Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@10:49:55 GMT

افراد با مدرک تحصیلی پایین زودتر جذب بازار می شوند

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۱۴۱۰۵

افراد با مدرک تحصیلی پایین زودتر جذب بازار می شوند

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، در حال حاضر رقابت برای گرفتن مدرک همچنان رو به گسترش است و مدرک گرایی جای مهارت آموزی را گرفته است. کارشناسان معتقدند مدرک نیاز امروز جامعه نیست و باید به سمت و سویی حرکت کرد که دانشگاهها کارآفرین باشند و نگاه جوانان از مدرک گرایی و پشت میزنشینی به مهارت آموزی و کار و تولید تغییر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 کارشناسان از مدرک‌گرایی به عنوان یکی از معضلات جامعه نام می برند که در عدم جذب دانش آموختگان به بازار کار اثر گذار بوده است. به زعم آنها، مدرک گرایی و ضعف مهارت آموزی در جامعه باعث شده تا بیشتر جوانان با وجود هزینه‌ای که خانواده‌ها برای تحصیل آنها انجام می‌پردازند، بازار کاری پیش روی خود نبینند و عمدتا با بیکاری دست و پنجه نرم کنند.

رهبر معظم انقلاب بارها در تاکیدات خود توجه به اهمیت مراکز فنی و حرفه‌ای در «مهارت افزایی و کارآمدی نسل جوان» را یکی از اولویتهای آموزش و پرورش برشمرده و تاکید فرمودند که باید استعدادهای دانش‌آموزان شناسایی و پرورش داده شوند تا استعدادهای پرورش‌یافته بتوانند منشأ ابتکار در مشاغل و حرفه‌های گوناگون شوند.

ایشان توسعه مهارتهای فنی از طریق توجه به هنرستان‌های فنی و صنعتی، دانشگاه‌های علمی و کاربردی و آموزشکده های فنی و حرفه‌ای را ضروری برشمرده و گفتند:" کشور به موازات نیاز به علم، به پنجه‌های کارآمد هم نیاز دارد. "

رئیس سازمان آموزش فنی وحرفه ای می گوید: مدرک گرایی از آفات بزرگ نظام آموزشی است که نه تنها برای سیستم آموزشی بلکه برای کل جامعه یک آسیب جدی محسوب می شود.

رئیس سازمان آموزش فنی وحرفه ای می گوید: مدرک گرایی از آفات بزرگ نظام آموزشی است که نه تنها برای سیستم آموزشی بلکه برای کل جامعه یک آسیب جدی محسوب می شود.

مقام معظم رهبری در سخنرانی خود به مناسبت روز کارگر نیز راه اندازی مراکز آموزشی برای کارگران را حیاتی خوانده و بر ارتقای سطح مهارت کارگران تاکید فرمودند.

با وجود آنکه بخش اعظمی از سرمایه‌ها و نیروهای کار کشور را جوانان تحصیلکرده تشکیل می‌دهند اما بخش عمده ای از این نیروهای آماده به کار در راه یابی به بازار کار ناموفق هستند.

برابر آمارها بیش از ۴۰ درصد جمعیت بیکار کشور را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می‌دهند که به گفته کارشناسان این امر پیامد تب مدرک‌گرایی در جامعه است که اکثر خانواده‌های ایرانی را گرفتار کرده است.

غلامحسین حسینی نیا ـ معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای ـ معتقد است: مدرک گرایی از آفات بزرگ نظام آموزشی است که نه تنها برای سیستم آموزشی بلکه برای کل جامعه یک آسیب جدی محسوب می شود.

وی بر ضرورت توسعه فرهنگ مهارت‌آموزی در جهت جلوگیری از مدرک‌گرایی و به بار نشستن خلاقیت و کارآفرینی دانش آموزان تأکید دارد.

