Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی قاسمی به همراه متولیان بخش های مختلف تعاونی تولیدی در این شهرستان در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه ظرفیت های کمی و کیفی تامین نیازهای مصرفی مجتمع مس سرچشمه از جمله گوشت و لبنیات در شهرستان و استان کرمان وجود دارد افزود: روزانه پنج تن گوشت قرمز، ۵۰ تن شیر و ۴۰ تن مرغ در شهرستان رفسنجان تولید می شود و تولیدکنندگان در این عرصه ها باید حمایت شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید دارد که این مجموع تعاونی چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم توان و امکان تامین نیازهای مصرفی مجتمع مس را با کیفیت مدنظر داراست.

رییس اداره تعاون روستایی رفسنجان گفت: صنعت مس سرچشمه باوجود نیاز به مصرف برای دستکم ۱۲ هزار نیروی خود، شیر، لبنیات و نیز گوشت سفید  و قرمز مورد نیاز را از نقاط دیگر کشور از جمله خراسان جنوبی تأمین می کند در حالی که تولیدکنندگان در این عرصه در رفسنجان با مشکل عدم حمایت و خطر ورشکستگی مواجه هستند.

وی در تشریح ظرفیت های تولیدی شرکت های تعاونی در این رفسنجان افزود: اتحادیه تعاون روستایی دارای ۱۷ شرکت و ۵۴ مرکز توزیع کالاهای اساسی در روستاهای شهرستان است.

این مسئول تصریح کرد: تعاونی مرغداران رفسنجان در سطح کشور نمونه است و با وجود ۱۳۵ مرغداری گوشتی و ۱۲ مرغداری تخم گذار روزانه ۱۵ تن تخم مرغ و ۵۰ تن گوشت مرغ تولید که علاوه بر خودکفایی به شهرستان های مجاور نیز ارسال می شود.

قاسمی ظرفیت تولید روزانه شیر را ۵۰ تن اعلام و بیان کرد که مصرف شهرستان تا ۲۰ تن است و بقیه این محصول  به کارخانه های فرآوری لبنیات در نقاط دیگر کشور ارسال می شود.

در این نشست همچنین محمد شهرآبادی مدیرعامل شرکت تعاونی مرغداران رفسنجان هم حضور داشت که با اشاره به ظرفیت های موجود این تعاونی به عنوان دارنده تنها زنجیره کامل تولید مرغ به مشکلات پیش روی تولیدکنندگان این عرصه در مواجهه با دیوانسالاری اداری، اخذ تسهیلات و غیره اشاره کرد.

مدیرعامل شرکت گاوداران رفسنجان هم با اشاره به افزایش قیمت نهاده های دامی گفت: در شهرستان ۵۰ درصد گاوداران ورشکست شده و بقیه نیز مجبورند گاوهای خود را ذبح کنند تا بتوانند با پول حاصل از فروش آن بخشی از مواداولیه و نیازهایشان را تامین کنند.

عباس رمضانی با اشاره به نیاز شهرستان در راه اندازی کارخانه فرآوری لبنیات و اینکه این محصول توسط مراکز مستقر در استان خریداری نمی شود افزود: همچنین چندین هفته است با تعاونی استان کرمان رایزنی می کنیم که شیر مازاد رفسنجان را بخرد امّا تعلل می کنند و شیر هم بعد از ۴۸ ساعت فاسد می شود.

علی رضازاده مدیرعامل شرکت شترمرغ داران رفسنجان هم با اشاره به تعطیلی این واحدها در استان و رفسنجان طی سال های اخیر اظهارداشت که ۲۵ واحد دیگر نیز در حال تعطیلی است.

وی دلیل کاهش رونق واحدهای پرورش شترمرغ در رفسنجان را گرانی نهاده ها و مشکل فروش گوشت دانست و افزود: اگر مجتمع مس سرچشمه یک وعده از غذای نیروها و پرسنل خود را به گوشت شترمرغ اختصاص می داد مشکلات این حوزه برطرف می شد.

در ادامه نشست نیز  محمدجواد اعلایی مدیرعامل شرکت آبزیان رفسنجان نیز زبان به تشریح مشکلات فعالان این عرصه گشود و گفت: تعداد مزارع و واحدهای پرورش ماهی در رفسنجان ۷۱ مورد بوده که به ۲۰ واحد کاهش یافته است.

