Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان نظام پرستاری با اشاره به کاهش مراجعه مردم به مراکز درمانی با ارائه خدمات پرستاری در منزل گفت: ۵۰۰۰ پرستار با فروکش کردن کرونا بیکار شدند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمد میرزابیگی در اولین همایش ملی پرستاری جامعه‌نگر، اظهار داشت: اگرچه که گفته می‌شود برنامه ریزی استراتژیک دیگر معنا ندارد اما تفکر استراتژیک را نباید کنار بگذاریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همواره و در هر زمانی فرصت‌ها و تهدیدهایی وجود دارد و نوع تعامل ما با این تهدیدها بر سرنوشت ما تاثیرگذار است. اگر به تهدیدهای موجود نگاه کنیم می‌بینیم که به تازگی کرونا را پشت سر گذاشته‌ایم و همین الان بحث ترس از بیوتروریسم را در دنیا داریم و از سوی دیگر نیز با بیماری‌های مزمن و سالمندی روبرو هستیم. این موضوعات تهدیدهایی است که با آن مواجه هستیم و به حوزه ما در پرستاری مرتبط است.

وی افزود: در عین حال چند فرصت اساسی هم در دست داریم که یکی خود اصول قانون اساسی است و دیگری، سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری به ویژه در اصول دوم و هشتم آن است که بر حقوق مردم تاکید شده که باید به مردم کمک شود تا حقوق سلامت خود را مطالبه کنند. 

میرزابیگی اضافه کرد: مطالعات دقیق مجامع بین‌المللی می‌گوید تا 8 سال آینده تقاضای مردم برای دریافت خدمت از مطب‌ها به یک درصد و از بیمارستان‌ها به 12 درصد کاهش خواهد یافت. یعنی مطالبه مردم از خدمات سلامت کاهش پیدا می‌کند و حدود 36 درصد درخواست برای دریافت خدمات در منزل و مابقی که شامل 50 درصد می‌شود دریافت از جاهای مختلف مانند پلتفرم‌های مجازی خواهد بود. الان در پرستاری جامعه‌نگر این مباحث دنبال می‌شود که منازل مردم برایشان یک بیمارستان باشد که خدمت دریافت کنند. فرصتی که نباید از آن غافل شویم، حرکت در اکوسیستم دیجیتال است که به نام انقلاب صنعتی چهارم رواج پیدا می‌کند و نسل‌های مختلف در جامعه در این زمینه حرکت می‌کنند.

میرزابیگی اظهار کرد: ما پرستاران با حضور گسترده‌ای که در کنار مردم داشتیم بهترین پاسخ را در بحران کرونا به مردم ارائه دادیم. در نظرسنجی‌هایی که در حوزه امنیت انجام شد برای اولین بار امنیت در سلامت اول شد که پرستاران نقش بسیار گسترده‌ای در آن داشته‌اند و همه 250 هزار نفری که در حوزه پرستاری فعال بودند این دستاورد را ایجاد کردند. این امر یک سرمایه اجتماعی عظیم است که باید تبدیل به یک مشارکت بزرگ اجتماعی شود تا سود آن به پرستاران و مردم برسد. یکی از راهکارهای میانبر برای این امر، پرستاری جامعه‌نگر خواهد بود. 

وی با بیان اینکه مردم مثل قبل از کرونا به بیمارستان‌ها مراجعه نخواهند کرد، بیان کرد: باید با نگاه بین بخشی سود مادی، فرهنگی، معنوی، اجتماعی و ... به همه برسد. باید در این راستا با مردم و بیمه‌ها همکاری کنیم که در این راستا امیدواریم پیشنهادات خوبی در برنامه هفتم به تصویب برسد.

میرزابیگی با بیان این‌که باید خود ما پرستاران، فضا را برای پرستارنماها ناامن کنیم، بیان داشت: اگر به همین میزان تعرفه‌ای که برای خدمات هوم‌کر در نظر گرفته شده اکتفا و به درستی از آن استفاده کنیم می‌توانیم بر سر آن چانه‌زنی کنیم اما نباید راه سودجویی را برای کسی باز کرده و سرمایه‌ اجتماعی را خراب کنیم.

به گفته وی، کمبود نیرو فقط مشکل پرستاران نیست بلکه مردم و سیستم هم ضربه خواهند خورد و در مرحله بعد پرستار فرسوده می‌شود. عرصه سلامت تا الان یک عرصه شبه اجباری بوده است که خدمت فقط در یک جای خاص مانند بیمارستان ارائه می‌شد اما اگر در بحث مراقبت در منزل و پرستاری جامعه‌نگر بتوانیم برای بخش عمده‌ای از بیماران بسته خدمتی بنویسیم و راهکار ارائه دهیم، می‌توان عرصه جدیدی برای ارائه خدمت به وجود آورد که بیمار حق انتخاب داشته باشد که در خانه یا بیمارستان خدمت دریافت کند. قیمت بیمارستان منزل، هاسپیس و ... باید مشخص شود و مردم حق انتخاب پیدا کنند.

رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: اگر درست بررسی کنیم 95 درصد مطالبات پرستاران همان مطالبات مردم است. مردم باید نسبت به حقوق خود آگاه شوند، اگر همراهی مردم وجود داشته باشد مشکلات حل خواهد شد. کاهش هزینه‌ها و خدمات القایی، افزایش دسترسی به خدمات، افزایش عدالت و سواد سلامت، مشارکت تیم سلامت و افزایش انگیزه تیم سلامت، افزایش بهره‌وری بیمارستان‌ها و توسعه مراکز هوم‌کر از سودهایی است که به مردم می‌رسد. مردم باید بدانند که مراکز مراقبت در منزل بیش از 100 مورد سود برایشان دارد که در عین حال نظام سلامت به اهداف خود و پرستاران هم به مطالبات خود خواهند رسید.

وی با اشاره به این‌که در سازمان نظام پرستاری که مصادف با حوادث کرونا و تدوین برنامه هفتم شد، هرچه گفتیم اجرا شد یا در مسیر اجراست بیان کرد: اگر کاری تیمی نباشد هیچ چیز به نتیجه نمی‌رسد. الان باید تعرفه‌ها و پرستاری جامعه محور را به بهترین شکل جلو ببریم.

میرزابیگی با اشاره به این‌که حدود 5000 پرستار طرحی در ایام کرونا مشغول به خدمت بودند اما پس از دوران کرونا با تمام شدن طرح بیکار شده‌اند، اظهار داشت: باید دست به دست هم دهیم تا پرستاران طرحی را به عرصه کار بازگردانیم و مجوزهای استخدامی برای پرستاران صادر شود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت: به 100 هزار پرستار نیاز داریم

 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: پرستار سازمان نظام پرستاری وزارت بهداشت ویروس کرونا پرستار سازمان نظام پرستاری وزارت بهداشت ویروس کرونا پرستاری جامعه نگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۴۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارایه خدمات رایگان تخصصی سلامت روان در البرز

مدیر گروه سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: ۶ مرکز در البرز خدمات رایگان تخصصی سلامت روان به شهروندان ارایه می‌کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ار کرج، ‌مجید نیک‌نژاد صبح امروز در حاشیه بازدید از  مراکز ارائه دهنده تخصصی سلامت روان یا همان مراکز " سراج " در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در استان البرز 6 مرکز تخصصی سلامت روان به اختصار "سراج " وجود دارد که به بیمارانی که از سطوح پایین تر برای درمان های تخصصی سلامت روان و پیگیری های مداوم بعد از ترخیص ارجاع شده اند ، به صورت رایگان خدمات تخصصی ارائه می کند. وی افزود: درمان های تخصصی سلامت روان گاها طولانی مدت و با هزینه های بالا انجام می شود اما مراکز سراج که دو مرکز در کرج و چهار مرکز دیگر در شهرستان های ساوجبلاغ ، نظرآباد، فردیس و اشتهارد  راه‌اندازی شده‌اند  که با حضور روانپزشک ، روانشناس و یک مددکار اجتماعی این خدمات را ارائه می دهند و برای بیمارانی که امکان مراجعه حضوری ندارند درمان در منزل و پیگیری تلفنی انجام می‌شود.

وی افزود: بیمارانی که از مراکز بهداشتی، بهزیستی، مدارس و دیگر سازمان‌ها ... به این مراکز ارجاع داده می‌شوند بیمارانی هستند که از اختلالات شدید روان یا افکار پرخطری مانند خودکشی و ... رنج می برند و علاوه بر درمان و پیشگیری از عود مجدد بیماری، ، خانواده های این بیماران نیز آموزش های لازم را دریافت می‌کنند.

وی یکی از نقاط قوت مراکز سراج را حضور مددکار اجتماعی دانست و تصریح کرد: مددکار فعال در این مراکز با ارتباطی که با دستگاه های مربوطه ایجاد می کند آسیب های اجتماعی مراجعین مثل فقر، بیکاری ، بی سوادی و ...بررسی و  پیگیری می‌کند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • درخواست جذب سالانه ۱۵۰۰۰ نیروی پرستاری
  • تدوین لایحه حمایت از حقوق پرستاران با هدف بهبود معیشت
  • افزایش استعفای دسته جمعی پرستاران / سلامت مردم در خطر است
  • ۱۳ میلیارد تومان خدمات ارائه شده توسط سازمان بسیج جامعه پزشکی
  • ارایه خدمات رایگان تخصصی سلامت روان در البرز
  • افزایش استعفای پرستاران سلامت مردم را نشانه گرفته است
  • مراجعه بیش از ۱۰۰۰ بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • عاقبت پوشش خدمات روانشناسی چه شد؟
  • ارتباط مشکل مسکن با کمبود پرستار در شهر‌ها/ تعرفه ترجیحی پاسخگوی نیاز پرستاران نیست