Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-استاد همه گیر شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برخی تفسیر‌های مدیران ارشد وزارت بهداشت را در زمینه وضع همه گیری کرونا در کشور و مقایسه الگوی همه گیری در گذشته و حال و همینطور با سایر کشور‌ها نادرست خواند و علت آن را مشاوره‌های نادرست به این مدیران دانست.
به گزارش خبرگزاری آریا، دکتر حمید سوری گفت: در تفسیر‌های مدیران ارشد وزارت بهداشت درباره الگوی همه گیری کرونا در کشور که برآمده از موارد مرگ و میر در کشور است، خطایی وجود دارد که به آن «خطا در استنتاج یافته‌های خام» گفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: مقایسه دو روند در دو یا چند جامعه بدون کنترل سایر عوامل که به آن‌ها «عوامل مخدوش کننده» می‌گویند اشتباه است.
این استاد همه گیر شناسی در توضیح اشتباه‌های این تفسیر‌ها گفت: ایراد نخست این است که فراوانی رخداد باید تبدیل به میزان یا نسبت شود. دوم اینکه اپیدمی و پیک‌های آن در همه کشور‌ها در یک تاریخ شروع و خاتمه نیافته است. سوم، بیماریابی در کشور‌های مختلف به ویژه کشور ما با سایر کشور‌ها بسیار متفاوت است. ما رتبه 118 را در دنیا از نظر تست به ازای هر یک میلیون نفر داریم و در عمل بسیاری موارد ابتلا را پیدا نکرده و نمی‌کنیم. برغم توصیه مجامع بین المللی و علمی برای افزایش تست، دوستان وزارت بهداشت گوششان بدهکار نیست.
سوری افزود: از وزیر که تخصصی غیرمرتبط با این اپیدمی دارد انتظار نمی‌رود در این موارد اطلاع لازم داشته باشد، اما متاسفانه مشاوران خوبی نیز ندارد و اطلاعات غلط به وی می‌دهند که سوژه به دست دشمنان کشور می‌دهند تا ما را به استهزا بگیرند.
وی ادامه داد: مرگ و حتی بستری به هیچ وجه شاخص‌های درستی برای تحلیل وضع اپیدمی نیست. این نوسانات مرگ تا زمانی که اپیدمی حذف و ریشه کن نشود وجود خواهد داشت و با این تغییرات دچار عادی انگاری می‌شویم و سبب می‌شود شاهد خیزش احتمالی یکباره موارد ابتلا و مرگ و پیک اپیدمی باشیم.
عضو هیئت‌علمی گروه اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: برآورد ما از فراوانی و میزان ابتلا بسیار اشتباه است و آنچه اعلام می‌شود، قدرت کافی ندارد.
سوری افزود: در نخستین روز اعلام صفر مورد مرگ، 163 کشور دیگر زودتر از ما صفر مورد مرگ را گزارش کرده بودند. در بار دوم نیز که صفر مورد مرگ را گزارش کردیم همزمان 173 کشور دیگر صفر مرگ کووید داشتند.»
وی تاکید کرد: ضمن شادمانی از این اتفاق، باید در نظر داشت که ذوق زدگی غیر علمی ممکن است تاثیر مثبت گذرا در سطح جامعه داشته باشد، ولی با گذشت زمان، موجب بی اعتمادی مردم می‌شود.
عضو هیئت‌علمی گروه اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه ارزیابی درست خطر یکی از نکات مهم در دوران اپیدمی در مکان‌ها، زمان‌ها و گروه‌های جمعیتی است و شاخص‌های درست برای ارزیابی خطر کم نیستند، گفت: برخی از این شاخص‌ها نسبت تست‌های مثبت به کل تست‌های پی سی آر و اندازه گیری بار ویروسی در افراد مبتلا هستند.
سوری با بیان اینکه شاخص‌های ساده تری نیز هستند که نیاز به تست کافی دارد، افزود: اگر نسبت موارد جدید به 100 هزار نفر جمعیت در 7 روز گذشته در جامعه‌ای بیش از 200 باشد، احتمال خطر بالقوه بالاست. اگر در این شرایط تعداد بستری روند افزایشی پیدا کند احتمال خطر بالا می‌رود.
وی تاکید کرد: قضاوت ما از وضعیت اپیدمی در تاریکی علمی است و باید در گزارش از وضع اپیدمی در کشورمان بسیار احتیاط کنیم.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کرونا کشور ها شاخص ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۲۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ترویج و بهره مندی از آثار استاد مطهری در مراکز علمی و فرهنگی

 آیت الله عبادی در دیدار مسئول موسسه بینش مطهر کشور ضمن گرامیداشت هفته معلم و سالروز شهادت علامه استاد آیت الله مطهری گفت: آثار شهید مطهری بیش از گذشته ترویج و مورد بهره برداری قرار گیرد.

وی افزود: اساتید باید به صورت کلاسیک آثار و اندیشه‌های استاد مطهری، امام راحل، رهبر معظم انقلاب و سایر شخصیت‌ها را در برنامه‌های کاری و درسی قرار دهند.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی گفت: مجلس و مسئولان فرهنگی وظیفه دارند تا آثار این استاد بزرگوار را در جزو برنامه‌های درسی قرار دهند. 

مسئول موسسه بینش مطهر کشور نیز با اشاره به اینکه امروز در کشور بیش از هزار نفر از اساتید و حوزه‌های علمی مورد تایید برای ترویج آثار و اندیشه‌های استاد مطهری در کشور فعالیت می‌کنند گفت: در این خصوص ۳۰ نفر از اساتید در خراسان جنوبی هستند که با هزار و ۲۰۰ دانش پژوه فعالیت می‌کنند.

هاشمی افزود: استفاده از کتاب‌های استاد مطهری و همچنین ۵ نفر از مراجع بزرگ کشور و بهره گیری از دیدگاه‌های آنان برای اقشار مختلف کودکان، نوجوانان و دانشجویان در برنامه کاری ما است.

وی گفت: همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند آثار شهید مطهری در مراکز فرهنگی نیز باید گسترش یابد و جزو برنامه‌های درسی آنان باشد که بنیان فکری افراد را تقویت کند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • چهره فقاهت و قرآنی رهبر انقلاب به جهان معرفی می‌شود
  • مدعیان آزادی بیان استاد دانشگاه را به زمین می‌اندازند!
  • رییس سازمان بسیج اساتید استان کرمان استاد نمونه کشور شد
  • جشنواره سراسری اقوام ایران زمین در لرستان برگزار می‌شود
  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  • اختصاص یک میلیارد تومان پژوهانه به استادان برگزیده کشوری
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • هشدار قالیباف نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو
  • اهتمام به مسائل سیاسی جامعه و بندگی از ویژگی‌های استاد مطهری بود
  • لزوم ترویج و بهره مندی از آثار استاد مطهری در مراکز علمی و فرهنگی