Web Analytics Made Easy - Statcounter

فارس پلاس؛ پرونده سوپرانقلابی‌ها: حجت الاسلام والمسلمین قرائتی روز ۳۰ تیر ۱۳۹۴ در اولین دوره آموزشی طرح  «مبین» نکات مهمی از دینداری بیان کردند: «دین در زندگی مردم وارد شده ولی در وجود آنها نرفته است. ما به تعبیری در دین داغ شده‌ایم ولی پخته نشده‌ایم. هر داغی سرد می‌شود ولی هیچ پخته‌ای خام نمی‌شود.»

عبارات آقای قرائتی را می‌توان به مواضع سیاسی و حُب‌ّوبُغض افراد نیز تعمیم داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله این موارد، لحن موضع‌گیری افراد یک جریان سیاسی درباره کیس خاص آمریکا است. بدین شرح که هر چه در زمان جلو آمدیم، مواضع محکم این افراد درقبال آمریکا نرم‌تر شد.در ادامه گزیده‌ای از مواضع سید محمد خاتمی رئیس جمهور اسبق آمده که در قالب بیانیه‌های جمعی و مقاله با کلیدواژه‌های خاص از آمریکا منتشر شده است.  

 

مقاله کیهان| مراد از آمریکایی بودن چیست؟ (۱۳۶۰)

سید محمد خاتمی در ۱۸ مهر ۱۳۶۰ در روزنامه کیهان در بخشی از یادداشت خود تحت عنوان «چه کسی آمریکایی است؟» علیه بازرگان و امیرانتظام نوشت: «مراد از آمریکایی بودن نحوه‌ای از دید و بینش است که به‌سادگی ابزار دست سیاست‌های توسعه‌طلبانه آمریکا می‌شود و به‌خاطر برخورداری از همین دید و بینش جریانی که شما (منظور بازرگان) در رأس‌ آن قرار دارید، همواره از مواضع ضدآمریکایی جمهوری اسلامی اظهار نارضایتی و حتی مخالفت قولی و عملی کرده است. چه‌نقصی در کار شما است که فردی چون امیر انتظام  جاسوس و مزدور آمریکا تا سطح معاونت نخست‌وزیری و سخنگویی دولت بالا می‌آید...؟.»

«عباس امیر انتظام» از دیپلمات‌های دولت موقت بازرگان اندکی بعد از اشغال سفارت  آمریکا در تهران به دست دانشجویان پیرو خط امام روز ۲۸ آذر ۱۳۵۸ به اتهام ارتباط پنهانی با آمریکا بازداشت شد. 


مقاله «چه کسی آمریکایی است؟» در روزنامه کیهان

 

امیر انتظام روز ۲۱ تیر۹۷ درگذشت. سید محمد خاتمی پیام تسلیت داد و خطاب به همسر وی نوشت: «درگذشت همسر ارجمندتان آقای عباس امیرانتظام را به سرکار عالی و همه بستگان عزادار تسلیت می‌گویم و از درگاه حضرت احدیت برای آن فقید سعید آمرزش و رحمت الهی و برای بازماندگان محترم تندرستی و شکیبایی و پاداش نیکو مسألت می‌کنم. با احترام، سید محمد خاتمی»

 

تشکیل مجمع روحانیون مبارز  | آمریکای جهانخوار (۱۳۶۷)

جمعی از مقامات سیاسی کشور، ۲۵ فروردین ۱۳۶۷ در نامه‌ای به امام خواستار انشعاب از «مجمع روحانیت مبارز» و تشکیل مجمعی با عنوان «مجمع روحانیون مبارز» شدند. این مجمع  یکی از ۲ قطب سیاسی اصلی جمهوری اسلامی است.

مجمع روحانیون مبارز پایه تشکیل جریان موسوم به اصلاحات در دهه ۸۰ شمسی شد. یکی از اعضای اولیه این مجمع سید محمد خاتمی است. 


امضاء کنندگان نامه به امام برای تشکیل مجمع روحانیون مبارز

 

موضوع تشکیل این مجمع نیست بلکه عبارتی است که خطاب به آمریکا در این نامه آمده و امضاء محمد خاتمی ذیل آن است. در انتهای این نامه آمده است: «در خاتمه پیروزى نهایى رزمندگان اسلام و شکست قطعى دشمن بعثى- صهیونیستى و نابودى صدام و سایر دشمنان اسلام، خصوصا امریکاى جهانخوار و طول عمر و سلامت آن امام عزیز و بزرگوار را از خداوند متعال مسألت می‌‏نماییم.»

 

*حمله اول ائتلاف آمریکا به عراق| آماده باش برای ضربه به منافع آمریکا  (۱۳۶۹)

ارتش بعث عراق مرداد ۱۳۶۹ به کویت حمله و این کشور را تبدیل به یکی از استان‌های عراق کرد. صدام این استان جدید را «کاظمه» نامگذاری کرد. 

آمریکا که توانسته بود در جنگ سرد بر رقیب شرقی خود غلبه کند، بزرگترین ائتلاف نظامی بعد از جنگ جهانی دوم را به استعداد ۷۵۰ هزار نیروی نظامی برای لشکرکشی به عراق تشکیل داد.

روز ۲۶ دی ۱۳۶۹ عملیات آزادسازی کویت موسوم به «طوفان صحرا» آغاز شد. آمریکا از ایران در خواست کرد که از جبهه شرقی به سمت بغداد حرکت کند. امّا ایران تصمیم گرفت نظاره‌گر جنگ ۲ دشمن اصلی خود باشد (بیشتر بخوانید). بالاخص که هنوز ۲ سال از اتمام جنگ تحمیلی در مرداد ۶۷ نگذشته بود.  شورای عالی امنیت ملی سه روز پس از آغاز حمله آمریکا تشکیل جلسه داد. مفاد تصمیم نهایی نظام از این قرار بود: «بی‌طرفی در جنگ»، «بازگشت طرفین به مرزهای بین‌المللی» و «خروج  ائتلاف از منطقه».

 عملیات موسوم به «طوفان صحرا» روز ۸ اسفند ۱۳۶۹ با عقب نشینی کامل نیروهای بعثی به پایان رسید و جرج بوش پدر آزادسازی کویت را در این روز اعلام کرد. روز ۹ اسفند ۱۳۶۹ بیانیه‌ای از سوی مجمع روحانیون که خاتمی هم عضوی از آن مجمع مذکور بود در روزنامه کیهان منتشر شد.

 در این بیانیه آمده است:

«از هسته های انقلابی جهان اسلام و خصوصآ منطقه خلیج فارس می خواهیم که صفوف خود را هرچه فشرده تر سازند و خود را برای ضربه زدن به منافع آمریکا در منطقه و سراسر جهان آماده کنند. .. در این لحظات حساس از شورای عالی امنیت ملی درخواست می کنیم که. .. با الهام از تعالیم و سیره مبارک امام راحلمان. .. در مقابله با آمریکا تدبیری همه جانبه و با استظهار به نیروی انقلابی ملت بزرگوار ایران و اعتماد به خواست و اراده ملتهای مسلمان برای مقابله با خطرات و نقشه شوم آمریکا و تامین منافع و مصالح جمهوری اسلامی ایران ... با قاطعیت به بهره گیری از فرصتها و اتخاذ تصمیم های مناسب بپردازد.»

مطالب فوق بخشی از مواضع خاتمی است.

او در سال ۱۳۷۶ به ریاست جمهوری رسید. فاتحان سفارت آمریکا در سال ۱۳۵۸ در کسوت اصلاح طلبی توانستند قوای مجریه و مققنه را به دست بگیرند. امّا دیگر از آن مواضع پر شور و حرارت خبری نبود.

مشخص نیست دقیقاً کدام مولفه آمریکا از دید تسخیرکنندگان سفارت نسبت به سال ۵۸ تغییر کرده بود که مواضع جریان اصلاحات تا حد گسترده‌ای تغییر کرد.

خاتمی در سال ۱۳۷۷ به عنوان رئیس‌جمهور ایران مقابل خبرنگار CNN نشست و از کلیدواژه‌هایی خاص نظیر شهید «آبراهام لینکلن» استفاده کرد. دولت خاتمی به ادعای مقامات و رسانه‌های غربی،‌ همکاری بی‌نظیری در امر افغانستان پس از یازده سپتامبر انجام داد. (بیشتر بخوانید)

در «جدول زمانی روابط تهران-واشنگتن» منتشره از سوی شورای روابط خارجی آمریکا در سال ۲۰۰۱ آمده: رئیس جمهور جرج بوش [پسر] پس از حملات یازده سپتامبر یک کانال محرمانه با ایران ایجاد کرد تا به روند هماهنگی برای شکست دشمن مشترک در افغانستان کمک کند. ایالات متحده و ایران همچنین در چارچوب «توافق بن» برای دولت سازی و بازگرداندن پناهجویان افغانستان همکاری کردند.