معاون وزیر کار، "مهارت گرایی" را کلیدی برای تمامی قفل‌ها دانسته و می گوید: توسعه خارج از شعار آموزش‌های مهارت محور و دوری از مدرک‌گرایی به عنوان شاه کلید اشتغال پایدار و حل چالش‌های جامعه محسوب می شود و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در به بار نشستن این امر گام برداشته است.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، با اشاره به آموزش و تربیت نیروی متخصص و متناسب با نیازهای بازار، بر لزوم ارتقای توان کارآفرینی، کمک به تولید ثروت و کاهش فقر در جامعه از طریق توانمندسازی نیروی کار و افزایش سهم سرمایه انسانی از طریق آموزش، مهارت، خلاقیت و تجربه تاکید کرده است.

در حال حاضر کشورهای پیش رو و توسعه یافته به این نتیجه رسیده اند که شیوه‌های متنوعی را برای توسعه ساختارهای آموزشی و هماهنگی میان بخشهای صنعت و آموزش به کار گیرند.

علی اصلانی ـ فعال حوزه کار ـ در گفت وگو با ایسنا، ایجاد فرهنگ کار را در تغییر نگاه و نگرش جوانان از مدرک‌گرایی به مهارت آموزی موثر دانسته و می گوید: افرادی که دارای مدارک تحصیلی پایین تر هستند، زودتر جذب بازار کار می شوند ولی جوانانی که با مدارک بالاتر فارغ التحصیل شده اند هر پیشنهاد کاری را نمی پذیرند و بلافاصله ارزش آن کار را مدنظر قرار می دهند.

وی می گوید: بازار کار رشته های فنی و مهارتی، هیچ وقت کساد نیست و بیشتر تعمیرکاران و مکانیک های خودرو جزوه رشته های فنی و حرفه ای و کار و دانش هستند که تعداد مراجعات آنها زیاد است در حالی که شاید مدرک تحصیلی بالایی هم نداشته باشند ولی چون بازار کار برایشان فراهم بوده درآمد خوبی دارند.

اصلانی معتقد است: در صورتی که معضل مهارت‌آموزی در کشور حل شود، بخش اعظمی از مشکل اشتغال غیررسمی و ناپایدار در کشور نیز برطرف خواهد شد.

به گزارش ایسنا، مدرک‌محوری یا مدرک‌گرایی معضلی است که از بی‌توجهی به افراد خلاق، نوآور و کارآفرین و توجه به مدرک و استخدام دولتی پدید می‌آید. بی تردید مدرک‌گرایی یکی از ابعاد افزایش معضل بیکاری به شمار می رود و عبور از آن، نیازمند ترویج فرهنگ کار و بسترسازی برای بهبود فضای کسب و کار و اصلاح برخی قوانین و مقررات است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: متروپل آبادان طبس صندوق امانات بانک شورای حکام مدرک تحصیلی رهبر معظم انقلاب فنی وحرفه ای متروپل آبادان طبس صندوق امانات بانک شورای حکام رئیس سازمان آموزش فنی مدرک گرایی فنی و حرفه ای محسوب می شود مهارت آموزی بازار کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۴۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز، پایان مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، محسن زارعی افزود: ۵۰ درصد آزمون سراسری از سابقه تحصیلی در پایه دوازدهم محاسبه می‌شود که شامل تاثیر نمرات دروس عمومی و اختصاصی است که از طریق آزمون‌ نهایی خرداد سال جاری تولید می‌شود.

نحوه تولید سابقه تحصیلی دیپلمه‌های متقاضی شرکت در کنکور ۱۴۰۳

او در خصوص نحوه تولید سوابق تحصیلی برای فارغ التحصیلان سال‌های قبل توضیحاتی ارائه و گفت: در خصوص فارغ التحصیلان سال ۱۴۰۲، صرفا امتحانات نهایی خرداد آن ها به عنوان سوابقشان در نظر گرفته می‌شود.

