Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از کرج، سید مجتبی خیام نکویی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در مراسم افتتاح اولین پارک علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی البرز در فردیس، استان البرز را استان علم و فناوری کشاورزی کشور دانست و افزود: ۴۵ درصد از موسسات تحقیقاتی کشور در البرز و از ۲۰ موسسه ملی، ۹ موسسه در استان البرز است که نشان می‌ههد البرز استان علم و فناوری کشور در بخش کشاورزی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به نامگذاری سال تولید دانش بنیان و اشتغال، گفت: طبق برنامه ریزی صورت گرفته، ما امسال باید تعداد شرکت.های دانش بنیان را ۲۰ درصد افزایش دهیم. از ۶ هزار و اندی شرکت موجود در کشور بسیاری از شرکت‌هادر بخش‌های غیر کشاورزی فعال هستند. اما ظرفیت بخش کشاورزی کم نظیر بود.

این مقام مسؤول اضافه کرد: بیش از ۵هزار عضو هیات علمی در دانشگاه و مراکز آموزش عالی، بیش از دو هزار هیات علمی در سازمان تات و تعدادقابل توجهی فارغ التحصیل دانشگاهی در حوزه کشاورزی فعال هستند که از این ظرفیت استفاده مطلوب نمی‌شود. اگر بتوانیم از ۱۰ درصد این ظرفیت استفاده کنیم تحول عظیمی در بخش کشاورزی را شاهد خواهیم بود. 

وی یادآور شد: بخش کشاورزی ۱۸ درصد از تولید ناخالص داخلی و۲۳ درصد از اشتغال را یدک می‌کشد و امروز پاسخگوی مهمترین اولویت کشور و امنیت غذایی است. بخش کشاورزی تضمین کننده امنیت غذایی پایدار است و باید از همه ظرفیت‌های دانشی و فناوری بخش کشاورزی در این جهت استفاده شود. ما امروز چاره ای نداریم جز اینکه یک انقلابی مبتنی برعلم و فناوری، به ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان و فارغ تحصیلان این حوزه داشته باشیم.

معاون وزیر علوم گفت: مهمترین بخش کشاورزی امنیت غذایی است و برای رسیدن به امنیت غذایی باید بر دانش و فناوری تکیه کنیم. ما می‌توانیم بدون هیچ مشکلی گندم مورد نیاز کشور را تامین کنیم؛ به شرطی که حوزه دانش کشاورزی و تولید گندم تقویت شود.  

راه اندازی ۱۰ دهکده فناوری در کشور 

وی با بیان اینکه ایجاد تحول نیازمند فراهم کردن زیرساخت هاست، افزود: با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی باید در کشور ۱۰ دهکده فناوری و نوآوری ایجاد کنیم وه هر کدام باید ۱۰۰ شرکت را پوشش دهد. با ایجاد اولین دهکده در استان خراسان رضوی، بیش از ۱۴۰ شرکت دانش بنیان در آن مستقر شدند که می‌توانیم این عدد را به ۲۰۰ شرکت برسانیم.‌

خیام نکویی از افتتاح دومین دهکده فناوری و نوآوری کشور در فردا چهارشنبه در استان همدان خبر داد و گفت: تا دو هفته دیگر دو دهکده در استان های مختلف و تا شهریور ماه ۷ دهکده فناوری و نوآوری به این مجموعه اضافه خواهیم کرد. ۱۰ مرکز رشد هم پیش‌بینی شده و حداقل ۵۰ مزرعه در سطح کشور اجرا می‌شود اینها زیرساخت‌هایی است که می‌تواند بخش کشاورزی را متحول کند.‌

وی اضافه کرد: ما تولید کننده غذای مردم هستیم و کوتاهی در این حوزه پذیرفته نیست. در این راستا مجموعه اقداماتی در نظر گرفته شده تا بتوانیم کشور را با توجه به ظرفیت‌های استانی متحول کنیم. به عنوان مثال سیستان و بلوچستان ظرفیت تولید ۱۰درصد از گوشت کشور مبتنی بر گوشت شتر را دارد. در حال حاضر حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد گوشت قرمز مورد نیاز کشور را وارد میکنیم. تمهیداتی اندیشیده شده که در دو سه سال آینده ضمن ورود گوشت شتر به سبد غذایی خانواده‌ها تحول عظیمی در اشتغال و در دانش این حوزه به دست آوریم. 

ارز ریزی به حداقل برسد 

معاون وزیر علوم با اشاره به ظرفیت‌های استان سیستان و بلوچستان در حوزه کشاورزی، گفت: در چند ماه آینده دهکده علم و فناوری را در سیستان و بلوچستان راه اندازی می‌کنیم باید به گونه ای قدم برداریم که ارزبری به حداقل برسد. سالانه ۴۵۰ تا ۵۰۰ میلیون دلار برای واردات موز میدهیم در حالی که این ظرفیت در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد. 

وی افزود: سیاست گذاری در حوزه سازمان تحقیقات، مشارکت فعالان بخش خصوصی برای اثر بخشی در حوزه کشاورزی است. امروز دو هزار فناوری محصول سازمان تحقیقات را آماده داریم. از شرکت‌های بخش خصوصی دعوت می‌کنم برای دریافت این دانش و ورود به عرصه کشاورزی اقدام کنند. ما یک لشکر ۱۰هزار نفری در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج هستیم که در سطح ۳۱استان کشور ۲۰ موسسه تحقیقات ملی و ۳۱۴ ایستگاه تحقیقاتی داریم و اگر از این ظرفیت استفاده شود شاهد تحولات چشمگیری در بخش کشاورزی خواهیم بود. امیدواریم به سمت پژوهش برای حل مشکلات اولویت دار حرکت کنیم.

انتهای پیام/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: علم و فناوری آموزش عالی سیستان و بلوچستان سازمان تحقیقات دهکده فناوری علم و فناوری بخش کشاورزی امنیت غذایی دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۴۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنایع غذایی پس از پتروشیمی بیشترین گردش مالی را دارد

رییس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری گفت: اکنون صنعت غذایی کشور پرنشاط است و گردش مالی آن بعد از صنعت پتروشیمی در مقام دوم قرار دارد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شقایق حق‌جوی جوانمرد؛ رییس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی طی سخنانی در افتتاحیه رویداد فبین‌فود (هم‌رسانی نیازها و ایده‌های نوآورانه صنایع غذایی در آزمایشگاه ساخت سریع) در مشهد مقدس سخن می‌گفت خاطرنشان کرد: دانشگاه های کشور بعد از انقلاب اسلامی رشد بسیاری کرده اند و افراد بسیاری نیز از آن فارغ‌التحصیل شده اند که این افراد باید در صنایع کشور مشغول به کار شوند. .از سوی دیگر صنعت نیز کارهای زیاد بر زمین مانده دارد که به سختی اداره می شوند و به همین دلیل نوآوری در آن کم دیده می شود و این معاونت مسئول اشاعه و ترویج فناوری است.

رییس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی با بیان اینکه صنایع به سختی به موضوع تحقیق و توسعه توجه دارند، گفت: این رویداد هم‌رسانی لازم را ایجاد می‌کند تا در کنار نیازهای صنایع، نقدینگی موجود در کشور و البته حضور نخبگان، حرکتی در کشور ایجاد شود تا ظرفیت‌های آزمایشگاه‌های ساخت سریع (فب‌لب) برای نوآوری در صنعت غذا فراهم شود.

حق‌جوی جوانمرد اظهار کرد: چشم‌انداز ما این است که این رویداد در سال‌های آینده بین‌المللی شود، زیرا غذا یکی از نمایشگرهای قدرت و فرهیختگی کشور ها به شمار می‌رود. این در حالی است که کشور ما با وجود غذاهای فاخر متشکل از هزاران ترکیب شگفت انگیز نتوانسته غذاهای خود را در کنار میراث و فرهنگمان به جهان معرفی و صادر کند.

شادی بلوریان؛ دبیر رویداد ملی فبین‌فود نیز با بیان این که این رویداد در سه کلیدواژه نوآوری، غذا و fablab (آزمایشگاه ساخت سریع) دنبال می‌شود، اظهار کرد: زمانی می‌توان از امنیت غذایی سخن گفت، که تمام مردم کشور به غذا در هر زمانی دسترسی داشته باشند و این رویداد سعی در هم‌افزایی بیشتر در این زمینه دارد زیرا کشورهای قدرتمند با تحدید غذا سعی در استعمار سایر کشورها دارند.

ارائه پژوهانه 10000 دلاری به پروژه‌های تحقیقاتی دارای همکار خارجی در حوزه فناوری‌های راهبردی

وی ادامه داد: مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی می‌توانند رسیدن به امنیت غذایی را با ایجاد زنجیره فناوری و نوآوری تقویت و تسهیل کنند.

معاون آموزشی و پژوهشی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: برای اینکه بتوانیم به نوآوری دست پیدا کنیم، فب لب ها نقش کلیدی در رسیدن آسان و ارزان به محصولات دارند.

وی ادامه داد: آزمایشگاه ساخت سریع بر مبنای سه محور ساخت و تولید نمونه‌های اولیه، خدمات تخصصی و کنترل کیفی، شرایط ارزیابی و ارائه محصول به بازار را فراهم می کند.

بلوریان گفت: پژوهش برای پژوهش مورد نیاز ما نیست، بلکه به دنبال تولید محصولی هستیم تا طرح‌های ارزشمند ارائه شده بتواند مشکلات مسیر حرکتی صنایع را تسهیل کند؛ بر همین اساس فب‌لب ها درصورتی موفق هستند که بتوانند نیازی از جامعه را برطرف سازند.

وی افزود: در این مسیر فناورانه، وقتی نیازی از سوی صنعت شناسایی و دریافت شد به محققان و نوآوران ارجاع می‌شود و جهاد دانشگاهی نیز می‌تواند زیرساختهای لازم برای این هم افزایی را فراهم کند.

بلوریان درباره رویداد فبین فود هم گفت: بعد از رونمایی از پوستر رویداد ملی فبین‌فود توسط معاونت علمی ریاست جمهوری و جهاد دانشگاهی پیش‌رویدادهایی با هدف معرفی فب‌لب یا آزمایشگاه ساخت سریع برگزار شد.

به گفته وی، نخستین پیش‌رویداد آن با حضور صنایع مختلف، دومین پیش‌رویداد با حضور صنایع، نمایندگان دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و سومین پیش‌رویداد نیز با حضور نمایندگان صنایع، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی برگزار شد.

بلوریان افزود: بعد از برگزاری پیش‌رویدادها 100 نیاز از صنایع دریافت شد و بعد از غربالگری ها 60 نیاز انتخاب شده و به اطلاع فناوران و نوآوران رسید، در این مراسم طرح‌های برگزیده معرفی می‌شوند.

در پایان رویداد ملی فبین فود، 9 تفاهم نامه بین صنایع و افراد نخبه به امضا رسید.

نخستین رویداد ملی"فبین‌فود" به منظور هم‌افزایی و مشارکت نقش‌آفرینان زیست بوم دانش و نوآوری در صنعت غذای کشور با عنوان " هم‌رسانی نیازها و ایده‌های نوآورانه صنایع غذایی در آزمایشگاه ساخت سریع (فب‌لب)" روز پنج‌شنبه 13 اردیبهشت ماه به همت پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در مشهد مقدس برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بوشهر همه ظرفیت‌های آمایشی توسعه و پیشرفت دانش نوپایه را دارد
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای تحقق شعار سال
  • صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • برگزاری نخستین رویداد ملی غذایی «فبین فود» در مشهد
  • صنایع غذایی پس از پتروشیمی بیشترین گردش مالی را دارد
  • ساز کوک دانشگاه و صنعت برای تأمین امنیت غذایی/ هزار دانشجوی طرح پویشی به هلدینگ زر می‌روند
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور