Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با اشاره به اقدامات پیشگیرانه در دامداری‌ها و سم پاشی دام‌ها در پیشگیری از بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا کنون مقدار بیش از ۳۳۰۰ لیتر سم جهت مبارزه با انگل‌های خارجی در استان توزیع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدرضا بهروزیان شریف با اعلام این مطلب اظهار کرد: انگل‌های خارجی بدن دام علاوه بر خسارات اقتصادی که به صنعت دامپروری وارد می‌کند می‌تواند زمینه ساز تعداد زیادی از بیماری‌های واگیر دامی و همچنین بیمارهای مشترک انسان و دام شود. یکی از شناخته‌ترین این بیماری‌ها تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می باشد که در صورت عدم رعایت موازین بهداشتی می‌تواند موجب بروز در جوامع انسانی شود؛ لذا این اداره کل در حد توان نسبت به توسعه عملیات مبارزه با انگل‌های خارجی از طریق سم‌پاشی بدن دام و جایگاه‌های نگهداری دام در سال جاری اقدام نموده است.

وی افزود: عمده‌ترین راه‌های انتقال بیماری به انسان شامل تماس با دام‌های آلوده، تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، گزش کنه یا دستکاری و له کردن آن، تماس با خون، ترشحات و نمونه‌های بافتی بیمار آلوده است.  از دامداران درخواست می‌شود تا در نگهداری دام‌ها و تماس با آنها نکات بهداشتی را رعایت کنند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در راستای مبارزه با انگل‌های خارجی در سال ۱۴۰۰ جهت پیشگیری از بیماری تعداد ۹۸۱۵ راس گاو و گوساله از طریق سمپاشی روی بدن و تعداد ۳۴۱ هزار راس دام سبک همچون گوسفند و بز و بیش از ۶۰۶ هزار متر مربع سمپاشی جایگاه انجام شده و همچنین از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا کنون مقدار بیش از ۳۳۰۰ لیتر سم جهت مبارزه با انگل‌های خارجی توزیع شده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی، بهروزیان شریف افرود: از دامداران درخواست داریم تا نسبت به سم پاشی و ضدعفونی دام و جایگاه نگهداری دام‌ها و انجام حمام ضد کنه بیش از پیش حساس بوده و هر گونه سم را فقط با نظر دامپزشکان به مصرف برسانند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی سازمان دامپزشکی تب کریمه کنگو مبارزه با انگل های خارجی خراسان رضوی بیماری ها اداره کل دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۰۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ هزار هکتار با بیماری‌های برگی غلات در آذربایجان غربی مبارزه شد

به گزارش خبرنگار مهر، خسرو شهبازی عصر چهارشنبه در حاشیه مانور سراسری مبارزه با بیماری‌های برگی غلات (رنگ زرد) در ارومیه با اشاره به بیماری‌ها و امراض و مبارزات انجام شده در سطح گندم زارهای استان اظهار کرد: در زمینه گندم زارها و غلات بیش از ۲۱۴ هزار هکتار مبارزه با علف‌های هرز انجام شده و در زمینه سن مضر غلات هم در سطح ۱۳۰ هزار هکتار و مبارزه با ملخ نیز در بیش از هزار هکتار مبارزه محقق شده است.

وی بیان کرد: امسال مانور مبارزه با بیماری زنگ زرد انجام شد چرا که این نوع قارچ زودتر از سایر بیماری‌ها و در شرایط سرد زودتر از سایر قارچ‌ها فعالیتش را شروع می‌کند و این شرایط در مزارع استان وجود دارد و این بیماری در بخشی از مزارع مشاهده شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به اهمیت مبارزه با آفات و امراض گفت: امسال در استان ۱۰۵ هزار هکتار زیر کشت اراضی آبی و ۳۰۳ هزار هکتار زیر کشت گندم دیم قرار گرفته است.

وی ادامه داد: تاکنون بیش از ۲ هزار هکتار با بیماری‌های برگی غلات مبارزه شده است و انتظار داریم کشاورزان از ارقام مقاوم در مزارع استفاده کرده و از مواد غذایی مناسب خاک اعم از کودهای پتاسه و ازته استفاده کنند تا آسیب‌ها کم شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی افزود: مدیریت مزرعه و مبارزه با علف‌های هرز می‌تواند آسیب‌ها را کاهش دهد ولی چون ارقام کشت شده است باید مبارزه شیمیایی را انجام دهیم، توزیع این قارچ با باد به سرعت منتقل می‌شود و نباید اجازه رشد و انتقال این قارچ داده شود چرا که اگر به صورت لکه کوبی عمل نشود به سرعت به استان‌ها همجوار نیز منتقل می‌شود.

کد خبر 6100811

دیگر خبرها

  • اجرای مانور مبارزه با بیماری زنگ زرد گندم در مزارع پلدشت 
  • ۲ هزار هکتار با بیماری‌های برگی غلات در آذربایجان غربی مبارزه شد
  • آخرین وضعیت خسارت‌های توفان شب گذشته خراسان رضوی
  • ورود دادستانی برای تعیین تکلیف ۳۳۰۰ خودرو خارجی معطل در گمرک شهید باهنر
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی
  • تعویض۵۰۰ هزار کولر آبی پرمصرف در خراسان رضوی
  • تاثیر تغییرات هوایی بر بیماری‌های عفونی / افزایش انگل‌های روده‌ای با مصرف آب غیربهداشتی
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه خارجی در خراسان رضوی
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی استان خراسان‌رضوی
  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی