Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@20:05:32 GMT

افزایش قیمت روغن موتور با کدام توجیه؟

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۱۹۰۲۹

افزایش قیمت روغن موتور با کدام توجیه؟

پس از آن که شرکت‌های تولیدکننده روغن موتور خواستار افزایش قیمت شدند، سازمان حمایت با این درخواست موافقت و مجوز افزایش ۲۵ درصدی قیمت در سال ۱۴۰۱ را صادر کرد، اما به دلیل عدم نظارت و عرضه ناکافی روغن موتور، مصرف‌کننده با قیمت‌های بسیار بالاتری خریداری می‌کند.

به گزارش ایران اکونومیست، اوایل خردادماه بود که خبر موافقت سازمان حمایت با افزایش ۲۵ درصدی قیمت روغن موتور منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت‌های تولیدکننده روغن موتور با استناد به افزایش هزینه تولید به سبب افزایش قیمت برخی مواد اولیه، خواستار افزایش قیمت روغن موتور شدند. پس از آن سازمان حمایت با افزایش ۲۵ درصدی قیمت روغن موتور موافقت کرد.

با توجه به شرایط تورمی کشور، مسئله افزایش هزینه‌های تولید و نیاز تولیدکنندگان به افزایش قیمت محصولات تولیدی، موضوع عجیبی نیست، این موضوع اما در مورد تولیدکنندگان روغن موتور چندان صادق نبوده و مجوز سازمان حمایت برای رشد ۲۵ درصدی قیمت محصولات این شرکت‌ها قابل دفاع نیست.

سود خالص هزاران میلیاردی تولیدکنندگان روغن موتور

تقریباً تمام روغن موتور تولیدی کشور در شرکت‌های ایرانول، بهران، نفت پارس و نفت سپاهان تولید می‌شود. نگاهی به صورت‌های مالی منتشر شده شرکت‌های تولیدکننده روغن موتور در کدال، وضعیت دخل و خرج این شرکت‌ها را آشکار می‌کند. جدول زیر خلاصه سود خالص شرکت‌های تولیدکننده روغن موتور در سال گذشته با استناد به صورت‌های مالی منتشر شده این شرکت‌ها در کدال را نشان می‌دهد.

نام شرکت سود خالص دوره گزارش سود ایرانول ۱۲۶۰ میلیارد تومان ۹ ماهه ۱۴۰۰ بهران ۱۵۵۰ میلیارد تومان ۹ ماهه ۱۴۰۰ نفت پارس ۱۲۸۰ میلیارد تومان ۱۲ ماهه ۱۴۰۰ نفت سپاهان ۲۵۱۰ میلیارد تومان ۱۲ ماهه ۱۴۰۰

همان‌طور که پیداست تمامی این شرکت‌ها از وضعیت سوددهی بسیار خوبی برخوردارند و مسئله زیان‌ده شدن این شرکت‌ها بدون افزایش قیمت عملاً منتفی است. با توجه به این که صدور مجوز سازمان حمایت برای افزایش قیمت به طور معمول منوط به بررسی وضعیت مالی تولیدکنندگان و با هدف حفظ روند تولید و زیان‌ده نشدن واحدهای تولیدی است، ارقام سود شرکت‌های یاد شده، مجوز سازمان حمایت برای افزایش قیمت را زیر سوال می‌برد. با این حال سود کلان شرکت‌های تولیدکننده روغن موتور، تنها مسئله در موضوع افزایش قیمت روغن موتور نیست.

مالکیت دولتی و حاکمیتی تولیدکنندگان روغن موتور

نکته دیگر در مورد شرکت‌های تولیدکننده روغن موتور آن است که عمده سهام آنها متعلق به دولت یا نهادهای حاکمیتی است. با توجه به مالکیت دولتی و حاکمیتی این شرکت‌ها، صدور مجوز افزایش قیمت برای این شرکت‌ها آن هم در میانه تلاش‌های دولت برای کنترل تورم و بازگرداندن ثبات به بازارها، قابل دفاع نیست.

در شرایطی که دولت سیزدهم میراث‌دار طولانی‌ترین دوره تورمی بوده و بی‌ثباتی بازارهای مختلف است، صدور مجوز افزایش قیمت برای شرکت‌های دولتی و حاکمیتی، عملاً خنثی‌کننده تلاش‌های دولت برای کنترل تورم و ارتقای قدرت خرید مردم است.

شرکت‌های دولتی و حاکمیتی اولویت آخر افزایش قیمت

در وضعیت فعلی که کشور درگیر تورمی چندلایه به جامانده از دولت قبل است، کار سازمان حمایت در مدیریت صدور مجوزهای افزایش قیمت به مراتب سخت‌تر از هر زمان دیگری است. در چنین شرایطی هرگونه مجوز نادرست برای افزایش قیمت، اثری دوچندان در معیشت مردم دارد. از همین رو می‌بایست تصمیمم گیری برای صدور مجوز افزایش قیمت با لحاظ تمامی جوانب انجام شود.

بر همین اساس، دولتی یا غیردولتی بودن مالکیت شرکت‌های متقاضی افزایش قیمت، می‌بایست از جمله ملاک‌های صدور مجوز افزایش قیمت قرار گیرد. چرا که در شرایط تورمی کشور، انتظار این است که شرکت‌های دولتی و حاکمیتی در اولویت آخر برای افزایش قیمت محصولات خود باشند تا از این طریق شر کت‌های دولتی و حاکمیتی بخشی از بار افزایش قیمت‌ها را در شرایط تورمی کنونی به دوش کشیده و مانع از انتقال آن به مردم باشند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ، وزارت صنعت معدن و تجارت ، ستاد تنظیم بازار

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان وزارت صنعت معدن و تجارت ستاد تنظیم بازار شرکت های تولیدکننده روغن موتور صدور مجوز افزایش قیمت دولتی و حاکمیتی برای افزایش قیمت قیمت روغن موتور میلیارد تومان ۲۵ درصدی قیمت سازمان حمایت شرکت ها ماهه ۱۴۰۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۹۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول

قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا در بازار اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بازار خودرو امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ روند کاهش قیمت در انواع محصولات داخلی و مونتاژی در پیش گرفته است.

دنا پلاس توربو ۶ سرعته با ۱۹ میلیون تومان افت قیمت در بازار آزاد خرید و فروش می‌شود.

پژو پارس tu5 که در صدر پرفروش‌ترین خودروهاست با ۲۸ میلیون تومان کاهش قیمت، در کانال ۸۴۰ میلیون تومانی معامله می‌شود.

ساینا s دوگانه‌سوز نیز از دیگر محصولات سایپا به شمار می‌رود که با سه میلیون تومان افت قیمت، ۴۵۵ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است.

بر این اساس در گروه محصولات ایران‌خودرو وانت آریسان با قیمت ۴۳۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، سورن پلاس (فول) با قیمت ۷۳۰ میلیون تومان، سورن پلاس موتور XU۷P با قیمت ۶۳۷ میلیون تومان، سورن پلاس دوگانه‌سوز ۷۹۷ میلیون تومان، دنا پلاس (تیپ ۱) با قیمت ۸۱۴ میلیون تومان، دنا پلاس توربو اتوماتیک (ارتقا) یک میلیارد و ۵۵ میلیون تومان، پژو پارس ۶۵۹ میلیون تومان، پژو پارس سفارشی ۷۰۶ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ موتور TU۳( ارتقا) با قیمت ۶۵۷ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ دنده‌ای هیدرولیک (ارتقا) ۷۵۵ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ اتوماتیک (ارتقا) ۹۰۵ میلیون تومان، رانا پلاس (ارتقا) ۶۲۸ میلیون تومان، تارا دستی (ارتقا) ۷۹۹ میلیون تومان، تارا اتوماتیک V2 به قیمت ۹۶۱ میلیون تومان، هایما اس ۷ (S۷) با قیمت یک میلیارد و ۶۷۵ میلیون تومان، هایما ۷X با قیمت یک میلیارد و ۷۵۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

در محصولات سایپا نیز ساینا S با قیمت ۴۴۱ میلیون تومان، ساینا S دوگانه‌سوز ۴۵۵ میلیون تومان، کوییک اتوماتیک ۵۲۴ میلیون تومان، کوییک S به قیمت ۴۳۲ میلیون تومان، سایپا ۱۵۱ با قیمت ۳۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، وانت زامیاد (رادیال) با قیمت ۸۵۷ میلیون تومان، پیکاپ کارون ۸۴۵ میلیون تومان و چانگان CS۳۵ تیپ ۲ با قیمت یک میلیارد و ۶۲۰ میلیون تومان مبادله می‌شود.

قیمت خودروهای مونتاژی

در بازار خودروهای مونتاژی قیمت سه محصول از بهمن‌موتور افزایش یافته است، وانت کارا تک‌کابین، دوکابین و وانت کاپرا نیز به‌ترتیب دو میلیون، سه میلیون و ۱۰ میلیون تومان رشد کردند.

کارا تک‌کابین با نرخ ۶۶۲ میلیون تومان، دوکابین ۸۷۸ میلیون تومان و کاپرا یک میلیارد و ۲۹۰ میلیون تومان در کانال‌های معاملاتی خرید و فروش می‌شود.

هونگچی H5، محصول مونتاژی بهمن‌موتور که با افت ۴۰ میلون تومانی رکورددار ریزش قیمت در میان خودروهای مونتاژی بوده که پنج میلیارد و ۸۰ میلیون تومان در بازار آزاد قیمت‌گذاری شده است.

لاماری ایما، خودرو پرقدرت مونتاژی نیز با قیمت دو میلیارد و ۸۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

بر این اساس X۲۲ پرو دستی با قیمت ۹۵۷ میلیون تومان، X۳۳ کراس (دستی) با قیمت یک میلیارد و ۷۰ میلیون تومان، آریزو ۵ اسپورت با قیمت یک میلیارد و ۴۱۷ میلیون تومان، تیگو ۷ پرو پرمیوم ۲ میلیارد و ۳۵ میلیون تومان، تیگو ۸ پرو (هیبرید) ۳ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان، فونیکس FX (۱.۶) با قیمت دو میلیارد و ۳۶۰ میلیون تومان، جک J۴ با قیمت ۸۲۷ میلیون تومان، جک S۳ با قیمت یک میلیارد و ۲۲۴ میلیون تومان، کی‌ام‌سی T۸ با قیمت یک میلیارد و ۶۴۲ میلیون تومان، کی‌ام‌سی J۷ با قیمت یک میلیارد و ۸۱۶ میلیون تومان، رسپکت ۲ به قیمت یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، فیدلیتی (پنج‌نفره) یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان، دیگنیتی پرایم دو میلیارد و ۱۰ میلیون تومان و دیگنیتی پرستیژ با قیمت دو میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

کد خبر 748267

دیگر خبرها

  • قیمت 2 خودرو جدید کرمان موتور اعلام شد (عکس)
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران
  • عکس | اعلام قیمت محصولات سبک تجاری زامیاد
  • عربستان قیمت نفت را برای آسیایی‌ها در ژوئن افزایش می‌دهد
  • محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند
  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد
  • قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • قیمت روغن خوراکی در بازار امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تخصیص ۳.۱ میلیارد دلار برای مونتاژ/ برای واردات خودرو ارز نداریم؟