Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@14:16:33 GMT

بسیاری از مردم قید درمان دندان را می‌زنند

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۳۴۸۲۵

بسیاری از مردم قید درمان دندان را می‌زنند

نماینده مجلس با بیان اینکه در کشور با کمبود تعداد دندانپزشک و گرانی خدمات دندانپزشکی مواجه است گفت: به همین دلیل برخی از مردم قید درمان را می‌زنند.

به گزارش مشرق، کمبود سرانه دندانپزشک در کشور و افزایش قیمت ترمیم دندان موجب محروم شدن خیلی از مردم از خدمات این حوزه پرشکی شده است. موضوعی که تبعات آن افزایش امار پوسیدگی دندان و یا نهایتا از دست دادن دندان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما توزیع نامتوازن دندانپزشک در کشور باعث تشدید مشکلات در جوزه دندانپزشکی شده است. واقعیت آن است که سرانه دندانپزشک در شهر تهران در حدود ۵۴ درصد مناطق دیگر کشور است و این توزیع ناعدلانه به حدی است که مردم خیلی از شهرستان ها برای گرفتن خدمات دندانپزشکی باید مسافت طولانی را طی کنند یا شاید هم قید درست کردن دندان را بزنند.  

اکنون شرایط به گونه ای است که برای دسترسی به خدمات پزشکی باید هزینه های بالایی را هم پرداخت کرد به هرحال کمبود پزشک و خدمات موجب افزایش قیمت می شود. و مهمتر آنکه دسترسی به مراکز دندان پزشکی با وجود قیمت های زیاد در مناطق محروم خیلی کمتر است.

بدون شک اصلی ترین مشکل دراین رابطه کاهش ظرفیت دندانپزشکی در کشور است. این معضل به حدی است که می تواند کاهش شدیدتر دسترسی به خدمات پزشکی را حتی در سال آینده رقم بزند. با این اوصاف نه تنها مشکلات بیان شده حل نمی شود بلکه شرایط با وجود پیش روی جمعیت به سمت میانسالی حتی وخیم تر هم خواهد شد.

هادی بیگی نژاد نماینده مردم ملایر بر موضوع کمبود پزشک و دندان پزشک در کشور تاکید کرد و از وزارت بهداشت خواست که پاسخگوی مشکلات مردم در این رابطه باشد.  

بیگی نژاد گفت:متأسفانه در خیلی از شهرستان کشور کمبود پزشک عمومی، پزشک متخصص، دندان‌پزشک و ... احساس می‌شود. ضمن اینکه مردم مجبورند برای بهره‌مندی از خدمات پزشکی به شهرهای اطراف مراجعه کنند که این فشار مضاعف مالی و جسمی برای بیماران ایجاد می‌کند.
 وی افزود: در روستاهای و مناطق حواشی شهر نیز کمبود خانه‌های بهداشت و پزشک وجود دارد و مردم باید برای روند درمانی خود روزها و ماه‌ها منتظر بمانند که امر سبب وخیم شدن اوضاع جسمی و روحی آنان می‌شود. این نماینده گفت: اما نکته‌ای که در اینجا وجود دارد توزیع ناعادلانه دندان‌پزشکان در کشور است که لازم مسئولین مربوطه با اجرای طرح افزایش ظرفیت دندان‌پزشکی این رویکرد را اصلاح کنند.

بیگی نژاد تاکید کرد: وقتی مردم برای مراجعه به پزشک چند ماه در نوبت هستند دیگر لازم نیست حتی برای کمبود پزشک استدلال کنیم، این خودش بهترین استدلال است. وقتی سونوگراف خانم به میزان کافی نیست، وقتی برخی پزشکان متخصص در کشور انگشت شمارند و خیلی از استانها حتی یک پزشک با تخصص خاص را ندارند وضع مشخص است. کافی است سری به شهرستان زد و مراکز درمانی دندانپزشکی را دید خیلی راحت می توانیم شرایط را بسنجیم و به سختی افتادن مردم را ببینیم. در زمینه دندان‌پزشکی نیز وضعیت به همین منوال است.

نماینده مردم ملایر گفت: وزارت بهداشت است که باید پاسخ بدهد این چه رفتاری است که با مردم دارد، چقدر مردم سختی بکشند راضی میشوند در تصمیمات تجدید نظر کنند؟ افزایش ظرفیت ها با توجه به سالمندی جمعیت در امر پزشکی لازم و ضروری است و باید رویکرد دولتمردان قرار بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که سیاستگذاران بهداشت خود ذی‌نفع و پزشک باشند، آش همین آش و کاسه همین کاسه است.  

بیگی نژاد افزود: تربیت نیروی کیفی که خود یک بحث دیگر است. کاش میشد مثل اقتصاد که حسابرس از بیرون می‌آید و به حسابهای مالی رسیدگی می‌کند، یک گروه رفتار پزشکان را نظارت می‌کرد، آنوقت فرق بین خادم و ظالم مشخص می‌شد. متاسفانه عده‌ای در جامعه پزشکی آبروی پزشکان خادم را دارند می‌برند.   پس لااقل خود جامعه پزشکی برای آبروی خود کاری کند.

وی خاطرنشان کرد: مسئولان می‌توانند با اخذ تعهد خدمت در مناطق محروم، افزایش مدت‌زمان طرح آنها، ارائه تسهیلات و امکانات مختلف به پزشکان مناطق و دورافتاده پزشکان را برای کار در مناطق محروم و دورافتاده ترغیب کنند ضمن اینکه ظرفیت های حوزه های پزشکی من جمله دندان پزشکی را زیاد کنند.  

بیگی نژاد نسبت به گرانی خدمات دندان پزشکی گفت: متاسفانه گرانی خدمات دندان پزشکی به واسطه کمبود ظرفیت و انحصار به قدری است که خیلی از مردم در شهرستان ها و روستاها قید درست کردن دندان خود را می زنند. لازم است کمک های بیمه ای در خصوص امر دندان پزشکی صورت بگیرد تا با قیمت های زیاد ترمیم دندان، مردم کمتر در فشار قرار بگیرند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین حادثه متروپل قیمت هادی بیگی نژاد وزارت بهداشت شهر تهران سلامت خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت دندان پزشکی خدمات دندان کمبود پزشک دندان پزشک بیگی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۴۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از سکته گوش چه می‌دانید؟

آفتاب‌‌نیوز :

محمد اجل لوئیان با بیان اینکه سکته گوش یک نامگذاری غلط است، افزود: همین بیماری برای چشم هم وجود دارد، یعنی سکته چشم هم داریم. آنچه که مردم را نگران می‌کند و ناراحت کننده است سکته مغز یا قلب است. این کلمه، سکته گوش با سکته مغز و قلب، خیلی فاصله دارد. سکته مغز و قلب مغایر حیاتی دارد؛ اما سکته گوش خیلی ترسناک و نگران کننده نیست. ولی واقعیت امر این است که بنا بر دلایلی گوش به یک مرتبه شنوایی را ازدست دهد که این اصطلاح را سکته گوش می‌گویند.

وی ادامه داد: وقتی این اتفاق افتاد، بیمار باید در ظرف یک الی دو هفته اول به پزشک مراجعه کند. پزشک متخصص ارزیابی می‌کند و اگر به طور ناگهانی شنوایی، از دست رفته باشد و به اصطلاح سکته گوش رخ داده باشد که البته سکته گوش هم ممکن است نصف نیمه و ناقص باشد، اگر زود مراجعه کنند، درمان‌ها جواب می‌دهد و نصف بیمار‌ها خوب می‌شوند و شنوایی بر می‌گردد.

به گزارش مهر، این متخصص گوش و حلق و بینی افزود: در مورد کسی که بعد از سکته گوش، سوت گوشی پیدا کرده است، پزشک باید ارزیابی‌ها و درمان‌ها را کرده باشد، شنوایی سنجی می‌خواهد. حتماً ام آر آی می‌خواهد. اگر این آزمایش‌ها انجام شده و مشخص شده است که عارضه جدی نیست؛ بنابراین این عارضه خیلی مهم نیست. سوت ممکن است خوب شود و ممکن است ادامه داشته باشد، آن سوت را می‌شود برایش کاری کرد. سوت گوش ممکن است به رغم درمان‌ها بهبود پیدا نکند و یا ممکن است خوب شود بنابراین اگر سوت کشیدن برای فرد ناراحت کننده است باید مجدداً به پزشک متخصص مراجعه کند تا درمان پیدا کند.

وی در پاسخ به این پرسش که سطح شنوایی که بعد از سکته گوش کاهش پیدا می‌کند ممکن است باعث از دست رفتن کامل شنوایی شود و آیا سمعک تنها راه درمان است، گفت: ممکن است نیاز به سمعک نباشد. تعریف‌های علمی برای سکته ناقص گوش وجود دارد. اگر احیاناً سکته گوش در حدی باشد که مریض نتواند زندگی عادی اش را داشته باشد می‌تواند از سمعک استفاده کند و شنوایی بهبود پیدا کند. باید یک شنوایی شناس ارزیابی کند که آیا این فرد با سمعک بهبود پیدا می‌کند یا خیر.

عجلوییان با بیان اینکه تأثیر استفاده از هندزفری به مدت طولانی در گوش بر روی سکته گوش از نظر علمی ثابت نشده است، افزود:، ولی اصولاً صدا‌های بلند و طولانی مدت روی شنیداری تأثیر می‌گذارد. افرادی که در محیط‌های شلوغ صدایی کار می‌کنند، در معرض کاهش شنوایی قرار دارند. اگر هندزفری را با صدای ملایم در مدت کوتاه‌تری بشنویم مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما بعد از مدتی باید به گوش استراحت دهیم. گذاشتن هندزفری در طولانی مدت با صدای بلند، کاهش شنوایی ممکن است ایجاد شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اجتماع کادر درمان در حمایت از جنبش دانشجویان آمریکایی
  • شبکه‌های آزمایشگاهی حوزه بهداشت و درمان تشکیل می شود
  • بهره‌برداری از بیمارستان رزن نیازمند اهتمام دانشگاه علوم پزشکی
  • از سکته گوش چه می‌دانید؟
  • روستای رودریش شهرستان کهگیلویه درگیر اپیدمی بیماری تب مالت است
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چرا آمار خودکشی پزشکان بالا رفته؟ / این طبقه مانند گذشته نزد مردم محترم نیست
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور