Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، رضا زمانی روز سه شنبه به مناسبت هفته پاسداشت محیط زیست در نشست مطبوعاتی افزود: علاوه بر پس روی آب دریای خزر که موجب تهدید تالاب انزلی شده است بارزترین چالشی که در نیم قرن گذشته این تالاب بین المللی را در معرض خطر قرار داده ورود فاضلاب های خانگی است.

وی با بیان اینکه ورود فاضلاب های خانگی شهرهای مجاور و بویژه شهر رشت یکی از مهمترین معضلات تالاب انزلی است گفت: حدود ۳۸۰ هزار مترمکعب فاضلاب در سال وارد این تالاب می شود و مهمترین فاضلاب، فاضلاب شهر رشت است که از طریق دو رودخانه زرجوب و گوهر رود که بهم متصل می شوند و رودخانه پیربازار را تشکیل می دهند و وارد تالاب انزلی می شوند و همینطور ورود ۴۰۰ هزار متر مکعب پساب کشاورزی از چالش های مهم این تالاب بین المللی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان همچنین با بیان اینکه بیش از ۶۰۰ هزار تن رسوب که حاصل عدم آبخیزداری از بالادست است و به وسیله ۱۰ رودخانه دائمی وارد تالاب انزلی می شود ، اظهار داشت:عدم ورود فاضلاب خانگی و رعایت حقابه تالاب انزلی در فصول کشاورزی دو راهکاری است که می تواند احیاگر تالاب انزلی باشد؛ زیرا ورود آب سالم می تواند در احیا و خود پالایی تالاب کمک کند.

زمانی در خصوص طرح بایوجمی که بدلیل فشار افکار عمومی و دغدغه مندان زیست محیطی در تالاب انزلی متوقف شد، اظهار داشت: اشکالات بسیار زیادی در این طرح بود که با فشار علاقمندان به محیط زیست این طرح متوقف شد و روند پیگیری حقوقی این طرح اکنون هم از طریق سازمان و هم مراجع قضایی ادامه دارد.

وی در خصوص فعالیت آژانس همکاری های بین المللی ژاپن (جایکا) در تالاب انزلی نیز گفت: جایکا از ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۹ چند طی مرحله در استان کار کردند که به زعم نظر بسیاری کارشناسان این پروژه می توانست موفقیت های بیشتری داشته باشد اما نقد زیادی بر آن وارد است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان اظهار داشت:در پروژه جایکا می شد برای چالش های اصلی تالاب بین المللی انزلی از جمله بحث مدیریت رسوب و فاضلاب اقدامات موثری انجام شود که عملا اقدامی نشد و عمداتا به یک سری پروژه های پایلوت ، بحث آموزشی و گردشگری پرداخته شد.

زمانی همچنین با بیان اینکه پدیده های زیست محیطی راه حل های فوری ندارند، در خصوص چالش پسماند گفت: عدم مدیریت پسماند چالش استان های شمالی است و در موضوع پسماند سراوان حق با مردم است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان در خصوص مدیریت پسماند استان گفت : در این خصوص چاره ای جز مدیریت پسماند از طریق تفکیک از مبدا نداریم که در این خصوص شهرداری کیاشهر پیشرو است و البته رفع چالش های محیط زیستی بدون مشارکت مردمی و رسانه میسر نیست.
 

برچسب‌ها مدیریت پسماند تالاب انزلی گیلان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدیریت پسماند تالاب انزلی گیلان مدیریت پسماند تالاب انزلی گیلان مدیریت پسماند تالاب انزلی بین المللی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۲۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی ۶ نفر از عاملان آلودگی محیط زیست کرج به مراجع قضایی

امیدرضا تونی افزود: این افراد که شامل اشخاص حقیقی و حقوقی بودند طی فوردین ماه گذشته با تشکیل پرونده به محاکم قضایی معرفی و چهار فقره دادنامه و رای محکومیت در این زمینه صادر شد.

وی بیان کرد: آلودگی‌های نفتی، عدم مدیریت پسماند‌های بیمارستانی و شهری و تخلیه فاضلاب‌خام به محیط از جمله تخلفات زیست محیطی بوده که برای آنها پرونده قضایی تشکیل و تا حصول نتایج پرونده‌های مذکور توسط کارشناس اداره محیط زیست کرج پیگیری خواهد شد.

تونی در ادامه افزود: هر اقدامی که تهدید علیه محیط زیست شناخته شود از قبیل دفع غیربهداشتی فضولات انسانی و دامی و مواد زاید، ریختن مواد مسموم‌کننده در رودخانه‌ها، استفاده‌ی غیرمجاز فاضلاب خام یا پساب تصفیه‌ی خانه‌های فاضلاب برای مصارف کشاورزی ممنوع است و مرتکبین چنانچه طبق قوانین خاص مشمول مجازات شدیدتری نباشند به حبس محکوم خواهند شد.

وی اظهار کرد: محیط زیست سالم و طبیعی هر روز در حال تحدید است و هم در حال تهدیدشدن؛ رشد جمعیت در کنار توسعه فعالیت‌های صنعتی به خطر بزرگی برای آینده محیط زیست در جهان بدل شده است و اگر امروز کاری برای محیط زیست نشود، دیگر چیزی از آن برای آیندگان باقی نمی‌ماند.

باشگاه خبرنگاران جوان البرز کرج

دیگر خبرها

  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • معرفی ۶ نفر از عاملان آلودگی محیط زیست کرج به مراجع قضایی
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • استفاده از فاضلاب برای کشاورزی جرم است
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد