Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناسان بازار کاغذ از رونقی سخن می‌گویند که بعد از مهار کرونا به این بازار بازگشته است. در عین حال افزایش نرخ دلار تأثیر چندانی بر قیمت‌ها در این بازار نداشته است.

به گزارش قدس آنلاین،‌ بازار کاغذ این روزها دوباره دچار افزایش قیمت شده است. پس از اینکه در یک ماه گذشته کاغذ تحریر روی بندی ۸۰۰ تا ۸۲۰ هزار تومان مانور قیمت داشت‌، حالا طی هفته گذشته به ۸۸۰ هزار تومان صعود کرد و پس از آن با اندکی کاهش روی بندی ۸۶۰ هزار تومان ثابت مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاغذ تحریر ۷۰ در ۱۰۰ با گرماژ ۷۰ گرم اندونزی نیز به بالاترین قیمت خود در سال‌های اخیر یعنی بندی یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسیده است. علاوه بر آن در سایر اقلام این بازار از جمله کاغذ روزنامه،‌ کرافت،‌ مقوای پشت طوسی و کاغذ پشت چسب‌دار نیز شاهد افزایش قیمت هستیم. کاغذ روزنامه که در هفته‌های گذشته سابقه رسیدن به کیلویی ۴۰ هزار تومان را نیز داشته حالا با کیلویی ۳۸ هزار تومان فروخته می‌شود.

با این حال،‌ کارشناسان معتقد هستند که پس از مهار کرونا در ایران و بازگشت روال عادی به برخی کسب و کارها،‌ بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها رونق نیز تا اندازه‌ای به بازار کاغذ بازگشته است.

محسن قدبیگی، کارشناس بازار کاغذ، در در این زمینه گفت: افزایش قیمت دلار تأثیر چندانی روی قیمت‌ها در بازار کاغذ نداشته است. این گرانی چند ۱۰ هزار تومانی اخیر نیز به دلیل عرضه کمتر از تقاضا رخ داد که برطرف شد.

وی ادامه داد: با مهار شدن کرونا،‌ بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها،‌ برگزاری نمایشگاه کتاب و استقبال مخاطبان از آن موجب شد که رونق نسبی به بازار کاغذ بازگردد. پس از نمایشگاه ناشران بسیاری روانه بازار کاغذ شدند تا کاغذ مورد نیاز برای کتاب‌های تازه خود را فراهم کنند.

 قدبیگی تصریح کرد:‌ با توجه به اینکه ما در تیر و مرداد رجوع تولیدکنندگان دفاتر مشق به بازار را خواهیم داشت،‌ محموله‌های تازه‌ای از کاغذ در راه هستند که یکی از مهمترین آن‌ها هم‌اکنون در حال ترخیص از گمرک است و با ورود به بازار تعادل در قیمت‌ها بیشتر خواهد شد.

 وی کاهش قیمت کاغذ و مقوا را به نفع مصرف‌کننده و فروشنده دانست و گفت:‌ قیمت‌های پایین رونق بیشتری را به دنبال خواهد داشت. از سوی دیگر قیمت جهانی کاغذ که مدتی پیش به دلیل جنگ اوکراین بالا رفته بود،‌ دوباره در حال کاهش است و این خود موجب کاهش قیمت‌ها در بازار داخلی نیز می‌شود.

قدبیگی از ورود کاغذهای تولید داخل کارخانه‌های مازندران و پارس به بازار خبر داد و افزود: اگرچه مقدار فعلی اندک است اما وعده‌هایی برای بالا رفتن میزان تولید داخلی داده شده است که امیدوارکننده است.

در حالیکه کارشناسان بازار کاغذ ورود کاغذهای دولتی به بازار را موجب تعادل در قیمت‌ها می‌دانند، تولیدکنندگان داخلی برای عمل به این مهم نیازمند حمایت‌های بیشتری هستند.

امید نیک‌نژاد، مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران، در این زمینه گفت:‌ ما در کارخانه مازندران امروز بیش از آنکه نیاز به مشتری داشته باشیم،‌ نیاز به حمایت داریم‌. ما سه قلم کالای اصلی برای تولید کاغذ چاپ و تحریر که نیاز اصلی کشور است،‌ نیاز داریم‌، اول چوب که ۴۵ درصد حجم تولید ما را تشکیل می‌دهد،‌ دوم خمیر سفید که به صورت کامل وارداتی است و تولیدی در کشور نداریم. سوم نیز آب اکسیژنه که ۲۰ تا ۲۵ درصد از حجم مواد تولیدی را به خود اختصاص می‌دهد. 

با توجه به اختصاص ارز دولتی جامانده از سال گذشته برای کاغذ به دستور رئیس جمهور و طی شدن فرایند واردات کاغذ، به نظر می‌رسد که با ورود کاغذهای دولتی نشر و مطبوعات،‌ تا چند ماه آینده دغدغه و نگرانی جدی برای تامین کاغذ مورد نیاز این مصرف‌کنندگان وجود نداشته باشد،‌ از سوی دیگر با رونق تولید داخلی این انتظار وجود دارد که کاغذ که در چند سال اخیر کالایی گران و پرحاشیه هم برای مصرف‌کنندگان و هم برای فروشندگان به شمار می‌رفته بازاری توام با آرامش داشته باشد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: قیمت کاغذ کاهش قیمت بازار کاغذ هزار تومان قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۲۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهای نفت در بازار جهانی کاهش‌ یافت

بهای نفت در بازار جهانی طی ماه‌های اخیر به شدت تحت تاثیر وقایع سیاسی به ویژه جنگ اوکراین در شرق اروپا و جنگ غزه در خاورمیانه قرار داشته است. در عین حال، بهای طلای سیاه تحت تاثیر داده‌های آماری مربوط به عرضه و تقاضا و نیز رشد اقتصادی قدرت‌های بزرگ قرار دارد. 

به گزارش خبرگزاری رویترز، بهای نفت در معاملات امروز بازار انرژی روند کاهشی داشت. 

بر این اساس، نفت برنت دریای شمال با ۴۰ سنت کاهش، ۸۸ دلار و ۲ سنت در هر بشکه داد و ستد شد. بهای نفت وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا نیز با ۵۵ سنت کاهش، به ۸۲ دلار و ۸۱ سنت در هر بشکه رسید. 

تضعیف دلار در برابر سایر ارز‌های معتبر جهانی باعث افزایش جزئی بهای نفت در اوایل امروز شده بود. با این حال، سایر عوامل بار دیگر روند بهای نفت را کاهشی کرد. 

تحلیل‌گران بازار می‌گویند کاهش نگرانی از گسترش جنگ غزه به سایر مناطق در خاورمیانه به ویژه کاهش تنش میان ایران و اسراییل از جمله دلایل سیاسی تاثیر گذار بر روی کاهش بهای نفت بوده است. 

گرچه گزارش جدید آژانس انرژی آمریکا حاکی از کاهش ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه‌ای نفت ذخایر تجاری این کشور بود که این مسئله می‌توانست بهای نفت را افزایش دهد؛ اما داده‌های اقتصادی درباره کاهش فعالیت‌های تجاری در ایالات متحده، این موضوع را خنثی کرد. 

تحلیل‌گران می‌گویند تا زمانی که تنش‌های جهانی همانند جنگ اوکراین که یک سوی آن کشور‌های بزرگ صادر کننده نفت همانند روسیه هستند و یا منازعات در مناطق حساس جهان همانند خاورمیانه که بخش قابل توجهی از صادرات نفت را صادر می‌کند، جریان دارد بازار نفت می‌تواند شاهد نوسانات شدید در بهای طلای سیاه باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اقتصاد بین الملل

دیگر خبرها

  • قیمت روز خودرو صفر داخلی در کارخانه و بازار آزاد(۸ اردیبهشت ۱۴۰۳)+جدول
  • چه فاکتورهایی بر تعیین قیمت بیت کوین تأثیرگذار هستند؟
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • شوک شدید به بازار طلا / زیان سکه‌بازان سنگین شد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • کاهش قیمت‌ها در بازار طلا طی هفته اخیر
  • کاهش چشمگیر قیمت سکه و طلا در یک هفته اخیر
  • کاهش چشمگیر بهای سکه و طلا در یک هفته اخیر
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • بهای نفت در بازار جهانی کاهش‌ یافت