Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار محیط زیست ایرنا ، مسعود عالیخانی روز دوشنبه در گردهمایی محیط زیست، دیپلماسی منطقه ای، مدیریت تغییر اقلیم، آب ، مقابله با گرد و غبار افزود: تغییر اقلیم تهدیدی جدی برای ساکنان کره زمین است و برخی مناطق نظیر خاورمیانه به دلیل قرار گرفتن در مناطق خشک و نیمه خشک آسیب پذیرتر است. پیامدهای تغییر اقلیم  همچون خشکسالی و گرمای شدید و تغییر کیفیت هوا در اثر بیابان زایی و افزایش ریزگردها زندگی مردم این منطقه را تحت الشعاع قرار می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: افزایش میانگین دمای هوا و زیاد شدن تعداد روزهای گرم می‌تواند خاورمیانه را به منطقه سخت به لحاظ سکونت جهان تبدیل کند، همچنین یکی از چالش های مهم در جهان رقابت برای دسترسی به منابع آب است کمبود منابع آب در منطقه خاورمیانه منجر به تشدید اثرات تغییرات اقلیم شده است.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست ادامه داد: آب مایه حیات همه موجودات زنده و یکی از اساسی ترین عوامل در توسعه کشاورزی، امنیت غذایی، افزایش سطح رفاه و توسعه پایدار است. کمبود منابع آبی و آلودگی آن و افزایش خسارات ناشی از سیل و خشکسالی ها در جهان و به ویژه در کشورهای منطقه افزایش یافته است. تشدید دخالت بشر در طبیعت و همچنین تغییر اقلیم فشارهای فزاینده‌ای را بر کمیت و کیفیت منابع محدود آب وارد کرده است. از میان ۱۷ کشور جهان که با بیشترین تنش آبی روبه‌رو هستند، ۱۲ کشور در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا واقع شده‌اند.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران برای مدیریت منابع زیستی و تعالی و بالندگی استفاده از سرزمین، برخوردار از مترقی ترین اصل قانون اساسی متبلور در اصل پنجاهم است. در عین حال جرم انگاری تخریب و آلودگی محیط زیست یک راهبرد اساسی در برخورد قضایی با متخلفان و هنجارشکنان محیط زیستی است.

عالیخانی ادامه داد: بهبود وضعیت محیط زیست و ارتقای سطح کیفی آن در راستای اهداف توسعه پایدار در کشور نیازمند تکنولوژی های پاک و دوستدار محیط زیست است، اعمال تحریم های ظالمانه بر علیه ایران، دسترسی به چنین فناوری‌هایی را با محدودیت جدی مواجه کرده است و علی رغم تلاش و ظرفیت های علمی و فنی، بهبود و ارتقای محیط زیست به دلیل تحریم ها با کندی مواجه شده است.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست اظهارداشت: ایجاد روحیه همبستگی و همکاری و هم افزایی بین کشورهای همسایه می تواند مولفه تهدیدآمیز تغییر اقلیم را به فرصتی برای ایجاد ثبات و تامین امنیت تبدیل کند. تلاش و هم افزایی کشورهای منطقه در راستای تحقق اهداف توسعه پایدار و مقابله با چالش‌های محیط زیستی به بهبود و ارتقای وضعیت محیط زیست منطقه‌ای و تاب آوری منجر می شود.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست معاونت طبیعی و تنوع زیستی تالاب واحدهای آلاینده

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست واحدهای آلاینده سازمان حفاظت محیط زیست واحدهای آلاینده تغییر اقلیم محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۶۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه

دریافت 3 MB

به گزارش همشهری آنلاین، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری از ثبت‌ گونه در خطر انقراض جهانی یک فرد پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه برای دومین بار خبر داد.

سعید یوسف‌پور با اعلام این خبر افزود: ماموران یگان حفاظت محیط‌زیست استان در حین گشت و کنترل در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی برای دومین بار شدند.

به گفته وی، این تصاویر توسط محیط‌بان "ملک‌آرا خلیل طهماسبی" در منطقه حفاظت شده سبزکوه ضبط شده است و پیش از این نیز، حضور پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده سبزکوه ۱۱ اسفندماه پارسال توسط "محمدرضا احمدی" مسوول منطقه حفاظت شده سبزکوه ثبت شد و پیش‌بینی می‌شود حضور پلنگ در دیگر مناطق حفاظت شده استان نیز به ثبت برسد.

وی با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی گونه در خطر انقراض جهانی است و از گونه‌های حمایت شده، حفاظت‌شده و همچنین با ارزش به شمار می‌رود، گفت: گونه پلنگ در راس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

تصاویر دیدنی از پلنگ ماده و توله‌اش در ارتفاعات برفی گیلان | ببینید

به گفته وی، در حال حاضر ۴۳۲ گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده که از این تعداد، ۴۶ گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

یوسف‌پور گفت: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌ و بختیاری به ثبت رسیده است.

کد خبر 849655 منبع: ایرنا برچسب‌ها استان چهار محال و بختیاری حیوانات - حیات وحش خبر مهم حیوانات - انقراض گونه‌ها سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • ضرورت تغییر رویکردهای محیط زیستی در مسیر توسعه دریامحور
  • ایجاد شهرک مسکونی نخبگان در کلاس جهانی
  • شهرک مسکونی نخبگان پردیس رونمایی می‌شود
  • وقتی احمدی‌نژاد اسم قوچ ارمنی را برای اولین‌بار شنید؛ یک خاطره جدید و عجیب از حضور احمدی‌نژاد در یک جلسه محیط زیستی (فیلم)
  • پانزدهمین نشست کارگروه تغییر اقلیم وزارت نفت برگزار شد
  • ۶ شاخص کلیدی برای سنجش اکوسیستم‌های نوآوری
  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی/یک تجربه موفق