زارعی تاکید کرد: اما در مورد دیگر افرادی که پیش‌تر از سال ۱۴۰۲ فارغ التحصیل شده‌اند نیز، همه آزمون‌های نهایی آن ها به عنوان سابقه لحاظ خواهد شد. این در حالیست که فارغ التحصیلان ۱۳۸۴ به قبل که سابقه ندارند، چون در هیچ سامانه‌ای این سابقه ثبت و ضبط نشده، اگر داوطلب شرکت در آزمون سراسری سال جاری هستند، حتما باید برای گروه آزمایشی کنکوری که شرکت می کنند، سابقه تحصیلی را تولید کنند.

به گفته رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش، فارغ التحصیلان ۱۳۸۴ به بعد باید حتما کنترل کنند که بنابر گروه آزمایشی که انتخاب می‌کنند، سوابق آن ها کامل است و یا نواقصی دارند و اگر این نواقص وجود داشت نسبت به رفع آن اقدام کنند.

او با اشاره به فارغ‌اتحصیلان پشت کنکوری که باید سوابق تحصیلی خود را ایجاد و آن را تایید کنند توضیحاتی کامل‌تر ارائه و یادآور شد: مشاهده سوابق تحصیلی از نهم اردیبهشت آغاز شده و درگاه ورودی آن از طریق وبگاه سازمان سنجش به آدرس my.sanjesh.org  امکانپذیر و از این طریق وارد سامانه آموزش و پرورش خواهند شد. دیگر افراد هم می توانند از طریق سایت my.medu.ir وارد و سابقه تحصیلی خود را مشاهده کنند. کسانی که سوابقشان متناسب با گروه آزمایشی است که در آن شرکت خواهند کرد، گزینه «تایید» را انتخاب و به محض این انتخاب، کار آن ها تمام می‌شود.

افرادی که به سوابق خود اعتراض دارند چه کنند؟

زارعی با بیان اینکه ممکن است بعضی افراد نسبت به بخشی از سوابق خود و یا کل آن اعتراضی داشته باشند گفت: یعنی ممکن است مغایرتی وجود داشته باشد که در این صورت زمانی که اعلام مغایرت برای هر درس می‌کنند، باید مستندی که دال بر وجود مغایرت باشد را بارگذاری کنند یعنی اگر کارنامه‌ای دارند بارگذاری کنند؛ به محضی که این کار انجام  شود سامانه به صورت خودکار بررسی‌ها را انجام و اصلاح صورت می‌گیرد و این افراد در مراجعه مجدد، اصلاح را دریافت می کنند؛ اگر هم دریافت نکنند باید به سنجش مناطق تحصیلی خود مراجعه و پیگیرشوند تا اصلاح را انجام دهند و حتما تایید این اصلاح را دریافت کنند چرا که در غیر اینصورت یعنی سابقه را تایید نکرده‌اند و در ارسال سوابق دچار مشکل می‌شوند.

وی با بیان اینکه تا پایان روز شنبه ۱۵ اردیبهشت دسترسی به سامانه مشاهده و تایید سوابق تحصیلی فعال است به طوریکه بیش از ۱۰۰هزار نفر از داوطلبان برای مشاهده و دریافت سوابق مراجعه کرده‌اند که حدود ۶۰۰ نفر اعلام مغایرت و بقیه سوابق خود را تایید کرده‌اند اظهار کرد: ثبت نام برای ترمیم نمره داوطلبان نیز فعال شده است. همه افراد متناسب با گروه آزمایشی خود می توانند ایجاد سابقه کنند و در این خصوص افراد محدودیتی در انتخاب دروس مدنظر برای ایجاد سابقه ندارند. نمره دروس هم به افراد نمایش داده می شود تا اگر احیانا بخواهند با عنوان «ترمیم»، نمره خود را ارتقا بدهند، باز هم محدودیت نداشته و از یک تا چند درس و یا همه دروس را می‌توانند برای ترمیم انتخاب و هزینه آن را پراخت و در امتحان مربوطه شرکت کنند.

رئیس مرکز ارزش‌یابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش با تاکید بر اینکه در انتخاب دروس برای ترمیم نمره، هیچ فردی هیچ محدودیتی از نظر تعداد دروس انتخابی ندارد بیان کرد: ممکن است فردی در انتخاب دروس خود دچار تردید شود که آیا می‌تواند خود را برای امتحان آماده کند یا خیر؟ که این افراد می توانند دروس مدنظر خود را انتخاب کرده اما اگر تا روز امتحان آمادگی نداشتند، می توانند در آن امتحان شرکت نکنند و شرکت نکردن به منزله این است که اصلا درسی را برای امتحان انتخاب نکرده و این انتخاب برای آن ها همچنان محفوظ می‌ماند.

زارعی در ادامه گفت: بعد از تایید، انتخاب محل آزمون است که در چه شهرستانی می‌خواهند آزمون بدهند و این را نیز داوطلبان متناسب با محل سکونت خود انتخاب می‌کنند. سپس کار حوزه‌بندی است که در حوزه بندی ممکن است مثلا در یک مرکز استان ناحیه‌ای را انتخاب کنند که امکان حوزه بندی مقدور نباشد لذا به ناحیه دیگری منتقل می شوند اما در تفکیک شهرستان‌ها، ترتیب شهرستانی را که داوطلبان انتخاب کرده‌اند، رعایت می شود. نام محل آزمون نیز بعد از پروسه حوزه‌بندی دقیق مشخص است.

زارعی توصیه‌هایی به داوطلبان داشت و گفت: متقاضیان هنگام مشاهده سوابق تحصیلی حتما مشخصات هویتی خود را نیز کنترل کنند تا اگر مغایرتی وجود داشت، همان جا اعلام کنند؛ سامانه این را از سامانه ثبت‌احوال بازخوانی می کند تا اگر تغییراتی انجام اما اعمال نشده، دوباره اعمال شود.

وی از داوطلبان خواست حتما تصویر سال جاری خود را بارگذاری کنند چرا که کارت ورود به جلسه متناسب با همان تصویر صادر می‌شود. همچنین باید دقت کنند تصویر بارگذاری شده با تصویر مدرک شناسایی آن ها مطابقت داشته باشد چرا که در صورت وجود مغایرت، در زمان ورود به محل آزمون دچار مشکل می‌شوند.

تایید و مشاهده سوابق تحصیلی خود را به ساعات پایانی موکول نکنید

زارعی همچنین از متقاضیان خواست تایید و مشاهده سوابق تحصیلی خود را به ساعات پایانی مهلت مقرر (پایان روز ۱۵ اردیبهشت) موکول نکنند و در این باره تاکید کرد: در ساعات پایانی  ترافیک مراجعات زیاد خواهد شد و ممکن است سامانه کند شود.

هزینه ایجاد سابقه و ترمیم نمره

وی هزینه ترمیم نمره هر درس را مبلغ ۵۰ هزار تومان اعلام و خاطر نشان کرد: طبق مصوبه هیئت وزیران افراد برای تایید سوابق خود که به سازمان سنجش ارسال خواهد شد مبلغ ۵۰۰ هزار ریال باید پرداخت کنند. همچنین برای هر عنوان درسی که به عنوان ایجاد سابقه و یا ترمیم انتخاب می‌کنند نیز باید ۵۰۰ هزار ریال از طریق سامانه و به صورت برخط پرداخت کنند و به محض اینکه این مراحل انجام شد، دروس انتخابی آن ها هم به عنوان ایجاد سابقه و هم ترمیم نهایی می‌شود؛ بالطبع درسی را که سابقه‌ای در آن ندارند با عنوان ایجاد سابقه و  اما در درسی که سابقه دارند اما می خواهند نمره آن را ارتقا دهند، با عنوان ترمیم انتخاب می‌کنند.

نحوه ایجاد سابقه تحصیلی توسط دوازدهمی‌ها

زارعی با تاکید بر اینکه تمام این توضیحات ویژه فارغ‌التحصیلان(افراد دارای دیپلم) بود، در خصوص ایجاد سوابق تحصیلی برای دانش آموزان پایه دوازدهم گفت: دانش‌آموزانی که در گروه آزمایشی متناظر رشته تحصیلی خود در کنکور سراسری شرکت خواهند کرد الان هیچ نیازی به مراجعه به سامانه برای تایید و مشاهده سوابق خود ندارند و همه مراحل مربوطه این افراد بعد از پایان امتحانات خرداد و اعلام نتایج اطلاع رسانی می‌شود که چه زمانی برای این امر مراجعه کنند؛ آن هنگام این افراد نیز باید همین مراحل ذکر شده در بالا را طی کنند.

رئیس مرکز ارزش‌یابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش درباره دانش‌آموزانی که در رشته‌های غیرمتناظر در آزمون سراسری شرکت کرده‌اند گفت: مثلا دانش آموزی با رشته ریاضی در گروه علوم تجربی شرکت کرده، این دانش آموز حتما باید سابقه تحصیلی در رشته علوم تجربی ایجاد کند البته در دروس مشترک اعم تخصصی و عمومی نیازی به این ندارند اما در درسی که سابقه ندارند مثل زیست شناسی، حتما باید سابقه ایجاد کنند و در خرداد آن درس را حتما باید امتحان دهند.

هنرستانی ها چطور سابقه ایجاد کنند؟

وی افزود: هنرجویان هنرستانی ها بدلیل آنکه آزمون داخلی دارند، سابقه تحصیلی ندارند بنابراین، این دسته اگر در گروه آزمایشی هنر شرکت کنند باید دروس عمومی شاخه خود را انتخاب کنند و نیازی نیست دروس عمومی شاخه نظری را انتخاب کنند؛ اما در پایه دوازدهم چون درس زبان خارجی ندارند، امتحان شاخه نظری از آنها گرفته می‌شود که کد درس مشخص است. دانش آموزان در پایه دهم و یازدهم نیز می‌توانند از اکنون برای ایجاد سابقه اقدام کنند تا در پایه دوازدهم با دانش آموزان شاخه نظری امتحان دهند اما باید دروس عمومی خود را امتحان دهند. اگر افراد بنای شرکت در گروه آزمایشی دیگری را دارند طبعاً باید متناسب با گروه انتخابی، سابقه تحصیلی را ایجاد کنند یعنی دروس مربوطه را انتخاب و در آزمونش‌ شرکت کنند. این موضوع اختیاری است و اجباری در کار نیست اگر حتی تصور کنند بعدا در گروه آزمایشی دیگری شرکت کنند نیز به آن ها اختیار داده می‌شود تا سابقه خود را تولید کنند.

وی خطاب به معترضان به سوابق که باید مدارک و ادله خود را بارگذاری کنند اما ممکن است تا مهلت تعیین شده نتوانند ادله خود را بدست بیاورند گفت: به محض اعتراض، سامانه شروع به بررسی می‌کند و بخش اعظمی از اعتراضات به این شکل رفع می‌شود ولی به افرادی که پیامک ارسال و نیاز به مراجعه حضوری دارند حتما فرصت کافی برای رفع مغایرت داده می‌شود و نگرانی نداشته باشند.

 

دیگر خبرها

  • نگاهی به پدیدهٔ جدید اجتماعی: بِلایند دِیت یا ملاقات کور/ میل سوزان به تجمل خواهی بیمارگونه
  • از اثر دانینگ کروگر چه می‌دانیم؟
  • مدرک‌گرایی موجب ایجاد فاصله بین دانشگاه و جامعه کار می‌شود
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • امروز، پایان مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی
  • آغاز ثبت‌نام سربازان برای دریافت مشوق مهارت‌آموزی
  • آخرین مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی
  • قیمت طلا به کف رسید؟/ قیمت جدید طلا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
  • ثبت‌نام سربازان برای دریافت مشوق‌های مهارت‌آموزی آغاز شد