Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@15:44:12 GMT

حضور ۷۰ شرکت ایرانی در قطر

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۶۵۴۲۳

حضور ۷۰ شرکت ایرانی در قطر

به گزارش ایران آنلاین، رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و قطر با اشاره به حضور ۷۰ شرکت بخش خصوصی ایران در قطر، گفت: به دنبال ارایه یک الگوی ویژه از همکاری بخش دولتی و خصوصی در کشور قطر هستیم.

 «عدنان موسی‌پور» در نشست تجار و بازرگانان ایرانی که در نخستین روز سفر بزرگ‌ترین هیات تجاری ایران به قطر در دوحه برگزار شد، اظهار داشت: حدود پنج سال پیش زمانی که تجارت ایران با کشور قطر حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیون دلار بیشتر نبود و برخی در اتاق بازرگانی در پی تشکیل یک تشکل برای تقویت مراوده تجاری ایران با قطر بودند، که تشکل آن ایجاد شد و دیدن چنین جمعی از تجار ایرانی در قطر زمانی یک رویا بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تجارت ۳۰ میلیون دلاری به ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلیون دلار رسید و امروز شاهد حضور ۷۰ شرکت خصوصی در کشور قطر هستیم. این شرکت‌ها و تجار فعال در آن‌ها به‌خوبی درک کرده‌اند که یک تاجر، بازرگان و تولیدکننده با رویکرد بین‌المللی باید خودش را در معرض فرصت‌ها قرار دهد.

موسی‌پور تاکید کرد: فعالیت تمام بازرگانان و تجار ایرانی فراتر از مرزهای ایران، منجر به تقویت برند تجاری ایران می‌شود. امروز شاهد تجارت ۱۰۰ میلیارد دلاری و صادرات ۴۰ تا ۵۰ میلیارد دلاری هستیم، در نتیجه رفتار تجار و بازرگانان در نوع انعقاد قرارداد، مذاکره، حضور در جلسات و ارتباطات تجاری، منجر به تقویت برند تجاری کشورمان می‌شود.

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و قطر اظهار داشت: اگر تجارت کشورهای موفق را بررسی کنیم، متوجه می‌شویم که هر کشوری در تجارت و صادرات موفق بوده، بخش خصوصی در آن کشور میدان‌دار بوده است. در مجموعه اتاق بازرگانی مشترک ایران و قطر نیز به دنبال این هستیم که یک الگوی ویژه از همکاری بخش دولتی و خصوصی در کشور قطر ارائه کنیم.

تاکید بر توسعه مبادلات تجاری ایران و قطر

«خلیفه بن جاسم آل ثانی» رییس اتاق بازرگانی و صنایع قطر در این دیدار با اشاره به علاقه این کشور به توسعه مبادلات تجاری با ایران، گفت: بسیار خرسندیم که امروز شاهد حضور هیات تجاری ایران در قطر هستیم و برای توسعه مبادلات تجاری با ایران بسیار مشتاق هستیم.

وی افزود: اتاق بازرگانی قطر آمادگی کامل دارد که در مسیر توسعه روابط تجاری دو کشور، از بخش خصوصی ایرانی و قطری حمایت کند. می‌دانیم در مسیر تبادلات تجاری مشکلاتی وجود دارد و آماده هستیم تا این مشکلات را از مسیر تجار ایرانی برداریم.

رییس اتاق بازرگانی قطر تاکید کرد: روابط دو کشور ایران و قطر بسیار مثبت است و در حوزه تجارت نیز بر اساس روابط سیاسی دو کشور عمل خواهیم کرد.

ایران و قطر روابط سیاسی بسیار خوبی با یکدیگر دارند

بر اساس این گزارش، غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران نیز در این نشست، اظهار کرد: قطر کشور دوست و همسایه ایران است و روابط با این کشور برای ایران بسیار اهمیت دارد. ظرفیت‌های بسیاری برای همکاری‌های دو کشور وجود دارد و باتوجه‌به اینکه قطر در سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری‌های خوبی در بسیاری کشورها انجام داده است، فرصت‌های سرمایه‌گذاری خوبی نیز در ایران وجود دارد که قطر می‌تواند در این حوزه‌ها نیز ورود کند.

وی افزود: دو کشور ایران و قطر روابط سیاسی بسیار خوبی با یکدیگر دارند و باید تلاش کنیم روابط تجاری دو کشور نیز به همان اندازه توسعه یابد. توسعه روابط اقتصادی، پایداری روابط سیاسی را نیز در پی خواهد داشت و ایران در این زمینه بسیار مشتاق است.

شافعی با تاکید بر اینکه امیدواریم این اجلاس سرآغاز توسعه روابط تجاری دو کشور باشد، گفت: به دلیل اهمیت روابط تجاری با کشور قطر، اتاق بازرگانی مشترک ایران و قطر از سال ۹۷ فعالیت خود را توسعه داد و اکنون نیز شاهد حضور هیاتی از تجار و بازرگانان ایرانی در قطر هستیم. از تجار قطری نیز برای حضور در ایران دعوت به عمل می‌آید.

رییس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: در صورت تشکیل شورایی با موضوع تسهیل تجارت دو کشور در قطر، مانند تشکیلات اتاق بازرگانی ایران و قطر در ایران، می‌توان انتظار داشت روابط تجاری دو کشور با شیب تندتری توسعه یابد و حجم مبادلات سالانه دو کشور افزایش یابد. در این سفر تجار ایرانی و قطری با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو خواهند کرد تا اندک مشکلات موجود در مسیر مبادلات تجاری نیز رفع شود. کشورهایی در منطقه هستند که دوست ندارند روابط تجاری ایران و قطر توسعه یابد، ولی ایران در این مسیر عزم خود را جزم کرده و شاهد توسعه روابط تجاری دو کشور باشیم.

وی ادامه داد: در این سفر ۷۰ شرکت خصوصی ایرانی حضور دارند؛ البته متقاضیان حضور در هیات تجاری بسیار زیاد بودند و در نهایت ۷۰ شرکت فعال در حوزه تجارت بین‌المللی با کشور قطر برای حضور در این سفر انتخاب شدند. بخش خصوصی برای تبادلات تجاری با قطر آماده است و حتی حاضریم روابط تجاری با قطر را جایگزین دیگر کشورها کنیم.

شافعی گفت: برگزاری جام جهانی فوتبال در کشور قطر نیز فرصت بزرگی است و ایران نیز آماده همکاری در برگزاری موفق این رویداد است.

به گزارش ایرنا، در جریان سفر هیات تجاری ایران به قطر و برگزاری هشتمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و قطر، تجار و بازرگانان ایرانی و قطری با هم دیدار کردند.

در این دیدار که هم اکنون در دوحه و در حضور روسای اتاق‌های بازرگانی ایران و قطر در حال برگزاری است، مشکلات و مسائل موجود در مسیر توسعه تبادلات تجاری دو کشور مورد بررسی قرار گرفت.

انتقال پول بین ایران و قطر، فراهم‌کردن تسهیلات لازم برای تجار و بازرگانان دو کشور، اخذ اقامت در کشور مقصد برای سهولت در تجارت و سیاست مواجهه با کشورهایی که مشکلاتی در ارتباطات تجاری دو کشور ایجاد کرده‌اند، از جمله موارد مطرح شده در این دیدار بود که مسوولان اتاق‌های بازرگانی دو کشور به سؤالات پاسخ و برای حل سریع موانع و مشکلات قول همکاری دادند.



انتهای پیام/

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: اتاق بازرگانی مشترک ایران و قطر روابط تجاری دو کشور رییس اتاق بازرگانی تجار و بازرگانان مبادلات تجاری توسعه روابط تجار ایرانی تجاری ایران روابط سیاسی کشور قطر هیات تجاری قطر هستیم بخش خصوصی ۷۰ شرکت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۵۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تثبیت مقاصد صادراتی از سوی بازرگانان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمدجواد امانی با اشاره به خیز تجار ایرانی برای ورود به بازار‌های جدید بیان کرد: برگزاری «ایران اکسپو۲۰۲۴» اهرمی برای تسهیل ورود تاجران به بازار‌های جدید است که موجب ارزآوری و توسعه صادرات می‌شود.

وی به مزایای نسبی خوزستان در حوزه تجارت اشاره و بیان کرد: برخی از این ظرفیت‌ها مورداستفاده و برخی دیگر مغفول مانده‌اند، سیاستگذاران باید کشور‌های مورد هدف صادرات را توسعه دهند.

امانی توسعه تجارت را نیازمند همکاری بخش‌های مختلف دولت دانست و گفت: دستگاه سیاست خارجی باید حضور بازرگانان و مسوولان سیاسی سایر کشور‌ها در نمایشگاه‌های ایرانی را تسهیل و ارتباط بین بازرگانان ایرانی و خارجی را فراهم کند که این امر در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران محقق می‌شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی اهواز تداوم برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو) در حوزه تجارت خارجی کشور را موثر دانست و اظهارکرد: این نمایشگاه، می‌تواند در توسعه صادرات غیرنفتی و ارزآوری موثر باشد البته باید به این نکته توجه داشت که علاوه بر صادرات می‌توان از طریق انتقال تکنولوژی، صدور خدمات فنی و مهندسی و ترانزیت نیز ارزآوری کرد.

امانی به دستاورد‌های پنجمین نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۳ در اردیبهشت ماه سال گذشته در حوزه صادرات غیرنفتی اشاره و خاطرنشان کرد: باید به دنبال تثبیت مقاصد صادراتی موجود و پیدا کردن مقاصد صادراتی جدید باشیم؛ کشور‌های آفریقا، آمریکای لاتین، آسیای شرق و کشور‌های همسایه از جمله مناطق هدف صادراتی ما هستند.

رییس اتاق بازرگانی اهواز به ظرفیت‌های موجود در زمینه حمل‌ونقل، انرژی و دانش‌بنیان اشاره و بیان کرد: برای دستیابی به بازار‌های جدید و توسعه تجاری نیازمند برگزاری نمایشگاه‌های بزرگ هستیم تا به اهداف موردنظر دست یابیم.

وی گفت: برای توسعه بازار باید مسیر مشخصی طی شود و برای تحقق این امر در مرحله اول وزارت امور خارجه، مقامات وزارتخانه‌های اقتصادی و سایر بخش‌های مربوطه باید شرایط حضور بازرگانان ایرانی در کشور‌های هدف را فراهم کنند و گفتگو‌های ۲ یا چندجانبه و انعقاد تفاهم‌نامه‌ها در حوزه کاهش تعرفه‌ها و تسهیل تجارت مدنظر قرار گیرد.

امانی ایجاد سخت‌افزار‌ها و نهاد‌های مناسب در کشور‌های هدف صادراتی را نیز ضروری دانست و ادامه داد: برپایی نمایشگاه‌ها، حضور رایزنان اقتصادی و بازرگانی در کشور‌های هدف و فعالیت هر چه بیشتر وزارت امورخارجه در جهت توسعه بازار‌های صادراتی ایران، از جمله این زیرساخت هاست.

رییس اتاق بازرگانی اهواز بر ضرورت همکاری دولت و اتاق‌های بازرگانی به عنوان مشاور برای شناخت درست بازرگانان از نیاز‌های بازار هدف تاکید کرد و گفت: باوجود اینکه در مراحل اولیه توسعه بازار نقش دولت اهمیت بیشتری دارد، اما در ادامه به مرور بخش خصوصی باید جایگزین دولت شودکه اتاق‌های بازرگانی می‌توانند در نقش نهاد واسط با فراهم‌کردن اطلاعات، ایجاد روابط با نهاد‌ها و بنگاه‌های کشور‌های مقصد و ارائه مشاوره به کسب و کار‌ها و بازرگانان ایرانی فرآیند توسعه بازار را تسهیل کنند.

امانی اضافه کرد: با تداوم این روند، بازرگانان با نیاز‌های کشور مقصد آشنا شده و بر اساس مزیت نسبی اقتصاد ایران، کالایی را که قابلیت و استاندارد صادراتی دارد را از تولیدکنندگان داخلی تقاضا می‌کنند تا کالای موردنظر را به دیگر کشور‌ها صادر کنند و عرضه بر مبنای تقاضای بازار باشد.

دیگر خبرها

  • حضور ۲۵ هیات تجاری در اکسپو با وجود تحریم نشان از رشد ایران دارد
  • اثرگذار بودن برگزاری نشست‌های اصفهان درتوسعه همکاری‌های تجاری
  • اثرگذار بودن برگزاری نشست‌ها درتوسعه همکاری‌های تجاری
  • عزم هیات تجاری الجزایر برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • ایجاد فضایی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خوارزم ازبکستان
  • حضور ۲۵ هیئت تجاری در اکسپو نشان از رشد ایران با وجود تحریم
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • ضرورت تثبیت مقاصد صادراتی از سوی بازرگانان
  • آمادگی اتاق بازرگانی مکه برای گسترش روابط اقتصادی با ایران
  • حضور بیش از ۳۳ کشور آسیایی در اجلاس آسیا(ACD) به میزبانی اصفهان