Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی نوعی سیستم آب شیرین‌کن را برای تولید همزمان آب و برق عرضه کردند که به گفته آنها از پسماند این سیستم می‌توان برای حذف فلزات سنگین در تولید باتری‌های لیتیومی بهره برد.

امیرحسین حسین‌پور، مجری طرح در گفت‌وگو با ایران اکونومیست، با بیان اینکه این طرح، پروژه جامعی است که دستاوردهای آن می‌تواند کشور را به توسعه پایدار برساند، گفت: برای اجرای این طرح اقدام به بررسی نیازهای کشور کردیم و مشاهده کردیم در پی خشکسالی‌های اخیر، نیاز مبرمی به آب و منابع آبی و همچنین نیاز به برق برای صنایع و مصارف شهری احساس می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بر این اساس در این پروژه تحقیقاتی از ایده‌ای پیروی کردیم که پیاده‌سازی آن موجب به صفر رساندن ردپای کربن خواهد شد، به این صورت که در طی مطالعات با استفاده از آینه‌های مقعر، نور خورشید را بر روی یک منبع حاوی نمک متمرکز کردیم که از این طریق نمک موجود شروع به ذوب شدن می‌کند و بعد از آن آب دریا وارد این سیکل می‌شود، به دلیل بالا بودن دمای نمک، آب وارد شده بخار خواهد شد.

حسین‌پور با بیان اینکه بخار ایجاد شده به داخل توربین‌ها هدایت می‌شود، اظهار کرد: با حرکت توربین، برق تولید می‌شود و از سوی دیگر این بخار به دستگاه تقطیر وارد می‌شود و با فرآیند میعان، آب قابل مصرف در صنایع و کشاورزی تولید خواهد شد.

مجری‌ طرح با بیان اینکه این سیستم نوعی آب‌شیرین‌کن است، یادآور شد: اکثر دستگاه‌های آب شیرین‌کن، پساب آنها وارد آب دریا می‌شود که موجب می‌شود آب دریا از توازن خارج شده و شوری آن افزایش یابد. افزایش شوری آب موجب افزایش دمای محیط‌های آبی خواهد شد، ولی در این سیستم پساب وارد دریا نخواهد شد؛ بلکه از این املاح برای ساخت باتری‌های لیتیومی استفاده می‌شود.

این محقق واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی خاطر نشان کرد: در حال حاضر برای تولید باتری‌های لیتیومی از فلزات سنگینی چون کبالت و نیکل استفاده می‌شود که برای محیط زیست مضر هستند؛ ولی در این طرح، از املاح موجود در نمک برای ساخت باتری‌های لیتیومی استفاده خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه دنیا به سمت جایگزین کردن انرژی‌های پاک با سوخت‌های فسیلی در حرکت است، خاطر نشان کرد: در این مسیر دنیا نیاز مبرم به انرژی برق و باتری‌های لیتیومی دارد و در تلاش هستند که در هواپیماها از باتری‌های لیتیومی استفاده شود که این طرح می‌تواند در این راستا توسعه یابد.

حسین‌پور با تاکید بر اینکه سیستم ارائه شده قادر به تولید همزمان آب و برق است، اظهار کرد: نمونه ساخته شده در دنیا تنها برای تولید برق است، ولی این سیستم ارائه شده، چند کاربردی است.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: آب شیرین‌کن ، رویداد ملی عصر امید ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ، تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: آب شیرین کن رویداد ملی عصر امید دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین باتری های لیتیومی آب شیرین کن برای تولید خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۹۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف بزرگترین ردپای دایناسور شکاری

دانشمندان بزرگترین ردپای دایناسور شکاری را در تاریخ کشف کرده‌اند. این ردپا که در استان گانسو چین پیدا شده است، حدود ۱.۵ متر طول و ۰.۷ متر عرض دارد و متعلق به یک دایناسور تروپود به نام "Therizinosaurus cheloniformis" است.

به گزارش تسنیم، دانشمندان بزرگترین ردپای دایناسور شکاری را در تاریخ کشف کرده‌اند. این ردپا که در استان گانسو چین پیدا شده است، حدود ۱.۵ متر طول و ۰.۷ متر عرض دارد و متعلق به یک دایناسور تروپود به نام "Therizinosaurus cheloniformis" است.

Therizinosaurus cheloniformis دایناسوری گوشتخوار بود که در حدود ۷۰ میلیون سال پیش در آسیا زندگی می‌کرد. این دایناسور حدود ۹ متر طول و ۵ تن وزن داشت و از پنجه‌های بلند و تیز برای شکار استفاده می‌کرد.

ردپای کشف شده در شرایط بسیار خوبی حفظ شده است و جزئیات زیادی از جمله فلس‌های روی پوست دایناسور را نشان می‌دهد. این کشف به دانشمندان کمک می‌کند تا نحوه حرکت و رفتار این دایناسور غول‌پیکر را بهتر درک کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: کشف ردپاهای دوران پارینه‌سنگی در اسپانیا

دیگر خبرها

  • به نتیجه رسیدن حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی در کرمانشاه
  • تولید الماس فقط در ۲ ساعت و نیم!
  • ساعت هوشمند فوق العاده سامسونگ گلکسی واچ پرو
  • کشف بزرگترین ردپای دایناسور شکاری
  • کشف بزرگترین ردپای دایناسور شکاری در تاریخ
  • کارگران ستون فقرات تولید هستند
  • بزرگترین ردپای دایناسور شکاری کشف شد
  • بریتانیا در یک قدمی شبکه برق بدون کربن
  • بیمه ۵ دهک روستاییان به صورت سیستمی تمدید می شود
  • تبدیل دریاچه‌ها به نیروگاه‌های عظیم تولید برق