Web Analytics Made Easy - Statcounter

در روز‌های آلوده نه تنها با بستن در‌ها و پنجره‌ها مشکلی حل نخواهد شد بلکه طبق آمار، آلودگی‌های محیط‌های بسته مانند خانه یا محل کار می‌تواند تا پنج برابر بیشتر از محیط بیرون باشد بنابراین لازم است در جهت کاهش خطرات آلودگی هوا، اقداماتی پیشگیرانه انجام دهیم. استفاده از راهکار‌هایی مانند به کارگیری گیاهان آپارتمانی می‌تواند عوارض ناشی از آلودگی هوا را به حداقل برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال ۱۹۸۹، ناسا با انجام تحقیقی نشان داد که بعضی از گیاهان قابلیت بیشتری برای جذب آلاینده‌ها به ویژه در محیط‌های بسته‌ای که هوای کمتری در جریان است را دارند. این مطالعه به اساسی برای بسیاری از مطالعات جدید درباره گیاهانی که به تصفیه هوای محیط کمک می‌کنند، تبدیل شد. هرچند گیاهان به خاطر سرعت پایین در تصفیه هوای محیط نمی‌توانند به تنهایی عملکرد مؤثری داشته باشند.

گیاهان علاوه بر تصفیه هوای محیط، از ویژگی هایی، چون افزایش عملکرد و ایجاد حس خوب در محیط، افزایش تمرکز، کاهش استرس و خستگی نیز برخوردار هستند.

ناسا برای هر ۳۰ مترمربع، دو تا سه گلدان ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتری را توصیه می‌کند. در این میان، بعضی از گیاهان عملکرد بهتری در حذف آلاینده‌های محیط دارند. آلاینده‌هایی که در محیط‌های بسته مانند خانه‌ها و یا محیط‌های کاری وجود دارند عبارتند از پرز و مو، اجاق گاز، پاک کننده‌های شیمیایی، مصنوعات چوبی و وسایل دکوراتیو، باکتری ها، قارچ‌ها و ویروس ها، در واقع استفاده از انواع گیاهان مختلف به حذف این نوع آلودگی‌ها کمک خواهد کرد.

اگر از حیوانات خانگی مانند گربه یا سگ در منزل نگهداری می‌کنید بهتر است درمورد خرید گیاهان تصفیه کننده هوا تجدیدنظر کنید چراکه ممکن است گیاهانی که استفاده می‌کنید، برای سلامتی این حیوانات یک تهدید به شمار آید. حتماً هنگام خرید گیاهان جدید، از فروشنده درباره وجود این خطرات و همچنین آلرژی زا بودن آن‌ها سوال کنید.

علاوه بر آن استفاده زیاد از گیاهان ممکن است باعث افزایش رطوبت در محیط و در نتیجه ایجاد کپک‌های بیشتر باشد. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی لازم است مطمئن شوید که در گلدان، آب اضافی نمانده باشد و این آب اضافی را از گلدان‌ها جمع آوری کنید.

در ادامه به معرفی بهترین گیاهان تصفیه کننده هوا که شرایط نگهداری آسانی دارند، می‌پردازیم چراکه برای کسانی که به تازگی تصمیم به خرید گیاهان تصفیه کننده گرفته اند، ممکن است آسان بودن نگهداری از آن‌ها امر بسیار مهمی باشد. اگرچه گیاهانی که در ادامه معرفی می‌شوند، نیاز به مراقبت روزانه ندارند، اما کود دادن به آن‌ها به صورت ماهانه، باعث رشد بهتر و افزایش کارآمدیشان خواهد شد.

گیاه عنکبوتی یکی از گیاهان بسیار کارآمد در تصفیه هوای محیط است. این گیاه به سرعت رشد می‌کند و استفاده از آن‌ها در سبد‌های آویزان، ظاهر بسیار جذابی به این گیاه می‌بخشد. بیش از ۲۰۰ نوع دارد و بیشتر آن‌ها در برابر فراموشی‌های کوچک ما، دوام می‌آورند و نیاز به مراقبت‌های ویژه نخواهند داشت. میزان نیاز به آب آن دو تا سه بار در هفته است.

گیاه دراسنا گیاهی پرطرفدار بوده و این نوع گیاه انواع مختلفی دارد و در رنگ‌ها و شکل‌ها و اندازه‌های مختلفی یافت می‌شود. یکی از پرطرفدارترین انواع آن، شکل رنگین کمانی است که با رنگ بنفش روشن یافت می‌شود. خاک این گیاه را مرطوب نگه دارید، اما خیس نکنید. آب دادن زیاد به این گیاه، باعث از بین رفتن آن خواهد شد.

گیاه پوتوس طلایی دیگر گیاه تصفیه کننده هواست، این گیاه با نام دلبر نیز شناخته می‌شود. ویژگی بسیار مهم این گیاه آن است که تقریباً تحت هیچ شرایطی از بین نمی‌رود همچنین گیاه پوتوس تقریباً در هر شرایطی رشد می‌کند و ممکن است طول آن بعد از رشد به ۲.۵ متر نیز برسد. پوتوس به عنوان یکی از مؤثرترین گیاهان تصفیه کننده هوا به شمار می‌رود. هنگامی که خاک گیاه خشک می‌شود، آبرسانی کنید.

گیاه آرکا دیگر گیاهی است معرفی می‌کنیم. این گیاه در محیط بیرون بهتر رشد می‌کند، اما در صورتی که مکان مناسبی را در خانه به آن اختصاص دهید و نور مورد نیازش را تأمین کنید، علاوه بر زیبا کردن محیط خانه، به جذب آلاینده‌های محیط نیز کمک خواهد کرد. خوشبختانه این گیاه مزاحمتی برای حیوانات خانگیتان نیز ایجاد نخواهد کرد. این گیاه به مقدار زیادی آب برای رشد نیاز دارد، هرچند که در زمستان این میزان کمتر خواهد بود.

گل داوودی با توانایی جذب آلاینده‌هایی از جمله آمونیاک به عنوان مؤثرترین گیاه در تصفیه هوا به شمار می‌رود. این گیاه تنها برای شش هفته شکوفه می‌دهد و بعد از آن لازم است تا بهار بعدی با کود دادن منتظر گل جدید باشید. هرچند بدون گل اثر تصفیه هوا ندارد و شاید خرید یک گل دیگر، به جای صبر کردن گزینه بهتری باشد. میزان رطوبت خاکش را یک روز درمیان چک کنید و همیشه خاک گیاه را مرطوب نگهدارید.

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آلودگی هوا گیاهان گیاهان تصفیه کننده تصفیه کننده هوا تصفیه هوای محیط آلاینده ها تصفیه هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۵۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ در این مراسم سیده مریم محمدی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: پارسال بیش از ۳۰ تصفیه‌خانه در واحد‌های صنعتی و تولیدی استان ساخته شد و یا عملیات اجرایی آنها آغاز شد که از این شمار ۲۱ تصفیه‌خانه تکمیل شد و به بهره‌برداری رسید.
دیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان هم با اشاره به اینکه این تصفیه‌خانه با ۲۰ میلیارد تومان اعتبار ساخته شده است، گفت: ملایر قطب تولید انگور و کشمش و دارای واحد‌های فرآوری کشمش متعددی است که برای پیشگیری از آسیب به محیط زیست از سوی این واحد‌ها نیازمند ایجاد تصفیه خانه در آنها هستیم.

دیگر خبرها

  • واحدهای آلاینده سمنان زیر ذره‌بین دستگاه قضا
  • مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر
  • شرنگ شیرابه در کام خزر/ میلیون‌ها مسافر به شوق شنا از راه می‌رسند
  • وصول عوارض و معوقات آلایندگی محیط زیستی در استان سمنان پیگیری شود
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • وصول عوارض آلایندگی محیط‌زیست در استان سمنان پیگیری شود
  • بوی خوش گیاهان بهاری درسفره گروسی‌ها/۱۳۵ نوع گیاه خوراکی در بیجار
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری