Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-04@21:31:36 GMT

تونس به سوی بیراهه

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۸۶۹۱۹

تونس به سوی بیراهه

تونس که روزگاری به عنوان کشوری که تحولات موسوم به بهار عربی از آنجا آغاز شد بر سر زبان‌ها افتاد این روزها دوباره مورد توجه قرار گرفته است.

آنچه سبب شده این کشور کوچک شمال آفریقا دوباره در کانون توجه قرار گیرد مباحث مطرح شده درباره‌ تصمیم سیاسیون این کشور در تدوین قانون اساسی جدید است. آن‌گونه که گفته شده، در پیش‌نویس قانون اساسی جدید نام اسلام به عنوان دین رسمی تونس حذف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
 
در تونس حرکتی بسیار مهم و اثرگذار در سال ۲۰۱۱ رخ داد که منجر به برکناری زین‌العابدین بن علی شد. این اتفاق مهم، انتظارات زیادی در جامعه به وجود آورد. اما در ادامه آنچه اتفاق افتاد این بود که مشکلات اجتماعی و اقتصادی اگر نگوییم بیشتر شد اما حل هم نشد. در این حال فضای باز سیاسی به رقابت‌های سیاسی پایان‌ناپذیر و بی‌حاصل تبدیل شد. باوجود اینکه انتخابات مختلف پارلمانی و ریاست جمهوری و کمیته‌های مختلف برای حل اختلافات و تدوین قانون اساسی جدید تشکیل شد ولی ثمره عملی خاصی به همراه نداشت و یک نوع زدگی و ناامیدی در جامعه امروز تونس ایجاد کرد. 
در این میان یکی از وعده‌های قیس سعید، پس از روی کار آمدن، برطرف کردن برخی ابهامات یا موانع قانونی موجود در مسیر توسعه و پیشرفت این کشور بود. در این مسیر ضرورت اصلاح پاره‌ای از مواد قانون اساسی مطرح شد. در واقع به نظر ایشان و جمعی از دولتمردان، تعارضات و ابهامات در قانون اساسی تونس موجب شده مسیر رشد و پیشرفت کشور دشوار شود. به همین منظور به‌تازگی کمیته‌ای برای بازنگری در مواد قانون اساسی تشکیل شد تا در نهایت مفاد قانون اساسی جدید به همه‌پرسی گذاشته شود. این کمیته که زیر نظر «الصادق بلعید» است مواردی را پیشنهاد کرده که یکی از آن‌ها مربوط به فصل اول قانون اساسی است که پیشتر اعلام کرده بود زبان عربی، زبان رسمی و دین رسمی کشور هم دین اسلام است. آنچه اکنون توسط کمیته مطرح شده این است که ما تأکیدی بر اعلام یک دین به عنوان دین رسمی نکنیم تا این قانون بتواند نخست تمامی ادیان و مذاهب و اقلیت‌های دینی را در برگیرد و دوم دستاویز برخی گروه‌های رادیکال برای تحمیل عقاید و رفتار قرار نگیرد. اما باید توجه داشت این طرح مصوب نشده و صرفاً در حد پیشنهاد است. این طرح همچنین با اعتراضات و واکنش‌های جدی از سوی احزاب و گروه‌های اجتماعی- مدنی تونس مواجه شده پس می‌توان پیش‌بینی کرد در ادامه این اعتراضات بیشتر خواهد شد و مسئله اعلام اسلام به عنوان دین رسمی تونس تثبیت خواهد شد.
در این میان، گروه‌های سکولار و چپ‌گرای تونسی این‌گونه نشان می‌دهند حزب اسلامی النهضه یک ائتلاف و پیمان نانوشته با گروه‌های تندرو اسلامی دارد که البته راشد الغنوشی و همفکرانش منکر آن شده‌اند. النهضه خود را یک حزب سیاسی مدنی می‌داند نه یک گروه صرفاً مذهبی و ایدئولوژیک. بنابراین بخشی از اتهامات تنها در فضای سیاسی و ژورنالیستی صورت می‌گیرد و به‌ویژه با نزدیک شدن به انتخابات این تقابل‌ها شدت خواهد گرفت.
در نهایت هر چند در ابتدا اقدامات قیس سعید – که نام کودتا بر آن گذاشته شده است- با پشتیبانی بسیاری از گروه‌های مدنی و اجتماعی روبه‌رو شده بود، چراکه خستگی مردم را دیده و امیدوار بودند بتوان با آن با گروه‌های سیاسی و احزاب فاسد مقابله کرد اما امروز از او دلسرد شده‌اند. به‌ویژه آنکه گفت‌وگوی فراگیر ملی که رئیس جمهور وعده‌اش را داده بود هم صورت نگرفته است. بنابراین شاهد هستیم افزون بر نارضایتی انباشته شده‌ای که از قبل وجود داشت اینک با توجه به اقدامات ایذایی، در زمینه درستی مسیر رئیس جمهور تونس هم تردید به وجود آمده است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: تونس شمال آفريقا قانون اساسی جدید دین رسمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۶۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند

به گزارش خبرگزاری مهر، «محسن رضایی» در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در دیدارهای جداگانه با داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا و دبیران جریانات سیاسی دیگر بر وحدت گروه‌های انقلابی تاکید کرد.

وی در دیدار با نادی، جراره و شورای مرکزی شریان، رائفی پور و سعید محمد و شورای مرکزی صبح ایران و احمد نادری و شورای مرکزی جماران گفت: باید از رویش‌های انقلاب استقبال و از هرنوع تفرقه جلوگیری کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر ضرورت حفظ وحدت در جبهه انقلاب، افزود: همبستگی و برادری از ارزش‌های اصیل انقلاب اسلامی است که امروز بیش از هر زمانی باید مورد توجه باشد و اکنون ملت و نظام، نیازمند صف فشرده نیروهای انقلاب و کارآمدی جبهه انقلاب است و راه آن قاعده‌محوری به جای شخص‌محوری است.

وی با یادآوری شرایط حساس کشور پس از طوفان الاقصی و عملیات «وعده صادق» اظهار کرد: موقعیت ایران در غرب آسیا بیش از گذشته تعیین‌کننده شده است، بنابراین فرصت‌ها و تهدیدات جدیدی درمقابل کشور قرار گرفته است. در چنین شرایطی وحدت نیروهای انقلاب و تلاش همگانی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور رمز عبور از تهدیدات و بهره‌برداری از فرصت‌هاست. هر نوع تک‌روی و سهم‌خواهی آسیب بزرگی به نظام و مردم خواهد زد. امروز بشدت نیازمند عقلانیت جمعی اشخاص و جریانات سیاسی کشور هستیم.

رضایی با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در انتخابات گفت: انتخابات مجلس باوجود شرایط سخت اقتصادی با حضور مردم انجام شد که نشان دادند تنها راه اصلاح کشور انتخابات و مردم‌سالاری است. حضور سلیقه‌های مختلف سیاسی، مشارکت مردم را جدی‌تر و بیشتر می‌کند.

وی گفت: رقابت باید برادرانه و به دور از منازعه باشد. انتقادات باید منصفانه و همراه با ضوابط اخلاقی صورت گیرد و فضا برای رویش‌های جدید مهیا باشد. تحمل سلیقه‌های سیاسی علامت بلوغ عقلانیت گروه‌های سیاسی است.

در این نشست‌های جداگانه نادی و جراره از شریان، احمد نادری از جماران، رائفی‌پور و سعید محمد از صبح ایران، با تشریح روند شکل‌گیری جریان‌ها و تشکل‌های خود، به بررسی اجمالی دور اول انتخابات و برخی گله‌مندی‌ها پرداختند و آمادگی خود برای گفت‌وگو با سایر گروه‌های جبهه انقلاب را اعلام کردند.

محسن رضایی نیز در جلسه با داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا، بر وحدت همه گروه‌های جبهه انقلاب ازجمله شانا، پایداری، شریان، جماران، صبح ایران و تحول‌خواهان وسایر گروه‌ها تأکید کرد و اعضای شانا هم نظراتشان را بیان کردند.

کد خبر 6096438 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر، منصوب و معرفی شدند
  • شوراهای شهر و روستا نقش اساسی و مهمی در کشور دارند
  • شوراهای شهر و روستا نقشی اساسی و مهمی در کشور دارند
  • اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر معرفی شدند
  • ایران؛ کثرت فرهنگی و وحدت سیاسی
  • معرفی اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر
  • سند تحول قضایی به مثابه قانون اساسی و نقشه راه دستگاه قضایی است
  • همه سلایق سیاسی در مجلس دوازدهم حضور دارند
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم