Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- پرداخت جریمه به جای تخریب و صدور تاییده شهرداری برای ساختمان‌های نا ایمن، عدم رفع مشکل سازه‌های نامقاوم و عدم نظارت کافی از جمله مشکلاتی است، تهدیدی برای جان مردم استان لرستان شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، ماجرای ساختمان‌های ناایمن استان لرستان، سال‌هاست که نقل محافل شده است اما از سال 95 و بعد از فاجعه آتش سوزی  پاساژ قائم شهر خرم‌آباد حساسیت روی این موضوع و به دنبال آن نظارت‌ها و اخطار‌ها به مالکان ساختمان‌های ناایمن بیشتر شد، البته باید اذعان کرد پس از دوره‌ای به فراموشی سپرده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حادثه آتش سوزی پاساژ قائم هر چند خوشبختانه تلفات جانی نداشت ولی  تلخ و ناگوار بود اما تجربه‌ای شد تا مدیران و مسئولان نهادها و سازمان‌های مختلف علاج واقعه کنند قبل از وقوع حادثه. آن روز  مدیران شهری قول دادند با ایمن سازی ساختمان‌ها و پاساژهای ناایمن از تکرار حادثه قائم جلوگیری کنند اما با گذشت 3 سال، بررسی‌ها نشان می‌دهد مدیران در تحقق وعده داده شده موفق نبوده‌اند.

اکنون با گذشت 6 سال، متروپل آبادان که فروریخت بحث ساختمان‌های ناایمن استان لرستان و ضرورت شناسایی و ایمن سازی سریع آن‌ها  باز هم داغ‌ شده است.

تجربه استان لرستان در مقابله با حوادث غیرمترقبه‌ای که امکان پیشگیری از آن در زمان‌های مختلف وجود داشته است اما با سهل‌انگاری فاجعه‌ای بزرگ گریبانگیرش شده، نشان می‌دهد این استان امروز نیاز اورژانسی به توجه و همچنین اقدام عملیاتی مسوولان مدیریت شهری دارد.

20 درصدساختمان‌های لرستان نا ایمن هستند

مهدی پازوکی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد، در رابطه با سازه‌های نا ایمن در استان لرستان اظهار داشت: هم اکنون 30 درصد مدارس، 20 درصد حوزه‌های شهری، مناطق حاشیه نشین و ساختمان‌های مسکونی و 70 درصد نواحی صنعتی استان لرستان ناایمن هستند.

مدیرکل مدیریت لرستان عنوان کرد: کلیه سازه‌های نا ایمن استان طی بازدیدهای دوره‌ای سازمان آتشنشانی شناسایی شده و موارد خطر اعلام شده ولی با توجه اینکه اکثر سازهای نا ایمن مربوط به بخش خصوصی هستند باید مالکان جهت مقاوم سازی ورود کنند.

وی بیان کرد: در رابطه با سازه‌های ناایمن بخش‌های دولتی نیز یک فرصت جهت رفع مشکل به آنها داده شده که در صورت برطرف نکردن مشکل  در جلسه مدیریت بحران برای آنها تصمیم‌گیری می‌شود.

آماری از سازه‌های  نا ایمن در استان وجود ندارد

علیرضا آریان‌مهر رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد در رابطه با شناسایی سازه‌های ناایمن استان لرستان اظهارداشت: در سازمان نظام مهندسی ساختمان جهت شناسایی  سازه‌های ناایمن  کمیته کنترل  مضاعف خدمات مهندسی و کمیته ماده 35 مبنی بر نظارت عالیه بر ساخت و سازهای سطح استان فعال و موظف هستند بر کیفیت ساخت و سازهای استان به صورت رندومی نظارت کنند.

وی افزود: دو کمیته  مذکور پس از بازدید از ساختمان‌های سطح استان عیب‌های ساختمان‌ها را شناسایی و گزارش می‌دهند و در نهایت هر سه ماه گزارش به وزارت خانه ارسال می‌شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان عنوان کرد: جهت شناسایی ساختمان‌های دارای نقص مهندسان ناظر با حضوردر محل ایرادات ساختمان را به مالکان اعلام می کنند ولی درصورت کم توجهی مهندسان، این مهندسان  به شورای انتظامی ارجاع داده می‌شوند.

وی با بیان اینکه هیچ گونه آماری از سازه‌های ناایمن در استان وجود ندارد بیان کرد: علاوه بر نظارت مهندسان برساختمان‌های ناایمن، از طرف راه و شهرسازی از شهرداری خواسته می‌شود ادامه ساخت ساختمان‌های نا ایمن را متوقف و یا استحکام سازی شوند ولی متاسفانه این موضوع  در زمان مناسب  به دلیل کوتاهی شهرداری  اجرایی نمی‌شود.

آریان‌مهر گفت: واقعیت این است سازمان نظام مهندسی اهرم بازدارنده‌ای جهت متوقف کردن ساختمان‌های ناایمن  ندارد و ناایمن بودن ساختمان‌ها را تنها گزارش می‌دهد.

نیاز مالی شهرداری مانع از عدم تایید ساختمان‌های ناایمن می‌شود

وی تصریح کرد:  نیاز مالی شهرداری و تامین این نیاز از طریق کمیسیون ماده 100  سبب می‌شود که شهرداری بدون توجه به گزارش نظام مهندسی مبنی بر نا ایمن بودن ساختمان  تاییدیه استحکام برای ساختمان‌های نا ایمن صادر کنند و این ساختمان‌ها همچون بمب‌های در حال انفجار هستند که هر لحظه خطر ریزش آنها وجود دارد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان با بیان اینکه یکی از مهمترین دلایل عدم جلوگیری و سخت گیری شهرداری در ساخت و سازهای ناایمن و غیر مجاز رفع نیاز مالی این ارگان از طریق جریمه‌های کمیسیون ماده 100 است خاطر نشان کرد: وجود سودگران در حوزه ساخت و ساز و رابطه بین این مالکان و شهرداری سبب شده در زمینه  جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز سخت گیری از طرف شهرداری وجود نداشته باشد.

وی اظهار داشت: طی نامه‌ای از استاندار در خواست کرده‌ایم  بحث دو نقشه‌ای و  از ساخت و سازهای غیر مجاز و نا ایمن جلوگیری شود.

آریان‌مهر با بیان اینکه با توجه به پهنه‌بندی شهر خرم‌آباد بحث ارتفاع سازی در طرح تفصیلی و جامع پیش بینی نشده است افزود:  طبق قانون و مبحث 12 سازمان نظام مهندسی، ساختمان های بالای 18 متر ارتفاع و 3 هزار متر حتما باید مسئول اچ اس سی داشته باشند و نیاز است در این ساختمان‌ها  مهندسین آموزش دیده به عنوان  مسئول حضور داشته باشند که اگر بحث ایمنی ساختمان برای شهروندان تهدید آمیز است گزارش بدهند ولی متاسفانه در استان هیچ گونه مسئولی در این ساختمان‌ها وجود ندارد.

دادستان شیراز دستور شناسایی ساختمان‌های ناایمن را صادر کردریزش دیواره‌های یک مجتمع سازمانی در خرم‌آباد/ شهردار دستور تخلیه فوری این بنای 50 ساله ناایمن را صادر کردضرورت افزایش نظارت‌ بر روند ساخت و سازها در کرمانشاه/ 81 ساختمان ناایمن مرکز استان تعیین تکلیف شود

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان  با اشاره راه اندازی سامانه الکترونیکی جهت ارسال گزارشات مرحله‌ای مهندیسین با اداره کار و راه و شهرسازی عنوان کرد: در صورتی که یک ساختمان نا ایمن گزارش شود به صورت الکترونیکی این گزارش  از طریق سیستم  به اداره کار ارسال شود.

وی بیان کرد: مبحث 22 از دیگر مباحث  قانون نظام مهندسی است که متاسفانه در استان اجرایی نمی‌شود، براساس این مبحث موضوع نگه‌داشت ساختمان  مطرح  است و حتما باید توسط یک مهندس نگهداشت داشته باشد.

کارگروه مقابله با دونقشه ای ساختمان تشکیل می‌شود

احسان کرم‌زاده مدیرکل دفتر فنی استانداری لرستان در این رابطه در گفت‌وگو با تسنیم گفت: در ارتباط با سازه‌های ناایمن استان مکاتباتی با شهرداری و نظام مهندسی با موضوع سازه های نا ایمن به ویژه جرثقیل برج‌های دوقلو و منازل سازمانی 22 بهمن  انجام شده است.

وی تصریح کرد: کارگروهی با حضور شهرداری، نظام مهندسی و دفتر فنی استانداری در حال تشکیل است که مهم‌ترین هدف این کارگروه جلوگیری از موضوع دو نقشه‌ای است.

 معاون فنی استانداری لرستان مشکل اصلی سازه‌های نا ایمن استان را بحث دو نقشه‌ای بودن ساختمان‌ها دانست و گفت: متاسفانه  مالکان هنگام ساخت نقشه‌ای که ارائه می‌دهند و توسط شهرداری تایید می شود ولی درهنگام ساخت نقشه‌ای دیگر پیاده می‌شود.

وی تصریح کرد: متاسفانه طی 8 سال گذشته به موضوع نوسازی  بافت‌های فرسوده استان توجهی نشده ولی خوشبختانه در سیاست‌های دولت سیزدهم به بحث مسکن و به ویژه توانمند سازی بافت‌های فرسوده توجه ویژه شده است.

ابلاغیه نا ایمن بودن ساختمان را تحویل نمی‌گیرند  مالکان

 مسلم حیدری رئیس گروه آموزش و پیشگیری  آتشنشانی خرم‌آباد نیز در این رابطه در گفت‌وگو با تسنیم خاطرنشان کرد: سازمان آتشنشانی در سازمان‌های بیشتر از سه طبقه که نیازمند الزامات آتشنشانی هستند ورود می‌کند و نقشه این ساختمان ها هنگام اخذ پروانه توسط  این سازمان تایید می شود.

وی اظهار داشت: سازمان آتشنشانی هیچ‌گونه اهرم الزام‌آوری در اختیار ندارد که مالکان را اجبار کند ساختمان خود را جهت مقابله با  آتش سوزی ایمن  کند در اختیار ندارد.

حیدری  افزود: متاسفانه به دلیل ضعف قانون سازمان آتشنشانی هیچ گونه نظارتی در هنگام  مراحل ساخت سا ختمان تا انتهای کار ندارد.

رئیس گروه آموزش و پیشگیری  آتشنشانی خرم‌آباد عنوان کرد: متاسفانه گاهی مالکین حتی اجازه ورود به سازمان آتشنشانی جهت بازدید الزامات آتشنشانی  را نمی‌دهد.

پاساژ قائم خرم‌آباد نا ایمن است

وی با بیان اینکه بیش از 50 درصد ساختمان‌های استان از لحاظ ایمنی آتشنشانی ناایمن هستند بیان کرد: طی بازدیدهای مکرر از پاساژهای شهر متاسفانه برخی پاساژها از جمله پاساژ قائم که سال 95 دچار حریق شده و سازه نا ایمن شده در حال حاضر نیز هیچ گونه ایمنی در این پاساژ رعایت نشده و ناایمن است.

حیدری با اشاره به ریزش نمای یکی از بلوک‌های  منازل سازمانی کیو خرم‌آباد گفت:  متاسفانه پس از بازدید از پاساژها، بانک‌ها، واحدهای صنعتی، مدارس هیچ فردی برگه ابلاغیه نا ایمن بودن ساختمان را تحویل نمی‌گیرد که امیدواریم با ورود دادستان مالکان موظف به تحویل ابلاغیه نا ایمن بودن ساختمان شوند.

به هرحال مسئولان مدیریت شهری چه در شهرداری، فرمانداری و استانداری، سازمان آتش‌نشانی و حتی خود مالکان با توجه به حادثه  پلاسکو تهران، پاساژ قائم خرم‌آباد و اخیرا متروپل آبادان باید درس‌های زیادی از آن گرفته باشند، لرستان استانی با بافت فشرده و فرسوده مسکونی و تجاری است که در صورت بروز هر حادثه‌ای نظیر متروپل معلوم نیست با چه رویدادی روبه‌رو خواهیم شد.

 نسخه پیچیدن‌های بعد از حوادث نمی‌تواند حال و روز این استان را بهتر کند و مسئولان باید از الان به قوانین عمل کرده و به مردم این اطمینان را بدهند که دیگر ساختمانی نمی‌ریزد.

انتهای پیام/645/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان نا ایمن بودن ساختمان ساختمان های ناایمن ناایمن استان سازمان آتشنشانی سازه های نا ایمن سازه های ناایمن ساختمان های نا ساختمان ها ساخت و سازهای استان لرستان گفت وگو سازمان آتش ایمن استان پاساژ قائم هیچ گونه خرم آباد نقشه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۰۰۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله رژیم صهیونیستی به رفح قیمت نفت را افزایش داد

حمله رژیم صهیونیستی به رفح در نوار غزه سبب افزایش قیمت نفت در معامله‌های روز سه‌شنبه شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، حمله رژیم صهیونیستی به گذرگاه رفح در نوار غزه و ایجاد ابهام در مذاکرات آتش‌بس در این منطقه سبب شد به‌دلیل تداوم نگرانی‌ها درباره تنش‌ها در خارومیانه و خطر محدودیت عرضه از این منطقه، قیمت نفت روز سه‌شنبه (۱۸ اردیبهشت‌) افزایش یابد.

قیمت معامله‌های آتی نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز سه‌شنبه تا ساعت ۸ و ۱۰ دقیقه به وقت گرینویچ با ۲۱ سنت یا ۰.۳درصد افزایش به ۸۳ دلار و ۵۴ سنت برای هر بشکه رسید.

در همین حال، نفت خام شاخص وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) روز سه‌شنبه با یک سنت افزایش با قیمت ۷۸ دلار و ۴۹ سنت برای هر بشکه معامله شد.

تاماس وارگا از شرکت واسطه نفتی پی‌وی‌ام گفت: آتش‌بس در ابهام باقی می‌ماند و حتی اگر توافق آتش‌بس هم حاصل شود، این دغدغه همچنان وجود دارد که آیا حمله‌های حوثی‌ها در دریای سرخ متوقف و کانال سوئز بازگشایی می‌شود و خطر کشتیرانی در سراسر این منطقه به‌طور قابل‌ توجهی کاهش می‌یابد؟

قیمت نفت خام در معامله‌های روز دوشنبه (۱۷ اردیبهشت‌) افزایش یافت و کاهش هفته گذشته را تا حدودی معکوس کرد. معامله‌های هر دو نوع نفت خام شاخص، بیشترین کاهش هفتگی خود را در سه ماه گذشته به ثبت رساندند، زیرا تمرکز بازار بر داده‌های ضعیف اشتغال در ایالات‌متحده و زمان‌بندی احتمالی کاهش نرخ بهره بانک فدرال رزرو آمریکا معطوف شده بود.

ییپ جون رانگ، استراتژیست بازار در مؤسسه آی‌جی، گفت: افزایش قیمت نفت در معامله‌های روز سه‌شنبه بازتاب برخی موانع موجود در مذاکرات آتش‌بس بین رژیم صهیونستی و حماس است که سبب می‌شود قیمت‌گذاری فعالان بازار براساس تنش‌های ژئوپلیتیکی مدت بیشتری طول بکشد.

افزون بر تنش‌های خاورمیانه، گزارش‌های تازه درباره ذخیره‌سازی ایالات‌متحده هم در کانون توجه قرار خواهد گرفت.

براساس نظرسنجی رویترز، پیش‌بینی می‌شد ذخیره‌سازی نفت خام و فرآورده‌های نفتی ایالات‌متحده هفته گذشته کاهش یابد. تحلیلگران هم پیش‌بینی می‌کنند ذخیره‌سازی نفت خام آمریکا در هفته منتهی به سوم ماه مه (جمعه، ۱۴ اردیبهشت‌) حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه کاهش یابد.

در همین حال، اقدام عربستان سعودی برای افزایش قیمت‌های رسمی فروش نفت خام برای عرضه به مشتریان آسیایی، شمال غرب اروپا و مدیترانه در ماه ژوئن سبب افزایش قیمت‌ها شد که نشان‌دهنده افزایش تقاضای نفت در تابستان امسال خواهد بود.

دیگر خبرها

  • حمله رژیم صهیونیستی به رفح قیمت نفت را افزایش داد
  • ساختمان سازی، بیشترین حوادث کار را در لرستان دارد
  • ساختمان بستنی پاک، انبار خانه کارگر و بیمارستان بوعلی؛ پلاسکوهای آتی شهر تهران
  • قیمت نفت صعودی شد
  • ایمن‌سازی درختان خطرآفرین در اصفهان
  • ایمن‌سازی درختان خطر آفرین در اصفهان
  • ۴۰ درصد پروانه های کسب در لرستان الکترونیکی شد
  • ۲۵ اردیبهشت آخرین مهلت دریافت شناسه یکتا در لرستان
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۶ اردیبهشت +جدول
  • جمع‌آوری نمای کامپوزیت برخی از بیمارستان‌های تهران به دلیل ناایمن‌بودن