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • آشکارشدن چهره تزویر آمریکا در حمایت از حقوق بشر
  • آشکار شدن چهره تزویر آمریکا در حمایت از حقوق بشر
  • تداوم همبستگی جهانی در حمایت از مردم غزه
  • تجمع اساتید و دانشجویان دانشگاه ایلام در محکومیت آمریکا برگزار شد
  • توجه اصلی به جنایات صهیونیست‌ها معطوف باشد
  • تجمع اساتید و کارکنان دانشگاه ایلام در محکومیت آمریکا در سرکوب اساتید و دانشجویان حامی فلسطین
  • همصدا با دانشجویان آمریکایی
  • حمایت دانشجویان البرزی از مردم مظلوم غزه
  • تجمع دانشجویان قزوینی در حمایت از مردم مظلوم غزه
  • وعده صادق قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی را به نمایش گذاشت