Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@20:52:56 GMT

قطعنامه شورای حکام آژانس و توهم وحدت علیه ایران

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۰۵۵۴۰

قطعنامه شورای حکام آژانس و توهم وحدت علیه ایران

با آنکه ممکن است عده‌ای صدور قطعنامه از سوی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را نشان‌دهنده وحدت غرب علیه ایران ببینند اما نشانه‌ها حاکی است میان اهداف کشورهای اروپایی و آمریکا همسویی وجود ندارد.

به گزارش مشرق، «الدار مامدوف»، دیپلمات لتونی در یادداشتی درباره صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، این ذهنیت متعارف که صدور این قطعنامه نشان‌دهنده همگرایی و وحدت جهان غرب در برابر ایران است را به چالش کشیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مامدوف که به عنوان دیپلمات سابقه کار در سفارت لتونی در واشنگتن را دارد در یادداشتی درباره قطعنامه شورای حکام نوشته است: «با آنکه این قطعنامه خواستار ارجاع پرونده ایران به شواری امنیت سازمان ملل نیست و بر ضرورت راهکار سیاسی تأکید می‌ورزد هنوز هم مسئولیت‌ بن‌بست در مذاکرات را متوجه ایران می‌کند.»

او تصریح کرده مقصرنمایی علیه ایران، تاکتیکی برای پرت کردن حواس‌ها از ناتوانی دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا برای از بین بردن موانع برای بازگشت به برجام است. او نوشته است: «این قطعنامه را همچنین می‌توان گامی برای پرونده‌سازی علیه ایران در دادگاه اذهان عموم مردم جهان دانست.»

به باور مامدوف، این قطعنامه می‌تواند همکاری‌های آتی ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را پیچیده کند، زیرا تهران مجبور به برداشتن برخی گام‌های تلافی‌جویانه در برابر آن خواهد بود.

دیپلمات لتونی در ادامه به نقاط اختلاف آمریکا و کشورهای اروپایی در قبال ایران، علی‌رغم صدور این قطعنامه پرداخته است: «با وجود این، علی‌رغم اتحاد ظاهری کشورهای غربی، اطمینانی وجود ندارد که آمریکا و متحدان اروپایی‌شان مسئله را به یک شکل ببینند. روز به روز روشن‌تر می‌شود که برای واشنگتن ظاهراً برنده شدن در بازی مقصرنمایی مهم‌تر از رسیدن به توافق با ایران است. اما، از سوی دیگر سه کشور اروپایی قطعنامه را فشاری سودمند برای بازگرداندن ایران به پایبندی به برجام می‌بینند. تاکتیکی که سه کشور اروپایی و اتحادیه اروپا در پیش گرفته‌اند ممکن است اشتباه باشد، اما هدف آنها هنوز  احیای برجام است نه پیدا کردن مقصر برای شکست توافق.»

مامدوف در ادامه تأکید می‌کند: «مضاف بر این، در اتحادیه اروپا خشمی فراینده در خصوص ناتوانی دولت بایدن در رسیدن به توافق وجود دارد. مقام‌های ارشد سابق اروپایی مانند کارل بیلد، نخست‌وزیر سابق سوئد و خاویر سولانا، دیپلمات ارشد سابق اتحادیه اروپا درباره تبعات بی‌ثبات‌کننده عدم احیای برجام هشدار داده‌اند.»

وی اضافه کرده است: «مقام‌های اتحادیه اروپا در حال لابی با واشنگتن جهت یافتن راهی برای خارج کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست [FTO] هستند و "بی‌منطق بودن" سیاست‌های داخلی آمریکا در خصوص ایران را مورد شماتت قرار می‌دهند.»

طبق این تحلیل، جنگ در اوکراین هم ابعاد تازه‌ای به نگرانی‌های کشورهای اروپایی اضافه کرده است. کشورهای اروپایی امیدوار بودند ورود منابع نفت و گاز ایران به بازار می‌توانست به آنها برای کاستن از وابستگی‌شان به روسیه کمک کند، اما چنین مراوداتی در حال حاضر مشمول تحریم‌های فراسرزمینی آمریکا است.

سرمایه‌گذاری‌های کشورهای اروپایی در ایران هم مشمول تحریم‌های آمریکا است. بعد از حصول توافق هسته‌ای برجام در سال 2015، شرکت توتال فرانسه مبلغ یک میلیارد دلار در توسعه پارس جنوبی که بزرگترین میدان گازی جهان است سرمایه‌گذاری کرد اما بعد از خروج آمریکا از برجام و از سرگیری تحریم‌ها، این شرکت مجبور شد برنامه‌هایش را در ایران لغو کند. مامدوف نوشته است: «اگر برجام مجدداً جان می‌گرفت امنیت انرژی اروپا نسبت به اکنون بیشتر می‌شد.»

او در پایان تحلیل خود خاطرنشان کرده است: «تا زمانی که مذاکرات احیای برجام هنوز رسماً به خاک سپرده نشده باشند، چنین دیدگاه‌های متفاوتی منجر به علنی شدن اختلاف میان ایالات متحده و اتحادیه اروپا مشابه دوران ترامپ نخواهد شد. با این حال، اگر هدف واشنگتن به جای به نتیجه رساندن مذاکرات، دامن زدن به تنش‌ها باشد تا ایران را مقصر جلوه بدهد، نباید واکنش متحدان اروپایی‌اش را به عنوان هم‌سفرانش در این شیب لغزنده دست‌کم بگیرد.»

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین حادثه متروپل قیمت آژانس بین المللی انرژی اتمی سازمان ملل اتحادیه اروپا رئیس جمهور آمریکا شورای حکام برجام توافق هسته ای برجام خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت کشورهای اروپایی اتحادیه اروپا شورای حکام علیه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۰۵۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیزش دانشجویی علیه رژیم صهیونیستی ظرفیت جهانی شدن دارد

قائم مقام رئیس جهاددانشگاهی گفت: اعتراض دانشجویان در کشورهای مختلف علیه سیاستهای جنگ طلبانه و ضدبشری به یک جنبش دانشجویی و دانشگاهی بین المللی تبدیل شده که ظرفیت جهانی شدن را دارد. - اخبار سیاسی -

حسن فارسی قائم مقام رئیس جهاددانشگاهی، در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، با اشاره به خیزش جهانی دانشجویان به‌ خصوص در کشورهای غربی و آمریکا علیه رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم غزه اظهار داشت: پس از گذشت بیش از 200 روز از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه و کودک کشی این رژیم جنایتکار که منجر به شهادت رسیدن بیش از 34 هزار نفر در غزه شد شاهد بیداری وجدان عدالتخواه جهانی به ویژه  قشر نخبگان و دانشجویان در کشورهای مختلف جهان از جمله آمریکا و اروپا هستیم و آنها با برگزاری تجمعات اعتراض آمیزی خواستار توقف جنایت در غزه و همچنین تغییر سیاستهای آمریکا در برابر اقدامات رژیم صهیونیستی هستند.

وی افزود: اعتراضات دانشگاهیان که از 9 روز پیش و از دانشگاه کلمبیا در نیویورک آغاز شد، امروز به دیگر دانشگاه‌ها نیز کشیده شده و دانشجویان در شهرهای مختلف آمریکا و برخی کشورهای اروپایی خواهان توقف جنایت های رژیم صهیونیستی در غزه هستند. شدت ظلم و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه باعث به ستوه آمدن نسل جوان و دانشجویان در کشورهای غربی که محصور در مادیات هستند نیز شده و آنها را  به دور از مصلحت اندیشی سیاسی و اقتصادی به میدان آورده است. این موضوع در جامعه مهمترین حامی این رژیم یعنی آمریکا، نیز قابل مشاهده است.

قائم مقام رئیس جهاددانشگاهی افزود: ازسوی دیگر در روزهای گذشته شاهد تصاویری از برخورد خشن و به دور از انسانی پلیس ضد شورش و گارد ملی ارتش آمریکا در برخورد با دانشجویان بودیم. همه دنیا دیدند که مدعیان دموکراسی و حقوق بشر با زیر پا گذاشتن قوانین و با ورود نیروهای نظامی به محوطه دانشگاه ها، چگونه با دانشجویان و اساتید دانشگاه که بدون سلاح و با دست خالی تنها برای بیان عقاید خود تجمع کرده بودند، برخورد کردند.

فارسی گفت: اعتراض دانشجویان در کشورهای مختلف علیه سیاست های جنگ طلبانه و ضدبشری به یک جنبش دانشجویی و دانشگاهی بین المللی تبدیل شده که ظرفیت جهانی شدن را دارد. قطعا همراهی دانشگاهیان ایران اسلامی با این خروش که خود از پیش‌قراولان مبارزه با رژیم اشغالگر قدس هستند، قابل توجه و با اهمیت است.

این استاد دانشگاه یادآور شد: اکنون که شاهد افول هژمونی نظام سلطه و خیزش ضد صهیونیستی دانشگاهیان هستیم، لازم است دانشجویان و دانشگاهیان کشورهای مسلمان نیز به رسالت انسانی خود عمل کرده و حمایت از مردم مظلوم فلسطین را ماموریت اصلی خود بدانند و در این راستا در صف نخست این جنبش عدالتخواهانه قرار گیرند.

قائم مقام رئیس جهاددانشگاهی اضافه کرد: جهادگران جهاد دانشگاهی در سراسر کشور نیز ضمن محکوم کردن جنایتهای رژیم صهیونیستی، همراه با دیگر دانشگاهیان ایران اسلامی با این جنبش جهانی همراه خواهند بود و ان شاالله به زودی شاهد افول هرچه سریعتر این رژیم و آزادی فلسطین اشغالی باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خیزش دانشجویی علیه رژیم صهیونیستی ظرفیت جهانی شدن دارد
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • گاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روایت عضو شورای شهر اصفهان از تفاوت دانشگاه‌های ایران و آمریکا
  • واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • شکست‌خوردگان،پشت نقاب تحریم