Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@03:06:45 GMT

جنگ اوکراین اهمیت امنیت غذایی را نشان داد

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۲۹۶۲۱

جنگ اوکراین اهمیت امنیت غذایی را نشان داد

به گزارش خبرنگار مهر، سید جواد ساداتی نژاد روز سه شنبه در مراسم افتتاح نخستین پارک علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران که در مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) ایجاد شده، اظهار کرد: یکی از اهداف اصلی ما افزایش بهره وری در بخش کشاورزی که این مسیر از مسیر علم و فناوری می‌گذرد.

وی با بیان اینکه پارک علم و فناوری کشاورزی مکانی برای رسیدن به این هدف است، تصریح کرد: تحقیقات علم و فناوری باید در مزارع اتفاق بیفتد تا تولید داخلی افزایش یابد و کشاورز از لحاظ معیشت و ثروت وضعیت مطلوبی دست یابد و در روی صندلی واقعی خود که اقتدار غذایی است بنشینیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه از مسیر علم و فناوری می‌توانیم به این جایگاه برسیم، خاطرنشان کرد: بر این اساس رئیس جمهور تاکید زیادی بر این مساله داشتند و امسال سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین است.

وی ادامه داد: براین اساس تمام مصادیقی که مقام معظم رهبری نیز نام بردند بیشتر به حوزه کشاورزی مربوط می‌شود که همین موضوع وظیفه سنگینی برای بخش کشاورزی ایجاد کرده است.

ساداتی نژاد با بیان اینکه باید در راستای شعار سال رسالت خود را به خوبی پیش ببریم، تصریح کرد: در شرایط کنونی دنیا و به خصوص پس از جنگ اوکراین جایی در دنیا وجود ندارد که امنیت غذایی موضوع اول آن کشور نباشد و غذا عنصر مهمی برای بقای کشورها شده است.

وی خاطرنشان کرد: قیمت‌های عجیب و غریبی در موضوع تولیدات کشاورزی و غذا هر روز رو به رشد است و این عددها نشان می‌دهد که چالش آینده دنیا غذا هست و کشورها بر روی آن رقابت می‌کنند.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: باید در این مسیر حرکت کنیم چراکه حوزه غذا به قدری مهم شده است که کشورهای دیگر تمام مقررات خود را تغییر داده اند.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال در حوزه تولید داخل مأموریت بزرگی بر ما واگذار شده که از نخستین جلسه هیأت دولت آغاز شد که همان افزایش قیمت خرید تضمینی گندم می‌باشد، اظهار کرد: این افزایش قیمت پیام بزرگی برای کشاورز ایرانی داشت که استمرار نیز می‌یابد که نتیجه آن را در کشت سال زراعی آینده خواهیم دید.

ساداتی نژاد بیان کرد: براین اساس از ابتدای سال در قیمت گذاری بحث یارانه کشت در کلزا شروع کردیم که با این هدف بود که بر روی تولید داخل باید سرمایه گذاری ویژه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه کشاورزی قراردادی را در گندم به پیش خواهیم برد، تصریح کرد: این روند را در برنج نیز شروع کردیم و در سایر محصولات نیز ادامه می‌یابد تا کشاورز بدون دغدغه قیمت نهاده کار خود را انجام دهد.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: این یک ضرورت در زمانه امروز است که تات (سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی) مهمترین پشتوانه این اتفاق در تولید است و باید زمانیکه کشاورز اسم تات را که می‌شنوند قوت قلب و پشتوانه و اطمینان باشد که هر بذری را تات تأیید کند بدون دغدغه استفاده کند و این بذر را بر هر بذری ترجیح دهد زیرا مناسب با اقلیم تولید شده است.

وی با بیان اینکه پشتوانه اجرایی تحول کشاورزی ایران و دولت سیزدهم، تات است، اظهار کرد: این امر به یک برنامه ریزی دقیق، فعالیت مستمر، نگاه نو، نقشه راه جدید و به یک تغییراتی در آئین نامه‌ها و حرکت‌ها نیاز دارد.

وی بیان کرد: بهره وری را از تات می‌خواهیم و کسی دیگری نمی‌تواند این مسیر را هویدا کند و بهره وری را از جای دیگری نمی‌توان طلب کرد و افزایش بهره وری را تات به کشاورزی هدیه می‌دهد.

ساداتی نژاد با بیان اینکه من حاضرم ساختمان‌های جهاد کشاورزی را بفروشم و خرج توسعه علم و فناوری در کشاورزی شود، تصریح کرد: زیرا کشاورزی ما تشنه علم و فناوری است و آنچه که امروز ما را نجات می‌دهد علم و فناوری است.

وی ادامه داد: باید در این حوزه به صورت ویژه با هم تلاش کنیم تا شهریور الگوی کشت را ابلاغ کنیم که این مأموریت به تات واگذار شده است.

وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: در برنامه دوم توسعه قرار است الگوی کشت اجرا شود که تا امروز باقی مانده، براین اساس از امسال برای صادرات محصولات آب بر عوارض می‌گیریم و باید به سمتی برویم که در الگوی کشت محصولات آب بر را وارد کنیم و با کشت فراسرزمینی به سمتی برویم که کالای اساسی تولید کنیم که کشاورز هم به این موضوع علاقمند است.