 


جدول زمانی روابط تهران - واشنگتن |‌منبع: شورای روابط خارجی آمریکا

 

اندیشکده انجمن آسیا (Asia Society) نوشت: «ایران یکی از اولین کشورهای جهان بود که پس از یازده سپتامبر پیام تسلیت به ایالات متحده فرستاد. خاتمی این حمله را محکوم کرد و دوران پسا-یازده سپتامبر را به عنوان فرصتی برای حرکت سیاست خارجی ایران به سمت مسیری آشتی جویانه‌تر با آمریکا دانست.»

امّا رئیس جمهور آمریکا  روز ۹ بهمن ۱۳۸۲ نتیجه ۶ سال راهبرد تنش زدایی خاتمی را در کنگره داد.

موضوع سخنرانی بوش «جنگ علیه ترور» بود. بوش پسر در این سخنرانی اظهار داشت که تروریسم منحصر به افغانستان نیست بلکه آنچه او از آن «رژیم‌های سرکش» نام برد، همچون بمب‌های ساعتی در سراسر جهان پخش شده‌اند! رئیس جمهور آمریکا سپس نام ایران را در کنار عراقِ صدام! و کره شمالی قرار داد و این کشورها را محور شرارت در جهان نامید.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: رژیم بعث صدام کویت مجمع روحانیون مبارز آمریکا مجمع روحانیون مبارز سید محمد خاتمی یازده سپتامبر رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۲۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد

رئیس دولت سیزدهم گفت: در دکترین ما به هیچ عنوان دسترسی به سلاح هسته‌ای وجود ندارد، اما استفاده از این فناوری در صنعت و پتروشیمی و… دستورکار ما خواهد بود.

سید ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم در افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران، گفت: این نمایشگاه نشان‌دهنده آن است که ایران تحریم‌ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور و با اراده مردم به نتیجه نرسیده و پس از این هم به نتیجه نخواهد رسید.

آنگونه که مهر روایت کرده، وی با بیان اینکه طرح‌های شیطانی منزوی کردن ایران هرگز به نتیجه نخواهد رسید، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با نیروی انسانی کارآمد و با اراده و با ابتکارات و خلاقیت‌ها و با بهره مندی از فناوری‌های نوین می‌تواند در عرصه‌های مختلف برای دنیا نوآوری‌هایی داشته باشد و به جهان عرضه کند.

رئیس دولت سیزدهم افزود: این نمایشگاه نشان‌دهنده آن چیزی است که به دست جوانان عزیزمان در این کشور رقم خورده و تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کرده است و این رویداد بزرگ تجاری و اقتصادی نشان‌دهنده آن است که ما توانسته ایم و باز نیز می‌توانیم.

رئیس دولت سیزدهم با بیان اینکه جمهوری اسلامی به عنوان کشور پیشرفته و فناور است، افزود: برای فعالیت اقتصادی و جلوگیری از خام فروشی و صادرات مواد اولیه نیازمند زنجیره کامل در تولید هستیم.

رئیسی با تاکید بر اینکه تولیدات کشاورزی و صنعتی نیازمند نقشه راه است، تصریح کرد: در این نمایشگاه هدف صرفاً دیدن یک محصول نیست، بلکه در کنار آن مذاکره و تحکیم قراردادها است، لذا از دست اندرکاران این نمایشگاه می‌خواهم در مذاکرات و پیگیری‌ها مجدانه کار را دنبال کنند.

وی گفت: کشور ظرفیت‌های بسیاری دارد. امروز اگرچه غرب تلاش می‌کند کشور ما به فناوری‌های نوین دسترسی پیدا نکند، اما به لطف خداوند و به برکت تلاش نیروهای ما این دانش در کشور ما بومی شده است. تصور نشود اگر دو دانشمند و متخصصان را تحت فشار قرار دهند، می‌توانند ما را از دسترسی به دانش بازدارند.

رئیس دولت سیزدهم بیان کرد: آنجا که بیشترین فشار دشمن وجود دارد، ما بیشترین موفقیت‌ها را داشتیم؛ برای مثال، در صنایع هسته‌ای و نظامی بیشترین فشار دشمن را داشتیم، در حالی که بیشتر پیشرفت‌ها در همین صنایع اتفاق افتاده است.

وی تصریح کرد: در دکترین ما به هیچ عنوان دسترسی به سلاح هسته‌ای وجود ندارد، اما استفاده از این فناوری در صنعت و پتروشیمی و… دستورکار ما خواهد بود.

رئیسی با بیان اینکه نظام سلطه نمی‌تواند ملت‌های مصمم و دولت‌های مستقل را از پیشرفت بازبدارد، تصریح کرد: دنیا بداند علی رغم خواست نظام سلطه امروز توانایی بسیاری وجود دارد، لذا جوانان می‌توانند با ابتکار، خلاقیت و نوآوری برای ملت خود و کشورهای منطقه و جهان مؤثر باشند.

وی گفت: قدرت نظامی بسیار مهم است، اما قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست. آنچه می‌تواند یک کشور را قدرتمند کند، قدرت تولید، اقتصاد و توانایی برای صادرات است، لذا به تولید کنندگان تاکید می‌کنم امروز در جایگاه تولید قدرت هستید. خط ترانزیتی ایران بسیار به صرفه و مطمئن و با زمان بسیار محدود می‌تواند زمینه‌ای مناسب برای حمل و نقل باشد.

رئیسی با بیان اینکه باید مسأله تجارت با ارزهای ملی گسترش یابد، تصریح کرد: نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران یک کنش جمعی برای رفاه اجتماعی و جهانی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی محسوب می‌شود. امیدواریم این نمایشگاه موجب همگرایی، هماهنگی و مشارکت فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان، صادرکنندگان و بازرگانان و موجب رشد اقتصادی کشور و منطقه و جهان شود.

رئیس دولت سیزدهم بیان کرد: خداوند همه امکانات را به صورت عادلانه در اختیار بشر قرار داده و می‌توان با فکر و اندیشه، همکاری و همگرایی و هم‌اندیشی، نیاز بشر را رفع کرد و او را به نقطه کمال و رفاه رساند، اما متأسفانه جریان تحریم‌ها نمادهای ظلم به دولت‌ها و ملت‌ها است، نه فقط ظلم به یک ملت بلکه ظلم به تمام ملت‌ها است.

وی با تاکید بر اینکه اگر با ایجاد تنگنا ملتی را از رسیدن به هدف و دستیابی به امکانات محروم کرد، این ظلم به یک اقلیم نیست بلکه به همه ملت‌ها و اقلیم‌ها است، اظهار داشت: تحریم نوعی جنگ است اما نه جنگ نظامی، جنگی که با این ابزار ملتی را از آنچه می‌تواند به آن دست یابد، محروم کند.

رئیسی گفت: در جنگ اراده‌ها ملت ایران اراده کرد که با توکل بر خدا و با اتکا به داشته‌ها و توانایی‌های ملی تحریم‌ها را پشت سر بگذارد، به نحوی که نه ما بلکه سخنگوی کاخ سفید اعلام کند فشارهای حداکثری به جمهوری اسلامی مفتضحانه شکست خورده است.

دیگر خبرها

  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • حضور مقامات بین‌المللی در ریاض برای گفتگو پیرامون غزه
  • نظامیان آمریکا از سرکوب دانشجویان حامی فلسطین دست بکشند
  • پرسپولیس به سرنوشت استقلال دچار شد/ شمسایی، ناپلئونی به فینال رفت!
  • احمد خاتمی: به زور کسی را به بهشت نمی‌بریم، جلوی ناهنجاری خواهیم ایستاد | انگ زدن بی‌حجابی را حل نمی‌کند
  • احمد خاتمی : به زور کسی را به بهشت نمی‌بریم، اما جلوی ناهنجاری خواهیم ایستاد
  • احمد خاتمی: به زور کسی را به بهشت نمی‌بریم، اما جلوی ناهنجاری خواهیم ایستاد/ حجاب از ضروریات دین است، بی حجابی خلاف شرع و قانون است/ در مسئله عفاف و حجاب دو قطبی نکنید
  • خاتمی: به زور کسی را به بهشت نمی‌بریم، اما جلوی ناهنجاری خواهیم ایستاد
  • دستور امام جمعه تهران به وزیر کار دولت رئیسی /نیروهای مسلح اجازه کمترین تعرض به کشور را نمی دهند