Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@19:46:15 GMT

«حقوق بشر در سایه» بین‌المللی می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۰۳۰۲۱

«حقوق بشر در سایه» بین‌المللی می‌شود

به گزارش ایرنا از انجمن دفاع از قربانیان تروریسم، مراسم تقدیر از برترین های اولین جشنواره نقاشی «حقوق بشر در سایه» با حضور اساتید و داوران نقاشی، هنرمندان و خانواده های قربانیان ترور برگزار گردید.

دبیر «کانون هنر برای حقیقت» در این مراسم اظهار کرد: زبان هنر زبانی است که نیازی به ترجمه نداشته و جهانشمول است و می توانیم با استفاده از هنر قدمی اساسی در دفاع از حقوق قربانیانی برداریم که صدای آنها شنیده نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین آقایی پور ادامه داد: اولین جشنواره «حقوق بشر در سایه» به همت انجمن دفاع از قربانیان تروریسم و کانون هنر برای حقیقت در آذرماه ۱۴۰۰ با هدف به کارگیری ابزار هنر در دفاع از حقیقت و حقوق قربانیان ترور آغاز به کار کرد.

وی گفت: این جشنواره با استقبال هنرمندان مواجه شده و با توجه به اختصاصی بودن موضوع، ۸۰ اثر از میان چند صد اثر ارسالی انتخاب و از آن میان ۱۸ اثر به مرحله نهایی راه یافته و نفرات برگزیده در اسفند ماه ۱۴۰۰ توسط داوران انتخاب شدند.

دبیر جشنواره نقاشی «حقوق بشر در سایه» افزود: آثار برتر این جشنواره پیرامون قربانیان جنایات منافقین، داعش و عربستان سعودی بوده و ما قصد داریم نمایشگاه های گروهی از آثار منتخب برگزیده را در شهرهای کشور و عرصه بین المللی برگزار کنیم که اولین مورد آن در تیرماه ۱۴۰۱ و در شهر رشت خواهد بود.  

در ادامه مراسم، هنگامه پورمحمد گسکری، استاد دانشگاه و یکی از داوران جشنواره در خصوص کم و کیف داوری آثار بیان داشت: هنر منجر به آفرینش آثار ارزشمندی شده و می تواند در راه دفاع از حقیقت به کار گرفته شود.

وی ادامه داد: داوری آثار بر اساس ارتباط با موضوع جشنواره و همچنین قدرت تکنیکی آثار ارسالی انجام شده و با توجه به آنکه این اقدام برای اولین بار صورت گرفته مطمئنا در دوره های بعدی با توفیقات بیشتری همراه خواهد بود.

در بخش دیگری از نشست، یعقوب استیلاف، همسر شهیده انیس نوری، عنوان داشت: از آقای آقایی پور که نقاشی «غروب در غروب» را پیرامون شهیده انیس نوری خلق کرده اند تشکر ویژه دارم.

وی ادامه داد: نقاشی حاضر دقیقا مشابه اتفاقی است که در آن روز شوم افتاد و این امر نشان دهنده هنر نقاشی ایشان می باشد. تابلوی «غروب در غروب» اولین اثر در حوزه استفاده از زبان نقاشی در بیان مظلومیت شهدا و به نوعی دفاع از حقوق قربانیان ترور می باشد.

در ادامه مراسم، خانواده های شهدای ترور نظرات خود را در خصوص جشنواره ابراز داشتند.

الهام جلیزاوی، فرزند شهید جلال جلیزاوی، از شهدای جنایت منافقین، در بخشی از نشست با بیان روایت شهادت پدر گرامی اش عنوان داشت: این آثار هنری تسکینی بر الام خانواده های قربانیان بوده و می تواند موجب بروز زمینه هایی در جهت احقاق حقوق آن ها در عرصه های بین المللی شده و با روشنگری خود، افکار عمومی را تحت تاثیر قرار بدهند.

وی ادامه داد، این راه هنری نیز راهی نو بوده که به ابتکار انجمن دفاع از قربانیان تروریسم و کانون هنر برای حقیقت شروع شده و اقدامی موثر بوده، و می تواند ما را زودتر به عدالت و حقیقت برساند. از تمامی هنرمندان متعهد و کسانی که در این زمینه آمده و به این جریان دفاع از حقوق قربانیان تروریسم و از جمله آن ها پدر بنده، یاری رسانده اند، تشکر ویژه دارم.

در بخش دیگری از نشست، مریم مسعودی، دختر شهید زین العابدین مسعودی، از شهدای جنایت منافقین، عنوان داشت: چنین اقداماتی می تواند مظلومیت افراد بیگناه را به جهانیان نشان دهد و از طریق هنر می توانیم از پایمال شدن خون شهدای مظلوم ترور جلوگیری نمائیم.

در ادامه نیز محمد حسین سبزعلی زاده، فرزند شهید مازیار سبزعلی زاده، از شهدای جنایت داعش، در سخنانی با تشکر از برگزارکنندگان جشنواره عنوان داشت، با این اقدامات می توانیم تلخی ایجاد شده در خانواده قربانیان ترور را کاهش داده و گوشه ای از درد و رنج آنها را به تصویر بکشیم چرا که صدای بسیاری از آنها شنیده نمی شود و با این قبیل اقدامات می توانیم در جهت دفاع از آنها حرکت نمائیم.

در ادامه نیز برادر شهید انیس نوری خواستار برگزاری نمایشگاه نقاشی از این آثار در عرصه بین المللی شد.

در انتهای مراسم از هنرمندان برگزیده جشنواره، با اهدای لوح سپاس و جوایز نقدی تقدیر به عمل آمد.

اولین جشنواره «حقوق بشر در سایه» که به همت انجمن دفاع از قربانیان تروریسم و با همکاری کانون هنر برای حقیقت، انجمن سفیران صلح و دوستی، فرهنگسرای ملل و مرکز دانش پژوهان بنیاد شهید برگزار گردید، با هدف به کارگیری ظرفیت های هنر در دفاع از حقوق قربانیان ترور آغاز به کار نموده و با گسترش فعالیت های خود، به دنبال برگزاری نمایشگاه های گروهی در شهرهای کشور و عرصه بین المللی خواهد بود.

برچسب‌ها تروریسم گروه تروریستی داعش حقوق بشر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تروریسم گروه تروریستی داعش حقوق بشر تروریسم گروه تروریستی داعش حقوق بشر انجمن دفاع از قربانیان تروریسم دفاع از حقوق قربانیان حقوق قربانیان ترور قربانیان تروریسم حقوق بشر در سایه بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۰۳۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاز نخست موزه دفاع مقدس زنجان سوم خرداد افتتاح می‌شود

سید شمس‌الدین موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بنیاد حفظ آثار وظیفه ترویج و نشر سیرت و صورت شهدا و ارزش‌های دفاع مقدس دارد و با توجه به ظرفیت‌های استان و سرداران و فرماندهان اما هنوز تولید آثار هنری فاخر نداریم.

وی ساخت و تکمیل مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس زنجان را یکی از برنامه‌های مهم خواند و گفت: ساخت موزه زنجان به تعویق افتاده اما امسال با توفیق الهی فاز یک موزه دفاع مقدس که نماد و بیرق ۳۵۳۵ شهید و ۷۰ هزار رزمنده دفاع مقدس است، در تاریخ سوم خرداد افتتاح می‌شود.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان زنجان با اشاره به اینکه ساخت موزه تقریباً ۱۱ به طول انجامید، ابراز کرد: استانداری و شهرداری زنجان کمک‌های خوبی را در زمینه ساخت موزه داشتند و موزه‌های دفاع مقدس باید با کمک مسئولان استانی ساخته شود که امیدواریم سال آینده فاز دوم را به سرانجام برسانیم.

وی با بیان اینکه در حوزه تدوین و چاپ و نشر کتاب باید سالانه ۶۰ عنوان کتاب مکتوب ۲۰ عنوان کتاب صوتی تهیه کنیم، عنوان کرد: این کار نیز با همکاری سایر نهادهای فرهنگی انجام می‌شود.

موسوی با تأکید بر اینکه همه کارهای بنیاد باید با مشارکت نهادهای فرهنگی و نظامی استان باشد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر با گرانی کاغذ مواجه هستیم و ۶۰ عنوان کتاب را آماده کردیم که قسمتی از این کتاب‌ها چاپ شده و یک قسمت برای تأمین هزینه به مشکل برخوردیم.

وی تجلیل از یک میلیون نفر پیشکسوتان دفاع مقدس در سال را از دیگر برنامه‌های این بنیاد برشمرد و افزود: در تجلیل یک میلیون نفری ایثارگران ،۱۰ هزار نفر سهم استان زنجان می‌باشد

موسوی افزود: در حوزه هنر نیز تولید موسیقی، کلیپ، فیلم کوتاه و سینمایی و برگزاری جشنواره‌های مرتبط مثل فانوس و افتخار من در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان زنجان با اشاره به اینکه تولید فیلم هزینه‌بردار است، ادامه داد: وظیفه ما پای کار آوردن جوانان متعهد، انقلابی و دلسوز است و بر این اساس استارت فیلم سینمایی ۹۰ دقیقه‌ای شهید مخبری زده شده است.

وی هزینه مورد نیاز برای تولید این فیلم را ۵ میلیارد تومان دانست و گفت: مؤسسه روایت فتح هم قول حمایت داده و ارتش نیز در بحث ادوات و تجهیزات کمک‌هایی را ارائه می‌دهد.

موسوی با بیان اینکه تدریس درس ۲ واحدی دفاع مقدس در دانشگاه‌ها یکی از رویکردهای جدی است، یادآور شد: استان زنجان به لحاظ دارا بودن دانشگاه‌های متعدد و اساتید برجسته، ظرفیت خوبی برای حفظ حافظه تاریخی ملت و انتقال وقایع به جوانان دارد.

کد خبر 6090527

دیگر خبرها

  • ملت ایران توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد
  • درخشش در سومین جشنواره ملی افتخار من
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • سومین جشنواره ملی «افتخار من» به کار خود پایان داد
  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد
  • اختیارات درویش محدود شد؛ سایه ناظر مالی روی امضاهای مدیرعامل پرسپولیس
  • سایه ناظر مالی روی امضاهای مدیرعامل پرسپولیس
  • فاز نخست موزه دفاع مقدس زنجان سوم خرداد افتتاح می‌شود
  • انتشار فراخوان جشنواره ملی فعالان دفاع مقدس و مقاومت
  • میزبانی استان کرمان از ۴ شهید گمنام در سالروز شهادت امام ششم