وی گفت: دولت امروز نگاه ویژه به تولید داخل دارد و فرمان مقام معظم رهبری نیز بر تولید داخل است و من نیز تاکید می‌کنم در این مسیر و راه مهمترین پشتوانه و لکوموتیو تات است.

ساداتی نژاد ادامه داد: این نقش اساسی در اجرای این برنامه و سند تحول را سازمان تات بر عهده دارد و این پارک یک ابزار بزرگ در اجتماع جوانان و شرکت‌های دانش بنیان است تا آنچه در سازمان تحقیقات انباشته شده در اختیار کشاورز ایرانی قرار دهند.

وی اظهار کرد: اگر در کشاورزی اینجا هستیم زاییده این تلاش‌ها است و این گندمی که داریم نتیجه بذری است که مؤسسه تحقیقات اصلاح بذر و تات تولید کرده است.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بذر اسلحه ما است و نقش این مؤسسه در این میان بسیار حائز اهمیت است، ادامه داد: با این نگاه باید حرکت کنیم و به سمتی برویم که امسال اتفاق خوبی در تولید داخل و تحول پیش آید.

وی بیان کرد: در طرح مردمی سازی یارانه‌ها که در حوزه تولید است با تولید قراردادی در محصولات کشاورزی باید تلاش می‌کنیم دغدغه کشاورزان را در تولید دام و طیور با خرید تضمینی رفع کنیم تا بحث سفره و غذا پایدار بماند.

ساداتی نژاد متذکر شد: بدون تولید کننده غذایی وجود ندارد لذا تولید کننده ایرانی همیشه در کنار مصرف کننده است و مصرف کننده ایرانی همیشه حامی تولید کننده است.

کد خبر 5514105

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری سید جواد ساداتی نژاد جهاد کشاورزی پارک علم و فناوری بوشهر کرمانشاه خطبه های نماز جمعه ویروس کرونا جهرم امام رضا ع خراسان رضوی دهه کرامت میلاد امام رضا ع آمار کرونا اردبیل مشهد بیرجند صنایع دستی وزیر جهاد کشاورزی علم و فناوری ساداتی نژاد تولید داخل بهره وری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۹۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال

به گزارش خبرنگار مهر، نمایش «آبی‌گونه» به نویسندگی و کارگردانی کاوه مهدوی از آثار هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی، از ۲۳ فروردین تا ۳۰ اردیبهشت در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر اجرا می‌شود.

مهدوی که در بخش نمایشنامه‌نویسی جشنواره تئاتر رضوی موفق به کسب رتبه شده است، درباره موضوع نمایش «آبی‌گونه» گفت: این نمایش به جریان زندگی پسری می‌پردازد که برای دیدن بازی فوتبال تیم محبوبش از مشهد به تهران سفر می‌کند.

وی با بیان اینکه جشنواره تئاتر رضوی با جشنواره‌های موضوع محور دیگر تفاوت دارد، ویژگی این رویداد را استمرار در برگزاری آن دانست.

نویسنده و کارگردان نمایش «آبی گونه» با اشاره به تغییر رویکرد جشنواره تئاتر رضوی برای حذف بخش رقابتی و تمرکز بر اجراهای عموم گروه‌ها در شهر خود، تاکید کرد: در گذشته رقابتی بودن جشنواره، گروه‌ها را در ارایه اثر برای جشنواره ترغیب می‌کرد در حالی که در رویکرد جدید، «مخاطب مردمی» و اجرای عموم اولویت بیشتری پیدا کرده است و باید اثر را به نحوی تولید کنیم که مخاطبان مردمی جذب آن شوند که این نکته مثبتی است.

مهدوی در پایان سخنان خود با بیان اینکه توجه به سلیقه و نیاز مخاطب عام در تولید اثر موضوع هوشمندانه‌ای بود که در جشنواره امسال لحاظ شده است، تصریح کرد: اگر موضوع حمایت از اجراهای عمومی گروه‌های نمایشی به این شیوه استمرار پیدا کند، بحث مخاطب‌محوری و توجه به مخاطب مردمی در تولید اثر نیز بیش از پیش محقق خواهد شد چرا که گروه باید تمام جوانب را برای تحمل و رغبت و جذب مخاطب عام در طول ایام اجرای اثر بسنجد که این مهم ظرافت کار را نیز ارتقا می‌دهد.

عکس از رضا معطریان است.

کد خبر 6095137 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • ساترا اهمیت تنظیم گری‌اش را نمایش دهد/ امضای تفاهم نامه دانشگاهی
  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال
  • انسان‌های غارنشین گیاهخوار بودند
  • بیش از چهار هزار پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد
  • چهار هزار و ۷۰۰ پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد
  • کاهش وزن با دو قاشق چایخوری از سرکه سیب
  • اعمال ممنوعیت جابجایی دام و برخورد با متخلفین در کاشمر
  • (تصاویر) رولکس؛ نسخه «چه کسی اهمیت می‌دهد»
  • گام بلند پتروشیمی پردیس در تامین امنیت غذایی جهان و حفظ محیط زیست
  • چرا فلسطین طی ۷ ماه جنگ همواره اصلی‌ترین موضوع جهانی بوده است؟