عظیمی مدیرعامل شرکت زنبوداران رفسنجان هم تاکید کرد: ۱۰۰ زنبوردار در رفسنجان دارای هزار و ۴۰۰ کندوی زنبور عسل هستند که سالانه از هر کندو بیش از پنج کیلو عسل تولید می شود.

مریم جهانبخشان مدیرعامل شرکت تعاونی زنان رفسنجان هم در این نشست با اشاره به اینکه این شرکت دارای۱۵۰ بانوی تولید کننده روستایی و ۳۰۰ بانوی تلویدکننده شهری است خواهان حمایت مسئولان در خرید محصولات این افراد و نیز ایجاد نمایشگاه دائمی بود.

پاسخ شرکت ملی مس

اما به دنبال انتقاد مسئولان اداره تعاون روستایی از مجتمع مس سرچشمه به علت نخریدن نیازهایشان از شهرستان، خبرنگار ایرنا پاسخ مسئولان این مجتمع را نیز جویا شد.

علی نقی ابوالهادی مدیرعامل شرکت همگامان مس زیرمجموعه شرکت ملی صنایع مس ایران که شرکتی پیمانکاری است و کارهای مربوط به خرید اقلام مصرفی از جمله گوشت، برنج، حبوبات، دستمال کاغذی، موادشوینده و غیره را بر عهده دارد در این باره گفت: از سه سال پیش بر شعار «کیفیت، قیمت و رفسنجان(تامین از شهرستان رفسنجان» تکیه کردیم و اقلام مصرفی مجتمع مس سرچشم رفسنجان را از تولیدکنندگان داخل شهرستان با شرایط کیفیت و قیمت مناسب و نیز استاندارد کالا تأمین می کنیم.


شرایط خرید مرغ

وی افزود: گوشت مرغ را تحت شرایط دارابودن وزن هر عدد ۱۴۰۰ تا ۱۸۰۰ گرم از تعاونی مرغداران رفسنجان تهیه می کنیم که ماهانه تا ۲۰ تن مرغ خریداری می شود.
ابوالهادی بیان کرد: همچنین گوشت قرمز گوساله ماهانه تا ۱۰ تن و گوشت گوسفندی هم تا پنج تن در ماه خریداری و در آشپزخانه های مجتمع طبخ می شود.

شرایط خرید گوشت قرمز

وی با اشاره به قوانین و شرایط تهیه گوشت مورد نیاز کارکنان مجتمع مس سرچشمه ادامه داد: برای تهیه گوشت قرمز شرایط باید به گونه ای باشد که یخ زده و منجمد نباشد، حتما لاشه گوشت گوسفندی ۲۴ تا ۲۷ کیلوگرم و لاشه گوشت گوساله هم ۲۴۰ کیلوگرم باشد.
ابوالهادی بیان کرد: نمونه گوشت ها به آزمایشگاه کیفی ارسال می شود تا میزان کلسترول، عناصر موجود در گوشت و کیفیت آن اندازه گیری شود.
وی تصریح کرد: نیمه اول سال ۹۷ خرید اقلام مورد نیاز از داخل شهرستان به ۲ میلیارد تومان نمی رسید که خوشبختانه با حمایت هایی که از تولیدکنندگان شهرستانی شده سالانه تا ۱۰۰ میلیارد تومان اقلام مصرفی از داخل شهرستان خریداری می شود.
ابوالهادی با بیان اینکه عمده گوشت قرمز را از دامداران رفسنجان تهیه می کنیم و بخش کمی از خراسان جنوبی تامین می شود گفت: یکی از تهیه کنندگان داخلی با خریداری دام از خراسان جنوبی و پرورش آنها در رفسنجان آن گوشت را با شرایط ذکر شده به مجتمع می فروشد.
وی ادامه داد: تمامی لبنیات مصرفی و فرآورده های لبنی را از کارخانه های رفسنجان، کرمان و شهربابک تهیه می کنیم.
مدیرعامل شرکت همگامان مس زیرمجموعه شرکت ملی صنایع مس ایران افزود: افتخار می کنیم که تولیدکنندگان داخل شهرستان اقلام مصرفی با کیفیت تولید می کنند و نیاز مجتمع مس را هم برآورده می سازند.
وی خاطرنشان کرد: سالانه ۲۰۰ میلیون پرس غذا در مجتمع مس سرچشمه طبخ و بین پرسنل و نیروهای مجتمع مس سرچشمه توزیع می شود؛ در این مجتمع ۶ هزار نیروی رسمی و حدود ۳ هزار نیروی غیر رسمی مشغول به کار هستند که روزانه تا ۹ هزار پرس غذا طبخ می شود.

پاسخ مدیر بازرگانی شرکت همگامان مس

این درحالی است که مدیر بازرگانی شرکت همگامان مس زیرمجموعه شرکت ملی صنایع مس ایران هم در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: هیچ خریدی از خارج استان کرمان نداریم و مایحتاج مورد نیاز مجتمع مس سرچشمه را از هشت شرکت یعنی پنج شرکت از رفسنجان، یک شرکت از کرمان و از ۲ شرکت شهرستان شهربابک تأمین می کنیم.
امین اسدی بیان کرد: در مورد گوشت قرمز هم توان تولیدکنندگان استان های فارس و خراسان هم زیاد است حتی این استان ها درخواست کتبی برای فروش ِ این کالا با مجتمع مس کتبا ارایه دادند که ما قبول نکردیم.
وی ادامه داد: امّا بخشی از گوشت قرمز مورد نیاز را توسط شخصی رفسنجانی که دام از خراسان می آورد و پرورش می دهد خریداری می کنیم.
رفسنجانی ها تاکنون درخواست فروش ارائه نداده اند

اسدی افزود: تولیدکنندگان گوشت قرمز در رفسنجان تا به حال نه درخواست فروش اقلام مصرفی را به ما دادند و نه تا کنون با ما وارد مذاکره شدند که اگر با ما وارد مذاکره شوند با تعیین شرایط تولید دام در صورتی که کالای با کیفیت و استاندارد تولید کنند از آنان خریداری خواهیم کرد.
 
وی خاطرنشان کرد: با اینکه گاوداری های رفسنجان صحبتی با ما نداشتند امّا در روزهای آینده با آنان جلسه ای خواهیم گذاشت تا اگر بتوانند با شرایط مجتمع مس، کالای با کیفیت و دارای استاندارد را تولید کنند قطعاً از آنان خریداری کنیم.
شرکت تعاونی روستایی می خواهد واسطه گری کند

اسدی همچنین در مورد اقلام شرکت تعاونی روستایی هم اظهار کرد: این تعاونی تولید خاصی ندارد و به عنوان واسطه می خواهد اجناس مورد نیاز مجتمع مس را از شمال و جنوب، شرق و غرب تهیه و به ما بفروشد.
وی خاطرنشان کرد: با این حال قبول کردیم که از کشاورزان بم رطب تهیه و به ما بفروشند اما از لحاظ کیفیت موفق نبودند که نتوانستیم با آنان ادامه دهیم.
اسدی تأکید کرد: اگر تولید کنندگان داخلی با ما وارد مذاکره شوند و کالای با کیفیت و استاندارد را تولید کنند که مبنای مهم شرکت مس است، خوشحال می  شویم از آنان بخریم.

​واکنش دوباره رییس اداره تعاون: ۳ جلسه بی نتیجه

مدیرعامل شرکت تعاونی شهرستان رفسنجان هم در واکنش به پاسخ مسئولان شرکت مس در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: شرکت های تعاونی شهرستان آمادگی تامین همه نیازهای مصرفی مجتمع مس سرچشمه را دارند.

علی قاسمی بیان کرد: انتظار داریم دستکم مجتمع مس ۵۰ درصد نیازها و خدمات را از تولیدگنندگان رفسنجان تهیه کند.
وی افزود: مس سرچشمه بخشی از گوشت دام سنگین را از خارج شهرستان ( خراسان جنوبی) تأمین می کند لذا بهتر است تولیدکنندگان داخلی را مورد حمایت قرار دهد و اولویت تأمین اقلامشان از شهرستان باشد. قاسمی افزود: چنانچه کالایی در رفسنجان تولید نشود می توانیم از استان کرمان تهیه کنیم و در اختیار مس سرچشمه قرار دهیم.

قاسمی با اشاره به اینکه سه جلسه با شرکت همگامان مس داشتیم که خروجی نداشت گفت: شرکت تعاونی روستایی رفسنجان می تواند به عنوان واسطه اقلام مصرفی از جمله برنج، حبوبات و غیره را از داخل یا خارج شهرستان تهیه کند و در اختیار شرکت مس قرار دهد.

شهرستان رفسنجان در ۱۰۰ کیلومتری شمال غرب مرکز استان کرمان قرار دارد.

برچسب‌ها مس سرچشمه کرمان تولید داخلی کشاورزی رفسنجان دامداری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مس سرچشمه کرمان تولید داخلی مس سرچشمه کرمان تولید داخلی کشاورزی رفسنجان دامداری شهرستان رفسنجان مجتمع مس سرچشمه تعاون روستایی مدیرعامل شرکت داخل شهرستان خراسان جنوبی استان کرمان شرکت تعاونی اقلام مصرفی مجتمع مس تولید کنند رفسنجان هم گوشت قرمز مورد نیاز شرکت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۷۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انعقاد قرارداد ۲۰۰ میلیارد تومانی برای آسفالت و روکش راه‌های رفسنجان

ایسنا/کرمان معاون اداره کل راهداری استان کرمان گفت: در شهرستان رفسنجان در سال قبل ۲۰۰ میلیارد تومان قرارداد پروژه آسفالت و روکش کردن راه‌های برون شهری و فرعی را منعقد کردیم که یکی از آن‌ها کمربندی است و با ۵۰ میلیارد تومان به زودی به اتمام خواهد رسید.

سید حمزه روح‌الامینی شامگاه ششم اردیبهشت ماه در سفر به رفسنجان و دیدار با فرماندار، اظهار کرد: از لحاظ خرابی راه‌های روستایی، سیرجان و شهربابک جزء بدترین شهرستان‌های استان هستند که راه‌های روستایی آنها نیازمند روکش است.

وی افزود: تمام تلاش ما روکش دار کردن راه‌های روستایی استان کرمان است لذا سال قبل چندین هزار میلیارد تومان صرف روکش کردن آسفالت راه‌های روستایی استان شده است.

وی ادامه داد: در منطقه نوق رفسنجان هم بیش از ۶ پروژه آسفالت و روکش تعریف کردیم لذا ۳۰ کیلومتر راه‌های نوق با اعتبار ۳۲ میلیارد تومان روکش آسفالت می‌شود.

معاون مدیرکل راهداری استان کرمان با اشاره به انعقاد قرارداد تعدادی از راه‌های روستایی رفسنجان از جمله جنت‌آباد، بهرامی، اودرج و فتح آباد به میزان ۱۴ کیلومتر، گفت: امسال نیز چند پروژه روکش آسفالت را در رفسنجان با اعتبار ۸۵ میلیارد تومان شروع کردیم و پروژه رفسنجان تا کبوترخان از جمله آن‌هاست که با اعتبار ۴۳ میلیارد تومان انجام خواهد شد.

فرماندار رفسنجان نیز در این دیدار با اشاره به اینکه ۱۱ درصد راه‌های استان کرمان در رفسنجان وجود دارد، گفت: محورهای نوق و داوران از حادثه‌خیزترین جاده‌های استان به شمار می‌روند و مرگ و میر در این دو محور باید کاهشی شود.

حسین رضایی افزود: جاده‌های فرعی شهرستان دارای مشکل هستند و نیازمند روکش آسفالت و ساماندهی‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تعاونی های تولیدی، محور اقدامات بخش تعاون هستند
  • شرکت‌های تعاونی روستایی برای تحقق شعار سال، برنامه ارائه دهند
  • لزوم ارائه برنامه از سمت شرکت‌های تعاونی روستایی برای تحقق شعار سال
  • خرید ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی
  • انعقاد قرارداد ۲۰۰ میلیارد تومانی برای آسفالت و روکش راه‌های رفسنجان
  • قدردانی فرماندار رفسنجان از عملکرد گروه جهادی شهدای صنعت مس سرچشمه
  • معرفی رئیس اداره تعاون روستایی شهرستان پیرانشهر
  • نقش مهم تعاونی ها در جهش تولید
  • ریزش سنگ در محور سرچشمه/ رانندگان احتیاط کنند
  • آمادگی ۳۵ مرکز خرید تضمینی گندم و کلزا در لرستان