Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی یک تحلیلگر مسائل خاورمیانه گفت: تفکر اشتباهی در کل منطقه وجود دارد و آن این است که اگر حکومتی بخواهد از نظر آمریکا مقبول باشد، باید از دریچه رژیم صهیونیستی وارد شود. این‌ از مهمترین عوامل خارجی تاثیرگذار در سیاست‌های ترکیه بوده که باعث سردی روابط بین ایران و ترکیه شده است.

صباح زنگنه در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر لزوم گسترش روابط میان ایران و ترکیه، اظهار کرد: ایران و ترکیه دو کشور همسایه و مسلمان هستند و در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی می‌توانند روابط وسیع‌تری با یکدیگر داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر دو کشور به اهمیت یکدیگر قائل هستند و ظرفیت‌های هرکدام در ابعاد ژئوپولتیک و استراتژیک مشخص است.

وی با اشاره به جمعیت بالایی که در هر دو کشور ایران و ترکیه زندگی می‌کنند، ادامه داد: این دو کشور روی هم، حدود ۱۷۰ میلیون نفر جمعیت دارند. نکته بسیار مهم این است که ایران و ترکیه رابط بین خلیج فارس و کشورهای شرق آسیا با اروپا محسوب می‌شوند. این شرایط و مشخصات هر دو کشور را ملزم می‌کند که با یکدیگر همکاری داشته باشند و ارتباطات خود را افزایش دهند.

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه با بیان اینکه سطح فعلی روابط ایران و ترکیه قابل قبول نیست و توسعه روابط بین این دو کشور امری لازم است، عنوان کرد: یکی از زمینه‌های مهم همکاری بین دو کشور در ترانزیت کالا، فناوری، سرمایه و نیروی انسانی است، در حالیکه این یکی از کمبودهایی‌ست که تا کنون چندان مورد توجه نبوده است. از طرف دیگر بحث گردشگری عملا به صورت یک‌طرفه انجام می‌شود و تنها از ایران جمعیت زیادی به ترکیه سفر می‌کنند و از ترکیه جمعیتی محدودی به ایران می‌آیند؛ این امر نیاز به برنامه‌ریزی جدی‌تر و واقع‌بینانه‌تر دارد.

زنگنه تصریح کرد: در دو دهه اخیر تنش‌هایی در روابط ایران و ترکیه به وجود آمد که به حضور دو کشور در مناطق بیرونی مرزهای آنان مرتبط می‌شد. از یک طرف حضور ترکیه در شمال ایران و شمال و شمال شرق سوریه که منجر به حمایت گروه‌های افراطی و تروریستی شده است و از طرف دیگر نفوذ فرهنگی و تاریخی ایران در سوریه که باعث سوءبرداشت‌هایی از جانب ترکیه شد، باعث ایجاد تنش در روابط بین ایران و ترکیه شد.

وی با اشاره به تلاش‌های توسعه‌طلبانه ترکیه در کشورهایی مانند اذربایجان و ارمنستان و همچنین فروش اسلحه به گروه‌هایی که علیه کشورهای دیگر اقدام می‌کنند، گفت: این سیاست‌ها تا حدی بر حسن روابط و حرکت آرام و مثبت روابط رو به بالای بین دو کشور آثار منفی برجا گذاشته است. بلندپروازی‌ ترکیه یا تلاش برای احیای سلطنت عثمانی یا هر دلیل دیگری که پشت این اقدامات باشد، در هر صورت باعث ایجاد سردی روابط میان ایران و ترکیه شده است.

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه در رابطه با نقش کشورهای خارجی در توسعه یا تنش‌آفرینی در روابط این دو کشور بیان کرد: یکی از مهمترین تاثیرات عوامل خارجی این است که ترکیه عضو ناتو است و همچنین بزرگترین نیروی زمینی سازمان ناتو در ترکیه است و به همین دلیل این کشور احساس می‌کند که باید به وظایفی که آمریکا به آن محول می‌کند، عمل کند، در حالیکه این مسئولیت‌های ناتو طبعا سیاست‌های صلح‌طلبانه و خیرخواهانه نیست.

زنگنه اضافه کرد: از طرف دیگر تفکر اشتباهی در کل منطقه وجود دارد و آن این است که اگر حکومتی بخواهد از نظر آمریکا مقبول باشد، باید از دریچه رژیم صهیونیستی وارد شود و ورود از این دریچه به این معناست که رفتارهای توسعه‌طلبانه اسرائیل را توجیه و از آن‌ها حمایت کند. آثار این تفکر در کشورهای همسایه منعکس شده و خواهد شد. این‌ها مهمترین عوامل خارجی تاثیرگذار در سیاست‌های ترکیه بوده که در سال‌های اخیر نمود بیشتری پیدا کرده و باعث سردی روابط بین ایران و ترکیه شده است.

