Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-30@14:24:24 GMT

در یک سیارک برخی از مواد اولیه سازنده حیات پیدا شد

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۰۸۵۸۸

در یک سیارک برخی از مواد اولیه سازنده حیات پیدا شد

ایتنا - پژوهشگران دانشگاه اوکایاما در ژاپن از وجود مواد آلی شکل‌دهنده حیات در یک سیارک خبر داده‌اند.
پژوهشگران گزارش کرده‌اند که در آزمایش نمونه‌ خاک و گردوغبار گرد‌آوری شده از سیارک ریوگو، اسید‌های آمینه و سایر مواد آلی یافت شده که می‌تواند اطلاعاتی را در مورد منشا شکل‌گیری حیات در کره زمین در اختیار پژوهشگران قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش ایتنا و به نقل از بی‌بی‌سی فارسی، اسیدهای آمینه از اجزای سازنده حیات محسوب می‌شوند و در نمونه‌های به دست آمده از سیارک ریوگو بیش از ٢٠ نوع از این اسید مشاهده شده است.

این نمونه‌ها در سال ٢٠١٩ توسط کاوشگر هایابوسا-٢ از سیارک ریوگو جمع‌آوری شد و دو سال پیش در اختیار پژوهشگران قرار گرفت.

هایابوسا-٢ در سال ٢٠١٤ و پس از پایان ماموریت کاوشگر هیابوسا-١ به فضا پرتاب شد و در ژوئن سال ٢٠١٨ به سیارک ریوگو در ٣٠٠ میلیون کیلومتری زمین رسید و به مدت یک سال به بررسی و نمونه‌برداری از این سیارک پرداخت. در سال ٢٠١٩، این کاوشگر پس از یک ماموریت شش ساله به سوی زمین حرکت کرد.

برخلاف نمونه‌برداری از سیارک‌ها و شهاب‌سنگ‌ها پس از برخورد با زمین، نمونه‌هایی که هیابوسا-٢ به زمین بازگردانده کاملا بکر بوده و با مواد روی زمین مخلوط نشده است. این اولین باری است که اسید‌های آمینه در یک سیارک در فضا یافت شده است.

وجود اسید‌های آمینه در فضا نشان می‌دهد که لااقل بخشی از اجزای تشکیل دهنده حیات در فضا وجود دارد.
 
تصویر خیالی کاوشگر هیابوسا-٢ که نمونه بکر سیارک را برای بررسی به زمین آورد

وزارت آموزش، فرهنگ، ورزش و علوم و فناوری ژاپن گفته است که نمونه‌های یافت شده از این سیارک در اختیار هشت گروه تحقیقاتی قرار گرفته است و نتیجه پژوهش آنها در آینده منتشر خواهد شد.

هایابوسا پس از یک سفر شش ساله ۵.۲ میلیارد کیلومتری، در دسامبر ٢٠٢٠ یک کپسول حاوی نمونه خاک سیارک را در دسامبر ۲۰۲۰ در نقطه‌ای در صحرای استرالیای جنوبی به زمین انداخت. این کپسول به شکلی طراحی شده بود که از نمونه‌ها در برابر تابش نور خورشید و اشعه‌های کیهانی محافظت کرده و آنها در معرض هوای زمین نیز قرار نگرفته بودند.

به گفته پژوهشگران، نمونه‌های به دست آمده به آگاهی در باره منشا منظومه شمسی، نحوه شکل‌گیری ریوگو در حدود ٤.٦ میلیارد سال پیش و احتمال وجود حیات در بیرون از کره زمین کمک خواهد کرد.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: فضا سیاره ناسا سیارک ریوگو نمونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۰۸۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی

پژوهشگران فناوری جدیدی را توسعه داده‌اند که با آن می‌توانند محتویات چربی یا همان لیپیدهای موجود در سلول‌های سرطانی را مشاهده و مطالعه کنند.

به گزارش مشرق، دانشمندان فناوری تصویربرداری جدیدی را ابداع کرده‌اند که به آنها اجازه می‌دهد تا درون یک سلول سرطانی را به صورت زنده ببینند و نحوه تعامل آن با محیط اطراف خود را مشاهده کنند.

به نقل از آی‌ای، این تیم به رهبری دانشگاه ساری(Surrey) در انگلیس به دنبال مشاهده و مطالعه محتوای چربی‌های(لیپیدها) موجود در سلول‌های سرطانی بود.

لیپیدها اجزای کلیدی سلول‌ها هستند و به سلول‌های سرطانی اجازه رشد، تکثیر و متاستاز را می‌دهند.

این تکنیک با همکاری کالج دانشگاهی لندن توسعه یافته است و شرکت داروسازی GSK و شرکت‌های یوکوگاوا(Yokogawa) و سایکس(Sciex) نیز در آن مشارکت داشته‌اند.

نظارت بر محتوای چربی سلول‌ها

با استفاده از سیستم شرکت یوکوگاوا به نام SS۲۰۰۰، سلول‌های سرطانی منفرد از یک ظرف کشت شیشه‌ای نمونه‌برداری شد. این سیستم نوآورانه سلول‌های زنده منفرد را با استفاده از لوله‌های کوچک استخراج می‌کند و امکان تجزیه و تحلیل دقیق را فراهم می‌کند. عرض این لوله‌ها به سختی ۱۰ میکرومتر، یعنی نصف قطر نازک‌ترین موی انسان است.

در مرحله بعد، این سلول‌ها با رنگ فلورسنت رنگ‌آمیزی شدند. این کار به پژوهشگران امکان داد تا قطرات لیپید را در طول آزمایش بررسی کنند.

سپس این تیم با محققان شرکت Sciex برای ایجاد یک رویکرد جدید طیف‌سنجی جرمی همکاری کرد. این روش به آنها اجازه می‌داد لیپیدها را بشکنند و ساختار واقعی سلول را تعیین کنند.

سرانجام کل این فرآیند به مشاهده چگونگی تکامل سلول‌های سرطانی در پاسخ به تغییرات محیط اطراف منجر شد.

یوهانا فون گریشتن از دانشکده شیمی و مهندسی شیمی دانشگاه ساری گفت که مشکل سلول‌های سرطانی این است که هیچ دو سلولی شبیه به هم نیستند.

وی افزود: این امر طراحی یک درمان خوب را سخت‌تر می‌کند، زیرا برخی سلول‌ها همیشه بیش از سایرین در برابر درمان مقاومت می‌کنند. با این حال، همیشه ثابت شده است که مطالعه سلول‌های زنده پس از حذف آنها از محیط طبیعی، با جزئیات کافی برای درک واقعی آرایش آنها دشوار است. به همین دلیل بسیار هیجان انگیز است که بتوانیم سلول‌های زنده را زیر میکروسکوپ نمونه‌برداری کنیم و محتوای چربی آنها را یک به یک بررسی کنیم.

به گفته پژوهشگران این یافته‌ها می‌توانند بینشی در مورد چگونگی واکنش سلول‌ها به تشعشع ارائه دهند.

پژوهشگران همچنین از این رویکرد تازه کشف شده برای تجزیه و تحلیل مولکول‌های چرب لیپیدی در چندین سلول سرطانی استفاده کردند. جالب توجه است که آنها تفاوت‌هایی را در نمایه لیپیدی سلول‌های مختلف شناسایی کردند.

کارلا نیومن معاون مدیر بخش تصویربرداری سلولی و دینامیک در GSK در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: روش جدید ما راه را برای مطالعه سلول‌های سرطانی با جزئیاتی که قبلاً ندیده‌ایم، هموار می‌کند. یک روز نیز ممکن است بتوانیم ببینیم که چگونه سلول‌های سرطانی با همسایگان خود ارتباط برقرار می‌کنند. این می‌تواند درمان‌های جدید و هدفمندتری را فراهم کند.

این تکنیک می‌تواند بینش‌های ارزشمندی در مورد چگونگی پاسخ انواع سرطان به درمان‌ها ارائه دهد. همچنین می‌تواند به پزشکان در درک تأثیر تابش و تشعشع بر سلول‌ها کمک کند، به ویژه اینکه چگونه برخی از سلول‌های سرطانی در برابر پرتودرمانی مقاومت می‌کنند. این مقاومت ممکن است به عود سرطان منجر شود.

درک عمیق‌تر از بیولوژی سرطان می‌تواند به توسعه درمان‌های مؤثرتری در آینده منجر شود.

علاوه بر این، پژوهشگران بیان می‌کنند که مطالعه لیپیدها داخل سلول‌های منفرد ممکن است به بخش‌های مختلف سلامت از جمله ایمنی و بیماری‌های عفونی نیز کمک کند.

این یافته‌ها در مجله Analytical Chemistry منتشر شده است.

دیگر خبرها

  • انتقال خون فارغ از گروه خونی ممکن می‌شود
  • ستاره‌شناسان قوی‌ترین شواهد برای سیاره نهم را کشف کردند
  • تکه‌ای از ماه که به سیارک تبدیل شد (فیلم)
  • کشف بوته‌های خشخاش در شهرستان خاتم
  • ویدیو/ تکه‌ای از ماه که به سیارک تبدیل شد
  • حمل ریلی محصولات مجتمع فولاد مبارکه تا ۱۰ میلیون تن در سال
  • چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟ + بخشنامه
  • چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟+بخشنامه
  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی