Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، در گزارش قبل به میزگردی اشاره کردیم که طی آن مدیران کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز در حضور معاون اقتصادی استاندار در جایگاه پاسخگویی به مطالبات نمایندگان‌ کارگران و سهامداران و مجامع مطالبه گری استان فارس قرار گرفتند.

زارع، جهاندیده و عواطفی، نمایندگان کارگران کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز بودند که در این میزگرد به بیان مشکلات کارخانه پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زارع خطاب به معاونت اقتصادی استانداری گفت: وقتی رئیس جمهور به عنوان نفر اول اجرایی کشور در مورد کارخانه از بین رفته آزمایش می گوید: "این کارخانه حمایت زیادی می طلبد"، پس در مقام مقایسه نرگس شیراز نیاز به حمایت خیلی خیلی بیشتری دارد، پس تا نرگس کامل نمُرده به داد این کارخانه برسید که با ۲۰ میلیارد تومان هزینه، کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز زنده و روپا می شود.

وی در بیان مشکلات کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز گفت: در کارخانه نرگس، مشکل ساختاری وجود دارد و علیرغم اینکه در یک و نیم سال گذشته جلسات زیادی برای این کارخانه در سطوح بالای استان تشکیل شده، اما دریغ از یک قدم رو به جلو!

قراردادهای پرسنل ۶ ماهه است و کارگران کارخانه امنیت شغلی ندارند

زارع در پایان به این نکته اشاره کرد که بستر مرگ کارخانه را مسئولین استانی فراهم کرده اند، چون مدیران کارخانه به عمد یا غیرعمد با ناتوانی، کارخانه را به سمت تعطیلی برده اند اما این وظیفه مسئولین اجرایی و قضایی استان بوده که ورود کنند و جلوی این قضیه را بگیرند و فشار آوردند که تولید و اشتغال رونق بگیرد و کارخانه احیا شود اما این اتفاق نیفتاد!

همه مسئولین اجرایی و قضایی استان، مدیرکل سیاسی امنیتی و معاونین استانداری و... به ایم امر ورود کرده اند اما ظاهرا زور میرسلیمی و هلدینگ فریکو بیشتر بوده و میرسلیمی بعد از ۶ ماه زندان به خاطر مفاسد اقتصادی الان بدون هیچ ابایی در حال فعالیت است!

جهاندیده، نماینده دیگر کارگران کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز بود که به بیان نکته مهم دیگری پرداخت و گفت: تخصص نیروهای کارخانه و بیس و بنیان خط تولید کارخانه نرگس شیراز، بر اساس روغن های جامد و نیمه جامد و صنف و صنعت و مارگارین و قنادی ها است، اما اصرار و فشار مسئولین به تولید روغن های مایع ۸۱۰ گرمی است، در صورتی که این کارخانه در زمینه روغن های صنف و صنعت، حرفی در کل کشور دارد و در این زمینه برند است.

برندسازی، عمر و هزینه می‌برد

وی ادامه داد: امسال به فرمایش مقام رهبری سال تولید و اشتغال است در حالی که در واحدهای قوطی سازی و چاپخانه، حداقل ۱۵۰ شغل منتظر جوانان استان فارس است و ۸ خط تولید در کارخانه وجود دارد که حدودا با کمتر از ۵ درصد ظرفیت اسمی در حال فعالیت هستند!

عواطفی سومین نماینده کارگران کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز بود که لب به سخن گشود و گفت: کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز در کما هست، الان نیاز به یاری و کمک دارد، نگذارید بمیرد بعد عزاداری کنید!

وی در ادامه به بیان نکته جالبی پرداخت: از زمان واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی، کارخانه مشکل نقدینگی داشته و زمین و ماشین آلات را فروخته و روغن خام خریده است،  آیا شما وقتی ۳۰ سال در خانه ای زندگی می کنید هیچ نوسازی روی آن انجام نمی دهید؟ شیرآلات و وسایل خانه را می فروشید تا مخارج آب و برق خانه را بدهید؟

عواطفی افزود: این دقیقا همان‌کاری بود که این آقایان انجام دادند و تمام املاک و اموال و ماشین آلات کارخانه را به تدریج فروختند و خرج تاسیس شرکت های دیگر و هلدینگ فریکو کردند و وقتی سهامداران کارخانه از سهم خود از فروش ماشین آلات گفتند، پاسخ دادند تمام ماشین آلات مستعمل بوده است; اکنون بررسی کنید و ببینید کدام ماشین آلاتی که به اسم‌ مستعمل فروخته شده به ذوب آهن منتقل شده است؟

نماینده کارگران روغن نباتی نرگس، به لیست کارخانه های کوچک زیرمجموعه روغن نباتی اشاره کرد که به تدریج توسط مالک و مدیران شرکت به تاراج رفته اند، اشاره کرد و گفت:  قابل توجه استاندار محترم و مسئولین اجرایی و قضایی استان،
-واحد یخسازی که خود یک شرکت مستقل بود
-واحد صابون سازی
-استراکسیون یا روغن کشی که یک سوم حجم کارخانه را تشکیل می داد که روغن انواع دانه های روغنی را استحصال می کرد و کنجاله حاصل از این دستگاه برای خوراک دام و طیور با قیمت بالا و رقابت بسیار زیادی فروخته می شد
-یک واحد نانوایی 
-خط کامل چاپ‌ فلزات که به مشهد منتقل شد
-دستگاه های قوطی سازی شامل ماشین پرس و خطوط مونتاژ قوطی که به عنوان مستهلک فروخته شد اما به جای ذوب آهن به تهران منتقل شده و هم اکنون در حال بهره برداری است
-چند خط کامل واحد روغن پرکنی
-ماشین آلات سنگین و سبک شرکت شامل ۲۰‌ تریلی ماک نو و یک کمپرسی ولوو ۱۰ تن و یک لودر و یک تراکتور 
-دستگاه پنبه پاک کنی 
-دستگاه های بافت گونی و کارتن سازی و بسته بندی کارخانه ایران فایلا که الان سوله های شرکت تبدیل به انبار شرکت های دیگر شده است
-زمین و چاه و تلمبه واقع در کفترک که با قیمت سوری فروخته شد و ارزش واقعی آن ۱۰۰ برابر چیزی بوده است که به ظاهر فروخته اند
-ژنراتور GM آمریکایی که کل برق شرکت و مناطق اطراف را فراهم می کرد
-دستگاه های کمپرسور هوا همراه با متعلقات و سیستم خنک کننده
-فروش خطوط تصفیه خانه و سپراتور که ذرات روغن را بر اساس نیروی گریز از مرکز جدا می کرد و ورود این دستگاه ها به کشور به علل تحریم و مسائل نظامی محدودیت بسیار شدیدی دارد و تعدادی که به صورت آکبند و نو در انبار فروش رفته و در شرکت نهان گل شهرکرد در حال بهره برداری و تولید است
-دستگاه های پرس و چهارگوش کنی که در سال ۸۴ از سوئد وارد شد و در سال ۱۴۰۰ به فروش رفت که به طور مفید حتی سه سال هم کار نکرده بود
-دستگاه پلی فرم ساز که فروخته شده به شرکت نینا سیرجان

عواطفی همچنین به فعالیت های غیرقانونی کارخانه در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: فروش روغن فله ای یا در ظروف 20 لیتری به صورت غیر قانونی به مرغداری ها، کارخانه‌های شکلات سازی و حتی به کشورهای همسایه شرقی و تلاش برای تغییر کاربری زمین های قسمت انتهایی کارخانه و نزدیک به بلوار گلستان برای ساخت هتل، از فعالیت های غیرقانونی صاحبان شرکت در سالهای اخیر است.

 

در ادامه روشن و کریمی که نماینده سهامداران و بازنشستگان‌کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز هستند، نکاتی را برای تنویر افکار عمومی و در جریان قرار گرفتن معاونت اقتصادی استانداری بیان کردند.

روشن با اشاره به مصوبه کمیسیون کارگری در اسفند ماه ۱۴۰۰ و ضرب العجل 2 ماهه برای راه اندازی واحدهای قوطی سازی و چاپخانه و اجرا نشدن آن توسط مدیران کارخانه، بر لزوم وجود ضمانت اجرایی کافی برای مصوبات این‌گونه جلسات تاکید کرد و گفت: از این نوع جلسات، زیاد تشکیل شده و مصوباتی هم داشته است اما تشکیل جلسه بدون ضمانت اجرایی کافی، فقط وقت تلف کردن است. این جلسه باید پیرو جلسات قبلی باشد و الان باید نتیجه گرفته باشیم نه هر دفعه از اول شروع کنیم!

وی در ادامه مدیرانی را موفق دانست که برای مسائل رفاهی کارگران ارزش قائل شوند و در این رابطه گفت:  در این شرایط تحریم، هدف دولت مردان، کار آفرینی، اشتغال زایی و تولید است اما مدیران کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز خلاف جهت این اهداف را دارند دنبال می کنند و الان عملا مرگ تدریجی شرکت اتفاق افتاده است.

روشن افزود: هم در بخش سخت افزاری شرکت که شامل زمین و ساختمان و تاسیسات می شود و هم در بخش نرم افزاری که شامل برند و پرسنل هستند، تقریبا دیگر چیزی از شرکت باقی نمانده است و کاخانه ای که در اوج جنگ تحمیلی تامین کننده روغن ۳ استان بوده و در منطقه برند محسوب می شده و در سال ۱۳۷۲، تعداد ۱۳۰۰ پرسنل داشته، بعد از یک واگذاری مشکوک به کجا رسیده است.

وی درباره سهامداران شرکت هم گفت: هم اکنون ۱۴ درصد از سهام شرکت متعلق به ۳۶۰۰ نفر از بازنشستگان و ۲۵ درصد متعلق به صندوق ذخیره فرهنگیان و ۶۱ درصد هم متعلق به میرسلیمی است که در تمام این سال ها، زمین و ملک و وسیله و ماشین آلات را فروختند و به بهانه های مختلف سهم کارگران و سهامداران را ندادند.

بعد از ۷۰ سال با فشار مصوبه کمیسیون کارگری مجمع تشکیل شد

روشن بیان کرد: من تاکنون سهامداران را آرام نگه داشته ام و با وعده و وعید از پیگیری استانداری و دستگاه قضا از تجمع آنها پیشگیری گرده ام اما دیگر کاری از دست من برنمی آید!

کریمی نیز نماینده دیگر سهامداران بود که از سفر ریاست جمهوری و صحبت با وی سخن گفت و پاسخ رییس جمهور مبنی بر اینکه مسائل را با استاندار در میان بگذارید تا رسیدگی کند و به من گزارش بدهد.

کریمی در ادامه خطاب به جارودی، مدیرعامل کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز هم‌ گفت:  آقای جارودی حنای شما دیگر رنگی ندارد، از زمانی که شما وارد کارخانه شدید، از همان روز اول هدف شما تخریب کارخانه بود یک روز یادم هست آمدید در قسمت ما به نام اچ ال اس گفتید؛ این لباس شما هست؟ وای وای! شما باید کت و شلوار بپوشید کتی که خط اتویش خربزه قاچ کند! خط اتوی فرضی شما فقط روز به روز روحیه خانواده ها و کارگرها را خط خطی کرد، کارخانه نیروهایش کمتر شد و شماها با وام‌هایی که برای گسترش کارخانه می گرفتید جای دیگری کارخانه ساختید و هلدینگ به وجود آوردید. به قول قدیمی ها آفتابه لگن هفت دست، شام و نهار هیچی! 

آقای جارودی چون طرف مقابل شما کارگرهای خسته و درمانده و رنجور هستند و اکثرا بیمار و از کارافتاده شده اند، شماها خوب توانستید سرِ ما کلاه بگذارید! الان 10 سال هست که از افزایش سرمایه سهام قبلی گذشته و الان باید افزایش سرمایه بدهید که بیش از 800 هزار سهم برای هر نفر سهامدار می شود.

ما بازنشستگان سهاممان را می‌خواهیم

کریمی در همین هنگام تصویری از بازنشستگان را به حضار نشار داد که اکثر آنها دست و انگشت هایشان را در کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز از دست داده بودند و خطاب به معاونت اقتصادی استانداری گفت:  سهام این بازنشستگان را دریابید.

نیری، معاون رئیس شورای اسلامی کار و نماینده کارگران استان فارس هم در ادامه میزگرد گفت:  همه واقف هستند که در جنگ جهادی و اقتصادی، ما کارگران در خط اول جهاد هستیم و دغدغه ما فقط تولید است.

نیری در مورد وضعیت کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز این طور اظهار نظر کرد که: در آبان ماه ۹۸، میرسلیمی در حضور دادستان فارس، تعهد داد که تولید را پویا کند، در سال ۹۹ و در اسفند ۱۴۰۰ دوباره همین اتفاق افتاد اما سیر قهقرایی کارخانه همچنان ادامه دارد!

وی بیان کرد: سال آینده ۶۰ نفر از ۱۷۰ نفر پرسنل متخصص این کارخانه بازنشسته می شود و جانشین پروری اتفاق نیفتاده و با همین چند جمله، وضعیت کارخانه و هدف مدیران آن مشخص است.

در مقابلِ صحبت نمایندگان کارگران و بازنشستگان، جارودی و دیگر مدیران کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز، جوابی برای گفتن نداشتند.

در پایان جلسه، پیشنهاداتی توسط ربانی زاده، معاون اقتصادی استانداری فارس، به مدیران کارخانه، مطرح گردید که به شرح زیر است:

-میرسلیمی حتما باید در جلسه ای که در استانداری برگزار می گردد، حاضر شود.
-با توجه به این که شرکت در حال تجدید ارزیابی است، سهام سهامداران را با قیمت روز بخرید.
-کل کارخانه به فروش برسد.
-خط‌های تولید توسط پرسنل راه اندازی شود.
-کمسیون فنی و تخصصی تشکیل شود که وضعیت اموال و املاک فروخته شده را مشخص کند.
-برنامه مدیران برای تربیت نیروهای متخصص، مشخص گردد.
-وضعیت واگذاری سال ۷۲ بررسی می شود و در صورت وجود مشکل، واگذاری ابطال می گردد.

با خبر شدیم که بعد از این جلسه، میرسلیمی با معاونت اقتصادی استانداری فارس جلسه ای داشته است که در گزارش بعدی به محتوا و نتایج آن می پردازیم.

گزارش از : زهرا علی‌اکبری

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز واگذاری غیر اصولی خصوصی سازی نابودی کارخانه اشتغال رونق تولید بازنشستگان کارگران کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز معاونت اقتصادی استانداری کارگران کارخانه مدیران کارخانه ماشین آلات دستگاه ها فروخته شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۰۸۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات حادثه واژگونی خودروی ایکس ۵۵ پرو

شرکت مدیران خودرو در خصوص حادثه خودرو ایکس ۵۵ پرو توضیحاتی ارائه کرد. - اخبار بازار -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، شرکت مدیران خودرو طى اطلاعیه شماره یک خود در خصوص حادثه خودرو ایکس 55 پرو گفته است:

این شرکت به محض اطلاع از حادثه واژگونی خودروی ایکس 55 پرو که در مسیر قم به کاشان دچار سانحه گردید با تشکیل تیم فنی متشکل از واحدهای مختلف برای بررسی صحت و سقم موضوع و اطلاع از اوضاع مصدومین اقدامات لازم را معمول و تیم مذکور را به محل حادثه برای بازدید از خودرو و دلجویی از سرنشینان خودرو به محل گسیل داشته و در کوتاه ترین فرصت ممکن اطلاعات جامعی از کم و کیف این اتفاق را در راستای تنویر افکار عمومی و قاطبه مشتریان محترم که سرمایه اصلی و ماندگار شرکت هستند اطلاع رسانی خواهد کرد.

لذا این شرکت هرگونه حاشیه پردازی و تخریب اعتبار معنوی این شرکت را برنتابیده و به موازات بررسی اتفاق و جلب رضایت مشتری در فرض ثبوت قصور احتمالی در فرایند تولید با جبران مافات، همزمان نسبت به پیگیری حقوقی عوامل آشکار و نهان در بزرگ نمایی آنچه اتفاق افتاده را نیز معمول خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف ۴ تن روغن نباتی قاچاق در لرستان
  • کشف ۴ تن روغن نباتی قاچاق در الیگودرز
  • سود تلفیقی وبشهر به ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسید
  • جزئیات حادثه واژگونی خودروی ایکس ۵۵ پرو
  • برگزاری همایش ایمنی وبهداشت شغلی شرکت‌های شهرستان میبد
  • اعطای نشان ملی اقتصاد مقاومتی به " شرکت آرد هشترود "
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران
  • محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند
  • باید به کارگران به عنوان سنگرداران جنگ اقتصادی توجه شود
  • محصولات خودروسازان شهر بم زیر آب رفت!