Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با تاکید بر اینکه عملکرد دولت در حوزه روابط سیاسی و بین ‎المللی مناسب نیست، افزود: نباید از مساله تحریم‌ها و برجام غافل شد؛ اگر دولت نتواند این موارد را حل کند، حتم بدانید با هشدارهای صرفا اقتصادی مسائل و مشکلات حل نمی‌شود.

این امضا کننده‌ی نامه ۶۱ اقتصاددان به رییس جمهور درباره چرایی نگارش نامه توضیح داد: بعد از تصمیم دولت موسوم به «جراحی اقتصادی» ، شرایط سخت‌تر از قبل شده بنابراین، این عده از اقتصادانان احساس کردیم که در برابر مردم، مسئولیت داریم و لازم است نسبت به شرایط واقعی اقتصاد توضیحاتی را ارائه بدهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد: در واقع این نامه خطاب به تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان است اما چرایی انتشار آن به صورت عام به این دلیل بود که مردم بدانند اقتصادانان هم در کنار آنها هستند.

این استاد اقتصاد در توضیح مطلب مذکور ادامه داد: اقتصاددانان در این شرایط احساس وظیفه کرده‌اند و ضمن دادن هشدارهای لازم به دولت، وضعیت موجود را توضیح داده‌اند و همچنین این عده وضعیتی که ممکن است در صورت تداوم این شرایط رخ دهد، را تشریح کرده‌ وهشدارداده‌اند به دنبال تداوم تصمیم‌گیری‌های نسنجیده چه اتفاقاتی رخ خواهد داد بنابراین اقتصاددانان پیشنهاداتی برای شرایط بسیار سخت کنونی مطرح کرده‌اند تا دولت بتواند وضعیت معیشت مردم را کنترل کند تا بیش از این دچار لطمه نشود.

وی درپاسخ به این سوال که آیا می‌توان امیدوار بود دولت به هشدارهای این اقتصاددانان توجه کند، بیان کرد: امیدواریم دولت به هشدار این اقتصادانان توجه نشان دهد، اگرچه این نامه‌ای مشترک محسوب می‌شود اما بنده فکر می‌کنم مشکلات کنونی با فرمول‌های اقتصادی حل نمی‌شود زیرا ریشه مشکلات فعلی «سیاسی و روابط بین‌الملل» است، بنابراین نباید از مساله تحریم‌ها و برجام غافل شد؛ اگر دولت نتواند این موارد را حل و برطرف کند، حتم بدانید با هشدارهای صرفا اقتصادی مسائل و مشکلات حل نمی‌شود.
وی ادامه داد: دو هدف را باید مد نظر قرار داد، نخست اینکه امید و انتظار داریم تا دولت این هشدارها را بخواند و مورد توجه قرار دهد و به کار گیرد و همچنین مردم نسبت به شرایط فعلی اقتصادی کشور آگاه باشند تا بتوانند مطالبات خود را بر اساس وضعیت موجود و واقعیات و شناختی را نسبت به شرایط دارند دنبال کنند و این مطالبات کور و ناآگاهانه نباشد.

موضع‌گیری‌های نامناسب در قبال مسائل بین‌المللی علیه ایران

افقه با اشاره به موضع‌گیری اخیر شورای حکام علیه ایران و مواضع مقامات دولتی در این راستا گفت: در شرایط فعلی مشکل اصلی ما، مسئله بین‌المللی، روابط تجاری و سیاسی است که با دنیا داریم و همچنین باید توجه داشت که مساله تحریم‌ها لاینحل مانده است.
او افزود: انتظار این بود که با استقرار دولت سیزدهم روند مذاکرات قبلی ادامه یابد. از سوی دولت‌های اروپایی و آمریکا تمایل به حل مساله برجام زیاد بود و پس از روی کار آمدن بایدن این موضوع دنبال شد و تا مراحلی نیز این مذاکرات پیش رفت و امیدها زنده شد که مساله تحریم‌ها حل شود؛ اما به نظر بنده جنگ روسیه علیه اوکراین باعث شد تا ایران تصور کند که از قدرت چانه‌زنی بیشتری برای امتیاز گرفتن برخوردار است و به همین دلیل مذاکرات برجام اکنون در آستانه شکست قرار گرفته و همچنین شورای حکام تصمیم به ارائه بیانیه گرفت و آثار آن در اقتصاد به صورت افزایش قیمت ارز و سکه و طلا مشاهده شد.

وی افزود: در کنار آن شاهد التهابات میان مصرف‌کننده و تولیدکننده هستیم و متاسفانه واکنش‌های داخلی به جای اینکه فضا را به لحاظ روانی آرام کند، به سمت ملتهب کردن فضا حرکت کرده و همین نگرانی‌ها سبب شده تا تقاضا برای ارز، سکه، طلا و سایر کالاها افزایش یابد و این شرایط به تورم انتظاری دامن زده و می‌زند و متاسفانه در داخل شاهد به کار گرفتن تدبیر مناسبی در این شرایط نبوده‌ایم.

دلار امکان کاهش قیمت را دارد اگر ...

افقه در پاسخ به این سوال که اگر دولت هشدارهای اقتصاددانان را بشنود و به آنها توجه کند، چه مدت زمان برای بهبود شرایط اقتصادی کشور لازم است؛ گفت: اگر توجه به هشدارها در قالب حل موضوع تحریم‌ها معطوف شود و نشانه‌هایی دال بر توافق با کشورهای غربی و آمریکا مشاهده شود، حتم بدانید این نشانه‌ها اثر روانی فوری و خوبی می‌تواند داشته باشد البته این اثر در حد کاهش ۵-۶ هزار تومانی نرخ ارز خواهد بود و از قیمت طلا خواهد کاست و در مجموع فشار انتظاری تورم را کم خواهد کرد اما برای بهبود کلی وضعیت اقتصادی اگر جریان صادرات و فروش نفت برقرار شود و تحریم‌ها برداشته شود، باز هم انتظار بهبود وسیع شرایط را ندارم و معتقدم وضعیت تنها بدتر نخواهد شد.
این اقتصاددان تاکید کرد: فقط می‌توان گفت؛ ممکن است وضع بدتر نشود یعنی اگر تحریم‌ها برطرف شود و جریان فروش نفت کامل برقرار و نقل و انتقالات پول نیز آزاد شود، وضعیت بدتر از اکنون نخواهد شد اما نمی‌توان به بهبود کامل شرایط امید داشت زیرا شاهد ناکارآمدی‌های فراوانی در اداره اقتصادی کشور هستیم.

وی خطاب به دولت سیزدهم گفت: دولت می‌داند که اکنون همه چیز بر خلاف تبلیغات انتخاباتی آقای رییسی است، به طوری که وی بارها اعلام کرد که معیشت مردم را به تحریم‌ها گره نمی‌زنیم، می‌دانست که سال‌هاست اقتصاد کشور به تحریم‌ها و فروش نفت گره خورده است بنابراین توصیه مهم بنده به دولت این است که هرگونه که می‌شود مساله روابط خارجی و تحریم‌ها را حل کنند در غیر این‌صورت اقتصاد کشور به سراشیب سقوط خواهد افتاد.

۲۲۳۲۲۷

کد خبر 1640590

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: دلار ارز بازار طلا و ارز مساله تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۲۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد

قیمت طلا و ارز در بازار تهران امروز با کاهش همراه شده و هر گرم طلای ۱۸ عیار به کانال ۳.۳ میلیونی، سکه طرح جدید به کانال ۴۰ میلیونی و دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازگشته است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، قیمت انواع سکه، طلا و ارز در بازار داخلی نسبت به روزهای قبل با کاهش همراه شده و مشاهدات میدانی خبرنگار تسنیم از بازار ارز بیانگر خلوتی محسوس این بازار نسبت به هفته های قبل است.

قدرت نظامی پشتوانه ثبات اقتصاد/ریزش دلار به‌سمت کانال 50هزار

 

کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و ارز بعد از عملیات وعده صادق و پاسخ محکم ایران به اسرائیل و ناتوانی رژیم صهیونیستی آغاز شد و در روزهای قبل نیز با وجود تلاش دلال‌ها و سفته بازان برای مقاومت در برابر ریزش بیشتر قیمت‌ها، همچنان ادامه دارد.

بازگشت آرامش به منطقه و فروکش کردن خبرهای مربوط به جنگ و درگیری به همراه خبرهای مثبت سیاسی، سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان و رفت‌و امدهای سیاسی دیگر مسئولان،  سفر گروسی، رئیس سازمان انرژی اتمی به تهران، حضور پررنگ بازارساز در بازار ارز و ... از مهمترین دلایل کاهش ادامه دار قیمت ارز محسوب می شوند.

قیمت دلار در روزهای نخست هفته قبل برای ساعتی به کانال 50 هزار تومان هم بازگشته بود ولی در طول هفته به دلیل برخی خبرها درباره مالیات بر عایدی سرمایه و اعتصاب طلافروشان بازار وارد فاز افزایشی شد. برهمین اساس نیز دلار در بین کانال 61 تا 62 هزار تومان در نوسان بود. قیمت هر گرم طلای 18 عیار هم که تا 3.3 میلیون تومان پایین آمده بود در طول هفته بازهم به کانال 3.5 میلیون رسید ولی خیلی دوام نیاورد.قیمت سکه هم تا 43 میلیون تومان بالا رفته بود که آنهم دوام نداشت.

با این حال قیمت دلار از ظهر امروز باردیگر به مرز 60 هزار تومان رسید و هم اکنون دلار در معاملات بازاری‌ها وارد کانال 50 هزار تومان شده است؛ ضمن اینکه قیمت هر گرم طلای 18 عیار نیز وارد کانال 3.3 میلیونی و قیمت سکه طرح جدید نیز وارد کانال 40 میلیون تومان شده است.

مشاهدات میدانی از بازار ارز نیز بیانگر کاهش محسوس معاملات است و برخلاف روزهای پرتنش بازار دیگر خبری از هیاهو بین دلال‌ها نیست. قیمت دلار در کف بازار به مرز 60 و 50 هزار تومان رسیده است؛ طبق روال سابق، برخلاف تعداد بالای فروشنده در بازار امروز هم خریدار چندانی در بازار مشاهده نمی شود. هم اکنون دلال‌ها دلار را در کانال 59 هزار تومان از مردم می خرند. قیمت سکه طرح جدید نیز 40 میلیون و 600 هزار تومان اعلام می شود.

به گفته فعالان بازار، باتوجه به خبرهای مثبت سیاسی و حضور پرقدرت بازارساز در بازار و افزایش عرضه درهم باید در روزهای آینده شاهد ادامه روند کاهشی قیمت‌ها در بازار طلا و ارز باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • سهام استارباکس ۳۱ درصد ضرر کرد
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد
  • دلار باز هم نزولی شد
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • تحریم‌های اقتصادی به قالی‌بافان سنتی در ایران ضربه زده است
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • قیمت طلا کاهش یافت
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