Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور انجمن صنایع لبنی با بیان اینکه وزرات بهداشت خواستار احیای طرح توزیع شیر در مدارس شده است،‌ گفت: با توجه به کاهش سرانه مصرف شیر، دولت باید برنامه‌ای برای افزایش مصرف در کشور اجرا کند.

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از انجمن صنایع لبنی ایران، حسین چمنی در نشست مطبوعاتی به مناسبت روز جهانی شیر اعلام کرد: سرانه مصرف شیر در ایران نسبت به میانگین جهانی بسیار پایین است و دولت باید برنامه‌هایی برای افزایش سرانه مصرف این ماده مهم و اساسی و تأثیر گذار در سلامت مردم داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاور انجمن صنایع لبنی با اشاره به کاهش قدرت خرید مردم و ارزش ریال اعلام کرد: مصرف لبنیات هم متناسب با آن کاهش یافته که این کاهش مصرف در اجرای هدفمندی یارانه‌ها در دولت نهم ۴۰ درصد کاهش یافت و در هدفمندی فعلی هم که ۲۰ اردیبهشت امسال انجام شد باید منتظر ماند. اما مشخص است اگر حمایت‌هایی از بخش مصرف انجام نشود مصرف دوباره کاهش می‌یابد.

چمنی شیر را به عنوان یک ماده غذایی بسیار مهم توصیف کرد و گفت: با کاهش شیر در کشور سه گروه متضرر می‌شوند نخستین متضرر دولت است که فرصت شغلی ۲ میلیون نفر تهدید می‌شود. علاوه بر آن هزینه‌های بهداشت و درمان و هزینه‌های درمانی چند برابر تحمیل خواهد شد و توزیع کشور هم با کاهش تولید ناخالص ملی افت پیدا می‌کند.

وی دومین متضرر کاهش مصرف شیر را صنعت اعلام کرد و گفت: درآمدهای این شرکت به شدت کاهش یافته و حاشیه سود آنها افت پیدا می‌کند.

به گفته این مسئول سومین گروه مردم هستند که از کاهش مصرف شیر آسیب می‌بینند زیرا مشکلات بیماری بیشتر می‌شود سالانه ۱۴۰ هزار نفر دچار شکستگی استخوان می‌شوند و برخی از آنها تا آخر عمل زمین‌گیر شده و یا برخی می‌میرند.

وی سرانه مصرف شیر در کشور را بنا بر اعلام وزارت بهداشت کمتر از ۷۰ کیلوگرم عنوان کرد و گفت: این در حالی است که سرانه مصرف در ۲۷ کشور اروپایی ۲۶۰ کیلوگرم است.

چمنی همچنین گفت: ۸ دهک پایین بسیار کمتر از ۷۰ کیلوگرم در سال مصرف می‌کنند.

طرح شیر مدارس در دولت روحانی متوقف شد

وی به احیای شیر مدارس تأکید کرد و گفت: این طرح مهم پس از ۱۰ سال فعالیت خود که اثرات مثبتی در سلامتی دانش‌آموزان کشور داشت در دولت روحانی متوقف شد و دولت سیزدهم باید به فکر احیای این طرح باشد.

مشاور انجمن صنایع لبنی دلایل توقف این طرح را کمبود اعتبار، نداشتن پیوست فرهنگی و نیز مجهز نبودن بسیاری از مدارس به یخچال‌های سردکن عنوان کرد.

حسین چمنی با اشاره به آسیب‌شناسی اجرای شیر مدارس در سالهای گذشته گفت: اصرار بر مناقصه شیر مدارس منجر به کاهش کیفیت شیرمدارس شد و در عین حال اصرار بر استانی کردن بودجه این طرح منجر به تأخیر در توزیع شیر مدارس شد به نحوی که سال تحصیلی در حال اتمام بود اما هنوز وعده‌ها توزیع نشده بود.

چمنی با خطاب قرار دادن مسئولان آموزش و پرورش گفت: اگر می‌خواهید اشتباهات گذشته را تکرار کنید، بهتر است به سراغ شیر مدرسه نروید چون اجرای نادرست این طرح منجر به تثبیت شیر گریزی در نسل آتی خواهد شد.

  منبع: خبرگزاری مهر برچسب ها: انجمن صنایع لبنی ، حسین چمنی ، مصرف شیر ، توزیع شیر مدارس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: انجمن صنایع لبنی مصرف شیر توزیع شیر مدارس انجمن صنایع لبنی سرانه مصرف شیر مدارس مصرف شیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۷۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده

به گزارش هلث دی نیوز، نتایج نشان می‌دهد که تمام دسته‌های داروهای کاهش‌دهنده اسید معده موسوم به مهارکننده‌های پمپ پروتون، مسدودکننده‌های H۲ و حتی آنتی‌اسیدها، به نظر می‌رسد خطر ابتلا به میگرن و سردرد را افزایش می‌دهند.

«مارگارت اسلاوین»، محقق ارشد و دانشیار تغذیه دانشگاه مریلند، گفت: «با توجه به استفاده گسترده از داروهای کاهش دهنده اسید و این پیامدهای بالقوه میگرن، این نتایج مستلزم بررسی بیشتر است.»

اسلاوین افزود: «این داروها بیشتر بیش از حد تجویز می‌شوند و تحقیقات جدید خطرات دیگری را در استفاده طولانی مدت از مهارکننده‌های پمپ پروتون نشان داده است، مانند افزایش خطر زوال عقل.»

به گفته محققان، رفلاکس اسید زمانی رخ می‌دهد که اسید معده به مری برگردد. معمولاً بعد از غذا یا هنگام دراز کشیدن رخ می‌دهد و می‌تواند سبب سوزش سر دل و زخم معده شود. در موارد شدید، می‌تواند منجر به سرطان مری شود.

برای این مطالعه، محققان داده‌های نزدیک به ۱۲۰۰۰ نفر را که از داروهای کاهش‌دهنده اسید استفاده می‌کردند، بررسی کردند تا ببینند که آیا در سه ماه گذشته دچار میگرن یا سردرد شدید شده بودند.

مهارکننده‌های پمپ پروتون تولید اسید را مسدود کرده و به بهبود مری کمک می‌کنند.

مسدود کننده‌های H-۲ باعث کاهش تولید اسید می‌شوند و آنتی اسیدهای ساده حاوی کربنات کلسیم هستند که اسید معده را خنثی می‌کنند.

پس از تعدیل دیگر عوامل مؤثر بر خطر میگرن، محققان دریافتند که:

• افرادی که از مهارکننده‌های پمپ پروتون استفاده می‌کنند، ۷۰ درصد بیشتر از افرادی که این دارو را مصرف نمی‌کنند، به میگرن مبتلا می‌شوند.

• مسدودکننده‌های H۲ خطر میگرن را تا ۴۰ درصد افزایش می‌دهند.

• آنتی اسیدها افراد را ۳۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به میگرن قرار می‌دهند.

اسلاوین تأکید کرد که افراد نباید بدون مشورت با پزشک مصرف داروهای کاهنده اسید خود را قطع کنند.

اسلاوین گفت: «توجه به این نکته مهم است که بسیاری از افراد برای مدیریت رفلاکس اسید یا سایر بیماری‌ها به داروهای کاهش‌دهنده اسید نیاز دارند، و افرادی که دچار میگرن یا سردرد شدیدی هستند که از این داروها یا مکمل‌ها استفاده می‌کنند باید با پزشک خود در مورد اینکه آیا باید ادامه دهند یا خیر صحبت کنند.»

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • ۳۷۰۰ برنامه ویژه بزرگداشت هفته معلم در هرمزگان اجرا می‌شود
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • خواص ریواس و فواید آب ریواس برای جوانسازی و لاغری + عوارض
  • افزایش حقوق سربازان به اجرا در می آید؟
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • ۵ ماده غذایی که می توانند اثری مشابه داروهای لاغری داشته باشند