Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین – صبا نوبری‌؛ در جریان حذف ارز ترجیحی، مجلس در قانون بودجه ۱۴۰۱ اعلام کرد دولت در صورتی اجازه حذف این ارز را دارد که شرایطی فراهم شود تا قیمت کالاهایی که تخصیص ارز ترجیحی تخصیصی به آنها حذف شده بالاتر از قیمت‌های شهریور ۱۴۰۰ نرود. همان ابتدا نیز کارشناسان نسبت به شرط مجلس برای حذف ارز ترجیحی به عنوان یک شرط غیرمنطقی و غیرکارشناسی اعتراض کردند اما هرچند دولت پس از تغییر شیوه تخصیص ارز ترجیحی تصمیم به پرداخت یارانه نقدی گرفت تا از کاهش قدرت خرید مردم به دنبال افزایش قیمت کالاهای اساسی که البته امری طبیعی نیز بود، جلوگیری کند؛ اما امروز نمایندگان شروع به اعتراض نسبت به افزایش اخیر قیمت کالاهای اساسی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولین نکته در رابطه با این موضوع این است که چرا باید مبنای مجلس برای عدم تغییر قیمت‌ها، شهریور ۱۴۰۰ باشد؟ آیا زمان شروع به کار دولت سیزدهم مبنای تاریخ است؟ اگر کنترل قیمت‌ها به این راحتی است و اقتصاد به این سادگی کار می‌کند چرا قیمت‌ها را برای رفاه مردم به ده سال قبل برنگردانیم؟ نکته مهم دیگر این که دلیل مطرح شدن این شرط توسط نمایندگان آن است که معتقدند تخصیص ارز ترجیحی منجر به حفظ و ثبات قیمت‌ها شده بود و قیمت ها فقط در صورت حذف قیمت‌ها افزایش پیدا می کند.

اگر این طور بود چرا مجلس شرط نکرده که قیمت‌ها نباید از زمان حذف ارز ۴۲۰۰تومانی بالاتر برود و ابتدای شهریور ۱۴۰۰ را ملاک قرار داده است؟ یعنی از ابتدای شهریور ۱۴۰۰ تا زمان حذف ارز ترجیحی در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ با وجود تخصیص ارز ۴۲۰۰تومانی همچنان قیمت‌ها بالا رفته است که مجلس خواستار بازگشت آن‌ها به شهریور ماه است؟

با این وجود آنچه که نمایندگان مردم باید به آن توجه کنند این است که مطابق بودجه‌ای که خود آن را بررسی و تصویب کردند، دولت منابع لازم برای ادامه تخصیص ارز ۴۲۰۰تومانی را نداشت و آمارها نیز نشان می‌دهد که طی سال‌های گذشته تخصیص این ارز نتوانسته کمکی به کنترل قیمت‌ها بکند و تنها منابع ارزی کشور را به باد داده و رانت عظیمی را نصیب عده‌ای کرده است.

حال که دولت تن به راهی داده که البته چاره‌ای جز آن نداشته است، انتظار می‌رود نمایندگان مجلس در این برهه حساس با دولت همراهی کرده تا اقتصاد ایران از این مشکل گذر کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ثبت نام سایپا ثبت نام ایران خودرو نرخ ارز بازار ارز شهریور ۱۴۰۰ ارز ترجیحی تخصیص ارز حذف ارز قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۴۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

به گزارش «تابناک»، سید محمد حسینی در گفت و گو با ایسنا، درباره اهمیت دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: در مجموع تکلیف ۴۵ کرسی باقی مانده در دور دوم انتخابات مشخص می‌شود که  در تهران 16 کرسی خالی مانده است که کرسی های تهران اهمیت زیادی دارد، زیرا نمایندگان تهران گرفتاری‌های نمایندگان شهرستان را ندارند و می‌توانند در مسائل کلان کشور و ملی نقش آفرین باشند و وقت بیشتری برای تهیه طرح ها و لوایح بگذارند. آنها  می‌توانند در ترکیب هیات رئیسه مجلس و روسای کمیسیون ها تاثیر زیادی داشته باشند. این نمایندگان و سایر نمایندگان باقی مانده در دو دوم اهمیت و نقش مهمی در مجلس دارند.

وی افزود: امیدوارم همانطور که در دور اول مردم حضور داشتند، در دور دوم هم مشارکت کنند به خصوص که در این دور انتخاب راحت تر است و در یک حوزه، مردم از بین دو نفر باید یک نفر را انتخاب کنند. بی تفاوتی سزوار نیست. مردم می توانند تحقیق کرده و فرد اصلح را انتخاب کنند. مردم کمک کنند افراد اصلح با پشتوانه رای بالا انتخاب شوند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که دولت نظری درباره ترکیب هیات رئیسه و ریاست مجلس دوازدهم دارد؟ گفت: نه، دولت به هیچ وجه به این مساله ورود نمی کند. خط مشی رئیس جمهور این بوده که در انتخابات فهرست نداشته باشد در حالیکه در دوره های قبل  دولت ها اینگونه نبوده اند. دولت، انتخاب را به خود مردم واگذار کرده و مردم در انتخاب حود نشان دادند، کسانی که همراهی بیشتری با دولت دارند، پایگاه مردمی بهتری دارند.

وی در پایان گفت: امیدوارم با تعامل سازنده دولت و مجلس، کارهای اساسی انجام شود. اولویت ما اقتصاد است و به این مساله بها داده شود و لوایح یک فوریتی و دو فوریتی دولت. زودتر در دستور کار مجلس قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • دولت و بذرپاش، نمایندگان مجلس را دور می‌زنند؟
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • نماینده مجلس : موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • محمودزاده: موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • پل خورگو وارد فاز اجرا شد
  • تخصیص یارانه دارو به خوبی انجام نمی شود / تلاش دولت برای تثبیت قیمت نان در 1403 با سه برابر کردن یارانه
  • موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم