Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-30@06:20:03 GMT

یادگیری زبان عربی برای تجارت

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۱۰۰۸۶

در بازارهای ایران، به ویژه در شهرهای زیارتی مانند مشهد، گردشگران عرب زبان آنقدر زیاد است که بسیاری از تجار این شهرها به زبان عربی نیز مسلط هستند. ظاهرا این پدیده ناشی از رفت و آمدهای مکرر زائران عرب زبان است که به مرور زمان تجار مشهدی را مجبور به فراگیری زبان عربی کرد. اما در مرزهای غربی، اوضاع متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تجار ایرانی خود باید به سراغ مشتریان عرب‌زبان بروند و نیازهای آن‌ها را بیابند و ازآنجایی‌که بسیاری از آن‌ها چنین مهارتی ندارند، از مزایای بازاریابی و توسعه صادرات چشم می‌پوشند. بزرگ‌ترین آرزوی آن‌ها این است که شخصی برای خرید محصول آن‌ها از آن طرف مرز بیاید.

عدم آشنایی با زبان و فرهنگ کشورهای عربی مانع صادرات است که بارها صادرکنندگان به آن اشاره می‌کنند. ازاین‌رو آموزشگاه تیکا یکی از بهترین مرکزهای آموزش زبان عربی بوده که از استادان مجرب و حرفه‌ای بهره می‌برد و آماده خدمت به شما عزیزان در زمینه یادگیری زبان عربی است. همچنین از طریق کلاس خصوصی زبان عربی در این آموزشگاه، می‌توانید یادگیری این زبان را سرعت ببخشید و تجربه خوبی در سفر تجاری خود به این کشور‌ها کسب کنید.

دلایل شناخت عربی به عنوان کاربردی ترین زبان برای تجارت

معیارهای اساسی که نشان‌دهنده اهمیت زبان عربی در تجارت خارجی ایران است، در ادامه مورد بحث قرار گرفته است.

سهم بالا کشورهای عربی در صادرات ایران

بر اساس آمار گمرک، 41 درصد صادرات ایران به کشورهای غیرفارسی‌زبان به مقصد کشورهای عربی می‌رسد. این در حالی است که صادرات ایران به کشورهای عربی عمدتاً برای تجار در زمینه‌هایی کوچک‌تر اتفاق می‌افتد که توانایی استخدام مترجم را ندارند و باید بخش زیادی از سود حاصل از آن را به دست ترخیص‌کاران یا طرف مقابل بدهند.

ظرفیت کشورهای عربی برای توسعه صادرات ایران

تمام کشورهای عربی سالانه 800 میلیارد دلار واردات کالا دارند که پس از ایالات متحده، اتحادیه اروپا و چین بزرگ‌ترین بازار جهان هستند. این کشورها به انواع کالاهای مصرفی، واسطه‌ای و سرمایه‌ای نیاز دارند. کشورهای عربی نیز به‌عنوان بازارهای بکری برای محصولات فرهنگی دیده می‌شوند. آن‌ها در سال 2017 بیش از 11 میلیارد دلار محصولات فرهنگی خریداری کردند. صادرات ایران در این زمینه حدود 45 میلیون دلار است که باتوجه‌به قرابت فرهنگی ایران و کشورهای عربی می‌تواند افزایش چشمگیری داشته باشد.

نقش‌برجسته در بازار نفت و گاز

یکی دیگر از ویژگی‌های مهم کشورهای عربی، ذخایر عظیم نفت و گاز آنهاست که علاوه بر ثروت، جایگاه ویژه‌ای در دنیای دیپلماسی به آنها می‌بخشد. این کشورها طی پنج سال گذشته سالانه به طور متوسط ​​34 درصد از بازار جهانی نفت و 25 درصد از بازار گاز طبیعی را به خود اختصاص داده‌اند؛ بنابراین، این کشورها به‌طورکلی به‌عنوان بازارهای باثبات و درحال‌رشد طبقه‌بندی می‌شوند.

وضعیت آموزش زبان عربی در ایران

در حال حاضر آموزش زبان عربی یکی از مطالب آموزشی پایه مدارس ایران از ابتدا تا پایان دبیرستان است. این طرح در ابتدا در قانون اساسی گنجانده شد. بر اساس اصل 16 قانون اساسی؛ "ازآنجایی‌که زبان قرآن و علوم و معارف اسلامی عربی است و ادبیات فارسی با آن ادغام کامل دارد، این زبان باید در تمام کلاس‌ها و در همه دروس پس از دوره دبستان، تا پایان دوره دبیرستان تدریس شود."

اهمیت روزافزون یادگیری زبان عربی برای تجارت

موضوع آموزش زبان‌های خارجی روزبه‌روز اهمیت بیش‌تری پیدا می‌کند و مؤلفه‌های مهم امکانات آموزشی اعم از انسانی و غیرانسانی در تمام سطوح آموزش رسمی و غیررسمی کسب می‌شود. آموزش خصوصی زبان عربی به‌عنوان یک زبان خارجی برای ما ایرانیان در طول تاریخ به دلایل مذهبی، قومیتی، فرهنگی، اقتصادی و تجاری مهم بوده است؛ اما همین رویکرد گاهی با روش نادرست همراه است.

بنابراین هنگام یادگیری و آموزش خصوصی زبان عربی به‌عنوان زبان دوم و غیر مادری، رعایت اصول و روش‌های آموزش زبان خارجی الزامی است تا زبان‌آموزان بتوانند بر حسب نیاز زمان به هر 4 مهارت زبانی مسلط شوند. برای یادگیری و آموزش خصوصی زبان عربی می‌توانید از آموزشگاه‌های معتبر عربی کمک و راهنمایی بگیرید و در دوره‌های آنها شرکت کنید. یکی از این مراکز معتبر، آموزشگاه تیکا است که در آموزش خصوصی و آموزش آنلاین زبان عربی با بهره‌بردن از اساتید مجرب مهارت بالایی دارد.

الف) روش دستور و ترجمه برای یادگیری زبان عربی

این روش یکی از قدیمی‌ترین روش‌های یادگیری زبان عربی است که بر اساس آن زبان‌آموز قواعد زبان جدید را به‌استثنای مهم‌ترین مسائل زبان، قواعد یا گرامر و ترجمه زبان به‌طورکلی فرامی‌گیرد. این روش، رایج‌ترین روش ترجمه از زبان اول به زبان دوم و بالعکس است.

روش دستور و ترجمه زبان عربی امروزه نیز مورد تأیید قرار می‌گیرد، اما به دلیل کاستی‌هایی که در پرداختن به‌تمامی مهارت‌های زبانی دارد، رد می‌شود. اما همچنان در بسیاری از نقاط جهان از آن استفاده می‌شود.

ب) روش مستقیم برای آموزش زبان عربی

این روش از ابتدای قرن بیستم مورداستفاده قرار گرفت و در دهه‌های 1950 و 1960 گوی سبقت را از روش‌های دیگر گرفت. روش مستقیم معمولاً بر مهارت‌های گفتاری تاکید زیادی دارد؛ البته این به معنای غفلت از مهارت‌های نوشتاری نیست.

بهترین راه برای یادگیری گوش‌دادن؛ تمرین آن و بهترین راه برای یادگیری صحبت‌کردن؛ تمرین در آن مهارت است. قواعد گرامری به‌درستی به فرمول در نمی‌آیند و یا حداقل به‌صراحت آموزش داده نمی‌شود، اما زبان‌آموزان با تمرین جملات کامل و معنی‌دار اطلاعاتی در مورد ساختارهای دستوری به دست می‌آورند.

روش مستقیم به این دلیل نام‌گذاری شده است که در این روش یادگیری زبان خارجی به طور مستقیم و بدون کمک زبان مادری انجام می‌شود. بهترین معادل استفاده از همان زبان دوم با کمک عکس‌ها و تصاویر است. نظریه‌پردازان بر این باورند که در این روش بهتر است، معلمان زبان خارجی ترجیحاً از همان کشور باشند.

برخلاف روش‌های گرامر زبان و ترجمه، این روش یادگیری زبان عربی جزئی است که با مثال زدن و درک زبان‌آموز انجام می‌شود و طرف‌داران خود را دارد.

ویژگی‌های کلی روش مستقیم در یادگیری زبان عربی تاکید بیش‌تر بر مهارت‌های شفاهی ممنوعیت معلمان و زبان آموزان از استفاده از زبان اول آموزش نادرست و ناقص قواعد و گرامر زبان آموزش زبان به روش طبیعی بدون کمک زبان مادری توجه به تلفظ و آواشناسی استفاده از عکس‌ها و تصاویر و معادل‌ها در زبان دوم تاکید بر بومی بودن معلم عربی مدنظر قراردادن متون ادبی در درجه دوم اهمیت زبان عربی؛ کلید ورود به بازار عربی

جدا از تجارت کالا و خدمات، تسلط بر مهارت‌های عربی نیز برای افزایش صادرات محصولات فرهنگی و توسعه تجارت الکترونیک در بازار کشورهای عربی مهم است. باتوجه‌به خلأهای موجود بین کشورهای خلیج‌فارس و کشورهای عرب ناحیه شام، تجار و بازرگانان ایرانی می‌توانند با کمی اقدام هوشمندانه جای پای ثابتی برای خود باز کنند.

استفاده از خدمات زبان عربی مهم‌ترین کلید ورود به بازار کشورهای عربی است. اما برای تاجری که زیاد سفر می‌کند و کار می‌کند، فرصت کسب مهارت در مدت‌زمان کوتاه می‌تواند کمی سخت باشد.

اهمیت یادگیری عربی در مراکز علمی

کار در دانشگاه‌ها می‌توانند عناوین و چارچوب متفاوتی نسبت به چارچوب سازمانی این مراکز علمی داشته باشند. شاید شما فقط نیاز به دانستن زبان عربی داشته باشید تا با گرفتن مدرک لیسانس یا فوق‌لیسانس در یکی از دانشگاه‌های خوب کشور، موقعیت خوبی کسب کنید. نکته مهم این است که برای واحدهای مسلط به زبان عربی، تقاضا برای مراکز علمی در زمینه کاری نسبتاً زیاد است.

اهمیت شناخت بهترین مراکز زبان عربی

بهترین آموزشگاه‌های زبان عربی در ایران می‌توانند هر یک از اهداف شما را در یک نگاه کلی پوشش دهند. این بدان معناست که اگر قصد دارید یک دوره فشرده برای تقویت زبان خود و یادگیری زبان بگذرانید، بهتر است انتخاب خود را بر اساس یک مؤسسه مکالمه محور قرار دهید.

اما اگر می‌خواهید در زمینه خدمات آموزشی برای دانشجویان به نتایج برجسته‌ای دست‌یابید و مشکل عربی دانشجویان را حل کنید، باید مؤسسات آزمون‌ محور و برگزارکننده دوره‌های تقویتی را در این زمینه انتخاب کنید. بااین‌حال، نباید از این واقعیت غافل شوید که برخی از این مؤسسات خدمات مختلفی را در این دو زمینه ارائه می‌دهند که ممکن است یکی از اولویت‌های شما و جزو بهترین مؤسسات عربی در ایران باشد.

یادمان باشد عربی زبان قرآن است. زبانی که محبوبیت خاصی در بین مسلمانان جهان دارد، از سوی دیگر از گویش‌های زیادی برخوردار است. ادبیات جامع و غنی و دستور زبان آن هم از نظر گشایش اقتصادی و رونق صادرات کشور به سایر کشورهای عرب‌زبان و هم در تأثیرگذاری بر امتحانات مربوطه و رشته‌های مختلف نقش بسزایی دارد. این موارد جزء ضروری‌ترین علت‌های ضرورت زبان عربی محسوب می‌شود:

الف) پنجمین زبان بومی رایج در جهان

زبان عربی در بیش از 20 کشور دنیا زبان رسمی است و 375 میلیون افراد بومی به این زبان صحبت می‌کنند. این سخنرانان عمدتاً در خاورمیانه متمرکز هستند، اما گروه‌های اقلیت زیادی نیز در سراسر جهان وجود دارند. این زبان همچنین زبان رسمی سازمان ملل متحد، اتحادیه عرب، سازمان کنفرانس اسلامی و اتحادیه آفریقا است.

عربی در جهان غرب تقاضا بالایی دارد و از عرضه بسیار کمی برخوردار است. تعداد کمی از غربی‌ها جرئت یادگیری زبان عربی را دارند. باتوجه‌به اهمیت روزافزون خاورمیانه در امور بین‌الملل، کمبود شدید نیروی انسانی در غرب برای آشنایی با زبان و فرهنگ عربی وجود دارد. کسانی که زبان عربی را یاد می‌گیرند می‌توانند از آن بهره ببرند و در زمینه‌های مختلف از جمله روزنامه‌نگاری، تجارت و صنعت، آموزش، امور مالی و بانکی، ترجمه و تفسیر، مشاوره، خدمات دیپلماتیک و روزنامه‌نگاری استخدام شوند.

ب) زبان بازار روبه‌رشد برای تجارت

برنامه‌های ادغام جهان عرب در اقتصاد جهانی فرصت‌های تجاری بالقوه بی‌شماری را ایجاد کرده است. با جمعیتی که به‌سرعت درحال‌رشد است، مناطق عربی بازار بزرگی برای صادرات کالا و خدمات فراهم می‌کند. با تولید ناخالص داخلی سالانه بیش از 600 میلیارد دلار، این منطقه دارای پتانسیل عرضه جهانی عظیمی است.

کشورهای عربی در حال اصلاح اقتصاد و تنوع‌بخشی به آن هستند. مقررات تجارت برای ایجاد مزیت‌های رقابتی بیش‌تر و جذب کارآفرینان بهبودیافته است. به‌عنوان‌مثال، در خلیج عربی، سرمایه‌گذاری‌های عظیمی در ساخت‌وساز، مالی، مخابرات و گردشگری انجام شده است.

برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار موفق، باید زبان و فرهنگ افرادی را که می‌خواهید با آنها مذاکره و تجارت کنید، بدانید. فرهنگ تجارت در جهان عرب در مورد ایجاد روابط شخصی با اعتماد متقابل است. در این محیط، مزایای زبان عربی می‌تواند در تقویت روابط تجاری عمیق‌تر نقش مؤثری داشته باشد.

ج) سهم قابل‌توجه در تمدن جهان

تمدن اسلام - عرب زمانی در اوج خود قرار داشت که اروپا در حال انحطاط نسبی قرون وسطایی بود. اعراب سهم بسزایی در توسعه علم، پزشکی و فلسفه داشتند. بسیاری از فرهنگ‌های یونانی، رومی و بیزانسی از طریق کتابخانه‌های عربی برای جهان حفظ شده است.

اعراب همچنین در زمینه‌هایی مانند ادبیات، ریاضیات، دریانوردی، نجوم و معماری سهم قابل‌توجهی داشتند. یکی از مزایای زبان عربی، کشف دانش فراوان به زبان اصلی است.

ویژگی های بهترین موسسه زبان عربی

بهترین مراکز آموزش زبان عربی باید چیزی متفاوت از سایر آموزشگاه‌های کشور داشته باشند. در واقع این فاکتورها آنها را به یکی از اولویت‌های زبان‌آموزان تبدیل می‌کند. در حقیقت مزایای این مؤسسات باعث می‌شود که زبان‌آموزان عربی بیش‌تر از سایر مؤسسات و مراکز آموزشی به آنها گرایش پیدا کنند.

برخی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که آموزشگاه تیکا را به یکی از بهترین مؤسسات آموزش زبان عربی در کشور تبدیل می‌کند عبارت‌اند از:

بهره‌مندی از جدیدترین متدهای آموزشی عربی برخورداری از اساتید مجرب ارائه بهترین خدمات آموزشی استفاده از سایت پشتیبانی آنلاین خدمات مشاوره به‌صورت رایگان برای دانشجویان و دیگر زبان‌آموزان برنامه‌ریزی منظم دوره‌ها برای مقاطع مختلف هزینه آموزش مقرون‌به‌صرفه کلاس‌های آنلاین و حضوری رعایت استانداردهای برگزاری دوره‌های حضوری و نیمه‌حضوری دارای مجوز معتبر و رسمی فضای آموزشی مناسب دسترسی آسان به این مرکز جمع‌بندی

آموزش آنلاین زبان عربی برای تجارت، به معنای آموزش و یادگیری زبان با هدف استفاده در تجارت که شامل، یادگیری لغات، اصطلاحات و مهارت‌های ارتباط در حوزه تجارت است. یادگیری زبان عربی برای تجارت می‌تواند عملکرد کسب‌وکار در تجارت بین‌المللی را بهبود ببخشد.

آموزشگاه تیکا بهترین استادان زبان عربی را به شما پیشنهاد می‌کند که علاوه بر تخصص در زبان عربی، تجربه زندگی در کشورهای عرب‌زبان را نیز دارند. همچنین می‌توانید به تجربه استادان تیکا در تدریس زبان عربی در سفارت عمان تکیه کنید. برای اطلاعات بیش‌تر با پشتیبانی تیکا تماس حاصل نمایید.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: ایران تجارت گردشگری مشهد واردات یادگیری زبان عربی آموزش زبان عربی کشورهای عربی صادرات ایران برای یادگیری زبان عربی زبان عربی آموزش خصوصی کشورهای عرب زبان آموزان روش مستقیم زبان خارجی زبان دوم عرب زبان دوره ها بر اساس بیش تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۰۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه تاریخی به خلیج فارس راه حل مناقشات منطقه‌ای

زینب اصغریان / کارشناس ارشد علوم سیاسی: خلیج فارس سومین خلیج بزرگ جهان است و بعد از  مکزیکو و خلیج هودسن از نظر وسعت توجهات زیادی را به خود جلب کرده. هرچند این روزها با شنیدن نام خلیج فارس بیشتر به یاد حوادث امنیتی در این منطقه می‌افتیم. تکرار حوادث پر مخاطره در این منطقه و قرار گرفتن آن در امتداد تحولات یمن و خلیج عدن نیز در این برداشت بی‌تأثیر نیست، اما باید گفت که وجوه دیگری مانند نگاه فرهنگی و تاریخی نیز وجود دارد که از آن هم نباید غافل شد.

بدلیل اهمیت استراتژیک این آب‌های نیلگون، و دارا بودن منابع عظیم نفتی در کشورهای عربی همجوار با درج نام مجعول خلیج عربی تلاش می‌کنند آن را در راستای منافع خود مصادره به مطلوب کنند در حالی که تاریخ نشان می‌دهد حتی این واژه در ۳۰۰ سال قبل از میلاد و در دوران هخامنشیان نیز استفاده می‌شده و در کتب تاریخی متعددی نیز موجود است. جمال عبدالناصر نیز اصراری بر استفاده از  واژه جعلی نداشته است و حتی در برخی از نامه های خود از جمله نامه ای به یکی از مقامات بحرینی در سال ۱۹۶۰ از واژه خلیج فارس استفاده کرده است اما آرام آرام در راستای رویکردهای پان عربیستی این واژه تحریف و در بدعتی آشکار توسط عبدالناصر بکار گرفته شد و بعدها توسط سایرین  مورد استفاده قرار گرفت.

عضویت ایران در پیمان سنتو در ۱۹۵۵م و حمایت پهلوی از دکترین آیزنهاور در که در مقابل کنفرانس باندونگ و رویکرد ملی گرایی ناصر ، باعث شد تشدید اختلافات دوکشور به مسائل دیگر از جمله تنگه هرمز و خلیج فارس کشیده شود.

علیرغم اینها نشریات مصری، عربی و انگلیسی هم تا دهه هفتاد عمدتا واژه persian gulf را استفاده می‌کردند اما آرام آرام، واژه جعلی جایگزین آن شد.

با پیروزی انقلاب اسلامی و مخالفت کشورهای غربی و عربی بار دیگر استفاده از واژه خلیج فارس تحت الشعاع قرار گرفت و   تلاش ها برای فشار همه جانبه برای ایران و نادیده گرفتن توانمندی های ژیوپلتیک کشورمان افزایش یافت.

با مراجعه به اسناد تاریخی مانند ابن حوقل، معجم البلدان و کتب عربی دیگر مشاهده می‌کنیم که این خطه همواره به عنوان بحر پارس مطرح بوده است.

در حال حاضر در کنار پیگیری دیپلماتیک و احقاق حق در مجامع بین المللی بصورت جدی می‌بایست  به رویکردهای فرهنگی و تاریخی پرداخت و هویت خلیج همیشه ایرانی را احیا کرد و حتی با ساختن فیلم و کلیپ به زبان های مختلف و با برنامه ریزی گسترده در دیپلماسی فرهنگی، باید نشان داد قبل از بوجود آمدن کیان بسیاری از کشورهای کوچک بندانگشتی منطقه، نام خلیج پارسی همواره بعنوان یک شاهراه مهم و حیاتی در جبین تاریخ می‌درخشیده است.

 نام گذاری این روز  به مناسبت اخراج پرتغالی ها از تنگه هرمز ، روز خلیج فارس در تقویم نیز رویکرد مهم دیگری بود که بر اثبات حقانیت این خلیج همیشه ایرانی اثر جدی دارد.

 اخطار جدی به کشورهایی که خلاف مصالح ملی ما در استفاده از این واژگان حرکت می‌کنند بسیار مهم است. خلیج همیشه فارس خط قرمز ایرانی و هویت ایرانی است و نباید از حدود آن تخطی شود.

زینب اصغریان

دیگر خبرها

  • افتتاح نمایشگاه فرصت‌های متنوع یادگیری در هفته گرامیداشت مقام معلم
  • نگاه تاریخی به خلیج فارس راه حل مناقشات منطقه‌ای
  • رونمایی از آهنگ خلیج‌فارس به ۲ زبان فارسی و عربی در اراک
  • اسیر فلسطینی صهیونیست‌ها برنده بوکر عربی ۲۰۲۴ شد
  • راهنمای خرید کتاب 504 + معرفی و دانلود 504
  • آموزش اتوماسیون صنعتی به صورتی تخصصی و عملی
  • عکس| تصاویری از کنسرت خواننده عصر جدید در کشورهای عربی/خوانندگی احسان یاسین در تونس
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • «مقرأة الحرمین»؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • سؤالات امتحانات نهایی با هدف ارزشیابی یادگیری طراحی می‌شود