Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@10:11:12 GMT

نقش پارک‌های جیبی در کاهش اثرات جزایر گرمایی

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۹۸۳۵۴

نقش پارک‌های جیبی در کاهش اثرات جزایر گرمایی

طبق گزارش‌های هواشناسی جهان، در سال‌های بین ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹، امواج گرمایی به عنوان مهم‌ترین عامل مرگ‌ومیر وابسته به اقلیم شناخته شد که زندگی مردم را طی این بازه زمانی در سراسر جهان مورد تاثیر قرار داد؛ گسترش پارک‌های جیبی می‌تواند به کاهش قابل توجه دما در شهرها کمک کند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، در سال ۲۰۲۱ امواج گرمایی در کانادا به طور باور نکردنی زندگی و حتی حیات ساکنان را تحت تأثیر قرار داد و در مناطقی مانند لیتن در بیست‌ونهم ژوئن به ۴۹.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶ درجه سانتیگراد رسید. روز بعد یک آتش‌سوزی بزرگ، حدود ۹۰ درصد از سراسر شهر را در بر گرفت و به مرگ دو شهروند و بی‌خانمانی بیش از هزار و ۲۰۰ نفر منجر شد.

امروزه اثرات جزایر گرمایی، مشکلات سلامت زیادی نظیر بیماری‌های قلبی-عروقی و تنفسی را برای ساکنان کره خاکی در پی داشته است، ضمن این‌که فشارهای روانی و رفتارهای خشن را در میان آنان افزایش داده است. در این میان، مناطق شهری به مراتب بیشتر از روستاها تحت تأثیر امواج گرمایی قرار گرفته است که محققان علت اصلی آن را کاهش روزافزون فضاهای سبز به منظور توسعه شهری برای سازگاری با افزایش جمعیت تلقی کرده‌اند. در واقع، توسعه شهری، افزایش سطوح آسفالتی و بتنی را در پی دارد که این مواد گرما را به خود جذب می‌کند و افزایش دما را برای محیط اطراف خود به ارمغان می‌آورد که این رویداد به اثرات جزایر گرمایی معروف است.

نتیجه تحقیقات مختلف حاکی است که جنگل‌های شهر می‌تواند اثرات جزایر گرمایی را کاهش دهد و مانع از مرگ‌های ناشی از تغییرات اقلیمی در میان مردم شود. در این رابطه، چنانچه امکان گسترش فضاهای سبز شهری بر اثر توسعه و ساخت‌وساز وجود نداشته باشد، گسترش پارک‌های جیبی می‌تواند به بهترین شکل ممکن مشکل را حل کند و به کاهش دمای مناطق شهری منجر شود.

اثربخشی پارک‌های جیبی در کاهش دما

جمعیت شهرهای سراسر جهان به طور قابل توجهی در حال افزایش است که همین امر، مدیران را به کاهش هر چه بیشتر فضاهای سبز بزرگ برای توسعه بیشتر ساختمان‌های مسکونی جهت سازگاری با جمعیت سوق داده است. در چنین شرایطی، بهره‌مندی از پارک‌های جیبی می‌تواند مهم‌ترین نقش را در کاهش دمای مناطق شهری ایفا کند که در این رابطه، توسعه پوشش‌های گیاهی می‌تواند به شکل پارک‌های کوچک یا حتی بام‌باغ‌ها، دیوارهای عمودی و بالکن‌های سبز در شهرها پیاده شود.

محققان اهل آدلاید استرالیا به انجام مطالعات مختلف در مورد اثربخشی فضاهای سبز کوچک بر کاهش دمای شهر پرداختند و به این نتیجه رسیدند که وجود پوشش‌های سبز کوچک متعدد منجر به کاهش حدود شش درجه سانتی‌گرادی دما در روزهای تابستانی می‌شود و باغ‌های خانگی نیز کاهش پنج درجه سانتی‌گرادی را برای محیط اطراف خود به ارمغان می‌آورد.

نتیجه تحقیقات این افراد همچنین نشان داد که وجود فضاهای سبز کوچک با حدود ۱۰ متر مربع مساحت و پوشیده از درختان نیز نسبت به سایر فضاهای سبز، کاهش دو برابری دمای هوا را در پی دارد و این در حالی است که گیاهان کوچک مانند چمن از رشد سریع‌تری برخوردار است. در همین راستا، محققان آدلاید استدلال کردند که اتخاذ همزمان رویکردهای درازمدت و کوتاه مدت در رابطه با گسترش فضاهای سبز برای کاهش دمای شهرها ضروری است که برای این کار، مدیران باید به طور همزمان برای کاشت درختان (به عنوان یک استراتژی درازمدت) و افزایش پوشش‌های گیاهی کوچک مانند چمن بکوشند.

تقویت اثربخشی پارک‌های جیبی در کاهش دمای مناطق شهری

مدیران شهری به هنگام گسترش فضاهای سبز جیبی و کاشت درختان در آن‌ها باید گونه‌هایی را انتخاب کنند که بیشترین اثربخشی را در کاهش دما در پی دارد. نتیجه مطالعات مختلف حاکی است که استفاده از گونه‌های مختلف درختان در یک محیط می‌تواند بیشترین اثربخشی را در کاهش دمای آن در پی داشته باشد، اما در مناطقی با تنها یک یا چند گونه درخت، کاهش دمای محیط خیلی قابل توجه نیست. از سوی دیگر، کاشت درختانی با برگ‌های بزرگ، نسبت به سایر انواع درختان می‌تواند به کاهش بیشتر دمای محیط کمک کند.

انتخاب درختان برای کاهش حداکثری دمای شهرها

طراحی فضاهای سبز شهری و انتخاب نوع پوشش گیاهی در آن‌ها نقش مهمی در کاهش دمای شهرها ایفا می‌کند به همین دلیل، طراحان باید به هنگام توسعه پوشش‌های سبز این نکته را با دقت مورد توجه قرار دهند. همان‌طور که پیش از این نیز اشاره شد، گسترش پارک‌های جیبی می‌تواند کاهش چشمگیر دما را برای شهرها در پی داشته باشد که البته برای تحقق این هدف نیز، چیدمان این پارک‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. در واقع، چنانچه پارک‌های جیبی به طور نامنظم و دور از یکدیگر طراحی شود، آن‌گاه کمترین اثربخشی را در کاهش دما در پی خواهد داشت، حال آن‌که طراحان شهری می‌توانند با ایجاد فضاهای سبز هرچند کوچک، اما نزدیک به یکدیگر به کاهش هر چه بیشتر دمای محیط کمک کنند. از سوی دیگر، کاشت همزمان درختان، بوته‌ها و سایر انواع گیاهان می‌تواند اثربخشی کاهش دمای محیط را تقویت کند و اثرات جزایر گرمایی در شهرها و تبعات منفی ناشی از آن‌ها را به حداقل برساند.

کد خبر 580971

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کشورهای جهان کلانشهرهای جهان کانادا پارک جیبی اثرات جزایر گرمایی کاهش اثرات جزایر گرمایی کاهش دمای هوا افزایش جمعیت شهرها فضاي سبز شهري شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق اثرات جزایر گرمایی کاهش دما کاهش دمای فضاهای سبز مناطق شهری دمای محیط پارک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۸۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم

دانشیار پژوهشکده مهندسی سازه پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه برای کاهش ریسک باید از آموزش تا استفاده از فناوری را مورد توجه قرار دهیم، اولین گام در این زمینه را شناسایی ساختمان‌های بحرانی عنوان کرد.

دکتر عبدالرضا سروقد مقدم در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، گفت: این رویداد از سه‌شنبه ۱۸ تا پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در برج میلاد از سوی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله برگزار می‌شود. اولین دوره این رویداد در سال ۱۳۹۰ برگزار شد.

وی تمرکز این کنفرانس را بر زلزله‌های کلانشهرها با تاکید بر تهران عنوان کرد و ادامه داد: دلیل اینکه در این کنفرانس بر موضوع زلزله تهران متمرکز شده، این است که زلزله‌های اخیر بزرگ در دنیا واقعیاتی را نمایان کرده است و اگر چنین زلزله‌هایی در تهران رخ دهد، از آن جایی که رخداد زلزله بزرگ در تهران نیز با تاخیر مواجه شده است، ما نیز به همان موارد دچار خواهیم شد.

سروقد مقدم گفت: از این رو از روز اول این کنفرانس یک سالن به مسائل مربوط به زلزله‌های تهران مرتبط می‌شود. ساخت و ساز بر روی پهنه گسلی از جمله مسائلی است که بر روی آن با حضور متخصصان و کارشناساس بحث و بررسی می‌شود.

دبیر علمی نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به حضور سخنرانان کلیدی، اظهار کرد: یکی از سخنرانان از کشور چین بوده که قرار است در این کنفرانس اعلام کند چگونه کشور ترکیه قانع شده است برای بیمارستان‌هایی با ۱۰۰ تخت خواب حتما باید از فناوری‌های نوین لرزه‌ای استفاده کنند. چنین اقدامی در این کشور تبدیل به قانون شده و بر اساس آن بیمارستان‌های دارای بیش از ۱۰۰ تخت موظف هستند تا از فناوری‌هایی چون جداسازهای لرزه‌ای استفاده کنند.

سروقد مقدم با تاکید بر اینکه ما در کشور هنوز نتوانسته‌ایم این امر را تبدیل به قانون کنیم، افزود: ما هنوز وزارت بهداشت را نتوانسته‌ایم قانع کنیم که برای بیمارستان‌ها از این فناوری بهره‌مند شوند و ما می‌توانیم از تجارب این محققان استفاده کنیم که چگونه این کشورها توانسته‌اند قانونگذاران را مجاب به سیاستگذاری مناسب کنند.

این محقق حوزه زلزله خاطر نشان کرد: در کنار آن محققانی از کشور سوییس، سیستم‌ها و فناوری‌های نوین لرزه‌ای را مطرح خواهند کرد.

وی با ابراز امیدواری از اینکه در این کنفرانس ۳ روزه فضایی برای ارائه نظرات در خصوص مسائل مربوط به زلزله فراهم می‌شود، اظهار کرد: در حوزه کاهش ریسک و مدیریت بحران سعی می‌شود همه مسائل از آموزش افراد تا ارتقای ساختمان‌های موجود و برنامه‌ریزی برای مقاوم‌سازی زیر ساخت‌های شهری دیده شود تا در زمان وقوع زلزله، به آسیب‌پذیرتر شدن شهرها کمک نکنند.

این استاد پژوهشگاه زلزله خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مهم در این زمینه شناسایی سازه‌های بحرانی است. ما مشاهده می‌کنیم که برخی از ساختمان‌ها قبل از وقوع زلزله فرو می‌ریزند، نمونه آن پلاسکو و متروپل است. این ساختمان‌های بحرانی که به عنوان «بمب‌های شهری» هستند، در گام اول باید شناسایی شوند.

سروقد مقدم، شناسایی این سازه‌های بحرانی را یک اقدام اورژانسی دانست و گفت: مسائل کشور در حوزه مخاطرات بسیار زیاد است، ولی مهمترین اقدامات ما برای کاهش ریسک، شناسایی این سازه‌ها است.

به گزارش ایسنا، نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله از ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار خواهد شد و تاکنون بیش از ۴۵۰ مقاله ارسالی به این کنفرانس مورد داوری قرار گرفته است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آخر هفته بارانی برای کرمانشاهیان/دمای هوا کاهش می‌یابد
  • آسمان نیمه ابری در گلستان/ بارش پراکنده در ارتفاعات
  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • تهران آخر هفته بارانی می‌شود/ کاهش دما طی پنجشنبه
  • ضرورت اصلاح نقاط حادثه خیز شهر مراغه
  • تضمین حیات شهری با افزایش درختان
  • کاهش هزینه حفاظت پارک کبودوال از ۱۳۰ به ۳۲ میلیارد تومان
  • چهارشنبه اوج فعالیت سامانه بارشی درکرمانشاه/دمای هوا کاهش می‌یابد
  • احداث مخزن ۱۶۰ هزار مترمکعبی سیل‌بند پارک کوهستان در یزد + فیلم