Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین- راحله عبدالحسینی: یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد قنات‌ها سرد بودن آب قنات در تابستان و گرم بودن آن در زمستان است. غلامرضا قیدی از اهالی قدیمی محله دارآباد می‌گوید: «آب قنات در فصل تابستان به قدری سرد و گوارا بود که زمان طولانی نمی‌توانستیم دست‌مان را در آب نگه داریم و بعد از مدتی دست‌مان کرخت می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سردی آب مثل تیغ برنده بود. همین باعث شده بود که برخی از افرادی که ادعای توانایی و زورمندی داشتند با هم مسابقه بدهند. هر کس می‌توانست 7سنگ را از آب دربیاورد، برنده می‌شد.»

در سرزمین نیمه‌خشک ایران، آب همواره مورد احترام است و هنر حفر کاریز یا قنات، مخصوص ایرانیان بوده است. حفر قنات بدون آنکه کوچک‌ترین آسیبی به طبیعت برساند، به‌طور طبیعی آب‌های زیرزمینی را به سطح زمین جاری می‌ساخت تا حیات ادامه پیدا کند. قنات‌های شمال تهران از پرآب ترین قنات‌های تهران بود. به همین دلیل هم درختان تنومند و فضای سبز و باغ های بسیار در شمال تهران به چشم می‌خورد.

قنات بیمارستان

قیدی درباره قنات‌های فعال محله دارآباد می‌گوید: ««قنات «بیمارستان» یکی  از قنات های معروف محله دارآباد بود که قدمت آن به زمان مظفرالدین شاه بر می‌گردد. این قنات که از بالای بیمارستان مسیح دانشوری در محله داراباد آغاز می‌شود هنوز هم فعال است و آب مصرفی بیمارستان را تامین می‌کند. این قنات در مسیر خود از خیابان شهید رجبی و پارک صحرا می‌گذرد و در نهایت به نهر جاری متصل می‌شود.»
قنات «سیدآبگوشتی» یکی دیگر از قنات‌های معروف محله دارآباد که داستان جالبی دارد. «سیدآبگوشتی از ساکنان این محله نبوده و از تهران به دارآباد می‌آید. این قنات را می‌خرد و نام خود را بر آن می‌گذارد. اهالی هم از آب این قنات بهره‌مند می‌شدند. چندی بعد برای معاف شدن پسرانش از خدمت سربازی این قنات را به حکومت پهلوی اول واگذار می‌کند. اما این قنات همچنان به نام سیدآبگوشتی معروف است.»
 به دلیل ساخت و سازهای پی در پی دهانه یا آغاز قنات که مظهر قنات نیز نامیده می‌شود، جابه جا می‌شود. اهالی محله دارآباد درخت تنومندی را  که شامل 7تنه درخت است  به خوبی می‌شناسند. این درخت تنومند از قنات سیدآبگوشتی سیراب می‌شود.

قنات «اقدسیه» هم در این محله در مسیر خود از خیابان شهید افتخاری می‌گذرد و به سمت اقدسیه می‌رود. قیدی از چهارمین قنات فعال این محله نام می‌برد و می‌گوید: «قنات «گل قنات چمن» یکی از قنات‌های معروف دارآباد است. گل به فتح گاف به معنای سر و ابتدا بود. از آنجایی که در ابتدای این قنات چمن بسیار زیبایی روییده بود، این قنات به گل قنات چمن معروف شد. این قنات نیز در مسیر خود از خیابان شهید رجبی می‌گذرد.»
 

کد خبر 680570 برچسب‌ها منطقه ۱ قنات هویت شهری همشهری محله

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: منطقه ۱ قنات هویت شهری همشهری محله محله دارآباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۰۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طبیعت تماشایی گندم‌زار‌های شرق اصفهان

این روز‌ها مزارع گندم در استان سرسبزتر شده و بارش‌های اخیر موجب خوشحالی کشاورزان شد.


بر اساس برآورد‌های سازمان جهاد کشاورزی استان، سطح زیر کشت گندم آبی و دیمی در حدود ۶۸ هزار هکتار است.

 

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی طبیعت تماشایی گندم‌زار‌های شرق اصفهان

 

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • از کوچه‌باغ تا باغ‌کاجی | طرشت هنوز به باغ‌هایش معروف است
  • خاندانی از تبار و نوادگان حذیفه‌بن‌یمان در طرشت
  • آب قنات؛ مهریه زنان طرشتی | ۵ قنات باغ‌های روستا را سیراب می‌کرد
  • بدحالی چند تن از هواداران تراکتور
  • ستاره سپاهان برای فولاد آرزو کرد!
  • ‏‬زورآزمایی «شنبه» و «پنجشنبه» بر سر تعطیلی
  • توسعه کشاورزی با حفظ و بهسازی قنات ها
  • فیلم| آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر
  • طبیعت تماشایی گندم‌زار‌های شرق اصفهان + فیلم
  • طبیعت تماشایی گندم‌زار‌های شرق اصفهان