وی با اشاره به افزایش تعاملات بین ترکیه و اسرائیل و همچنان سفر ماه گذشته اردوغان به عربستان، بیان کرد: اگر ترکیه بخواهد به مدل سلطنت عثمانی برگردد تحولات این کشور در عرصه سیاست خارجی مشهود خواهد بود. سلطنت عثمانی نسبت به رژیم صهیونیستی دست و دلبازانه برخورد نمی‌کرد، اما با تنزل دادن جایگاه اخوان‌المسلمین در روابط خارجی خود، توانست روابط خودش با عربستان را بازسازی کند.

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه اضافه کرد: گرچه همچنان پرونده جمال خاشقچی بر روابط بین ترکیه و عربستان سایه افکنده است، اما شاید سیاست اقتضا کند که ترکیه از این پرونده در برابر برخی امتیازات صرف نظر کند یا آن را از دستور کار خود به صورت موقتی خارج کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی ایران و ترکیه تحلیلگر مسائل خاورمیانه روابط بین ایران و ترکیه ایران و ترکیه شد دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۱۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس هاب بین‌المللی تعاملات علمی با کشورهای دیگر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش بین المللی فرصت های صادراتی شرکت های فناور و دانش بنیان در کشورهای آسیای میانه به‌ویژه ازبکستان به میزبانی پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس و همکاری اتاق بازرگانی ایران و ازبکستان، امروز در سالن جابرحیان دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

حسین نادری‌منش، رئیس پارک علم و فناوری تربیت مدرس، درباره فعالیت های انجام شده در فضای علمی ایران گفت: در ایران حدود ۴ نسل آموزشی و تحصیلی شکل گرفته است. نسل اول، نسل آموزشی است. اما نقطه شروع کار دانشگاه تربیت مدرس، نسل دوم آموزشی یعنی تربیت پژوهشگر است.

نادری منش اضافه کرد: نسل سوم و چهارم آموزش، نسلی است که دانشگاه های کارآفرینی و پژوهشگری را در کشور تشکیل داده است. 

وی افزود: در کشور حدود ۱۳ پارک علم و فناوری درحال فعالیت است که در این میان،  دانشگاه تربیت مدرس از جمله پارک های علم و فناوری  دارای گرید۲ است.

نادری‌منش به ظرفیت های فناورانه پارک تربیت مدرس اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۸۰ شرکت مختلف در ۵ شاخه غذا، سلامت، انرژی، آی‌تی و زیست فناوری و بیو تکنولوژی در دانشگاه تربیت مدرس درحال فعالیت هستند.

وی ادامه داد: به همین دلیل در سال گذشته به‌عنوان هاب تعاملات علمی بین المللی کشور با کشور های دیگر از جمله پارک علم و فناوری کشور ازبکستان شدیم.

وی یاد آور شد: هدف از برگزاری این همایش شناخت دو طرفه هر دوکشور از ظرفیت های علمی است، این شناخت می‌تواند منجر به شکل‌گیری صندوق‌های مشترک و برخی مراکز دیگر برای نشر بیشتر دانش و همکاری های علمی بین دو کشور ازبکستان و ایران شود.

نادری‌منش، اشاره کرد: امیدواریم محدودیت های تحریمی و علمی میان کشورهای دوست و همسایه از جمله ازبکستان، از بین برود.

رئیس پارک علم و فناوری تربیت مدرس در پایان گفت: فضای بین‌المللی یکی از مهم ترین فضاها برای ما است و امیدواریم بتوانیم همکاری های بین‌المللی دانشگاه های داخل کشور را با دانشگاه های ازبکستان گسترش دهیم.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قطع روابط کلمبیا و رژیم صهیونیستی به دلیل جنگ غزه
  • سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد صلح و حل منازعات بین دولت‌ها نقش به‌سزایی دارند
  • دانش‌آموزان باید بدانند چرا ایران حاضر به ایجاد روابط با برخی کشورها و دولت‌ها نیست
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • لحظه حمله چاقویی یک گردشگر ترکیه ای به دو نظامی اسرائیلی در قدس (فیلم)
  • رسانه عبری: باکو میانجی بالقوه تل‌آویو و آنکارا است
  • سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی باید در کنار تعاملات امنیتی با کشور هدف پیگیری شود
  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم
  • حضور رسانه‌های ترکیه در نمایشگاه دستاوردهای نظامی ایران
  • پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس هاب بین‌المللی تعاملات علمی با کشورهای دیگر