Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@05:09:44 GMT

جاجیم‌بافی؛ هنری که در سلطانیه احیا می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۳۰۲۲۸

جاجیم‌بافی؛ هنری که در سلطانیه احیا می‌شود

ایسنا/زنجان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان، از احیای هنر جاجیم‌بافی در شهرستان سلطانیه خبر داد.

امیر ارجمند در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه احیای هنرهایی در حوزه صنایع‌دستی یکی از رویکردهای اصلی این اداره‌کل به شمار رفته و هفته صنایع‌دستی بهانه‌ای برای احیای برخی از این هنرها به شمار می‌رود، اظهار کرد: در همین راستا و طی هفته صنایع‌دستی رشته جاجیم‌بافی در سلطانیه پس از گذشت ۸۰ سال توسط این اداره‌کل در آرامگاه چلبی‌اوغلو احیا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با یادآوری اینکه اقدامات مختلفی در راستای احیای این هنر اصیل انجام شده است، تصریح کرد: یکی از این اقدامات، برگزاری کلاس‌های مختلف آموزش جاجیم‌بافی برای ترویج این رشته در سلطانیه و نیز روستاهای اطراف است تا این هنر به‌ سرعت گسترش یابد.

این مسئول با اشاره به اینکه کاربرد برخی از صنایع‌دستی در گذشته محدود به منطقه جغرافیایی خاص بوده اما امروزه به دلیل جذابیت در این هنرها، اکثر جوامع خواهان استفاده از آن هستند، افزود: جاجیم‌بافی نیز یکی از رشته‌هایی است که در زمان‌های نه چندان دور بیشترین کاربرد را بین اهالی روستا و عشایر منطقه داشته است.

به گفته مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان، جاجیم پارچه‌ای ضخیم و کم‌عرض است که با استفاده از پودهای کلفت بافته می‌شود؛ رنگ‌های به‌ کار رفته در جاجیم در ۶ تا ۸ رنگ است و بیشتر از رنگ‌های سنتی و گیاهی و نیز طرح‌های ساده و هندسی و اغلب به دو شکل راه‌راه و ستاره‌ای بافته می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری زنجان جاجیم بافی صنایع دستی جاجیم بافی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۰۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت های گردشگری گرمی در قالب جشنواره معرفی می شود

به گزارش خبرنگار مهر، حسن محمدی ادیب پیش از ظهر یکشنبه در نشست با فرماندار شهرستان گرمی با اشاره به ظرفیت مهم دریاچه گیلارلو این شهرستان در راستای جذب گردشگر اظهار کرد: فرمانداری شهرستان باید با همکاری سایر نهادهای دولتی یک جشنواره بزرگ در راستای معرفی این ظرفیت بزرگ برنامه‌ریزی و تدوین کند.

وی با بیان اینکه جشنواره‌ها نقش مهمی در دیده شدن و جذب سرمایه‌گذار برای منطقه دارند، افزود: لازم است که در شهرستان گرمی نیز جشنواره‌هایی برای معرفی ظرفیت‌های منطقه تعریف شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل بیان کرد: همچنین لازم است که از اعتبارات شهرستانی برای آموزش صنایع‌دستی، تولید محتوا برای معرفی ظرفیت‌ها و کاوش محوطه «تپه دیگه‌ور» نیز اعتبار تخصیص پیدا کند تا بتوانیم اقدامات مهمی را در این شهرستان انجام دهیم.

محمدی ادیب خاطرنشان کرد: حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی باید جز اولویت‌های اول در شهرستان گرمی باشد و اعتبارات ویژه برای این حوزه تخصیص داده شود.

کد خبر 6097075

دیگر خبرها

  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • حمایت از تولید راه تحقق شعار سال جهش تولید
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین + تصاویر
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • ظرفیت های گردشگری گرمی در قالب جشنواره معرفی می شود
  • نمدمالی، هنری با روایت تاریخ
  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا