Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@03:15:42 GMT

طالبان متهم به شکنجه غیرنظامیان در پنجشیر شدند

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۹۷۴۲۹

طالبان متهم به شکنجه غیرنظامیان در پنجشیر شدند

به گزارش ایرنا از واشنگتن پست، گروه نظارت بر حقوق جهانی مستقر در آمریکا گفت که از اواخر اردیبهشت ماه، زمانی که جنگجویان جبهه مقاومت ملی (NFR) حملات خود را علیه واحدهای نظامی طالبان از سر گرفتند، جنگ در پنجشیر تشدید شده است. این خشونت ها طالبان را بر آن داشت تا هزاران جنگجو را در این ولایت مستقر کرده و عملیات جستجو صورت دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پاتریشیا گوسما، معاون آسیایی سازمان دیده بان حقوق بشر گفت: «نیروهای طالبان در ولایت پنجشیر در پاسخ به جنگ علیه جبهه مقاومت ملی مخالفان به ضرب و شتم غیرنظامیان متوسل شده اند.»

وی در این بیانیه افزود: «کوتاهی طولانی مدت مقامات طالبان در مجازات آن دسته از افراد خود که مسئول سوء استفاده های جدی از قدرتشان هستند، غیرنظامیان بیشتری را در معرض خطر قرار می دهد.»

بر اساس گزارش ها، گروه طالبان که اکثریت آنها پشتون هستند، از ماه ها پیش در تلاش برای کنترل کامل پنجشیر، یک پایگاه سنتی جبهه مقاومت ملی و یکی از ولایات غیر پشتون افغانستان است.

در این گزارش به نقل از بازداشت شدگان پیشین آمده است که نیروهای طالبان حدود ۸۰ تن را در ولسوالی خنج پنجشیر بازداشت کرده و آنها را مورد ضرب و شتم قرار داده اند تا به ارائه اطلاعات در مورد جبهه مقاومت ملی وادارشان کنند. از این میان، ۱۰ مظنون به اتهام عضویت بستگانشان در جبهه مقاومت ملی همچنان در بازداشت هستند.

به نقل از زندانیان سابق، در زندان منطقه ای نزدیک به ۱۰۰ نفر دیگر که ادعا می شود با جبهه مقاومت ملی ارتباط دارند و هیچ یک به خانواده ها یا وکلای خود دسترسی نداشتند، نگهداری می شوند.

معاون آسیایی سازمان دیده بان حقوق بشر گفت: «نیروهای طالبان در پنجشیر نوعی مجازات دسته جمعی به راه انداخته اند و نسبت به حقوق قانونی بازداشت شدگان بی توجه بوده اند. این تنها آخرین نمونه از سوء استفاده های طالبان در طول جنگ در منطقه ۱۰ ماه پس از قدرت گرفتن آنان در افغانستان است.»

دیده بان حقوق بشر تاکید کرد که ممانعت از دسترسی زندانیان به وکلا و بستگان به هر شکلی ممنوع است و خطر سوء استفاده را افزایش می دهد. این گزارش همچنین هشدار داد که مجازات افراد بابت اعمال دیگران، نقض قوانین جنگ و جنایت جنگی است.

مقامات طالبان همواره گزارش‌های جنگ و اتهامات سوءاستفاده در پنجشیر را به عنوان تبلیغات رسانه‌ای بی‌اساس رد کرده‌اند و تاکید می‌کنند که بازگشت آنها به قدرت باعث ثبات و پایان دادن به سال‌ها جنگ در افغانستان شده است.

طالبان در بیانیه‌ای که روز پنجشنبه در واکنش به اتهامات نقض حقوق زندانیان منتشر شد، مدعی شد که "با مجرمان کاملاً مطابق با اصول دین مقدس اسلام رفتار می‌شود. "

جبهه مقاومت ملی به رهبری احمد مسعود، اصلی ترین گروه مخالف مسلح در پنجشیر و استان های همجوار شمال افغانستان است. این گروه نظامی شامل برخی از جنگجویانی می شود که در نیروهای امنیت ملی سابق افغانستان آموزش دیده و خدمت کرده بودند.

برچسب‌ها افغانستان طالبان ایالات متحده آمریکا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: افغانستان طالبان ایالات متحده آمریکا افغانستان طالبان ایالات متحده آمریکا جبهه مقاومت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۷۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت هیئت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی

حکومت طالبان اعلام کرد سخنگوی وزارت خارجه در راس هیئتی به دعوت سازمان همکاری اسلامی در پانزدهمین اجلاس سران این سازمان شرکت کرده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «عبدالقهار بلخی» سخنگوی وزارت خارجه طالبان اعلام کرد به همراه هیئتی به نمایندگی از هیئت حاکمه افغانستان در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی شرکت کرده است.

پانزدهمین نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با شعار توسعه پایدار کشورهای اسلامی روز گذشته در پایتخت گامبیا شروع شد.

بلخی افزود هیئت همراه علاوه بر شرکت در اجلاس عمومی سازمان قرار است در حاشیه این دیدار با مقامات عالی سازمان همکاری اسلامی و نمایندگان کشورهای عضو پیرامون مسائل دوجانبه و چندجانبه گفتگو کند.

نشست مقدماتی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیاترافیک نشست‌ها؛ افغانستان محور نشست‌‌های آتی سازمان همکاری اسلامی در کامرون و گامبیاگفتگوی نمایندگان ازبکستان و سازمان همکاری اسلامی درباره وضعیت افغانستان

پیش از این نیز «سهیل شاهین» سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر با ضروری دانستن حضور نمایندگان هیئت حاکمه افغانستان در نشست‌های بین‌المللی درباره این کشور گفته بود برای بازگو کردن واقعیت‌های عینی و موقف امارت اسلامی، نیاز است تا نماینده حکومت سرپرست در این نشست‌ها شرکت داشته باشد.

شاهین گفته بود: شرکت هیئت امارت اسلامی در نشست‌های بین‌المللی از جمله سازمان همکاری اسلامی خیلی مهم است تا از یک طرف واقعیت‌های عینی و نیازمندی‌های افغانستان ارائه شود و از طرف دیگر موضع امارت اسلامی افغانستان را در برابر مسائل و حل آن روشن سازند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • دیپلمات‌های طالبان در تهران میزبان تیم ملی فوتسال افغانستان
  • (ویدئو) زن افغان فعال حقوق بشر زلمی خلیلزاد را غافلگیر کرد
  • تعامل سازمان همکاری اسلامی با طالبان
  • تداوم واکنش حزب‌الله لبنان به جنایت اخیر رژیم صهیونیستی
  • وقوع انفجار در کابل
  • طالبان بازداشت دانشجویان در آمریکا محکوم کرد
  • شرکت هیئت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • رایزنی طالبان با ترکیه در کابل
  • توزیع ۲۱ هزار پاسپورت در بغلان
  • شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی