Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - نماینده پنج شهرستان جنوبی استان کرمان با اشاره به مشکلات کشاورزی جنوب استان گفت: تغییر الگوی کشت، آموزش و فرهنگسازی کشاورزان ضرورت دارد. - اخبار استانها -

منصور شکرالهی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان ، با اشاره به اینکه سالانه چیزی در حدود 4.5 میلیون تن تولید محصولات کشاورزی جنوب استان کرمان است اظهار داشت: بیشتر این محصولات جالیزی و محصولاتی چون سیب زمینی، بادمجان، هندوانه، گوجه و خیارسبز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به جلساتی که در سطح ملی با وزیر جهاد کشاورزی و در جنوب استان با رئیس سازمان جهاد کشاورزی در ارتباط با مشکلات کشاورزی این منطقه داشتیم گفت: در جنوب استان کرمان نیاز به تغییر الگوی کشت داریم و کشاورزی جنوب استان نباید بر کشت محصولاتی چون گوجه، پیاز و بادمجان و ... متمرکز باشد.

نماینده پنج شهرستانی جنوبی استان کرمان در مجلس شورای اسلامی به برگزاری جلساتی در جلسه شورای راهبردی استان کرمان با حضور امام جمعه، استاندار، نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی و مدیران استان اشاره کرد و افزود: در جلسه هفته قبل این شورا، تغییر الگوی کشت در استان کرمان مطرح شد.

وی با بیان اینکه ما در استان کرمان نیاز به تغییر الگوی کشت و آموزش کشاورزان داریم ادامه داد: متاسفانه کشاورزان ما هر سال بر روی یک محصول متمرکز می‌شوند و مشاهده می‌کنیم که هفت شهرستان جنوبی استان بر روی کاشت یک محصول خاص تمرکز کرده است.

شکرالهی با اشاره به اینکه الگوی کشت ما در جنوب استان کرمان باید تغییر کند و برای مثال به کشت‌های دارویی که نیاز مبرم کشور است روی آوریم بیان کرد: زمانی که تغییر الگوی کشت را داشته باشیم، 4.5 میلیون تن محصول کشاورزی ما به سیب زمینی و پیاز اختصاص پیدا نمی‌کند و برای کشت محصولات دیگر هم برنامه‌ریزی می‌شود.

وی با بیان اینکه در این زمینه بررسی‌های زیادی انجام شده است گفت: شاهد هستیم که کشاورز ما 30 سال است که هر سال گوجه می‌کارد در حالی که نیاز کشور کمتر از آن چیزی است که کشت و تولید می‌شود.

نماینده پنج شهرستانی جنوبی استان کرمان در مجلس با اشاره به اینکه محصول گوجه ما در فصلی برداشت می‌شود که در سایر استان‌ها هم برداشت گوجه را داریم و این باعث می‌شود کشاورزان ما متضرر شوند افزود: دو سال قبل واقعاً وضعیت کشاورزی در استان کرمان بد بود و شاهد دپوی محصول سیب زمینی و پیاز کشاورزان این منطقه بودیم.

وی با بیان اینکه امسال شرایط کشاورزان نسبت به دو سال قبل بهتر بود و بحث صادرات این محصولات را داشتیم با این وجود باز هم رضایتمندی وجود ندارد ابراز داشت: کشاورزان ما به ویژه در جنوب استان کرمان قشر زحمتکشی هستند و در شرایط سخت با وجود کمبود امکانات و بالا بودن هزینه کود و بذر و ... محصولات خود را تولید می کنند.

شکرالهی با اشاره به اینکه کشاورزان ما با توجه به هزینه بالایی که انجام می‌دهند چیز زیادی نصیب آنها نمی‌شود گفت: بحث آموزش و تغییر الگوی کشت کشاورزان جنوب استان کرمان در برنامه است، برنامه مدونی در بحث آموزش داریم و در این راستا فرهنگسازی خیلی مهم است.

وی با اشاره به دیگر مشکلات کشاورزان جنوب استان کرمان گفت: کمبود کامیون در فصل برداشت محصول در جنوب استان و نبود صنایع تبدیلی و بسته بندی در جنوب استان از دیگر مشکلات کشاورزان است.

خسارت سیل به مزارع و باغات کشاورزی جنوب استان کرمان به روایت تصویربرداشت گوجه فرنگی در مزارع کشاورزی جنوب استان کرمان از دریچه دوربینمشکل اصلی کشاورزی جنوب استان کرمان در حوزه بازرگانی است

نماینده پنج شهرستانی جنوبی استان کرمان در مجلس با بیان اینکه امسال در حوزه کودهای شیمیایی و بذر وزیر جهاد کشاورزی دستور ویژه‌ای داد افزود: در بحث حمایت از کشاورزان تسهیلاتی در نظر گرفته شده اما کشاورزان ما برای تامین وثیقه با مشکل مواجه هستند.

وی با اشاره به اینکه در بحث تامین تراکتور کمک‌های خوبی به کشاورزان جنوب استان کرمان شد، با این وجود نیاز بیشتری به تراکتور، کمباین و ادوات کشاورزی در جنوب استان وجود دارد ادامه داد: رایزنی با وزیر جهاد کشاورزی انجام شده که سهمیه کشاورزان جنوب استان کرمان بیشتر شود.

شکرالهی با بیان اینکه به دنبال حل مشکلات و راه‌اندازی منطقه ویژه اقتصادی جازموریان هستیم گفت: راه اندازی این منطقه برای هفت شهرستان جنوبی استان کرمان خوب است و در این ارتباط با استاندار کرمان چندین جلسه گذاشته شد و بازدید ‌هوایی از منطقه داشتیم.

وی با اشاره به اینکه کشور ما جزو کشورهای نیمه خشک و کم آب است اما فرهنگسازی لازم جهت رعایت مصرف بهینه آب انجام نشده، افزود: آبیاری ما هنوز به صورت سنتی است و خیلی کم به سمت آبیاری عملی و نوین رفتیم که این مسئله باعث می‌شود در آینده با بحران بسیار شدید آب مواجه شویم.

انتهای پیام/511/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استان کرمان کشاورزی استان کرمان کشاورزی کشاورزان جنوب استان کرمان کشاورزی جنوب استان کرمان استان کرمان در مجلس جنوبی استان کرمان تغییر الگوی کشت جنوب استان جهاد کشاورزی کشاورزان ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۹۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرایط کشاورزان دیم کار مطلوب است

احد وظیفه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: طی روزهای اخیر در فلات مرکزی و استان‌های سمنان، تا حدودی بخش‌های غربی خراسان رضوی و استان‌های جنوبی کرمان، بخش‌هایی از سیستان و بلوچستان، فارس، شمال هرمزگان و مناطق شرقی تهران بارندگی‌های مناسبی دریافت کردیم که درصدی از کم بارشی در آن مناطق جبران شد.

به گفته او، علی‌رغم جبران بخشی از کم بارشی‌ها، کماکان ۱۴ درصد نسبت به دوره بلندمدت کمبود داریم. هرچند در دامنه‌های جنوبی البرز همچون استان‌های قزوین، تهران، البرز و خراسان رضوی ۳۰ تا ۴۰ درصد بارش‌ها کمتر از نرمال است.

وظیفه ادامه داد: با توجه به شرایط مساعد بارندگی در اردیبهشت ماه همانند فروردین ماه پیش‌بینی می‌شود که بخشی از کم بارشی‌ها جبران شود. البته در استان‌های تهران، سمنان، قزوین و خراسان رضوی کمبود بارش جدی است که برآورد می‌شود تا پایان سال آبی باقی بماند.

رئیس مرکز خشکسالی با تاکید بر مدیریت منابع آبی در مناطقی که کمبود بارش جدی است، افزود: بارش‌های اسفند تاکنون برای کشت دیم مناسب است که انتظار می‌رود کشاورزان دیم کار شرایط مطلوبی پیش رو داشته باشند.

او گفت: با توجه به شرایط مساعد دما، بارش و رطوبت کافی به ویژه در نیمه غربی کشور، شرایط خوبی برای برداشت محصولات داریم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • ضرورت افزایش تولید برق و کاهش محدودیت‌های برق صنایع
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی در همدان می‌مانیم
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی لیتیوم در همدان می‌مانیم
  • شرایط کشاورزان دیم کار مطلوب است
  • کشت قراردادی مهم‌ترین ابزار برای اجرای الگوی کشت
  • افزایش بهره‌وری با استفاده کشاورزان از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان
  • کشاورزان خسارت دیده استان بوشهر برای مهلت تسهیلات مراجعه کنند
  • اجرای طرح ایجاد باغچه‌های خانگی کاشت سبزیجات سالم در شهرستان کرمان